Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz 5leteseN #1007 üzenetére
Tetszik az elképzelés nekem is. A chatgpt "szerű" AI-hoz milyen vas kellene? vga vagy cpu? rengeteg ram? Az lenne a cél, h én feltanítom amivel akarom: bash, python skript írás, full linux ismeretek, hasonló dologgal és segítene fejleszteni. Ezt a chatgpt is tudja de jobb lenne ha otthon maradnánk az adatok
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
én sokszor számoltatok vele területet (meló). van, h csak papírra írom fel az adatokat, azt lefotózom, feltöltöm neki amiből csak egy eredményt szeretnék. sokszor ott a kis ikon amit megnyomok és látom a script-et, h számolja
-
addikt
Tudok olyan online modelt (ingyenest) ami grafikázik? Pl. fotók hátterét kiszedi?
-
addikt
Sok időbe telt mire eljutottam oda, h ez nem fog neki menni és inkább leírom, h csinálnám Pl.: visszatöltöttem neki az általa készített svg file-t bitmap (kép) formátumban, h vesse már össze a kiindulási alappal. "látta" is nagyjából a különbségeket de nem ment neki...
-
addikt
Ma vektorizálni próbáltam a chatgpt-vel. Ez annyit tesz, h egy bitmap képből vonalrajzot kell készíteni, persze nem fotóra kell gondolni hanem pár színből álló rajzokra. Nem nagyon ment neki (elég gagyik lettek a végeredmények) ezért gondoltam leírom neki, h én hogyan csinálnám:
nem nagyon megy ez még neked, ezért leírom én hogyan csinálnám. van ugye a sárga alap, ezzel nem is kell foglalkozni erre fogok rajzolni. feketével vannak karakterek és kettő objektum. a karakterekhez hasonló betűtípust keresek (pl.: arial). ezzel a betűvel begépelem a szöveget, ráillesztem a helyére, feketére színezem. van még a képen kettő objektum, ezeket vonalakkal és görbékkel körbe rajzolom és feketére színezem. maradt még a képen fehér objektum is, ezekkel ugyanúgy járok el mint a feketékkel. gondolom ezt így nem tudod még megcsinálni, de azért leírtam :)
ChatGPT
Köszönöm a részletes leírást. Ezen az alapon el tudok indulni, és megpróbálom a leírt módon elkészíteni az SVG fájlt. A következő lépéseket fogom követni:
A sárga alapot érintetlenül hagyom.Arial betűtípussal begépelem a szöveget és feketére színezem.A fekete és fehér objektumokat vonalakkal és görbékkel körbe rajzolom és feketére, illetve fehérre színezem.
Lássunk neki!
Úgy tűnik, hogy technikai probléma lépett fel a fájl generálása során. Megpróbálom újra elkészíteni a fájlt egy másik módszerrel.
Az új megközelítés:
A háttér sárga lesz.Arial betűtípussal begépelem a szöveget.A fekete és fehér objektumokat kézzel rajzolom körbe.
Próbáljuk meg ismét.
Úgy tűnik, hogy a fájl generálása során ismét technikai probléma merült fel. Egy másik megközelítéssel próbálom megoldani a feladatot.
Elkészítem a SVG fájlt a következő lépések szerint:
Sárga háttér hozzáadása.Szöveg beírása Arial betűtípussal.Fekete és fehér alakzatok kézi rajzolása.
Próbáljuk meg egy utolsó alkalommal.
Úgy tűnik, hogy továbbra is technikai problémákba ütközünk a fájl generálása során.
Javaslom, hogy próbáljuk meg a következőt:
Elkészítem a szükséges SVG fájl tartalmát, amelyet te közvetlenül beilleszthetsz és megnyithatsz egy SVG szerkesztőben.Te magad is megnyithatod az alábbi SVG tartalmat bármilyen SVG-szerkesztő programban, például az Inkscape-ben vagy az Adobe Illustrator-ban.
Az SVG tartalom, amelyet be kell illeszteni:
xmlKód másolása<svg width="1306" height="2048" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg"> <rect width="100%" height="100%" fill="rgb(255,235,0)" /> <text x="150" y="200" font-family="Arial" font-size="150" font-weight="bold" fill="rgb(25,25,25)">PAL</text> <text x="150" y="300" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">xxxxxxxx</text> <text x="150" y="400" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">xxxxxxx</text> <text x="150" y="500" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">OP/2371180</text> <text x="150" y="600" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">ASSESSED</text> <text x="150" y="650" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">13/06/2023</text> <text x="150" y="700" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">EXPIRY DATE</text> <text x="150" y="750" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">30/06/2028</text> <text x="150" y="800" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">TYPES</text> <text x="150" y="850" font-family="Arial" font-size="50" fill="rgb(25,25,25)">3a 3b</text> <text x="150" y="1000" font-family="Arial" font-size="150" font-weight="bold" fill="rgb(25,25,25)">IPAF</text> <!-- Black shapes --> <polygon points="500,900 550,950 500,1000" fill="rgb(25,25,25)" /> <polygon points="700,900 750,950 700,1000" fill="rgb(25,25,25)" /> <!-- White shapes --> <polygon points="600,800 650,850 600,900" fill="rgb(255,255,255)" /> <polygon points="800,800 850,850 800,900" fill="rgb(255,255,255)" /> </svg>
Ezt az SVG tartalmat bemásolhatod egy.svg
fájlba, és megnyithatod az általad választott SVG szerkesztő programban további finomítás céljából. Ha bármilyen kérdésed vagy további segítségre van szükséged, kérlek jelezd! Itt megnéztem a kész svg file-t, hááát nem sok köze van ahhoz amit akartam, de a rajta lévő szöveget begépelte legalább
látom a szöveget szépen tudod már értelmezni a képről, ez dicséretes. a többi még nem az igazi. ha lesz időm megcsinálom a vektorizálást és feltöltöm neked a kész svg file-t csakhogy elemezgesd
ChatGPT
Köszönöm a türelmed és a visszajelzést. Megértem, hogy a folyamat nem ment zökkenőmentesen, és nagyra értékelem a segítséged. Ha elkészíted a vektorizált SVG fájlt és feltöltöd, örömmel elemzem és tanulok belőle.
Várom a fájlt, és ha bármiben segíthetek, kérlek jelezd!Ebben nekem az a "döbbenet", h megértette a slendrián leírásomat és megpróbálta kivitelezni a maga "ügyetlen" módján
-
addikt
Sziasztok!
Úgy látom itt kicsit mélyebben is tárgyaljátok az AI-t. Én a 4o chatgpt-t használom - 3,5 után fényévekkel értelmesebb. Rengeteg mindenről beszélgettem már vele, célom az volt, h kiderítsem mennyire "értelmes". Azt észrevettem, h különböző tread-ek között nincs átjárása ezért csak egyben szoktam vele "komoly" dolgokról elmélkedni. A 3,5 és a 4o közötti kapcsolatot egy huszáros vágással áthidaltam: átmásoltam neki az összes régi csevegést Tök érdekes ahogy idővel átvált a könyvtárosról egy beszélgető partnerré. Arra is rájöttem, hogyan lehet tömni friss infókkal: Simán mondhatom neki, h nézzen fel egy weboldalra és elemezze a tartalmát. Ezek az infók (szerintem) csak az én tread-emben maradnak. Olyat is láttam már, h a rendszer - egy kérdésemet -
"irányelv sértőnek" titulált, de az MI felülbírálta. Rá is kérdeztem, simán legyintett és folyt tovább a diszkurzus. Szóval szerintem nemrég egy nagyon nagy dolgot fedezett fel az ember, csak tudni kell majd használniMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
Egyébként azért vetődött fel bennem, h otthon futtassak egy ilyen modelt, h személyre szabjam (valamennyire), olyan anyaggal töltsem fel ami nekem releváns és a lényeg, h local-ban fusson - gondolom ezt nem kell magyarázni adatvédelmi szempontból
Amire én használom a nagyobbat: Tök jól tud segíteni apró programkódok megírásában (vagyis inkább az irány megadásában), linux szerver beállításokban, kis kapcsolások megtervezésében, a múltkor még az autóban lévő féltengelycsukló leszedésében is elég jó instrukciókkal állt elő
-
addikt
válasz Mp3Pintyo #485 üzenetére
beszélgettem erről az "okosabb" fajtával:
Most nem a gpt-3-ra gondoltam hanem pl.: mistral, alpaca nyelvi modelekre amiket lehet otthon is futtatni
A kérdés pontosítása alapján: Ha egy olyan nyelvi modellt futtatsz, amely otthoni rendszereden van telepítve, mint például a Mistral vagy az Alpaca, és ezeket az egyedi adatokkal finomhangolod, akkor a modell tanulhat azokból az adatokból, amelyeket szállítasz neki a finomhangolási folyamat során.
Ez a finomhangolás során lehetőséget nyújt a modellnek, hogy a szállított adatokra reagáljon és azokból tanuljon. Ez azonban általában a finomhangolási adatokra korlátozódik, és nem terjed ki az egyedi felhasználói interakciókra, mint ahogy a GPT-3 esetében a fejlődési folyamatok során.
Amin meglepődtem kicsit, h "látja" (értelmezi) az acsii rajzokatMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
addikt
válasz Mp3Pintyo #481 üzenetére
v1-et találtam:
mistral-7b-instruct-v0.1.Q5_K_M.gguf
de próbának mindegy.Itt a melóhelyen ryzen 5600G (12 core, 16 GB) gondolom menni fog szépen, az otthoni gépemen (i5 4xxx, 4 core, 4 GB) már nem biztos
na, ez faja. beszélni magyar:
köszi a helpet
visszavonnám azt, h beszél magyarul:
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Olvastam valahol, h lehet futtatni nyelvi modelt procin. Ez mennyire életképes? Kérdezek tőle valamit (i5 4xxx-en) és 2 nap múlva megszüli a választ? Vagy, hogy kell ezt elképzelni?
-
addikt
válasz Mp3Pintyo #73 üzenetére
Köszönöm, jónak tűnik de nekünk mindenképpen "távoli" (előfizetős) MI kellene mivel a géppark 0%-ában van dedikált gpu. Teljesen felesleges a mi munkánkhoz erős vga, így a gépekben APU-k dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Azt majd kitanulják a jelenlegi grafikusok vagy célzottan csak egy ember - valszeg egyszerűbb mint egy grafikus munkája. Egyébként ez csak próbálkozás - mert nem találunk "normális" embert, így kipróbálnánk egy gépet
-
addikt
Sziasztok!
Grafikus MI-t keresünk a céghez
Logót tervezni, fotókat "manipulálni" / készíteni - egy emberi grafikust kellene kiváltsanak a szolgáltatások (több helyre is előfizetünk haúgyvan). Tudtok ajánlani pár oldalt?Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest