Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
van itt olyan akinek MS Storeban van meg a játék? Valamiért nekem nem akar bekapcsolódni az Enhanced Graphics DLC, a beállításoknál az UHD checkbox szürke marad. Steam-es verzióra találtam fixet, de nekem MS Store van és arra nem.
-
dangerzone
addikt
Az Age of Empires 3 az régi játék, 2005-ös. Az Age of Empires 2 DE pedig ugye tavaly novemberben jött ki feltuningolt grafikával. Az AoE3-nak van multija, de az egész játék rosszabb értékeléseket kapott mint az AoE2.
Szóval ha multizni akarsz, mások ellen nyomni 1v1-ben vagy csapatban, akkor az AoE2 DE-t ajánlanám személy szerint. Havonta adnak ki hozzá új patch-et, már egész jó a játék stabilitása, jóval kevesebb benne a bug mint kiadáskor, na meg persze sokkal többen játsszák mint bármelyik más AoE játékot, így pár percen belül garantáltan találsz ellenfelet.A zoomot egyébként tudod állítani, vagy töröld le / töltsd le a plusz graphics pakkot, hátha megoldja.
-
Liner
aktív tag
Sziasztok! Hálás volnék ha valaki felvilágosítana, hogy megy ennek a multija. Megmondom őszintén ilyen battle net szerű ligák az égbe emelnék a játékot. Van valami hasonló? Másik, hogy az age of empire 3 az jó lett? Mert látom több a hsz jóval mint itt de ez még nem bizonyitjaa ezt. Annak van már valami normális multija? Mellesleg nem tudom ti, hogy vagytok ezzel de nekem 3840 ben játszhatalan. Oltári messze kerül minden. Csak meg kell szokni?
-
batman91
őstag
válasz
dangerzone #45 üzenetére
Ezen még meglepődsz? A HD kiadásnál minden update többet rontott el, mint amit kijavított.
-
válasz
dangerzone #45 üzenetére
Multit még mindig nem próbáltam, de Steamen ezekről a problémákról mintha valamit olvastam volna.
-
Figyelem, elérhető lett a mod, amely visszaállítja a kampányhoz az originál akcentusos narrációt
Original AoE2 Campaigns - English Sounds
Original AoE2 Campaigns - Backgrounds
Original AoE2 Campaigns - ImagesAz eredeti hangokon kívül akár visszakapjuk az eredeti háttereket és képeket is! Nagy köszönet jár JoaAOE a mod készítőjének!
-
rumkola
nagyúr
válasz
dangerzone #40 üzenetére
minden meg volt, de nem bírtam működésre bírni, letöröltem a picsbe
-
rumkola
nagyúr
Sziasztok!
Mikor indítanám feljön az indító ablaka, majd egyből be is záródik és nem indul. Store-os a játék, nincs tuning semmin, nincs windows buhera sehol, semmilyen másik játékkal/alkalmazással nincs gondom, csak ez csinálja. A gépem bőven elég erős hozzá. Egyszerűen nem lehet elindítani. Mi lehet?
D:\ meghajtóra lett telepítve.Át lehet tenni valahogy C:\-re újboli letöltés nélkül?
-
dangerzone
addikt
válasz
Hopkins95 #37 üzenetére
Vannak olyan kezdőknek szánt lobbik, ahol be van állítva 30 - 60 perc fegyverszünet, és akkor lehet fejlesztgetni. Meg bevezették, hogy látszódjon a csatlakozó játékosok statisztikája, így lehet szűrni, hogy tényleg kezdők lépnek-e be mondjuk egy játékba.
De a kompetitív részen durva darálás megy. Főleg az 1v1 random map. Na, az kemény.
-
válasz
dangerzone #36 üzenetére
A multit még nem próbáltam, ha végigvittem a kampányt(azaz tutorialt a multihoz), akkor mindenképpen ki fogom. Ma szerintem a kampányt fogom nyúzni.
Amúgy a multit egyszer régen kipróbáltam és ugyanaz volt a problémám, mint amit (#32) Anonymus23 írt: ugye én mindig úgy játszom, hogy szépen fejlesztgetek és ezért eleinte kevesebb katonám van. Na most multit amikor egyszer kipróbáltam, elkövettem ezt a „hibát” és bár én már fejlettebb voltam az ellenfélnél meg végig volt építve a falam, de ő olyan nagy sereggel jött a falamhoz, hogy nem bírtam vele, hiába voltak őrtornyaim íjászokkal megtöltve meg küldtem oda parasztot javítani. Szóval így hamar le is győzött az ellen és ott jöttem rá, hogy a multit máshogyan kell játszani, nem lehet nyugodtan építkezni, gyűjtögetni meg fejlesztgetni, mert akkor hamar lerohannak és annyi.
-
Tudom hogy már nagyon régen jártam itt, de egyszerűen eddig még nem jutottam a játékhoz eddig. Na most a koronavírus lehetőséget teremtett és végre elkezdtem a Definitive Editiont és az első dolog ami feltűnt, az mindjárt indításnál fogadott:
- Már nem kapjuk meg a sakkjátékos-csatás videót az elején, az a videó egyszerűen annyira belém égett gyermekkoromban, mikor az eredeti játékkal játszottam, hogy mai napig pontosan emlékszem rá és ikonikus számomra. Minden játék előtt megnéztem, annyira tetszett. Nem állt volna sokból azt a videót másnem felskálázva belerakni, azonnal visszajött volna a nosztalgia.
- A hangok is mások voltak, de ahogy felfedeztem a menüben a classic opciót, vissza és állítottam és az szuper
- A narrátort viszont lecserélték a kampánynál, ami nagyon kár.
És igazából ez eddig a legnagyobb szívfájdalmam a játékkal, mert eddig még mod sem készült hozzá. Az eredeti annyira művészi, ikonikus és motiváló...ég és föld a különbség a régi javára. Nem kellett volna semmit csinálni, csak 1:1-ben belerakni az eredetit és kész.Vagy legalább lehetne választani az új és classic közül...
Eddig ennyi bajom van a játékkal, grafikailag amúgy nagyon szép és szuper egyébként, de mint mondtam, a hangulat az adott dolgok miatt nem ugyanaz. Remélem hamarosan készül hozzá mod, de az AoE fórumon azt írta az egyik modder, hogy nem egyszerű a dolog, sok időbe telik: Age of Empires II DE: Original Sounds
-
dangerzone
addikt
Na, az újabb patchekkel már sok mindent kijavítottak:
- Játékegyensúly
- Pathfinding
- Multyplayer meccsek random megszakadása
- Kisebb zavaró bugokMost már király a játék nagyon!
-
dangerzone
addikt
válasz
Anonymus23 #32 üzenetére
Akkor te a lassabb, kimaxoltabb játszmák híve vagy.
Én online is szoktam tolni, 1v1-et is. De ott tényleg le is izzadok sokszor, elég intenzív tud lenni az a fél óra, meg kattintgatni kell mint az állat.Ha lazább játékot akarok, akkor 3v3 , 4v4 online játékokat tolok, amik nem számítanak bele a pontozásba. Ott ráérősebb, nyugisabb, defenzívebb a stílus.
-
Anonymus23
veterán
válasz
dangerzone #31 üzenetére
Én régen még az AoE3-ban toltam online mecset, de RTS-t azóta csak offline.
Itt mindenki csak rushol, én meg RTS-ben azt szeretem, amikor mindent jól felfejlesztek, "kitakarítom" a mapot és sok csatát vagy védekezést csinálok az ellenfelekkel szemben.Pl ezért a legemlékezetesebb nekem anno egy olyan 5-6 órás party, amikor vagy 2v2 vagy 3v3 volt, és én az egyik ismerősömmel voltam, és volt olyan, hogy neki már csak a boss volt meg, és azzal menekült be a "birodalmamba" és én tápoltam fel mire visszajött a meccsbe, de a végén csak lehoztuk
-
Girmin93
tag
válasz
dangerzone #22 üzenetére
Bocsánat a kései válaszért, egy újratelepítés megoldotta a problémát.
-
dangerzone
addikt
válasz
Anonymus23 #28 üzenetére
Na, királyság!
Én most addig nem veszem elő a játékot, amíg nem javítják a killcount-ot. Jelenleg nem írja ki, hogy a mérkőzés során hány egységet öltél meg, és mennyid veszett oda, ezáltal a pontszámítás is el van cseszve.
Néha az az érzésem, hogy le sem tesztelik a játékot, mielőtt kiadnak egy újabb patchet. -
Anonymus23
veterán
válasz
dangerzone #27 üzenetére
Tegnap este letöltött egy 10 GB-os frissítést, nekem azzal jó lett.
-
dangerzone
addikt
válasz
Anonymus23 #26 üzenetére
Steam-en láttam már, hogy többeknél fennáll a hiba. De egyelőre nem találtam rá megoldást.
-
Anonymus23
veterán
X-Box PC gamepassal van meg a játék, és egy olyan problémám van, hogy a játék a windowsnak a tálca ikonsort otthagyja, azaz a játék aljából kitakar nekem egy részt (nem ablakos módban fut, hanem teljes képernyős módban.
más nem futott ilyen hibába bele? -
dangerzone
addikt
válasz
Robert1987 #24 üzenetére
Sikerült azóta megoldani a problémát?
-
Robert1987
tag
Sziasztok!
Abban tud nekem valaki segíteni, hogy a letöltött modok miért nem működnek? A nevük mellett csak egy nagy piros felkiáltó jel van miután letöltöm és ki szeretném választani, ismerősömnek pedig egy zöld pipa van ugyan ott, de neki működik is minden rendben. Nem módosítottam semmit sem tudtommal
Így néz ki a gyakorlatban: -
dangerzone
addikt
Hamarosan jön egy új patch, remélhetőleg sok problémát megold.
"Game Stability Improvements & Crash Fixes
Civilization and Unit Balance Changes
Balance Changes for the Cumans and Steppe Lancer
NEW! Map Ban System for Ranked Matchmaking!
Updated Map Pool for Ranked Matchmaking
Lobbies & Matchmaking Improvements
Campaign Balance and Achievement Fixes
NEW! Campaign Completion Medals!
AI & Pathfinding Improvements
Art of War Challenge Missions now have Localized Voice-Overs" -
dangerzone
addikt
-
Girmin93
tag
válasz
dangerzone #20 üzenetére
igen,ugyanaz a jelenség. Néha elindul és megy kb 10 percig utána kidob
0xc0000142 hibakóddal -
Girmin93
tag
Sziasztok! Megvettem Steamen a játékot. Elindítom és van mikor a tutorialt végig engedi játszani van mikor azt sem, elindítok egy kampány menüt vagy sima játékot és töltés után kidob a játékból, ez miért lehet? (az ncore-ról letöltött verziónál ugyanez) Hiba üzenet nélkül kidob a játékból töltés után
Cpu: Intel Core i5 7300HQ 4x3.5Ghz
VGA: AMD Radeon 560 4Gb
RAM: 16Gb HyperX DDR4
SSD 500Gb Samsung 960 PRO
Op.rendszer Win 10 home 64 bit -
pitius
tag
válasz
dangerzone #17 üzenetére
Hm, tényleg. Mentségemre legyen szólva, felváltva játszom a HD és DE változatokkal. A HD-ban szárny nélküli a Magyar Huszar.
-
pitius
tag
válasz
dangerzone #13 üzenetére
A sima Hussar szárnyas, a Magyar Huszar nem.
-
Hi!King
őstag
válasz
dangerzone #13 üzenetére
Azt már a HD-nál is reklamálták páran. Ráadásul a lengyel szárnyas huszár nehézlovas, míg a magyar könnyűlovas, emellett a sima Hussar, mint a Light Cavalry továbbfejlesztése már eleve szárnyas, holott az is könnyűlovas.
Ember ellen sosem játszottam, úgyhogy nem tudom ott hasznos-e, de én bírtam a magyar huszárt, mert az egyik legerősebb trash unit, azaz amihez nem kell arany. Ok, persze a pikás (vagy halbardier) kicsinálja, de hát nem kell hozzájuk közel engedni...
-
Hi!King
őstag
válasz
dangerzone #8 üzenetére
Ez királyság, én ezidáig azt hittem, hogy csak age of kings + conquerors + a mostani újdonságok lesznek. Tehát akkor ezek szerint van ebben is magyar nép?
-
dangerzone
addikt
válasz
TLW_BenziN__ #10 üzenetére
Bugból pedig még van bőven. Random játékfagyások, néha nincs hang, van hogy az épületek / egységek irányítópanelja eltűnik, útkeresés még mindig gond. Az online match-ek 90%-a nem látszik. Emellett persze élvezetes a játék, de azért ezek mégiscsak bosszantó hibák. 1 hónapon belül várhatóan azért már megoldják ezeket a gondokat.
-
TLW_BenziN__
csendes tag
Szerintem érdemes várni karácsonyig a vétellel, akkor gyakori az 50, agy akár 75%-os leárazás is. A bugok miatt sem hülyeség várni.
-
D.Orion
veterán
válasz
dangerzone #8 üzenetére
Köszönöm az infót, igen él a kedvezmény nekem is.
-
dangerzone
addikt
Jogos a kérdés, semmi gond.
Igen, a Definitive Edition tartalmazza az összes korábbi AOE2 HD kiegészítőt, az összes civilizáció benne van, illetve pluszban 4 új is, Kunok, Tatárok, Bolgárok és a Litvánok.
Ha a HD megvan, akkor elvileg kapsz kedvezményt a DE pakkra. Legalábbis nekem is megvolt a HD verzió, és így 15 Euró volt a DE. Annyit nekem megért, hogy online tudjak játszani.
-
D.Orion
veterán
Üdv. Örömmel fogadtam a hírt, hogy megjelent az új verzió. Anno az eredetit díszdobozban vettem. A HD-t már a steamrol és most ezen is elgondolkodtam.
Viszont kérdésem volna: A friss verzió is tartalmazza a kiegészítőket?Láma kérdés, de még Steam-n sem láttam a leírásban.
-
dangerzone
addikt
Szia! Nem, a bloom effekttel tisztában vagyok. Egyébként szebben néz ki tőle a játék szvsz. De én sem használom, mert a hatékonyságból elvesz.
A különbség a sima és az uhd pakk között nekem eléggé szembetűnő volt. Már csak az uhd-nak köszönhető fps dropnak is.
De tényleg szebb tőle a játék, az épületek, az egységek élesebbek jócskán.
Szóval igen, még meg kell szoknom az (új) egységek új design-ját. Tegnap ezért is kaptam ki egy meccsen, mert a kun a steppe lancereket kipchaknak néztem. El is hullott az összes huskarl
-
válasz
dangerzone #4 üzenetére
Hamarosan kipróbálom én is, csak még nem jutottam hozzá. Úgy fogom kipróbálni először, hogy nem töltöm le hozzá a 16 Gb-os UHD pakkot, hanem azt utána ha már kipróbáltam és kíváncsi vagyok, látok -e majd különbséget.
Nem lehet amúgy, hogy a bloomot nem kapcvosltad ki és azért lehet nehezebben látni az egységeket? Én már a beállításokba belenéztem és első dolgom volt kikapcsolni a bloomot meg a vignettát.
-
dangerzone
addikt
Nos, megjelent a játék.
Az eddigi tapasztalataim vegyesek. A grafika szép, főleg miután az ember letölti a 16 GB-os UHD pakkot is külön...., viszont egyelőre nehéz megkülönböztetni az egységeket. Valahogy az elődben sokkal hamarabb meg lehetett mondani, mi van a képen. Remélem egy idő után ezt is meg lehet szokni.
Útkeresési bugok még vannak, illetve az egységek nagyon elcsatangolnak, ha az alapértelmezett viselkedés van beállítva. Simán kiköt magától a pálya másik szélén.
Aztán a multiplayer eddig egyelőre röcög. A sok ígért újítás, stabilitás egyelőre nem látszik meg. Steam topikokban sokan panaszkodnak az állandó fagyások miatt.
Ha a fejlesztők orvosolják gyorsan ezeket a kisebb problémákat, akkor 8/10. Ha még újabb tartalmakat is kiadnak hozzá, akkor egy szuper, komplex játék lehet belőle. Addig viszont csak a grafika miatt nem érdemes áttérni a HD verzióról.
No, de majd meglátjuk. -
dangerzone
addikt
Már csak pár nap és megjelenik a játék!
AI összehasonlítás, AoC, HD, DE.
Sokat fejlődött szerencsére
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
2019. november 14.-én érkezik az Age of Empires 2 felújított változata. A hírek szerint az átdolgozott, immáron 4K-s grafika mellett új kampány "The Last Khans" és 4 új civilizáció, valamint megújult zene és hangeffektek is érkeznek.
Hivatalos honlap: link
Játékmenet videó előzetes: link
Spirit of the Law elemzések: link, link
11 perces játékmenet videó: linkA játék Steamen már előrendelhető: link
Ha tudtok valami újdonságot a játékról, vitassuk meg ebben a fórumban
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest