-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
válasz kuyarashi #28478 üzenetére
3DS Max-ot használok - azzal megoldható.
A problémám az, hogy vannak a lakásnak olyan részei, melyeket egyszerre több fényforrás is érhet attól függően, hogy éppen milyen lámpák vannak felkapcsolva. Ezeken a területeken a fényeknek össze kellene adódniuk ilyenkor.
A weboldalon - ami egyébként egy okos-otthon kezelőfelülete - van lehetőség a képek áttetszőségének állítására. Ezzel kombinálva azt hiszem, valahogy megoldható, amit szeretnék.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz kuyarashi #28474 üzenetére
Tehát weblapon az nem működik, hogy egymásra pakolok lámpafényeket rejtő PNG-ket, melyek egyfajta Layer-ként működnek? A célom ugyanis az, hogy ha két lámpa fénye ugyanazon területet világítják meg, akkor ott még világosabb legyen - mint valójában lenne.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem szépen az alábbi PNG file készítése kapcsán.
Adott két fotó: A és B. Olyan PNG file-t szeretnék készíteni, melyet, ha A kép fölé helyezek, akkor B-t kapom eredményül.Gyakorlatilag oldalról megközelítve: Egy szobáról van 2 db 3D-s felülnézeti képem. Az egyik képen fel van kapcsolva a villany, a másikon nincsen (félsötét van). Csak magának a világításnak a fényét szeretném kinyerni PNG-be, melyet utána szabadon tudok alkalmazni a sötét-szobás képen.
Hogy tudok ilyen képet készíteni, milyen beállítások között keresgéljek? Layer Mask lehet a megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Teljesen rá-zoom-olva egy apró részletre, pixeleket szeretnék szerkeszteni. Hogyan tudom bekapcsolni a pixel-hálót, hogy lássam, egy-egy kocka mettől meddig tart?
Amikor a GPU-s hardveres gyorsítás be volt kapcsolva a Photoshop-ban, akkor úgy működött a program, hogy ha eléggé ráközelítettem egy képre, akkor automatikusan megjelentek a pixel-rácsok.
-
€uro
őstag
válasz Dluinet #17420 üzenetére
(#17421) ViZion: Nem tudom, hogy a figyelmeztetéseket hol kell bekapcsolni. Ha változtatok a színbeállításoknál mondjuk a Working space\RGB opciónál, akkor nem újraindításkor, hanem utána, ha megnyitok egy dokumentumot, akkor kérdez rá, hogy mit használjon. De nem segít semmi - bármelyik lehetőséget is választom.
...Megvan! Kikapcsoltam a GPU használatot. Bakker!!!....
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
..Ha rá-zoom-olok annyira a képekre, hogy megjelenjenek a pixeleket látható rácsocskák, akkor olyan színeket látok, amit szeretnék.
-
€uro
őstag
válasz *Ropi* #17417 üzenetére
A monitorom kalibrálva van. Köszi.
A Ctrl+Y nyomkodásával változik a Photoshop által megjelenített kép árnyalata, de még közel sem az eredeti képet mutatja.
Az Edit\Color settings.. panelen (Shift+Ctrl+K) kell valamit átállítani? Ott annyi minden van, tizedét sem értem. Nem lehet valahol egyszerűen kikapcsolni, hogy ne nyúljon hozzá a színekhez?
Amúgy én ezt nem is értem! Mintha egy festő fejére hegesztőszemüveget tennénk és azt mondanánk neki, hogy fesse le minél élethűbben a szivárványt. Hogy lehet így dolgozni!
-
€uro
őstag
Sziasztok!
CS6-nál a szerkesztett kép színei teljesen eltérnek attól, mint amit már a lementett képen látok egy másik programmal (például ACDSee képnézegetővel). Olyan, mintha a Photoshop-ban egy sötét szűrőn keresztül néznék.
Mitől van ez? Hogy lehet így képet szerkeszteni, ha nem a valódi színárnyalatokat látom?
-
€uro
őstag
válasz #57018880 #6530 üzenetére
Lehet, hogy nem is feltétlenül szűrőre van szükségem!
Konkrétan arról van szó, hogy egy közösségi oldalra szánt fényképet szeretnék egy kicsit felturbózni/átalakítani. Határozott elképzelésem nincsen - pusztán csak valami effektet szeretnék rátenni komolyabb munka nélkül, vagy akár csak egy kattintás árán. Ezért gondoltam, hogy az alap szűrőkhöz hasonló kiegészítők egyszerű és gyors megoldással szolgálnak majd.
Egyébként elsősorban én is weblapkészítéshez használom a Photoshop-ot. Viszont még kezdő vagyok. Ami kellett, azt azért eddig mindig meg tudtam csinálni vele. De a ritka használat miatt a különböző technikákat gyakorlati szinten még nem tudtam elsajátítani.
Visszatérve a filterekhez, vagy effektekhez - azokat például a weblapkészítésnél is hasznát venném.
Köszönöm a linket!
-
€uro
őstag
válasz BonFire #6526 üzenetére
Ok, értem.
Mindenesetre meglepő, amit mondasz. Tényleg úgy gondoltam, hogy kismillió ilyen szűrő közül válogathat a felhasználó. E tekintetben azt hittem, hogy olyanok, mint a Font-ok.
-
€uro
őstag
válasz BonFire #6523 üzenetére
Alapból 47 szűrő van a Photoshop-ban - legalábbis az enyémben.
Én ennél sokkal többől szeretnék válogatni. Úgy gondolom, hogy százával - ha nem ezrével - készülnek az ilyen egyszerű kis kiegészítő elemek a programhoz
.Egyébként *.8BF file-okra lenne szükségem. Találtam is már az Interneten különböző gyűjteményeket. De azok valószínűleg régiek lehetnek (nem CS5 kompatibilisek) vagy nem 64 bitesek.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
64 bites Photoshop CS5-höz keresek plug-in filter-eket.
Kérlek ajánljatok valamilyen csomagot! Csak egyszerűbb filter-ekre van szükségem - kb. olyanokra, mint amilyenek a programban alapból benne vannak.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Sorozatok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest