Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Parkolószenzorral volt valakinek gondja? Azt hittem, hogy a tegnapi délutáni mosás miatt csipog feleslegesen, de rájöttem, hogy már előtte, napközben is besípolt indokolatlanul. Reggel beálltam a parkolóba, délután mikor jöttem ki, tolatásnál is már sípolt egyet, mikor még csak 1-2 méterre volt mögöttem a másik autó.

    A jelenség a következő; gyújtás ráad/motor indít. Ha elsőre teszem hátramenetbe, akkor néhány másodpercig csöndben van, majd elkezd pittyegni és nem sokkal rá jön a sípolás, miközben nincs semmi mögöttem. Néha-néha abbamarad és csipog egyet. Ha másodszorra, többedszerre teszem hátramenetbe, akkor már sípolással indít. Ha leállítom a motort, leveszem a gyújtást és várok kicsit, akkor megint jónak tűnik az első 5 másodperc erejéig.
    Ma reggel, mikor parkoltam egy másik autó elé, akkor szintén ez csinálta egy darabig, majd miután 2-3 méterre voltam, nagyjából helyesen, a valós távolságnak megfelelően kezdett el csipogni, sípolni.

    A szenzorok elvileg tiszták, áttöröltem őket. A parkolószenzoroknak a belső moduljánál is szárazság van, a csatlakozók is a helyükön. Mind a négy szenzor kattog és pulzál. Várjak, majd elmúlik, esetleg valami apróság miatt lehet, vagy szerviz tud csak segíteni szerintetek? :R

Új hozzászólás Aktív témák