Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- EAFC 25
- Premier előzetesen az Assassin's Creed Shadows
- Ingyenes az Epic Store-ban a Mortal Shell
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Én is azt mondom, bár messze van de megéri az árát Franciaország. Életem eddigi egyik legjobb síelése volt ott, pár éve voltunk baráti társasággal Brianconban. Érkezés napján szakadt a hó, utána meg tiszta idő volt a héten, legjobb kombináció
Rengeteg pálya, egyedül reggel volt kicsit nagyobb sor, de általában nyitásra mentünk is. -
goccer
aktív tag
Amikor sok évvel ezelőtt voltunk, egész héten le volt zárva a Sarenne, úgyhogy csak a tunnelen lehetett hazajutni (vagy liften, de hát az nem jött szóba
) Egyébként ha tiszta az idő, nem leküzdhetetlen a pálya, akkori, majd 20 évvel ezelőtti tudás szintem azért nekem se volt túl erős.
-
Hi!King
őstag
Igazából nekem sokkal régebbi hobbi a nyári túrázás, hegymászás, és még ott se szántuk rá magunkat, hogy Franciaországig utazzunk, síelni eddig Mölltalig mentünk legtávolabb. De amúgy jókat hallottam, hogy ha már odáig elmegyünk, olcsóbbak a sípályák, a szállások, több a természetes hó, stb. Nem csak a magasság, hanem hogy a Nyugati-Alpokban mindig több a csapadék télen.
@Freddy76
Lazaság szempontjából sokféle osztrákkal találkoztam, ebben sem általánosítanék. Totál laza osztrákokkal is dumálgattam már hüttében.Olaszoknál legutóbb az nem jött be, hogy Tarvisioban az ülőfelvonóból leszállva egyől elém húzta a lécet az olasz gyerek, én meg reflexből kitértem és fellöktem a másik oldalon feleségemet. Utána figyeltem erre, és majdnem minden olasz gyerek ezt csinálta.
Szlovákiában én úgy látom eddigi tapasztalataim alapján, hogy magasan a Jasna a legfelszereltebb, legjobban karbantartott és mindenben a legjobb sípálya, csak éppen mindig nagy a tömeg, és persze az a legdrágább is egyben (de szezon elején 27 euróig voltunk a déli oldal középállomásig érvényes jeggyel, úgy hogy a fenti pályák amúgy sem voltak még készek). De a lomnici például nyomába sem ér, és tavaly tavasszal sokkal hamarabb lepusztult.
-
palyamatrica se keves, na meg az, hogy szivas ennyit vezetni… az elmult ket szezonban voltam 1-1 hetet, paradiski egyik evben, les arcs a masikban. talan mindket ut ilyen 600 eur korul jott ki: szallas+berlet+utazas. na most ez nem fedez egy 3 napos hetveget schladmingban, ahol mar 76 eurot fizettem mult heten a napijegyert. sajna iden szabadsagugyikeg nem fert bele a francia ut
-
goccer
aktív tag
Szívem szerint én is csak a franciákhoz mennék síelni. Ezerszer jobb a francia pályák hangulata, bulis laza emberek, nincs senkise befeszülve. Ha csak valaki cigizik és ül a pálya közepén is odajönnek megkérdezni, hogy minden rendben van-e. Ehhez képest jön a pökhedni osztrák paraszt tolakszik a lift aljában, a pályán meg nemhogy csak simán elmegy a láthatólag sérült ember mellett hanem ha teheti még egy kis havat is ráfröcsköl, nem egy ilyet láttam. Semmi szükségem nem lenne ezekre a tahókra, ha olyan élethelyzetbe lennék, hogy az egy hetes Franciaországok beleférnének
-
goccer
aktív tag
Ebben van valami. Régen amikor franciákhoz jártam én is máshogy öltöztem valóban. Ausztriában az elmúlt 10 évben viszont egyszer nem vettem fel símaszkot, és polár pulcsit is csak ha az időjárás előrejelzés nagyon indokolta (-10 alatt, erős szél). Amúgy meg egy hosszú ujjú póló, kabát, gatya alá nem is veszek semmit. Azért egy Les2Alpes-on 3400-en felfelé a tárcsás liften a hóviharban nem mosolyogtam volna így öltözve
-
ez nagyon overkill nekem. en csak alaoltozot veszek a sicuccok ala, homerseklettol fuggoen meg vagy a belelt vagy a shell szettemet veszem fel. a linkelt kabat ala szerintem teljese biztos, hogy eleg egy alaoltozo. foleg elso sielesnel, amikor az ember szenved minden mozdulattal, nagyon hamar melege lesz. szoval az en szavazatom a penztarcanak megfelel legjobb minosegu alaoltozo, lehetoleg merino. kesztyu: ami kenyelmes, tetszik, belefer a keretedbe. nem kell tulgondolni.
-
butch3r
senior tag
úgy már lőttek az árelőnynek + több nap (nem túl szabadság spórolós).
Voltunk svájcban csúszni, nagyon jó élmény volt de oda is hosszú az út. Oda vissza akárhogy nézem ez minimum 1 nap. Az meg túl sok. Ausztria előnye (salzburg tartományig), hogy elég kora du munka után indulni, majd utolsó nap csúszás utána haza.
Így kitudom gazdálkodni szabadsággal az évi 20+ napot havon -
igen, vegul nem hagytam ki. megvolt 3 nap sieles, idojaras semmi extra. valtakoznak a napos, felhos idoszakok. tegnap kis hoeses, szel is volt, de nem a zavaro kategoria egyaltalan. szoval esdig jo.
a palyarendszer felepitese sem rossz osszessegeben, a liftek logikusak. az en izlesemnek sok, es kemeny a piros palya, es alig van kek. ezeket nem tudom szepen megsielni, tul meredekek, tul dombosak. viszont van 1-2 jo 5 km-es run, azokat elvezetes vegigtolni, meg viszonylag sok megallassal is. holnap-holnaputan esik elvileg 30 centi ho, nagy szellel, aztan az utolso nap, penteken remelhetoleg szep napsutes jon a friss ho melle.
par kep:
aztan idenre meg kettot foglaltam, egy hosszu hetvege villachban: nassfeld es gerlitzen lehet innen 1-1 napra, illetve egy marciusi hosszuhetvege schladming kornyeken. itz meg eldontjuk majd melyik palyakat akarjuk bejarni (schladming, onertauern, flachau), johet barmi -
így 4 nap Chopok-i ottlét után abszolút egyet kell értenem veled. legnagyobb lutri a parkolás, egyszerűen muszáj felérned nagyon korán, mert nem lesz helyed. első nap feljutottunk a legfelső parkolóba, második nap a legalsóba. harmadik nap ismét a legfelső, de nem volt már hely. aztán persze szerencsére megtaláltuk a magyar parkolóőr bácsit, aki 5 euróért mégis talált helyet nekünk
4. nap a hegy legalján, az első parkolóban meg kellett állni, és felszállni a shuttle buszra, mert már 8:30-kor nem engedtek fel senkit.
- minél korábban kimenni: való igaz. egyszerűen nincs jó alapja a pályáknak, szétsíelik az emberek délutánra és rettenetesen buckás lesz.
- pályák közül nekem a kék 10-es volt a kedvencem, azon remekül el tudtam gyakorolgatni a carving technikát, a pirosak nagyon buckásak voltak, egyébként meg csak a fekete 3-as pályát próbáltam egyszer, az meg alapból is kezeletlen pálya.
összességében azért nem volt rossz élmény, mert imádom a síelést, ár-érték arányban jónak mondható, a bosszantó tömegek ellenére. a szállásunk igaz, hogy kb 20 perc autókázásra volt, de az még elviselhető, és potom pénzbe került.
csütörtökön irány nassfeld, valószínűleg zongorázni lehet majd a különbséget
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest