Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Szorítkozzunk már a tényleges Vantage eredményekre a topikban, mert az off az kicsit idegesítő!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #15730 üzenetére
Jujj, helkisnek még keményebb...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15649 üzenetére
"Másik: idle-ben, 8 fokos vízzel hány fokos a videókártya?"
Kb. 8,5°C.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
rapidsquirel #15626 üzenetére
Ennyi. Azért jones965 háta mögött van már pár lefuttatott Vantage kör, és CPU-Z-t sem ma látott először.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15624 üzenetére
"Nincs jogom kérdezni egy másik fórumtárstól, kíváncsiságból, hogy aztaa, miért pont így járattad, mindig így szoktad, ez a 24/7 setup?"
De van (sőt, ha így kérdezted volna, akkor még szerintem jones965 sem ír vissza), csak te nem így kérdezted, hanem így:
"Single channel 16gb ram es csak 1333-on?
"
Azaz a szemrehányást fejezted ki a sírós-bömbölős smiley-val.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15616 üzenetére
A Vantage nem profitál a dual-triple-quad channelből, X58-X79 esetén. Sem a RAM órajelből.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15608 üzenetére
Friss win, friss driverekkel (PhysX is), az adott konfiggal telepítve, valamint a legutolsó Vantage verzió még sosem okozott ilyen hibát nálam.
Sandy Bridge esetén ezek szerint nincs elegendő tapasztalatod, mert akkor előjött volna a bitch verzió is. Értelemszerűen nem a nagyonmax alá 20 MHz-cel belőtt bármikor lefuttatom annyin a tesztet értékre gondolok. A Sandy esetén a nagyon stabil - el sem indul között nagyon kicsi az eltérés, ez indokolhatja a fentieket.
UI.: A válaszomban feltételeztem, hogy a szoftveres problémákat már előzetesen kiküszöbölted, azért is csak hardveres ötletekkel álltam elő. Amit meg nem írtál le, azt sajnos nem tudhattam.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15606 üzenetére
Hát ez olyan logikus. Csodálkozom, hogy nem érted. A magyarázat több lépcsős.
1 - Nem hurrogjuk le a másik topikban segítő tanácsot adó fórumtársat, hogy túl magas xyz fesz, "én mindig sokkal kevesebbet szoktam adni". Lehet, hogy mégsem olyan magas.
2 - Grafikus tesztek után a víz melegebb, így a CPU nem ugyanarról a hőfokról indul, továbbá a grafikus tesztek alatt is van ám terhelés, nem idle a proci, mint n+1 percig a magában futtatott PhysX teszt előtt.
3 - A feszültségeket tényként írod le, azonban feltételezem, hogy ezek csak a BIOS-ban beállított értékek, tehát lehet, hogy nem is annyi volton fut le. Műszeres mérés történt? Lehetséges helytelen loadline beállítás, vagy egyéb ok miatti feszültségesés.
4 - A megadott tünetek sajnos egyértelműen a nem elegendő core feszültségre engednek következtetni! Az ötödk pontra mintegy előhivatkozásként: Sandy esetén még 0,1V-os eltérés is lehet egy adott párpercig brute integer vs. hosszútávú általános terheléssel megtapasztalt stabilitás eléréséhez szükséges feszültségek között. Például WPrime lefut, Mozilla meg több tabbal már üresjáratban exehibával kilép...
5 - Egy szóval sem említed a konfigurációt, így az alapértelmezett potenciális jelöltként az adatlapot vettem alapul a hozzászólás megírásánál.
6 - Nem véletlen hívták és nevezik mind a mai napig a Sandy-t az overclockerek hisztis k*rv@ néven.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15598 üzenetére
Tőlem vette válogatottan, az 5700-as tesója máig a tulajdonomban.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15590 üzenetére
A külső szemlélő ebből mit sem sejt. Csak annyi látszott, hogy beszóltál neki, kevesellve az értékeket. Mivel bírom Johni5 lelkesedését, eredményeit, ezért (a rendelkezésemre álló információk figyelembevételével) kiálltam mellette.
A hasonló félreértés elkerülhető, ha bővített mondatokat intézel egy nyilvános, széles közönség által látogatott topikban a fórumtárshoz, mint pl.: "2133 c9 ram?
Azt miért?
" helyett "Hogyhogy csak ilyen bemelegítő, 2133MHz-es órajelet, ráadásul relatíve magas késleltetéssel mentek ezek a szegény PSC-k?"
Az értelme ugyanaz, de legalább a többiek is tudják, hogy nem beszóltál, hanem más volt az érdeklődés jellege. Én már így utólag értem, de írásban ugyebár nincs hangsúly, könnyen jön a félreértés.
Peace!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15587 üzenetére
Nem mintha Vantage-ben egyáltalán számítana, akár a Dual Channel...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #15276 üzenetére
Mert a jelek szerint alaperedményt láthatunk...
(#15278) kicsipapucs: Továbbá nem minden Rana magos CPU Deneb leszármazott, van Propus leszármazott is, ott nem lesz L3 cache...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Habugi #15218 üzenetére
Elnézést kérek. Egy Jézusom! felkiáltásra hogyan lehet előzékenyen reagálni? Valahogy úgy, hogy elnézést kedves uram, mit szeretett volna ezzel a hangulatkeltő mondattal kifejezni?
Magas az elvárásod. Vantage eredményt mutass... Helkis mutatott, én mutattam. A topik többi tagja is mutatott. Te jössz, bocsánat, előzékenység /ON: Ön jön, kedves Uram! Mert eddig két informatív hozzászóláson kívül a topikban tiszteletét nem tette.
Úgy érzem, tettem le annyit az asztalra, GIGABYTE által sosem szponzoráltként, de mégis GIGABYTE hardverrel a benchmark eredmények terén, továbbá Helkissel is vagyok olyan viszonyban, hogy baráti, esetleg kissé csipkelődős hangnemben arra az ellenpontra, mely a használt hardver és a használt CPU-Z skin között kialakul, egy nyilvános post formájában figyelmeztessem, figyelmeztethessem.
És azt is látom, rajtad kívül senkinek, még a címzettnek sem szúrta a szemét, sőt, megegyeztünk, hogy örülünk a reklámnak.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #15204 üzenetére
Ezt a CPU-Z-t csak ezekhez a lapokhoz lenne illendő használni:
X58A-OC, X79-UD7, Z77X-UP7, Z87X-OC.Én sem használok ROG CPU-Z-t a nem ROG lapjaimhoz.
Természetesen megértem, tisztában vagyok vele, hogy különbözőek vagyunk, és annak is örülök, hogy reklámozod a GIGABYTE-ot, de a CPU-Z MB fület a helyedben nem nyitnám meg.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Johni5 #14423 üzenetére
A G92-nél fix egész szám többszöröse lehet cask a GPU és a RAM órajel, azért ilyenek az órajeleid.
(#14424) joshua7: Rendben, ígérem megnézem ennek a végét becsülettel, de ha utána szerzek egy jobb példányt, meg amellé jobb RAM-ot, akkor már ne vakargasd a fejed, ha egy kategóriában benne van.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tom_tol #14420 üzenetére
Én is meglepődtem. FullHD alatti játékra a cucc abszolút használható, ha nem igényli az ember lánya / fia az Ultra szintet minden grafikai beállításnál.
(#14421) Johni5: Azért két dologban a 2900XT nyer: fogyasztás, és a gyári hűtője még a rézmagos (X4-965 mellé adott) AMD gyári hűtőnél is hangosabb 100%-on.
Joshua7: A HD7660D melyik kategória lesz tuningolva?
Vedd figyelembe kérlek, hogy amellé nem lehet LGA2011 CPU-t társítani a magas CPU pontszám érdekében.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Két szerény alaperedménnyel jelentkeznék: HD6550D - P4520 és HD6410D - P2281.
A hűtés is gyári volt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tom_tol #14368 üzenetére
Nem mindig a legnagyobb MHz és / vagy legkisebb késleltetésű RAM a legjobb.
No, akkor már én is jövök egy kis javítással:
ASUS Rampage IV Extreme
Intel i7-3930K @ 5,4GHz LN2 @ K|ngp|n Cooling Dragon F1 Gemini @ rocket
GEIL 2400MHz CL10 quad
MSi HD7970 Lightning @ LN2 K|ngp|n Cooling TEK9 FAT3DMark Vantage P51403
Köszönöm a közreműködést subaruwrc és toyone részéről.
HGyu
[ Módosította: philoxenia ]
-
04ahgy
nagyúr
Pár alaperedményt készítettem mostanában.
ASUS P9X79 Pro
Intel i7-3820 @ 3,6GHz stock @ CM Hyper 212 Evo
Corsair 16GB 1600MHz Vengeance LP quad
Gigabyte HD5970 @ stock3DMark Vantage P29007
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AsRock Z68 Pro3 Gen3
Intel i7-3770K @ 3,5GHz stock @ stock cooler
Geil 16GB 1600MHz Evo Leggera dual
Gigabyte HD5970 @ stock3DMark Vantage P29379
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AsRock Z68 Pro3 Gen3
Intel i7-3770K @ 3,5GHz stock @ stock cooler
Geil 16GB 1600MHz Evo Leggera dual
MSi HD 7970 Lightning @ stock3DMark Vantage P33128
Gigabyte X79-UD7
Intel i7-3930K @ 3,2GHz stock @ T56 V3 Xtreme
ADATA XPG+ 8GB 1600MHz CL7 quad
MSi HD7970 Lightning @ stock3DMark Vantage P34535
Mind az új driver (GPU Score-ban), mind az új beta BIOS (GPU és CPU Score-ban) hozott javulást bőven. A 3770K-hoz képest pedig még így is tetemes a CPU limit!
ORB Link: P34535.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
radi8tor #14272 üzenetére
A vicc az, hogy HaZsolt barátom átjött látogatóba, és a gépet megnézve mondta, hogy nézzük már meg, mennyi a 3db HD7970-nel a Vantage GT1 belépő FPS. Mondtam neki, hogy a CPU nem hajtja ki. De akkor is nézzük meg. Mondom jólvan, de akkor már várjuk végig.
Ezt dobta.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
04ahgy #14249 üzenetére
Video: http://youtu.be/F_hPGcy0Qx4.
(#14250) subaruwrc: igen, kellett volna a szükséges plusssz!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc #14246 üzenetére
Hiba volt bizony.
ASUS GTX680-DC2T-2GD5 @ LN2, de minek?
ASUS Rampage IV Extreme
INTEL Core i7-3930K @ 5400MHz @ LN2Sapphire HD7970 Dual-X @ LN2, de minek?
ASUS Rampage IV Extreme
INTEL Core i7-3930K @ 5400MHz @ LN2Az eredmények létrejöttéért köszönöm a segítséget subaruwrc-nek, és az ASUS Magyarországnak!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #14224 üzenetére
Szerintem az alapján külön kategóriába tenni egy adott GPU-t egy másiktól, hogy jobban tuningolható, nonszensz. Én az alapórajeles GPU score alapján kategorizálnám, és akkor az teljesen objektív, nincs vita.
Egyébként szerintem a mostani lista megfelel, senki elől sincs elzárva az adott kategória elejére törő egyik GPU sem, mint pl. a HD6670 vagy a HD6570...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Kinek mi a véleménye a jelenlegi Vantage listáról? Jók így a kategóriák, vagy változtatás kell?
Ha az utóbbi, milyen? Építő jellegű ötletek jöhetnek ide a topikba!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
ASUS GT440 - P6679 - vízhűtés, feszemelés, CPU vízhűtés
Powercolor HD6670 - P11902 - alaposan moddolt, feszemelt, vízhűtés, CPU vízhűtés. Aznap teszteltem, amikor a VTX-et is, a NYÁK teljesen megegyezett (mondjuk mindkettő TUL), ez kissé jobban ment.
Gigabyte GV-R657OC-1GI - P8708 - alaposan moddolt, feszemelt, vízhűtés, CPU vízhűtés. A VRAM a gyári 1,5V helyett 1,85V-ot, a GPU a gyári 0,95V helyett 1,675V-ot kapott, ezt a tesztet már nem élte túl.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #14213 üzenetére
Ezt én értem, viszont beláthatod, hogy a kettes és a hármas kategória nagyon közel került egymáshoz, a hármas és a négyes meg eltávolodott. A négyes kategben azért a GTS450, HD6750 és HD5750-ek ellen nem lett volna semmiképp versenyképes, és tuljadonképpen az AMD is az egyel alattuk levő kategóriába szánta.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bigkocka #14197 üzenetére
Töltsd le a legfrissebb, 1.1.0 verziót, mert ez a CPU pontszámot nem csak a CPU, hanem a GPU és a CPU alapján számolta, továbbá a felbontást próbáld a teszt erejéig 1280*1024-re állítani, és úgy szerintem jó lesz.
Felül az ablakban váltogass a presetek közt, válassz ki extreme-et és úgy tedd vissza Performance-ra.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #14189 üzenetére
Most nem tudom miért nem lehet abban a kategóriában? Nézzetek a listára. A négyes kategória 15000+, a hármas ~9000, a kettes ~9000. A mostani eredményemmel meghoztam (volna, amennyiben joshua nem hajlandó feltölteni, de akkor a HD5670 640SP-nek sincs helye itt) az egyensúlyt a hármas kategóriának a kettes és a négyes közt, mert a jelenlegi helyzetben erősen egyezik a kettes és a hármas kategória teteje. GPU-k jönnek, GPU-k mennek, a 9800GT Ultimate-nek meg leáldozott.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
joshua7 #14185 üzenetére
Igen, abba, amelyikbe én is gondolom.
Helkist üdvözlöm.
Amúgy, ha a 640SP-s HD5670-nek helye volt ebben a kategóriában, akkor ennek is, lazán. No meg beláthatod, hogy a 720SP-s HD5750-ek ellen azért nagyon gyenge, hogy azokkal egy kategóriában legyen.
Amúgy a poént értem.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
04ahgy #14180 üzenetére
Egy másik, kissé tuningosabb VTX3D HD6670-t nem tudtam kihagyni, hogy a saját gépemben is meg ne tuningoljam, az eredmény egész másképp fest:
A CPU-t víz hűtötte, a VGA 1,575V magfeszültséget és 2V RAM feszültséget kapott, vízhűtés mellett. Történt rajta OVP és OCP mod ezen túl, valamint GPU és DRAM PWM frekvencia növelő mod.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Anyum és tesóm gépe új VGA-kat kapott, mert húgomnak a 8600GT, anyumnak meg a 7300GS kezdett kevésnek bizonyulni. Mielőtt azonban beépítettem őket, egy Vantage-re ránéztem, húgom gépében.
Húgom VGA-ja, Sapphire HD6670 1GB, gyári hűtő, alapfeszes tuningeredmény. A CPU-n is gyári hűtő volt. Vantage P8208
Anyum VGA-ja, húgom gépében, VTX HD6570 2GB, gyári hűtő, alapfeszes tuningeredmény. A CPU-n is gyári hűtő volt. Vantage P4213
Listára kérem szépen őket.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
katona.jozsi #14144 üzenetére
Már egy kártyánál is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
intercooler #14041 üzenetére
A GPU Score alig csökkent. Biztosan nem ment Turbo?
Szerk.: Nem ment, elnézést kérek a feltételezésért, a GT1 csökkenése az órajelnek megfelelő, a GT2 meg szimplán csak jobban adta. Ezért kisebb a különbség.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
intercooler #14039 üzenetére
A CPU-nak alapórajelen, energiagazdálkodás és Turbo Boost nélkül kell futnia.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Blu-ray írót?
- Ukrajnai háború
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?