Games With Gold játékok áprilisban

Hirdetés

The Technomancer és Outcast: Second Contact

A francia Spiders csapata hosszú évek óta az érdekes, de leginkább középszerű szerepjátékairól ismert, konzolokon is többször próbálkoztak már, több-kevesebb sikerrel. 2016-os játékuk, a The Technomancer sem rengette meg a világot, de mindenképp a stúdió csiszoltabb alkotásai közé tartozik, érdekes témával, más címekből átvett dizájnelemekkel, az eredmény pedig egy egészen élvezhető RPG, amely a három évvel korábbi Mars: War Logs spirituális utódjának is tekinthető.

The Technomancer Xbox One

Ezek után nyilván nem meglepő, hogy a Marson járunk, 200 évvel azután, hogy az emberiség kolonizálta a bolygót, és háborúzott is egyet az ott fellelhető vízért. A társadalmat gigacégek irányítják, és titkos rendőrség tartja félelemben, nem csoda, hogy új lázadás készül. Hősünk a fegyverek mellett afféle varázslatokra is képes, vele kell felvennünk a harcot ebben a sci-fi világban. A játékban felbukkannak más hasonló játékok (például a Mass Effect) bizonyos elemei, amitől viszont nem rosszabb, inkább egy egészen élvezhető játék válik belőle. Érdemes tenni vele egy próbát.

Aztán április második felétől is maradunk idegen világokon, ugyanis az 1999-es, igen népszerű sci-fi akciójáték, az Outcast 2017-es felújítása, az Outcast: Second Contact érkezik. Ez egy teljes értékű remake, vadonatúj grafikával, modernizált irányítással, de az eredeti nyílt világú játékmenettel és történettel. Mai szemmel egészen meglepő lehet, hogy már húsz évvel ezelőtt is létezett ilyen modern, nyílt világú, „élő-lélegző” játék, amely ráadásul kifejezetten sikeres is volt a maga idejében. Most a remake-kel tehetnek egy próbát ingyen a Gold előfizetők.

Outcast Second Contact Xbox One

A játék főhőse Cutter Slade, egy igazi veterán katona, aki egy idegen világba érkezik. Látogatásának komoly oka van: amikor ugyanis az emberek egy szondát küldenek a párhuzamos univerzumban létező bolygóra, egy fekete lyuk keletkezik, amely magát a Földet fenyegeti. A szó szoros értelemben világmegmentő kaland több, mint 50 órányi szórakozást ígér, látványos harcokat, rengeteg fegyvert, és egy hatalmas, szabadon bejárható világot. Ennyi év után is érdemes lehet ide (vissza)látogatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Games With Gold játékok májusban

  A szokásoknak megfelelően négy újabb játékot tölthetnek le az Xbox Live Gold előfizetők májusban. Nézzük, melyek ezek.

 • Games With Gold játékok júniusban

  Kezdődik a nyár, vele együtt pedig a szokásos módon új Games With Gold játékok is érkeztek. Jégkorong, verekedés, portálok a terítéken.

 • Games With Gold játékok júliusban

  Elérkeztünk a nyári uborkaszezon kellős közepébe, de a Games With Gold program rendületlenül folytatódik tovább, kicsi, de nem rossz játékokkal.

Előzmények

 • Games With Gold játékok márciusban

  A Microsoft továbbra is négy ingyenes címet ad az Xbox Live Gold előfizetők számára, a márciusi felhozatalba pedig három generáció játékai is bekerültek. Nézzük, melyek ezek.

 • Games With Gold játékok februárban

  Az idei február nem a Gold program legerősebbjeként fog bevonulni a történelembe, de a négy ingyenes játék így is szolgáltat némi érdekességet az Xbox tulajdonosok számára.

 • Games With Gold játékok januárban

  2019-ben sem maradunk ingyenes Xbox Live Gold játékok nélkül. Az első hónap érdekes, a tavalyi év egyik legjobb címe mellett egy nyugtalanító trend is felbukkan.