Új hozzászólás Aktív témák

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    Kicsit talán szájbarágós, de szerintem érthető. Egyszerű dologról van szó, de akiket eddig zavart a Twitch tiltása, azoknak jól jöhet. Nézzétek át, próbáljátok ki, ha mindenkinek okés, akkor ez a hsz is meg majd ide topikba az oldalsávba. :)
    ____

    Akik rendszeresen szoktak streamelni biztosan tapasztalták, hogy az elmentett adások bizonyos részénél a Twitch különböző jogok miatt törli a felvett videóknál a hangsávok egy részét. Így a felvett anyagok többnyire alkalmatlanok a megőrzésre.

    Akik továbbra is szeretnének rendszeresen streamelni, majd azokat a videókat elmenteni, de nincs külön Capture Card készülékük, azoknak itt egy lehetőség a videók megőrzésére az eredeti hangsáv megtartásával.

    A művelethez nem kell más, mint egy számítógép internet eléréssel, valamint fontos, hogy legyen szabad hely a merevlemezen. Lássuk tehát a részleteket.

    1.Töltsd le a hivatalos oldalról a VLC Media Playert!

    2.Telepítés után indítsuk el a programot, majd a Nézet menüpontnál a Speciális vezérlőelemek menüt válasszuk ki. Ekkor a play gomb fölött megjelenik néhány extra gomb. Ezek után lépjünk ki a programból.

    3.Töltsük le, és telepítsük a Livestreamert. A program oldalán csak ki kell választani, hogy a telepítőt akarjuk leszedni, vagy a betömörített fájlokat. (előbbi ajánlott!)

    4.Miután települt a Livestreamer a Windows Asztalon hozzunk létre szöveges dokumentumot, aminek a neve start.bat legyen, és a következő sort tartalmazza:

    livestreamer.exe twitch.tv/TWITCHUSERNAME source

    A TWITHUSERNAME természetesen a saját Twitch nevünk legyen. Már ha persze saját streamet akarunk felvenni. De természetesen más nevet is megadhatunk, így ismerőseink játékát is felvehetjük, ha ők is streamelnek.

    Ha mindent rendesen adtunk meg, akkor zárjuk be, és mentsük el a start.bat fájlt.

    Ezek után nincs más dolgunk, mint elindítani az Xbox One-on egy stream adást, majd utána az asztalra létrehozott start.bat-ot is elindítani. Ha minden rendben működik, akkor elindul a VLC Player, majd láthatjuk az élő Stream adásunkat. Ezek után nincs más dolgunk, mint a Play gomb felett látható Piros REC gombra rányomni, és már el is indult a felvétel. Ha nem akarunk több anyagot felvenni, akkor újra megnyomjuk a piros REC gombot, így a felvétel befejeződik, akár be is zárhatjuk a lejátszót.

    A mentett fájlokat alapértelmezetten a Dokumentumok mappába teszi a Windows, innen bárhova áttehetjük. A fájlok ezek után bármelyik videómegosztóra feltehetőek (YouTube, Vimeo, stb.) nem kell attól tartani hogy Twitch letiltja a hangsávot.

    Remélem néhány embernek segíthettem ezzel a leírással. :)

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

Új hozzászólás Aktív témák