Új hozzászólás Aktív témák

  • Baltazár123

    senior tag

    válasz Wesder #170508 üzenetére

    "Nincs exklúzív, mert MS exklúzív van."
    Ezt úgy szoktátok mondani, mintha mindenkinek ott fetrengene az asztalán egy XoX-el kb egyenrangú PC. Én például már régóta nem fejlesztem a PC-met és az így felszabadult pénzből már lett XO és Switch és játékok is. Kíváncsiságból írom, hogy mennyit költök a konzolokra, úgyhogy ezt egészen pontosan ki tudom jelenteni.
    Idén ismét nem veszek új videókártyát és abból a pénzből jön az XoX BF-kor vagy ha úgy látom, akkor kivárom a következő gent.
    Egyébként az MS szempontjából mit számít, hogy psfanboy vagy másvalaki veszi meg a PC-re a játékot? A lényeg, hogy megveszi. Egy konzol esetében a kapcsolt szolgáltatások és főleg a játékok a konzol árának sokszorosát hozzák az életciklus alatt, most az MS játékok lefedik a PC játékosok piacát is + haszon nekik. A jelen helyzetben egy logikus lépés volt a részükről. Láthatóan az MS a stream irányába mozdul el, ahol erős helyzeti (pénzügyi) előnye lesz a meglevő cloud technológiája miatt.
    Szerintem jól csinálják, egy stream korszakban a felhasználók között csak kevés "fanboy" marad meg egy cég szolgáltatása mellett (bár állítólag az apple is be akar lépni a streames játék piacra :) ) és a játékosok simán lemondják az előfizetést, ha kijött egy jó játék a másik szolgáltatónál és átmennek.
    Más ökoszisztéma lesz a streames korszak nagyon, mint a mostani és talán nincs is olyan messze.

Új hozzászólás Aktív témák