Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz D1Rect #21199 üzenetére

    Van olyan akivel kb. bármit tehetsz, akkor se lesz belőle semmi.
    Egyetértünk, azt kár verni, kár, hogy ott visszafogja az osztályt, menjen más képzésre.

    nem soknak adtam volna olyan hatalmat a kezébe, hogy saját hatáskörbe verhesse a gyerekeket.

    Szerintem se lenne ez saját hatáskörű döntés. Szülők, igazgatók felé elszámolhatónak kéne lenni. Ha nem volt jogos, akkor vállalja a tanár a felelősséget. Viszont azt hiszem itt is vérzik el az egész. Hallottam olyan esetet, mikor a tanárt azért rúgták ki az állásából, mert a diák provokálta, a tanárnál elszakadt a cérna, nem megütötte, csak visszamondott neki valamit. A szülők bepanaszolták, és hiába mondta az egész osztály, hogy a tanárnak volt igaza, a szülők elérték, hogy a tanárt rúgták ki.

    Szóval jah, elvben meg lenne a lehetőség, hogy a tanár mérlegeljen mikor üt, csak valszeg elfogultan ítélnék meg mit tett.
    Talán az lenne az igazi, ha minden teremben lenne egy kamera. Vitás esetben döntene. A tanárt is visszafogná, ha lenne nyoma. Az is megoldás, hogy a szülőknek megmutatják mit csinált a szeme fényük és vagy elbeszélgetnek vele, vagy mehet más oktatási intézménybe.
    Utóbbi ellen szól, hogy az oktatási intézmények a fejkvótából élnek, tehát a gazdasági vezetőnek könnyű azt mondani, hogy Tibikét nem lehet elküldeni, mert pénz, szóval kedves tanárnő szokjon hozzá a gondolathoz, hogy Tibike ott marad.

Új hozzászólás Aktív témák