Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #2020 üzenetére

    írásom független attól,hogy az illető értelmi fogyatékos-e vagy sem. Nem is igazán értem, hogy számodra miért volt fontos megemlíteni, hiszen mint mondtam, ez teljesen lényegtelen.

    sok hívővel beszéltem már Istenről. És az a tapasztalatom hogy nincs két ember, akinek teljesen egyezne a személyes istenhite. Körülbelül ez az, amit állítok is.

    ''mert itt nem csak elméleti fogalomértelmezések vannak, hanem a hit által cselekedetekben megnyilvánuló élet, ami sokkal többet elárul arról, hogy mit jelent bízni Istenben, mint bármilyen elmélyült, de elméleti fejtegetés... nos én ilyen beszélgetések alapján állítottam, amit te elméleti megfontolásokból cáfolni igyekezel.''

    Akkor itt félreértés van. A cselekedetekben megynyilvánuló életek is az én állításaimat igazolják, mert nincs két egyforma élet. Mégha egyazon hit alapján élik is az emberek. Ráadásul amit most írsz, eddig elő sem került, így nem is akarhattam cáfolni.

    Amit te elméleti megfontolásnak hiszel és vélsz, az számomra tudományos tény, ami a személyes tapasztalataim alapján megerősítést nyert.

    ''A te beszédeid alapján a hited szavakban, szavak, fogalmak értelmezésében kristályosodik ki, számomra a hit, a szavakon túl a megélt élet, ami egyértelműbben olvasható bármilyen szépen megírt istenes versnél is.''

    Újabb félreértés :) (ami szintén azt bizonyítja, hogy az agyunk másképp torzítja az objektív valóságot. Én írtam valamit, ami mögé gondoltam valamit, te pedig az általam egyértelműen leírtak alapján valami más következtetést véltél levonni )

    A hit számomra nem a megélt élet, mert a megélt élet az legfeljebb a hit alapján megélt élet. Számomra a hit azt jelenti, amit ez a szó is. Hiszek istenben, Jézusban, hogy megváltott minket, és még nagyon sok mindenben, ami bennem inkább egy érzés, és ahogy írtad, igyekszem ez alapjén, a hitem alapján élni.

    Tehát ''szavak, fogalmak értelmezésében kristályosodik ki'' erről annyit, hogy eddig nem a személyes hitemről írtam, hanem azt mondtam, indenki máshogy éli meg a személyes hitet.

    Ez is az agyunk működésének kólönbségeit erősíti meg. Én írtam errőll, te pedig a hitem megéléséről vontál le következtetést. Pedig egyértelmű voltam :) Persze nem én vagyok Isten, ő jobban csinálja.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák