Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    Akkor leírom, hogy konkrétan mire gondoltam, stúdió vaku téren jelenleg 2 db villanj körtét tudok felmutatni.
    Rendszervakuból van 2 db 600EX-RT (+egy 90EX az EOS M-ről, ami viccesnek tűnik, hogy mire jó, de pl arra, hogy E-TTL-ben tudja vezérelni a másik két vakut ha kell, persze csak beltérben).

    Amit szeretnék: 3 vaku, 1 méhsejtrácsos, 1 nagyobb softbox, egy ugyanakkora/kisebb softbox vagy octobox vagy strip box.

    A villanj körték bár megvannak, de azokból kiindulni felesleges lenne. A két rendszervaku jó lehetne ha lenne egy harmadik, persze még akkor is kellene állvány, fényformáló, rendszervaku-fényformáló adapter. Még ha a teljesítménye elég is lenne ez a vonal így sem lenne egyrészt olcsó sem, másrészt hibátlan sem. Nincs modellfény, lehet az elemekkel kínlódni, és közben a rendszervakuk "kopnak" amiket eredendően nem erre a feladatra vettem.

    Ezzel szemben már 80-110e körül lehet rendelni angliából ebayen olyan szetteket amikben van 3 db 250-300Ws teljesítményű vaku, minden vakuhoz állvány, fényformáló. Godox, Jinbe, Caler (= Jinbei) márkák futnak ha jól látom, persze nem a csúcsot képviselik de jelenleg totál hobbi célra kellene csak. Valamint ha tönkre is megy valami a mikrosat ezeket a "csúcsminőségű" vakukat is meg tudja javítani fillérekért.

    Pl egy ilyen sem lenne rossz: [link]

    Vagy: [link] , [link]

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák