Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
-
asdasdasd
tag
Ha esetleg az Alex ajánlott leírása alapján nem indulna el nfsd (ps -al , nekem nem futott) , akkor a webes felületen tudod a portmap-ot és az nfsd-t enable és run állapotba tenni.
Sajna a szar TVm nem tudott mit kezdeni a sok file-al, mintha üres lenne könyvtár. De elötte volt, hogy ment, bírta a 1080-at.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
NTFS csomag nem kell a build-emre, mert az ntfs-3g-t tartalmazza. De gondolom csak elírtad, nfs akart lenni. Luci config nincs hozzá, de úgyis csak az exports file-t kell módosítani.
Ha nagyon akarod, akkor természetesen maradhat az NTFS filerendszer, NFS-el bármilyen, a filerendszerben megtalálható könyvtárat kiajánlhatsz.
Alex
-
esox
senior tag
Current UPnP Settings List
ID App Description External Port Protocol Internal Port IP Address Status
1 DNA (TCP) 34172 TCP 34172 192.168.1.107 Enabled
2 DNA (UDP) 34172 UDP 34172 192.168.1.107 Enabled
3 Skype UDP at 192.168.1.113:4138 41383 UDP 41383 192.168.1.113 Enabled
4 Skype TCP at 192.168.1.113:4138 41383 TCP 41383 192.168.1.113 Enabledna ezek voltak a régi fw alatt és most megy is az iptv.
Gondolom vargalex fw után ezeket újra beállítom, akkor megint menni fog...__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Gyakorlatilag egy bizonyos MAC address-hez a DHCP szerver mindig ugyan azt az IP-t fogja osztani, hacsak nincs annyi eszközöd, hogy elfogyjon a rendelkezésre álló tartomány. Persze az a teljesen biztos megoldás, ha statikus DHCP címet rendelsz hozzá (ez ugye azt jelenti, hogy ugyan úgy a DHCP szerver fogja osztani az ip-t - azaz az iptv box-on semmi nem változik - de biztos, hogy mindig ugyan azt).
Alex
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
LAN oldalról minden engedélyezve van, azaz a tűzfal nem lehet gond. A Luci-ban a System->Administration oldalon az SSH Access-nél nem állítottál el valamit?
Ugye jelszót már állítottál be (a Luci nem mutatja a felső sávban pirossal, hogy nincs beállítva jelszó)? Mert addig nincs ssh, csak telnet elérés.Alex
-
vitezlejszlo
őstag
Alapveto problema, hogy hiaba van nagyobb antennad, attol, mert Te hangosabban kiabalsz, meg a masik hangjat nem fogod jobban hallani Mindket oldalon novelni kellene a teljesitmenyt, hogy jo legyen.
A masik, meg hogy ha egy ilyen 20cm-es antennat hosszaba kettevagtok, maga az antenna resz az alig par centi Vicces, hogy marketingesen novelik meg az antennat tok feleslegesen
Laca
-
MODERÁTOR
-
st6rbuck
csendes tag
Ilyeneket akkor ír, ha valamit elírtál a config fájlban amit nem tud értelmezni. Másold vissza és írd felül a /rom/etc/config/samba fájlt a /etc/config/samba helyére és a /rom/etc/samba/smb.conf.template fájlt az /etc/samba/smb.conf.template helyére. Ezzel visszaállítod a "gyári" (Vargalex) féle konfigurációs fájlokat és LuCI-n be fogod tudni állítani.
-
st6rbuck
csendes tag
Ha még sosem configoltál sambát, miért nem használod a Vargalex által beépített formázót http://192.168.1.1:8081? Ments le mindent előtte a pendrive-ról, dugd vissza a routerbe és csináld meg az 1. opcióval a formázást. Ez beállít neked mindent, jogosultságokat, egyebet, ami a megosztáshoz kell (persze a "gyári" /rom alatt lévő config fájlokat is másold vissza ismét), tehát neked nem kell ezzel szórakoznod. Nem mellesleg csinál egy "lapozófájlt" is, ami torrentezésnél majd jól jön. Ezután indítsd újra a routert, vagy elég csak a sambát (/etc/init.d/samba restart) és menni fog.
Win7 alatt a net use M: \\192.168.1.1\mnt paranccsal csatold fel a meghajtót, azzal biztosan működik (én egy kis cmd parancsfájlt szoktam erre írni).
A samba configolásban több buktató is van, ha még nem csináltál ilyet, órákig lehet szívni vele és a dolog ott kezdődik, hogy el kell olvasni a dokumentációt.
-
st6rbuck
csendes tag
Akkor próbáld meg a következő paranccsal:
net use N: \\192.168.1.1\usb3Gondolom a /usb3_16 alá be van mountolva a pendrive. A jogokat beállítottad a könyvtárra?
chgrp users /usb3_16
chmod g+w /usb3_16Ha nem megy, akkor viszont az smb.conf.template és samba fájlok tartalmát linkeld be, hogy tudjunk segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
st6rbuck
csendes tag
Win7-ről nekem sem ment eddig még az nfs. A fat32 fájlrendszernél a mount opciókkal kell játszani a routeren, másnál is volt már ez probléma:
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=7117
Erre mondtam, hogy órákig lehet vele szórakozni. Nekem ntfs-t nem akart Openwrt 10.03-rc6 alatt a samba megosztani, több órás szórakozás után jöttem rá, hogy a cp852 és iso-8859-2 opciókkal ki kell egészíteni a config fájlt (ezt vargalex konfigja alapból tartalmazza).
Ha ext2/3/4 lenne a fájlrendszered, ezzel a configgal rögtön működne. fat32 és ntfs alatt próbálkozni kell, fat32-höz javaslom a fenti fórumot tanulmányozni és végigpróbálgatni a javaslatokat. Pl f/d/umaskokat állítsd át 0-ra, tedd fel a kmod-nls-cp437, kmod-nls-iso8859-1 csomagokat a routerre. Elsőre ennyi tippem van.
Én végül is feladtam az ntfs/samba párost, mert ékezetes betűket tökéletlenül kezelte a megosztáson (vagy Openwrt alatt mutatta rosszul, vagy Windows 7-ből) és kiderült, hogy ennek részben az is oka, hogy a jelen firmware-ben pl nincs utf-8 támogatással fordítva a busybox.
Szóval fontold meg, hogy ezzel szórakozol még vagy átrakod az adatokat és ext alapokra helyezkedsz.
-
@Jocó@
tag
Vargalex 1.1.7 és suste firmware-es esetén FTP, samba (Windows filemegosztás) használható fileok írására-olvasására. Ezen kívül tartalmaznak még DLNA szervert is. WDTV gond nélkül elboldogul nálam mind a samba-val, mind a dlna-val.
megj: Samba esetén, mivel írási joga is van, ezért filmenként készít 1-1 ".wd_tv" könyvtárat, ahol azt tartja számon, hogy hol hagytad abba a filmnézést.
NFS-ről nem tudok, hogy az alex verziója, vagy suste verziója támogatná.
De ez nem azt jelenti, hogy nem lehetne megoldani. Értelem szerűen ez már túllép a bedug-felrak-működik kategórián.
Ahogy látom, ezek az "nfs" csomagok kellhetnek:kmod-fs-nfs
kmod-fs-nfs-common
kmod-fs-nfsd
nfs-kernel-server
nfs-kernel-server-utils
nfs-utilsMind a két firmware kezeli az ntfs file-rendszert, bár ez alapján, és az én tapasztalataim alapján is azt mondom, hogy jobb, ha elfelejted az NTFS-t.
-
@Jocó@
tag
A vargalex1.1.7-ben lévő DLNA tényleg küszködött ezzel. Azt hiszem, hogy 1.0.24-es verzió. Azóta frissült sokat a miniDLNA.
Jelenleg 1.1.3-as verzió érhető el nagy bűvészkedések nélkül, azt tette bele suste az ő firmware-ébe (legújabb: 1.1.4).
Erről még nem tudok nyilatkozni, mert nem volt még időm élvezni az új verziótSamba-n valóban látta/látja a külső fileokat.
Azt nem tudom kijelenteni, hogy nincs lag. Ez attól függ, milyen tartalmakat szeretnél nézni.
Ne felejtsük el, hogy ez az eszköz nem erre lett kitalálva. Az USB-s írás/olvasás amúgy is meglátszik a CPU használatban. Szerintem 720p-s tartalmat még nagy valószínűséggel nézhetsz vele.Mondjuk úgy, hogy láttam már torrentről kikölcsönzött avi-t, mkv-t, 1080-as filmet DLNA-t akadás nélkül stream-elni LG TV-nek.
WD TV Live is szereti 300 mbit-es wifi stick-el, DE ott akadt az 1080p. Gyanítom, hogy az 1 emelet szintkülönbség miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest