Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
szia, én is elvagyok keseredve az akksi romlása miatt. most 6hónapos a kisgépem, de már 2 hónap után 6% volt az elhasználódás. többen mondták ne aggódjak, lehet h beáll egy értékre. beszéltem akkor egy szervizessel, mondta várjak kicsit és ha eléri a 10%-ot ők simán cserélik.4 hónaposan 10% lett és hívtam őket, akkor közölték velem h ez ilyen, folyamatosan romlik, ez normális és várjak még, mert csak akkor van csere, ha már nem lehet tölteni vagy majdnem 100% lesz az elhasználódás. esetleg fél óra alá csökken az üzemidő, ami nekem 6-7 óra volt. most erőlködve 5 és felet bír. 12%nál tart, mert mostanában nem használtam akksiról.
azért kérdezz rá, lehet h te kifogsz egy megértőbb szakembert
érdemes elolvasni a kommenteket ->ToshiBá Tanácsai – 1. Az akkumulátor Toshiba Magyarország ( február 17., 6:32 résztől ) -
zoli62
addikt
Hónapról hónapra nő a Satellite L500-24V laptop gyári akkumulátorának elhasználódási mértéke. Októberben vettem, jelenleg 20,8%. Érdemes megpróbálni szervízbe bevinnem, hogy cseréljék ki?
-
geri173
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Satellite c660D notit Win7-el. Gondoltam kipróbálom a netet rajta, amit az asztali pc-vel használok, de sehogy sem akar menni. Bedugtam az Ethernet kábelt, és csatlakozás. Párszor írta, hogy csatlakozva (egy pillanatra bejött egy oldal), de egyből szétkapcsolt. Most már nem is csatlakozik fel, hanem valami Wan Miniportot próbál.
Asztalin megy rendesen a net. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Adamreka
csendes tag
Sziasztok!
1 hete vettünk 1 Toshiba A200 1n7 tipusú laptopot(használtan). Win7(64 bites) van rajta és nincs telepítő cd. Az a problémám hogy leszedtem innen: http://www.all-driver.com/notebook-driver/toshiba-satellite-a200-windows-7-driver.html a bluetooth drivert de magát a drivert nem telepíti föl. Mit tegyek?
A másik hogy az eszközkezelőben egyéb eszközöknél háttértárvezérlő driver hiányt észlel, le is szedném a drivert, de nem tudom mi a neve. Valaki esetleg megtudná mondani? Előre is köszönöm.
-
Colos1
őstag
válasz
Pierre75 #8389 üzenetére
A win7-nek az egyik nagyon nagy előnye, hogy rengeteg hardvert megismer a saját driverjeivel. Nálam pl. csak 1 dolgot kellett telepíteni, a supervisor password -ot, de csak azért, mert zavart, hogy sárga kérdőjel van az eszközkezelőben. A win amúgy ettől függetlenül ment rendesen.
A gond ott kezdődhet, amikor a felhasználó a win7 drivereket elkezdi cserélgetni a gyártói driverekre.
Ilyen esetben úgy érdemes telepíteni, hogy a drivert kicsomagolod, és eszközkezelőből telepíted. Így nem lehet (komolyabb) gond. (Nem mindet lehet így felnyomni, az RST driver kicsomagolásakor pl. nem találtam .inf fájlt, így azt muszáj volt "rendesen" feltennem.)
Kivételt képeznek azok a driverek, amelyekhez tartozik valamilyen control panel is. (Pl. a VGA vezérlő.)
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
galmat89
tag
válasz
róbert gida #8384 üzenetére
A Windows háttérképre gondolsz?
Asztalon jobb klikk -> Személyre szabás -> itt alul pedig: Asztal háttere
Mappát is megadhatsz és akkor majd váltogatja.Szerk:
Ja itt látom, hogy valaki írja, hogy win 7 starterben nem lehet háttérképet módosítani.... ezt a butaságot ki találta ki a Microsoftnál.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
igazad van. sajnos a sok felesleges előretelepített program képes nagyon lelassítani a rendszert. főleg a trial programok. utólag pedig nehéz nyomtalanul eltávolítani őket. sokkal hasznosabb lenne, ha csak a Windows + Toshiba driverek és fontos alkalmazások lennének előre telepítve a többi pedig választható lenne. elindulna egy telepítő és ki lehetne jelölni ki és mit szeretne pluszban feltenni, kipróbálni...a kényelem nagy úr. én is inkább a "gyomlálást" választottam és nem egy tiszta rendszer telepítést, de tisztában vagyok vele h ezáltal kicsit lassabb lehet a rendszer. biztos megmaradt pár beragadt felesleges szolgáltatás.
nem értem miért nem lehet kiválasztani a plusz dolgok közül ki és mit szeretne feltenni
biztos nem lenne ez olyan bonyolult megoldás a gyártó részéről. -
Pierre75
senior tag
Amikor vettem a gépet, direkt előretelepített win7-tel akartam, elkerülendő a driver mizériát. (Ha visszaolvasol, látnád milyen sokszínűen lehet(ett) szopni.) Nyilván emögött lehetett hozzá nem értés, rosszul választott driver, miegymás. Ettől meg akartam kímélni magam, meg ugye a tiszta sw öröme...
Teljesen igazat adok neked, a sw-ek döntő része felesleges vagy ingyenes alkalmazással kiváltható. Csendesen teltek az órák, némi túlzással, míg minden számomra fölösleges automatikusan induló vackot kiszedegettem, töröltem.
Vagy épp gyárilag nem is teszik fel. Jó példa erre a dvd-író bántóan erős működési hangja, amit egy sw-rel lehet szabályozni, erről a Toshiba úgy gondolta, találd meg magad. -
Colos1
őstag
válasz
Pierre75 #8386 üzenetére
Na, én ezért utálom az előretelepített gányokat. Most kaptam új céges laptopot, és először egy olyant ajánlott a rendszergazda, amelyen előtelepített win7 van. Mondom ok, de nem azt a sz@rt tesszük rá. Aztán vett egy L650-146 -ot + win7 -et.
Csak érdekességképpen: az ő gyári telepített gány rendszerén alapállapotban 90 folyamat fut, az enyémen ebben a pillanatban 60 db, de alapállapotban csak 52...55 db, amelyben már benne vannak a saját programjaim. (AIDA64, Hard disk sentinek, víruskergető, és még pár progi.)
Az előtelepített gányokban olyan felesleges baromságok vannak, hogy az agyam eldobom tőlük
Csilli-villi szoftverek, amelyekkel olyan beállításokat lehet elérni, amik ott vannak a vezérlőpultban, vagy a start menüben
Akkor a másik csoportját azok a vackok alkotják, amelyek helyett 100 másikat lehet találni ingyenesen, ami kevesebb erőforrást használ és stabilabb. A harmadik csoport tartalmazza a legkevesebb progit, ezek a hasznos alkalmazások, mert azért olyan is van köztük.
Szóval aki most venne laptopot, annak azt javaslom, hogy ne előtelepített oprendszerrel vegye, sokkal jobban jár egy tiszta (ezt tessék kétféleképpen érteni!
) windows 7-el. Akinek meg már előtelepített gány van rajta, az járjon utána, asszem a megadott kóddal telepíthető normális win7 is.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Pierre75
senior tag
Másfél év után véletlenül sikerült rájönnöm mi okozta az L500 előretelepített rendszerén a 1 s-nyi hangtorzulást időszakosan. A Reel Time programot kell törölni, ha nincs rá szükség vagy újratelepíteni és megszűnik ez a kényelmetlenség.
-
róbert gida
tag
Sziasztok !
Tegnap vett a fiam egy NB550D-108 netbookot .Minden oké rajta de sehogy sem tudom ennek a kis vacaknak a háttérképét megváltoztatni .Egyszerűen feladtam .Ha a netről egyet be akartam állítani nem engedte .A gép saját vezérlőközpontjában nem találok erre utaló beállítási lehetőséget.Valaki tudja írjonWin7 van rajta gyárilag !
[ Szerkesztve ]
Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
mr_ricsi
veterán
"Arra szeretnék választ kapni hogy miért nem birom még a 10 éves játékot se normálisan vinni,és hogy lehetséges-e valami megoldás rá."
Mert a chipsetben lévő VGA is 6 éves, és a megjelenésekor sem volt alkalmas játékok futtatására.
A megoldás, hogy vagy nem akarsz játszani a notival, vagy cseréled egy újabbra.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
NrMaX
csendes tag
Üdv.
Van egy Toshiba Satellite L40-es notebookom.
Van benne egy Videokártya :Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (384 MB)
Az lenne a problémám hogy semmi féle játékot ,nem bírok kellő stabilitással lejátszani.
Másnéven laggolok. erre a játékokra pár példa (cs 1.6,CSS)
Windows 7-es Op.rendszer van rajta.
Arra szeretnék választ kapni hogy miért nem birom még a 10 éves játékot se normálisan vinni,és hogy lehetséges-e valami megoldás rá.
Nagyon szépen Köszönöm.Üdv.N
-
gu007
aktív tag
üdv! van egy L650-146-os laposom.bekapcsolásnál olyat csinál, hogy amíg nyomom a bekapcsológombot addig világít a power és wifi led és felpörög a vinyó de amint elengedem a gombot leáll. másodjára indul rendesen. biost frissítettem de nem javult a helyzet. op rendszer vin7 64bit. mi lehet a probléma?
-
kspbarebone
csendes tag
válasz
kspbarebone #8372 üzenetére
Nem, nem fog beleférni, mivel bent 11mm hely van, a vinyó meg gyárilag 9,5 mm.
Ha esetleg kell valakinek ez az infó.
Hamár magamnak kell válaszolnom.ksp.barebone@gmail.com
-
MrCsiT
addikt
Szia!
Nekem (páromnak) L500-1XR notija van, de annál nem tapasztaljuk, hogy hú de gyengusz lenne .
Néztem már távolabbról is, onnan is láttam , szóval nem találtam rossznak. Mások riportoltak némi kékes színárnyalatról a noti alapszíneként, abban igazat adok, de keresni kell a halványkék színt, nem gázos...
Nem tudom, ez ért-e így valamit
Többiekhez kérdés: van valakinek ötlete, hogy 2010-2011-ben kiadott laptopokon mit cig*nykodnak a gyártók a "kiváló" 10/100-as csatolóval , és én meg tegyem a fülem mögé a gigabites hálózatot ?! Hülyeségük miatt kereshetek USB-s Gigabit lan csatolót..
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
sagvary
aktív tag
válasz
venember83 #2563 üzenetére
Nekem van, csak még most tökölök vele.
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a laptopomat, és szeretném a segítségeteket kérni. Most egy Toshiba A200-23j laptopom van, 3 éves és nagyon meg vagyok elégedve vele azért gondoltam hogy ismét Toshibát veszek. A lényeg hogy a keret 200k lenne rá, a képátlója lenne fontos hogy 15"-16" között legyen, játékra is jó lenne ha lehetne használni (nem új játékok full grafikás futtatására gondoltam
nincsenek ekkora igényeim
Hát kb egy olyan tulajdonságú laptop kéne mint amilyen 3 éve a200-23j-m volt a saját idejében
Szóval valami jobb videókártya (ati 56xx-as sorozattól gondoltam) meg legalább egy i3-as proci, jah és mindenképp intelest szeretnék. Válaszotokat előre is köszi!
-
kspbarebone
csendes tag
Sziasztok, L505-110 notim van, az lenne a kérdésem, hogy gyárilag milyen vastag a merevlemez?
Egy WD10TPVT vinyót szeretnék beletenni,
http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=140
viszont ez 12,5 mm magas. Bele fog férni?
ksp.barebone@gmail.com
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy akinek Toshiba L500 notija van, annak is feltűnően rossz a kijelző képminősége? Gondolok itt arra hogy: a látószög jóformán nulla, mozogni sem kell, teljesen szmeben ülve a kijelzővel a szem és a pixelek által bezárt szögek miatti eltérést is rendesen érzékelni lehet. A színek, a kontrasztok, hiába van kalibrálva, sehogy sem stimmel. Az egész valótlan. Lehet hogy a tükrőződő bevonat teszi, nem tudom, de ez így nagyon gyenge.
free your mind
-
mr_ricsi
veterán
"Van recovery-re lehetőség? Tehát mint pl HP-éknál, ahol ha valami gáz van (virus) akkor gyorsan újra lehet húzni a friss rendszert. "
Már nincs. A telepítést azzal kellett volna kezdeni, hogy a Toshiba recovery wizard progival a szűz lemezen létrehozod a recovery particiót.
Most már csak az a recovery működik, amit w7 biztosít."Úgy érdemes (kell) használni a gépet, hogy ha hálózatról kapja a táplálást', akkor kivesszük az akksit, aztán használjuk akksival mikor kell, és utána feltöltés, ha 100%-on van, akksi kivétel?"
Az akksi állandóan legyen a notiban." Érdemes két három hetente egyszer kb. 20-30%-ig "lemeríteni" az akksit - tehát arról működtetni - ?"
Ezt biztosan értelmetlen megcsinálni."tapipad:"
Fel kell tenni a driverét, aztán a Vezérlőpultban 1000 dolgot lehet beállítgatni. Tud magyarul, és ábrákkal mutatja, hogy mi hogyan működik."Felmentem Utube-ra, és megnyitottam egy 1080p videót, és bizony rendesen szaggatott..."
Gyenge Intel proci, nincs hardveres gyorsítás, szerintem nem fog menni."Ezen azért gondolom valami beállítással (bios RAM biztosítás integrált vga-nak?) lehet javítani. Vagy tévedek"
Tévedsz."P6100: Mikor nincs (nagyon) hajtva, akkor leveszi "magát" 1v-ra, illetve csökkent órajelén, vagy mindig 100%-on megy...? "
Kellene tudnia. Az energia-gazdálkodási profilban ha be van állítva, hogy szabályozza a proci órajelét, akkor működnie kellene.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
wody21
tag
Sziasztok Toshiba notebook GURUK!
Ma "megjött" húgom új laptopja, egy Toshiba C660-180 személyében. Ezzel a géppel kapcsolatban szeretnék néhány dolgot kérdezni, megtudni.
Először is: szépen feltelepült néhány perc alatt a Windows, és van két kb 100-100 gb-os partíció. Ez így ok, használhatjuk tehát ahogy kényelmes (tehát amin az op.rendszer van arra is mehetnek a "dolgok", mert 100 giga egy csöppet sok magának csupaszon a winfosnak.) Van recovery-re lehetőség? Tehát mint pl HP-éknál, ahol ha valami gáz van (virus) akkor gyorsan újra lehet húzni a friss rendszert. Vagy ezt érdemes most beállítani Win 7-ben...?
Másodszor: Úgy érdemes (kell) használni a gépet, hogy ha hálózatról kapja a táplálást', akkor kivesszük az akksit, aztán használjuk akksival mikor kell, és utána feltöltés, ha 100%-on van, akksi kivétel? Tehát ez a procedúra az akksi élettartamára van kedvező hatással? Érdemes két három hetente egyszer kb. 20-30%-ig "lemeríteni" az akksit - tehát arról működtetni - ? (hogy "meg legyen járatva" néha...) Ha nem 2-3 hetente, akkor milyen időközönként?
Harmadszor: tapipad: Vertikális illetve horizontális görgetés "meglehetősen darabos" (1/4-ed oldalakat ugrik). Ezen lehet finomítani? (hogy folyamatosabb legyen)
Tapipad 2: Multitouch: Úgy tudom van, ezt hogyan kell beállítani, illetve hogyan lehet megnézni, hol/mikor is használható ez a fícsör' pontosan?
Negyedszer: Felmentem Utube-ra, és megnyitottam egy 1080p videót, és bizony rendesen szaggatott... Ezen azért gondolom valami beállítással (bios RAM biztosítás integrált vga-nak?) lehet javítani. Vagy tévedek, és nem tud DVD minőségnél komolyabb videót lejátszani (rendesen)?+ Energiagazdálkodási módok/profilokat, hogyan kell, érdemes beállítani, váltogatni? Ehhez kapcsolódóan: P6100: Mikor nincs (nagyon) hajtva, akkor leveszi "magát" 1v-ra, illetve csökkent órajelén, vagy mindig 100%-on megy...? Ha igen, ezen nem lehet véletlenül változtatni?
Bármi egyéb jó tanácsot, know-how-t ha meg tudtok osztani, szívesen meghallgatom!
Köszönettel: w21.
szerk1: többes számban beszéltem, de természetesen testvérem fogja használni, nekem "csak" karban kell majd tartani[ Szerkesztve ]
-
baricsz
csendes tag
válasz
brotherlui #8366 üzenetére
Nagyobb IDE-s notebook merevlemez létezik: [link]
BIOS update nem árthat, de hogy kell e valami plusz dolgot figyelembe venni azt nem tudom :\There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don`t!
-
Mometazon
csendes tag
üdv!
tudna valaki véleményt mondani, az alábbi laptopról ?
[Toshiba L650 13T]
Melegszik e nagyon, hangos-e, miylen az anyaghasználat.Köszönet
A nyúlon túl.
-
brotherlui
csendes tag
Sziasztok,
van egy Tecra s1-es gépem, ami 6 éve hibátlanul mükszik. Most szeretném a gyári 40 gb-s IDE-s hdd-t nagyobbra cserélni. Létezik 120-160 gb-osban még ilyen régi csatlakozású? Mi a teendőm a csere alkalmával? Mindent lementettem és megvannak a recovery cd lemezek is. Bios-t kell előtte frissíteni? Köszönöm.
-
polonic
félisten
válasz
mr_ricsi #8359 üzenetére
Ha így közvetlenül linkeled a drivert, akkor az egész drivercsomag lejön. Ezért toshibásoknak így kell letölteni. Nem a keresőnél lévő 1 megás cuccot. Azzal nem is megy fel toshiba laptopra a driver, de így, ha az egész csomagot leszeded, akkor felmegy.
Én is így szoktam minden hónapban frissíteni.Bocs, ezt már látom tudjátok, nem olvastam vissza, csak hirtelen beírtam.
[ Szerkesztve ]
-
Liv91
csendes tag
Sziasztok!
valaki tudna nekem mondani véleményt erről a laptopról,hogy milyen?
Toshiba NB550D-108 W7 2GB -
csosza
csendes tag
Sziasztok,
Egy Toshiba notebook billentyuzetevel lenne problemam, nem tudom mas tapasztalt e hasonlot.
Gepelek egy szovegszerkesztobe, es gepeles kozben a kurzor egyszer csak par sorral lejjebb kerul, es ott folytatja a szoveg beirasat. Persze a hiba nem mindig reprodukalhato, pedig jo lenne mert a ket eves garancia 1 honap mulva lejar. Kulso billentyuzettel nem csinalja.A billentyu felso reszen van par hotkey pl. media playernek, van ugy hogyha csak ugy hozzaerek, nem nyomom meg, elindul a media player.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
galmat89 #8358 üzenetére
A linkjeid is az AMD szerverére mutatnak.
Az AMD-éknél a kezdőoldalról kiindulva pár hónapja már csak egy 1M-ás webes driver telepítő progit lehet elérni, sajnos.A "dd_ccc.exe" azt jelenti, hogy a Display driver és a Catalyst ControlCenter van egybecsomagolva.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
galmat89
tag
válasz
mr_ricsi #8357 üzenetére
az ati (illetve mostmár AMD) oldalán található driverek sose működtek nekem olyan értelemben, hogy a vga-drivert is frissítsék. A toshiba oldalán lévő meg már több mint 1 éves. Viszont mindig találtam olyan catalyst-ot (dd_ccc.exe végűek) neten, ami a drivert is frissítette.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
galmat89 #8356 üzenetére
Nem cáfoltál semmit.
A VGA-knak van egy hardverID-je, ebből tudja a driver, hogy melyik chipról van szó.
A notik egy részénél a Toshiba a gyári hwID-t használja, és ezesetben az AMD-s Catalyst működik, ha megváltoztatja, akkor a Catalyst nem talál ismerős hardvert, és nem teszi fel a drivert.
Az AMD-s driver ellen még a Toshibás driver is próbál védekezni, ezért azt célszerű uninstallálni, újraindítani a gépet, majd kipróbálni az AMD-st.(Egyébként a #8312-ben én is linkeltem a Catalyst elérhetőségét.)
-
galmat89
tag
Kedves feleim, megcáfolnálak titeket, mert igenis van AMD(ATI) Mobility Catalyst ami frissíti a Toshiba-kban a VGA drivert. Csak tudni kell, hol keresse az ember. Íme:
11.5 AMD Mobility Catalyst Vista/Windows 7 64-bit
11.5 AMD Mobility Catalyst Vista/Windows 7 32-bit
Remélem tudtam segíteni. Ezekkel a driver összes eleme telepíthető, nincs korlátozva semmi.
Have fun! -
MrCsiT
addikt
válasz
mr_ricsi #8354 üzenetére
Feltettem az 5400-asról ghost-tal az op. rendszert, és bekapcsoláskor egyből Sentinel-t néztem, és akkor már volt hiba.
..2x próbáltam a ghost-ot, elsőre használtuk 1 napot, akkor néztem csak rá, akkor már 46xxx esetben.. - üzenet volt, ekkor tettem fel újra másik ghost programmal.
Többször is próbáltam a vinyót kiszedni, visszatenni , de szerintem ezt el sem lehet rontani, mert a laptopnál olyan bepattintós megoldás van, ami stabilnak tűnik, plusz, ha kapcsolati hiba lenne, azt az 5400-asra is meg kellene kapjam - pláne, hogy kivettem/visszatettem azt a vinyót is.
Dolgoztam laptop-boltban egy ideig, így akár írhatnám, hogy nem tettem bele rosszul- bár gondoltam rá én is..
Nem volt meleg a vinyó, Sentinel szerint harminc fok környékén volt, de 35 alatt, végig.
Szerintem megkérdezem a Toshiba supportot a kérdésről, és akkor talán lesz válaszom..
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
A hibák rögtön a bekapcsolás után jelentkeztek? Mert a leírás szerint a túlmelegedés is okozhatja, és a 7200-as vinyók melegebbek.
És lehet akár kontakthiba is, ami a többszöri csatlakoztatás miatt meg is szűnhetett, ezért lehet, hogy újra visszarakva már nem is jelentkeznének.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
MrCsiT
addikt
válasz
mr_ricsi #8352 üzenetére
Az 5400-at pörgő vinyóval nincs ilyen "kapcsolati" hiba.
Mivel "SATA-kábelt" nem tudok cserélni a laptopban - és szét sem szedném szívesen ; valamint a vinyó több teszt szerint is rendben van, így arra jutottam, hogy
- vagy valamilyen kompatibilitási problémába szaladtam bele ami kellemetlen, lévén mindkét HDD és a laptop is Toshiba ;
- vagy a laptop nem képes 1.1A-t adni a 7200-as modellnek;
- vagy ebben a laptopban semmiféle 7200-at pörgő HDD nem használható - ez esetben SSD lehet még csere"vinyó" , az alacsonyabb fogyasztása miatt.Mindenesetre, ennek így nem adtam volna sok esélyt
-
mr_ricsi
veterán
A SMART alapján a vinyó rendben van.
Ezt írja a Sentinel fejlesztője:
"Ebben az esetben a merevlemez és a vezérlő közötti adatátvitel során fordul elő probléma. Adatvesztést ez általában nem okoz, mivel ilyenkor a vezérlő észleli a problémát és javítja azt, de csökkentheti a teljesítményt és a rendszer teljes stabilitását.Általában az adatkábel vagy annak csatlakozója a problémás, pl. laza, lötyögős SATA kábel okozza ezt.
Gyakori ok lehet még a nem teljesen stabil tápellátás, túlmelegedés (nem csak a merevlemezé), túlhúzás (overclock) vagy memóriahiba is.
Ezeket érdemes ellenőrizni, lehetőség szerint javítani (pl. adatkábel csere, tápkábel elosztó mellőzése, esetleg másik táp-ág használata, stb.)Fontos, hogy ilyen esetben a probléma-számláló (mivel valamennyi előforduló hibát számolja) alapban nem áll vissza 0-ra, de ha tovább nem növekszik, akkor a Sentinel-ben visszaállítható 0-ra (a S.M.A.R.T. oldalon, az Ultra ATA CRC Error count sorban kell az "Eltolás" mezőben megadni a problémák mennyiségét negatív előjellel, jelenleg -20653-at), így ezek a problémák már a későbbiekben nem kerülnek kiértékelésre és a program csak akkor jelez, ha ismét előfordulnak ilyen (vagy más jellegű) problémák."
-
MrCsiT
addikt
válasz
mr_ricsi #8348 üzenetére
..most rack-ben van a vinyó (laptop visszakapta a sajátját), az asztalin tudok ránézni Sentinellel.Itt is írja a hibák voltát, lsd .ezt a képet , de amit kértél, a SMART fül, sem mond nekem sokat
A vinyó ezt tudta a notiban ?!
[ Szerkesztve ]
-
csosza
csendes tag
Egy Toshiba A300-237 laptopra tennem fel a Portal 2-t, szerintetek jatszhato ezen a gepen?
Video: ATI Mobility Radeon HD 3470
CPU: Intek Core 2 Duo T6400 @2GHz -
latyak17
tag
Nincs jó tapasztalatom a típussal
METABOND olaj, olajadalék, üzemanyagadalék forgalmazása !
-
KaBuTo0
csendes tag
Köszönöm szépen a segítségeket!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
KaBuTo0 #8339 üzenetére
"letöltöm a hivatalos ati oldaláról a legújabbat."
Nem fog menni:
"Az új driver egyébként a Radeon HD 2000, 3000, 4000, 5000 és 6000 szériás grafikus kártyákhoz, a Fusion APU-khoz, valamint a HD sorozatba tartozó Mobility és integrált Radeonokhoz telepíthető. Fontos megjegyezni, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást."Új drivert itt keress:http://ce.computers.toshiba-europe.com/
-
baricsz
csendes tag
-
KaBuTo0
csendes tag
válasz
baricsz #8340 üzenetére
Igen, innen! De azért leírom!
Ide felmentem:
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspxNotebook Graphics->Radeon HD Series->Mobil. Radeon HD 5xxx Series->Windows 7 64bit!
Catalyst Software Suite-t letöltöttem, egyből írta mikor akarta telepíteni, hogy az amd graphics nem jó erre, nem támogatja...aztán letöltöttem a Catalyst Control Center-t, itt ugyan feltelepítette, de mikor elindítottam volna a szoftvert, ugyan ezt írta ki!
Ami most rajta van: ATI Catalyst Control Center - Version 2010.0315.1050.17562 -
MrCsiT
addikt
Toshiba L500-1XR notiba próbáltam 7200rpm-es Toshiba vinyót tenni, és HD Sentinel szerint "voltak problémák az adatkapcsolatban n -szer" , ahol n minden újrateszteléssel 10-20al nő (pl. 42500-szor, 42509-szer, 42527-szer, stb.)
Valaki használ 7200 rpm-es vinyót konkrétan ebben a típusban? Ha igen, milyen típust ?
..amit láttam, hogy a gyári 5400-as toshiba hdd -n 1.0A felirat van, a 7200-ason pedig 1.1A.
Más eltérés nincs, 320-as mindkettő, és, az 5400-ast visszatéve, arra nem kapok ilyen hibát
-
KaBuTo0
csendes tag
Üdv!
Minap vettem egy TOSHIBA Satellite L670 laptopot.
http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=12475&category_id=412&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1Tényleg megvagyok vele elégedve, de mivel nem a legfrissebb ati driver volt rajta, így gondoltam ami rajta van uninstalláltam és letöltöm a hivatalos ati oldaláról a legújabbat. De valami olyan hibát ír ki, hogy az amd grafikust nem támogatja, szóval a lényeg hogy nem tudom felrakni a legfrissebb drivert a laptopra. Egyenlőre rendszer-visszaállítást csináltam, így megint minden rendben van, de még is az a kérdés áll fent, hogy miért nem tudtam felrakni a legfrissebb ati drivert? Előre is köszi!
-
-
Ice_Man22
senior tag
Hali!Szeretnek venni egy Toshiba Satellite C660D-10M laptopot.Szerintetek mennyira jo?Windows 7 32 bit operacios rendszer futna rajta jol?Persze Home Premium vagy prof nagyobbra nincs keret.
-
zoli62
addikt
Bad pool header című kékhalál üzenet mond valakinek valamit? Egy Win7 Premium 64 bites laptopon jött elő rendszerbelépés után a bluetooth tálcaikonjából való kilépéskor. Google szerint a memóriahibán kívül USB-vel is összefügghet
-
baricsz
csendes tag
válasz
mr_ricsi #8333 üzenetére
Köszi!
Ha minden igaz, nekem ilyen van benne: [link]
Viszont a Compatibility list-ben nem szerepel az én laposom, szóval érdekes
Inkább nem kockáztatok...
Köszi még egyszer a helpet!There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don`t!
-
mr_ricsi
veterán
-
baricsz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba L30-115 notebookom, melyben egy Celeron M 380 as (FSB 400Mhz) processzor ketyeg. Vettem egy Core Duo T2050 es procit (FSB 533Mhz), beletettem, felpörög a venti, aztán szépen le is áll a gép. Ahogy visszatettem a régi procit, ismét megy.
Viszont tudomásom szerint L30-134 el (gyárilag 533Mhz FSB proci van benne) működik a T2050.
Néztem a gyártó oldalán a BIOS frissítést, míg L30-115 re v2.20 as a legújabb, L30-134 re v3.10. Az a problémám, hogy nem tudom, hogy a kettőben ugyanaz e az alaplap, csak a 115 ösben vissza van véve BIOS által az FSB 400Mhz re, vagy nem.
Szóval, ha rátenném a 134 nek a BIOS át, akkor kuka lenne vagy sem?
Tud valaki segíteni?Segítséget előre is köszönöm!
There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don`t!
-
mr_ricsi
veterán
-
skylaner
senior tag
Sziasztok!
Barátnőm Toshiba L100-112-s laptopjába gyárilag 256MB-s DDR2 533MHz-s RAM van, és elvileg 2GB-ig bővíthető.
Most vettem neki 1GB-s DDR2 533MHz-s RAM-ot.
Az a probléma, hogy ha bent van mind a két RAM akkor csak az 1GB-sat látja, abból is csak 896MB-t.
Ha csak az 1GB-s van bent akkor is csak 896MB-snak írja.Frissítettem a Biost 2.20-ról 3.40-re de ez sem segített.
Mi lehet a gond ?
-
Satis
tag
Sziasztok!
Toshiba Qosmio X505-Q8102X <--- Őt szeretném valahogy megszerezni, normál áron belül. Kint megkaphatnám 1500-1600 dodóért, itthon viszont súlyos 400k+-t kellene fizetni.
Ha tudtok bármi opciót arra, hogy hogyan lehetne behozatni, vagy áron belül beszerezni itthon, légyszi osszátok meg!
Mellesleg van bármilyen tapasztalat ezzel a géppel kapcsolatban?Előre is köszi!
-
Z86
őstag
válasz
SirKero #8325 üzenetére
Lényegében úgy tűnik. A chipset oldalán csak az Intel Pentium M procikat írják hozzá.
-
SirKero
őstag
Nagyon köszönöm a gyors segítséget
Az Aida ennyit ír az alaplapról:
Alaplap:
Alaplap neve Toshiba Satellite L20
Alaplapi lapkakészlet Mobile Intel Alviso-G i915GM
Akkor gyakorlatilag annyit lehet rajta fejleszteni ,hogy a most meglévő 2X512MB memóriát kicserélni 2X1GB-ra. Azért gondolkoztam a Win7-en mert azt hallani,hogy gyengébb gépeken jobban fut mint az XP de akkor marad ami most van.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
Hali.
Egy ismerősöm gépe került hozzám nézzem meg lehet-e vele valamit kezdeni , hogy gyorsabb legyen.
Az a gond,hogy erről a típusról semmit nem találok mintha nem is létezne. Valami átcsomagolt cucc lehet mert a régi címkén Satellite L20-100 van és erre ragasztottak rá egy Satellite L20-130 matricát.
Az kibogoztam,hogy memóriát lehet bele tenni max. 2GB-ig de azt is jó lenne tudni,hogy mekkora procit kezel még és Win7 diver van-e hozzá.
Ha valaki tudna segíteni hálás lennék érte.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra, hogy a Toshiba L500-1XR a helyi hálón csak 11300 kbyte/mp -vel másol Tcmd szerint, akkor mit lehet ezzel tenni, hogy jobban menjen ?
( Everest szerint, 100 Mbps- es a kapcsolat
)
todie: ha sűrített levegős kifújás nem segít, akkor szerintem szerviz lesz..
[ Szerkesztve ]
-
todie
tag
sziasztok!
van egy toshiba satellite l500-14z notebookom, ami elkezdett teljesen random leallni.
random alatt ertem, hogy nem terheles fuggoen, vagy tulmelegedes eseten, mert van amikor win boot kozben kikapcsol.
az biztos, hogy nem akksi, mert halozatrol is csinalja.kerlek benneteket, hogy segitsetek, mert nem tudom mi lehet a baj!
elore is koszi!
-
Kbali
nagyúr
A foglalat + chipset a lényeg. Azt érdemes esetleg felkutatni, hogy anno milyen procikkal szerelték még ezt a sorozatot. Ez azért lehet érdemi infó, mert a hűtés talán a sorozat legcombosabb tagjához van méretezve, ha annál nagyobbat raksz bele, azt már nem biztos, hogy bírni fogja, túlmelegedhet a gép, ami kékhalált vagy leállást okoz.
Nekem egy régebbi M100-asom van, ahhoz talán T7xxx-es sorozat még jó.[ Szerkesztve ]
-
flesbek2004
csendes tag
sziasztok! erről [link] a gépről van tapasztalata valakinek (c660 p6200/hd5470)
elsősorban nem a teljesítmény érdekelne(arra ott vannak a benchmarkok), hanem az anyaghasználat, összerakottság, összkép.azért ide írok, és nem a milyen notit vegyek topikba, mert ott akármit ír be akárki csak annyit írnak vissza, hogy vegyél dell n5010-et 30ezerrel drágábbért...
szóval röviden: ha megveszem leszek-e olyan elégedett vele legalább a gari végéig, mint a régi jó kis satellite pro l300-asommal
?
a fő szempont az, hogy ne álljon neki recsegni ropogni, vagy ne essen szét, ne kelljen járkálni vele kéthetente gariba ha használom. idáig jó tapasztalatom volt a toshibákkal, ezért is néztem ezt...
előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
pszaby
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon rég írtam már, de én is Toshiba noti tulaj vagyok, még anno(2008 május körül) mikor megvettem az L40-17S-emet, írtam egy-két tapasztalatot!
Na most a következőre lennék kíváncsi, hogy milyen kompatibilis processzorok mennek bele ebbe a gépbe? Nézegettem az Intel honlapját és rátaláltam erre, hogy a mostani a procinak ilyen a foglalata: PPGA478. Ilyenből viszont van egy pár, és a kérdésem lenne hogy mi számít még hogy belemegy-e az adott processzor? Chipset Intel GL960 (CPU-Z szerint), illetve a Graphics-nál Mobile Intel 965 Express Chipset-et ír.
Illetve szerintetek megéri procit cserélni, várható ezzel valamiféle teljesítményjavulás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Offroll
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba L500-as laptopom van nem rég óta.
Következő a probléma:
Amióta itthon használom észrevettem, hogy egy magas frekvenciájú "cicergő" zajt hallat a gép. Otthon este csendben elég zavaró. Mi lehet a baj? Szerviz?
Remélem volt hasonló tapasztalat és tudtok segíteni.
Köszi előre is. -
mr_ricsi
veterán
A márciusi Catalyst csont nélkül felment a Toshiba notimra. Az gyári display drivert uninstalláltam, és újraindítás után felismert mindent.
A Catalyst letölthető innen:
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/mobile/11-3_mobility_vista_win7_64_dd_ccc_ocl.exeAkinek a 32bites verzió kell, a címben a "64"-et írja át "32"-re, ha korábbi havi verzió, akkor a "11-3"-at módosítsa értelem szerűen.
[ Szerkesztve ]
-
007Csaba
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba Satellite C660-1GX laptopot néztem ki magamnak, de nem tudok róla semmit, hogy mennyire megbízható, nem recseg-ropog meg ilyenek. Tudna-e valaki információt nyújtani erről a gépről?
-
Kbali
nagyúr
válasz
bmakszim #8305 üzenetére
Ha megvan még a régi proci, akkor tedd vissza bele és úgy vidd gariztatni.
Egyébként lehet, hogy poros a venti és esetleg ki kellene tisztítani.
Az is lehet, hogy csak mostanra kezd meghalni a gép a nem ehhez a hűtéshez méretezett proci miatt. Szerelték egyáltalán ezzel vagy ilyen teljesítményűvel eredetileg a gépet? -
Tiwa
csendes tag
Sziasztok!
A következő témában kérném a segítségeteket. A kártyaolvasó kezeli az SD kártyát akkor az SDHC kártyát is kezelni tudja?.Mert olvastam ,hogy visszafele nem kompatibilis a SDHC.Vagy ez ebben az esetben nem érvényes?Toshiba Satellite A300-22Z kártyaolvasójáról van szó.
A választ előre is köszönöm! -
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Van L505-111-es notim. Pár hete a hűtőventilátora nem működik megfelelően. Játék közben nem pörög fel eléggé, a gép túlmelegszik és kikapcsol. Miután visszakapcsolom a gépet, a venti felpörög, ahogy játék alatt is menni kéne neki, így tökéletesen hallani, hogy játék közben nem megy max fordulaton. Mi lehet ennek az okat, szoftveres, avagy hardveres?
Kb 1 éve kicseréltem a prociját egy erősebbre, de azzal is tökéletesen működött, nem hiszem, hogy ez a gond, de emiatt nem tudom érvényesíteni a garit. -
ezsolti
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! Ha valaki ért a tapipad működéséhez az sokat segíthetne!
Van egy Toshiba Equium A200-as (Satellite elődje). Sajnos a tapipad nem működik rajta és a hozzá tartozó "egér" gombok sem. A kérdésem az lenne, hogy ha a tapipad nem működik akkor a két billentyűje sem fog vagy azok függetlenek tőle?Van két mikrokapcsoló az alaplapon a billentyűk alatt, a tapipadtól pedig egy szalagkábel megy az alaplapba. Ennek alapján nekem függetlennek tünnek egymástól de mi az esélye annak, hogy egyszerre adja meg magát mindkettő?
Van itt a hardveraprón bontásban egy Satellite A200 (Az Equium széria és az első Satellite széria megegyezik, legalább is ami a házat illeti és ugyan az a tapipad is.) de ha megveszem a tapipadot és kiderül, hogy valami az alaplapon rossz ami az "egér" gombokat és a tapipiadot "köti" össze akkor csak a pénzt dobom ki az ablakon!
Röviden: Tapipad csere segíthet ezen a gondon vagy sem?
[ Szerkesztve ]
-
Ed07
csendes tag
Üresen is ezt csinálja sajnos. Egyik bekapcsolásnál működik másiknál nem
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okos Otthon / Smart Home
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 500GB NVMe gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX A1000 32GB DDR5 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- ROG Strix G531GT 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1650 16GB 512GB magyar vbill gar
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- 6 generációs HP Pavilion gyors internetezős laptop Intel Core i3-6100U 8GB DDR3 120GB SSD Windows 10
- Dell Inspiron 15-3537 laptop eladó
- Dell XPS 13 9310 (Core i5-1135G7, 8GB 4267Mhz DDR4, 512GB, FHD+ 400 nit 100%SRGB) Kompakt, Fém ház!!
- AKCIÓ!!! Asus Rog Strix G16
- HP ProBook 445 G7 Ryzen 3 4300U - 8GB DDR4 - 256GB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest