Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
role_of_72
tag
válasz role_of_72 #1334 üzenetére
Nos meglett a táska (Lowepro Nova 190 AW), fel is avattam elég szépen. Gondoltam hátha valakinek segítségére válik, megosztom a tapasztalataimat. (Ha nem egyezik a véleményünk azért ne kövezzetek meg. )
Viszonyítási alapom:
Egy Vanguard Peking 25 táskát használok 6,5 (!) éve, anno ~4500Ft-ért vettem, kb. 2 éve kicsit már ki van szakadva a használatot nem befolyásoló módon.Tesztkörnyezet:
Kb. 12 napot nyúztam idáig, eljöttünk Finnországból a Balti államokon és Lengyelországon keresztül egészen hazáig, kizárólag tömegközlekedést használva (busz, vonat, hajó), kézben és vállon hordozva.. tehát megjárattam, szó mi szó.Ami benne volt:
Canon 450D markolattal, Sigma 10-20, Canon 18-55 és 55-250 páros, Samyang 8mm halszem + minden szokásos kacat. Ez így a mérlegen ~4kg-ot nyomott, tehát volt terhelés.Amit mondani tudok:
Pozitív:
+ minden elfér benne kényelmesen (gép+markolat+5obi+430EXvaku is)
+ az esővédő tényleg fenomenális (az előző táskámon nem volt, egy stílszerű "obi"-s szatyor volt végszükség esetére )
+ a vállpántja nagyon jó
+ valószínű bírni fogja egy pár évig (de erről írok még lentebb is..)
+ úgy sejtem jól porszívózható lesz, mert kevés a tépőzáras felület a belső elemeken
(+ a zsebek elrendezését nem kellett szoknom, megegyezett szinte minden a másik táskáméval)Negatív:
- a magához a táskához használt szövet anyagát egyszerűen silánynak találom (a Vanguardnak nyomába sem ér, és ezt most komolyan mondom), szerintem max 2-3 év és a hátsó oldala ami a derekamhoz ér kiszakad
- úgy elvesztette a tartását a táska 2 hét alatt, mint a Vanguard táskám 2 év után - és itt nem túlzok (jó, aláírom volt benne cucc, de akkor is..)
- a szabása közel sem tökéletes: az első zsebe úgy behajlik pl, hogy csak két kézzel nyitható a cipzár (egyik kézzel anyagot kiegyenesít, másik kéz cipzáraz)
- hangosak a cipzárak (a Vanguardomhoz képest legalábbis)
- mivel a belső elválasztók nem rögzíthetők bárhogyan tépőzárral, így korlátozott a variálhatóság (engem zavaró mértékben korlátozott)
- a táska alja nem kapott semmilyen ellenállóbb kiképzéstÖsszességében (még ha nekem kicsit felemás is az összkép) nem rossz táska, alternatívát jelenleg nem tudok ekkora méretben, ilyen befogadóképességgel. Ezért azt hiszem marad - de sajnos főleg csak ezért.
Elnézést, ha valakinek esetleg beletiportam volna a lelki világába a fentiekkel, nem szándékos, ez csak a szubjektív véleményem volt, remélem segít azért valakinek.
Ha kérdés van ne kíméljetek!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
http://thebudapestproject.wordpress.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Külpolitika
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sigma 135mm f1.8 DG ART (Sony-E)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest