Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• role_of_72

tag

válasz role_of_72 #1334 üzenetére

Nos meglett a táska (Lowepro Nova 190 AW), fel is avattam elég szépen. Gondoltam hátha valakinek segítségére válik, megosztom a tapasztalataimat. (Ha nem egyezik a véleményünk azért ne kövezzetek meg. :R )

Viszonyítási alapom:
    Egy Vanguard Peking 25 táskát használok 6,5 (!) éve, anno ~4500Ft-ért vettem, kb. 2 éve kicsit már ki van szakadva a használatot nem befolyásoló módon.

Tesztkörnyezet:
    Kb. 12 napot nyúztam idáig, eljöttünk Finnországból a Balti államokon és Lengyelországon keresztül egészen hazáig, kizárólag tömegközlekedést használva (busz, vonat, hajó), kézben és vállon hordozva.. tehát megjárattam, szó mi szó. :K

Ami benne volt:
    Canon 450D markolattal, Sigma 10-20, Canon 18-55 és 55-250 páros, Samyang 8mm halszem + minden szokásos kacat. Ez így a mérlegen ~4kg-ot nyomott, tehát volt terhelés.

Amit mondani tudok:

Pozitív:
    + minden elfér benne kényelmesen (gép+markolat+5obi+430EXvaku is)
    + az esővédő tényleg fenomenális (az előző táskámon nem volt, egy stílszerű "obi"-s szatyor volt végszükség esetére :D )
    + a vállpántja nagyon jó
    + valószínű bírni fogja egy pár évig (de erről írok még lentebb is..)
    + úgy sejtem jól porszívózható lesz, mert kevés a tépőzáras felület a belső elemeken
    (+ a zsebek elrendezését nem kellett szoknom, megegyezett szinte minden a másik táskáméval)

Negatív:
    - a magához a táskához használt szövet anyagát egyszerűen silánynak találom (a Vanguardnak nyomába sem ér, és ezt most komolyan mondom), szerintem max 2-3 év és a hátsó oldala ami a derekamhoz ér kiszakad
    - úgy elvesztette a tartását a táska 2 hét alatt, mint a Vanguard táskám 2 év után - és itt nem túlzok (jó, aláírom volt benne cucc, de akkor is..)
    - a szabása közel sem tökéletes: az első zsebe úgy behajlik pl, hogy csak két kézzel nyitható a cipzár (egyik kézzel anyagot kiegyenesít, másik kéz cipzáraz)
    - hangosak a cipzárak (a Vanguardomhoz képest legalábbis)
    - mivel a belső elválasztók nem rögzíthetők bárhogyan tépőzárral, így korlátozott a variálhatóság (engem zavaró mértékben korlátozott)
    - a táska alja nem kapott semmilyen ellenállóbb kiképzést

Összességében (még ha nekem kicsit felemás is az összkép) nem rossz táska, alternatívát jelenleg nem tudok ekkora méretben, ilyen befogadóképességgel. Ezért azt hiszem marad - de sajnos főleg csak ezért.

Elnézést, ha valakinek esetleg beletiportam volna a lelki világába a fentiekkel, nem szándékos, ez csak a szubjektív véleményem volt, remélem segít azért valakinek. ;)

Ha kérdés van ne kíméljetek! :)

Üdv!

[ Szerkesztve ]

http://thebudapestproject.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés