-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
Miért kellett volna jobb csaj?
Igaz, én pl. nem kedvelem, ha egy ismert színésszel próbálnak eladni valamit, lásd Trúúú Detektívv, k.gyenge+k.gáz!
Szerintem így volt jó, egy kevésbé ismert színész játszotta, ráadásul tökéletesen a trágár, fiatal pitsát, a kezdő rendőrt + nyomozót, a lezülledt alkeszt/drogost/, a szerelmes álhugicát. Nem csak 2 arckifejezése volt, mint a többieknek. Olyan érzelmi magasságokat és mélységeket játszott el k.jól, amit senki a sorozatban!
Nem véletlenül kapott érte elismerést.[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
Híradósok
The Newsroom (2012)
season 1-2-3 finaleKöszi, hogy szóba hoztátok. Hol volt ez eddig?
Én is átsiklottam efelett, most pótoltam. Mivel már sokan írtak róla, én csak röviden teszem: teljesen beleillik a sokévados sorozatok sablonjába: jól indul, a második évad megakad, a harmadik pedig megtapossa az addig felépített élményt.
A cast jó. Vagyis, inkább úgy mondanám, hogy a lead, Will akit Jeff Daniels és Charlie akit Sam Waterston alakít... de rengeteg idegesítő karakter van főleg Alison Pill által alakított Maggie szörnyű, de Jim-et alakító John Gallagher Jr. is rettentő bosszantóan szenved egész végig. Thomas Sadoski és Olivia Munn karaktere között már első percekben lehet tudni, hogy mi lesz a vége, ahogy Jim és Maggie közt is, így valódi szenvedés volt végignézni a
se-veled-se-nélküled
jeleneteket. Emily Mortimer által alakított karakter volt szinte az egyetlen akinél egy kis karakterfejlődést lehetett látni.Szóval az első évad remek, az tényleg jó. Érdekes látni a híradósokat, a háttérbeli munkát, a különböző nyomozásokat, tudósításokat, stb. Aztán jön a második évad, amikor próbálnak valami mély dolgot ábrázolni de mintha kicsit bénán tennék, de még azért nyomokban megfigyelhető a profizmus. Majd a harmadik évad, ami fele annyi epizódból áll, mint a korábbi évadok, pár random story után gyorsan lezárja a sorozatot.
Szerintem az utolsó évad nemhogy hozzáadott, hanem inkább elvett a sorozatból.
Az se tetszett, hogy annyi minden után ami a storyban történt, Will karaktere miért nem adja át a stafétabotot, egy tök jó gesztus lett volna. -
Yodamest
veterán
Ez a sori valami olyasmi mint a The Morning Show?
-
Ha úgy tekintjük, hogy pl. a Vissza a jövőbe egy az egyben az A holnap határa, akkor végül is mondhatjuk, hogy igazad van. (Amúgy az A függetlenség napja (film) és az A háromtest-probléma (könyv) egyáltalán nem hasonlít egymásra. De elképzelhető, hogy a Netflix-es interpretáció hasonlít az A függetlenség napjára, de ezt gondolom majd a sorozat vége után lehet kijelenteni. (Mivel én nem fogom megnézni, ezért erre majd nem én fogok tudni válaszolni.
))
-
Persie12
aktív tag
Mi most vagyunk túl az első évadon. Nagyon szeretem a műfajt, nekem bejött.Az első két rész az első évadból picit unalmas volt, ezért nem nagyon koncentráltam, aminek később kicsit megittam a levét. Figyelni kell az elhangzott nevekre mert a sorozat végéig előkerül sok név , és képben kell lenni hogy ki kicsoda. Na meg persze a nevek közötti kapcsolódások, hogy ki kinek a kije. Nem Trónok harca mélység, de érdemes koncentrálni.
-
woodworm
veterán
Most nem a személynévként való használatáról van szó. Ha nem is közvetlenül a kiadás után, de a 90-es évek elején a fantasy térhódításával hasonló ellenállásba ütköztek a fordításkor használt régi vagy réginek tűnő szavaink.
Lehet ezen vitatkozni, de ízlésekés pofonok különbözőek.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése