Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    Devs

    Ez a sorozat lehetett volna 3 résszel rövidebb, és akkor is oda lyukad ki, ahova. Sőt, nagyjából ugyan így, ahogy tette, csak nem lett volna ennyi túlnyújtott jelenet. És mondjuk egy felesleges szál. Tök jó az alapötlet, a forgatókönyv Devs/Deus része. Csak meg van töltve teljesen felesleges dolgokkal. Ami igazán akkor fáj, amikor a sorozat végére érsz, és belegondolsz, hogy minek nem volt jelentősége, mire nem lett volna szükség (a forgatókönyvből). Persze a sztori alapja miatt igazából semmire, mert végig mutogathatták volna csak Lily cselekedeteit a végkifejletig, aztán bumm kész. De ennyire én sem mennék messzire, ebből nem lenne sorozat. Viszont a kémes szálnak volt jelentősége? Lily cselekedetét befolyásolta? Az ő cselekedeteit, egyáltalán semmi sem befolyásolta. Jamie és Kenton halála miért kéztette arra, hogy elmenjen a Devs-be? Értelmetlen, és csak a determinizmussal lett magyarázva. Aztán hirtelen a forgatókönyv feloldja a determinizmust, hogy legyen egy lezárása a történetnek, ami nem várt fordulaton alapszik. (Stewart cselekedete? Miért?) Aztán bejön a Deus/Isten tézis. Ami szívás volt számomra, mert a hit témával minden médium képes az érdeklődésemet elveszíteni. Hát még egy sci-fi. :U
    Én nem mondom, hogy rossz volt. De annyira jó se. Garland az alapötletét nem tudta szépen köríteni. Kreáltak neki egy keretet, fűztek köré történetszálakat, amiket iszonyat elnyújtva adtak elő. És a végén meg úgy is csak egy lényeges gerince volt az egésznek, ami körül meg ha lehámozzuk a "mázat", egy elég nyúlfarknyi kis sztori marad, és ez marad meg a nézőben miután végzett a sorozattal. Filmnek jobb lett volna, feszesebben előadva.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák