Új hozzászólás Aktív témák

• looser

addikt

válasz koxx #22561 üzenetére

Pont, mint a kokain, csak a fenti sör esetében az út és az értékesítői lánc is rövidebb...
    Kint, a messzi-messzi Bolíviában egy derék keresztény földműves nevelgeti a kokacserjéit, amelyeknek darabját egy dollárért adja tovább. A helyi speditőr kisvállalkozó összefog néhány paraszttal és elszállítja a kifejlett növénykéket egy nagyvállalathoz, darabját két dollárért értékesítve. A nagyvállalat átalakítja kicsit a növényeket, pépesíti, leszűri, kiszárítja, porrá őrli és téglákba tömöríti, így praktikusan jóval kevesebb helyet foglal. A K+F meghozza gyümölcsét, a növényke értéke a hozzáadott érték miatt tízszeresére nő. A nagyvállalkozó tengeri utat szervez, termék hihetetlen népszerűsége miatt aggódó és végtelenül önző bűnüldözési szervek viszont csak maguknak akarják az egészet, így lesben állnak, hogy sokezer paraszt többhavi munkájának gyümölcsét megkaparintsák. A kockázat miatt a hajókapitány sok pénzt kér, így a növényke ára immáron húszszorosára dagad. Elér a célhoz a rakomány itt a bolíviai nagyvállalkozó leányvállalata veszi kezelésbe a sokezer téglába tömörített növényt. Újabb speditőr vállalkozó vonódik be, aki kiskereskedőknek részére szállítja a már negyvenszeresére drágult terményt. A kisvállalkozó továbbértékesíti a neki bedolgozó, mozgó utcai árusoknak a jobb sorsra érdemes kétszikűt. A már nyolcvan dollár értékű növény 150-300 dollár értékűvé válik, mire egy világpolgár kristályüveg asztalára kiszórva várja sorsát.
    Azt akartam mondani ezzel az egésszel, hogy ne szarozzunk, keressünk valakit, aki bevállalja és rendeljünk mindhárom féléből egy-egy rekesszel, mert én évek óta szeretném kipróbálni, de pont az általad említett árképzés miatt éreztem ezt totál lehúzásnak. A derék apátok is ezt akarnák.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák