Új hozzászólás Aktív témák
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A 2500-hoz adott gyári hűtő milyen hangos? Ahogy nézem elég kicsi, bírja hűteni a procit alacsony fordulatszámon is?
-
CHIPman
nagyúr
És ha van pénze rá, mi a rákér' vegyen 30W-tal többet fogyasztó procit? Tudom, hogy az új 955 95W-os, de sok helyen van még a régi is, meg a 95W-os csak host clock emelésével tuningolható.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Winne
nagyúr
A Zalman colerrel tehát nincs probléma, mert nem kakkan meg. Az enyém azóta megy, amióta kijött az első Q6600 és ebből az utlsó másfél évben van kb nálam, előtte 0-24-ben ment és 2400-2500-at is elforog simán, tehát elég jól bírja.
Remélem a 2500k-nak is elég lesz...
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
-
zaja8
aktív tag
köszönöm a válaszokat!
akkor az i5 lesz a választott!
ami az időtállóságot illeti, nem bánnám ha 2-3évig nem kéne procit cserélnem...
azt tudom hogy erős még ez a proci, de nem akarok fél évente 4-5 játék miatt 100ezreket költeni gépre!mégegyszer köszönök minden segítséget!
-
Воланд
titán
Persze, bulldozer. Megéri megvárni, legalábbis remélem.
Időtállóságról meg annyit, hogy egy bloomfield is feleslegesen erős játékok alá, pedig nem ma jelentek meg azok a procik sem.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
Azt kell figyelembe venni, hogy játéknál a vga számít nem a processzor. Bőven elég egy négy magos amd (3GHz-es alapórajellel) és mellé egy erős vga. Fél év múlva sem fog kelleni egy 2500K a játékok alá.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a jobb, kizárólag játékra? core i5 2500K vagy Phenom II X6 1090T?
Nem tudok dönteni.
Válaszokat előre is nagyon köszönöm! -
jeni
félisten
válasz brainman #3782 üzenetére
Szia
Márka típus egyéb infó róla? Első látásra keskenynek tűnik, az ára is kedvező és esetekben az elhelyezése a lapon még jól is jönne a memóriák miatt,ahol magasak vagy lehet,hogy az első - három slotban is elférne.Előző íráshoz:Az asrock írta azt a garis dolgot,nem én fordítottam le csak értelmeztem
-
brainman
tag
üdv
erről a hűtőröl mi a véleményetek? 7k.
-
jeni
félisten
válasz CHIPman #3778 üzenetére
akár,hogy olvasom sehol sem írják,hogy B3 rev lapokra is érvényes. úgy van leírva,hogy akik hibás lapokat vásároltak azoknak van meghosszabbítva az extra +1 év garancia,és csak június 30-ig.
én a magyar változatot linkeltem be.
és az angolban sem találom a rev.B3 változatot,hogy arra is érvényes lenne egyáltalán
angol[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
A floppy és a IDE csatlakozás rajta van az alaplapon. Ez már nincs az Asus lapokon.
Igaz az is,hogy senki sem használ már floppy-t és talán már a IDE meghajtók is elhanyagolhatóak.
Talán van még egy negatívuma a hátlapon levő csatlakozónak,hogy a PS/2 port is felejtős már,abból kettő is van rajta. Az egérhez nem is kell,egyedül a bill-hez de azok már 95% mind USB 2.0-s csatlakozásúak. -
-
jeni
félisten
Asrock extra garancia
Ha minden igaz ez csak a hibás Intel sata II chippel forgalomba került alaplapokra vonatkozik.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
külsőleg sokkal szebb az Asrock Fatality 1, a kondijaik aranyozottak,az is igaz ha tudtam volna arról,hogy esetleg megemelik +1 évvel a garit az Asrock alaplapokra akkor tuti,hogy azt vettem volna meg.
tuningra jobb-e ezt senki se tudja megmondani előre,mivel igazán maga a lapok nem is mentek nagyon,azt sem tudni,mit bírnak ki egyáltalán? Lesznek-e még egyéb gyengéi,rejtett hibáik a 1155-s alaplapoknak? (lásd:Intel sata2 chip hiba)[ Szerkesztve ]
-
-
dime27
őstag
No ugy néz ki ATtIs_80 kollegának hála visszakerülnek Ősembertől a Gskill tri kittjeim a Ripjawsal tudom majd járattatni szandikát a Trident nem fér be a Noctua NH D14 alá Azt meg h miert álltak Ősembernél egy honapig már kurvára nem érdekel....
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
gézu
őstag
A guru3d meg halálra dicséri a GD65-t.[MSI P67 GD65 review] Lehet okosnak lenni...
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
CHIPman
nagyúr
-
XaraX
addikt
válasz medvezsolt #3758 üzenetére
Nem mondtam, hogy rossz, csak linkeltem egy reiew-et.
Nézelődtem a neten, hát van, aki nem sajnálja a feszeket.
[link] -
rankesz
veterán
válasz medvezsolt #3759 üzenetére
Szerkesztés gombot használhatnád...
Amúgy a linkelt tesztben elég szarul teljesített... -
Воланд
titán
válasz medvezsolt #3753 üzenetére
Nem kellett semmi különösebb munkát végezniük, csak a chipet kellett rátenni az alaplapra.
Tudomásom szerint ugyan ilyenek voltak az első szériás lapok is, semmi változtatás nem történt azokhoz képest."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
jeni
félisten
Az Asrock +1év garanciát ad 2011.június 30-ig minden kedves vevőnek aki Asrock alaplapot vásárol.
Az Asrock Fatality 1 és az Asus P8P67 Deluxe közt az Asrock javára a plusz 2db Sata3-s csatlakozóval van előnyben,meg valami aranyozott száraz kondikkkal jött elő az Asrock az extrém és a fatality lapoknál.
[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
-
nagyúr
Mondjuk ha váltok is akkor a favorit nálam az ASUS volt eddig, de most a p8p67 deluxe nem kicsit túl van árazva, ezért szerintem asrock fatal1ty lesz. Bár eddig azt mondtam isten ments az asrocktól, de utóbbi időben egyre több jót lehet hallani róluk.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
medvezsolt
senior tag
Ettől félek én is. Fura hogy az MSI ilyen hamar előjött az új lapokkal. Remélem nem azért mert gyors és szar munkát végeztek a mérnökeik annak érdekében, hogy ők rohanhassák le a piacot elsőként
Itt fórúmon se hallottam még senkit MSIről beszélni, jó lapok ezek?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
nagyúr
válasz medvezsolt #3747 üzenetére
A többi lapnál még csak "érkezik" státusz sincs.
Egyedül az MSI-nél van.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
jeni
félisten
Szia
Én is ezért váltottam 1366-ról 1155-re,igaz csak a HT volt csak előnyben az i5-2xxx ellenében meg amiatt,hogy a 1366 rendszerbe betehető egy hatmagos proci vagyis a 980X de kitesz bele egy 250000 Ft-s procit? Ha használtan gari nélkül venném meg az kerülne 150000 Ft-ba. Az árát tekintve nem is tud annyival többet a csúcs 980x proci mint a 1155-s i5-2500K vagy a kisebbik i5-2400. -
nagyúr
válasz medvezsolt #3730 üzenetére
[link]
MSI P67A-GD65 az olyan 44-46K
MSI P67A-GD55az olyan 38-40K
Pontosat csak akkor tudok mondani ha már raktáron lesznek.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
dime27
őstag
válasz JarrekStar #3737 üzenetére
Én sem fogok vihánckodni egy 80k-s procival 4.4-4,5ghz meglegyen majd 24/7re inkább a hőfokokat fogom majd figyelni nyáron a 30 fokos szobában 65 fok a max nálam!Kódolás alatt....
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
gézu
őstag
válasz medvezsolt #3733 üzenetére
Viszont az eddigi egyetlen elhalálozott proci - [CM]Crusher fórumtársé - L036 volt. Akkor most ki féljen és mitől?
-
dime27
őstag
-
Winne
nagyúr
válasz medvezsolt #3733 üzenetére
+1
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Dtomka
veterán
válasz medvezsolt #3720 üzenetére
Te már tudod, hogy hol fogod megvenni a "cuccokat"?webshop, vagy személyes vásárlás?
-
medvezsolt
senior tag
tudsz jövőhéten b3mas MSI lapokat hozni??
Vajon azok mennyire jók? Nagyából követem a forumot és csak a Giga, Asrock és néha az ASUS lapjai kerülnek szóba. Egy MSI milyen?
Ezt néztem épp: MSI P67A-GD65
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
tome.jr
addikt
válasz Overlocker #3728 üzenetére
Az enyim L045
-
nagyúr
válasz medvezsolt #3718 üzenetére
Nem hiszem hogy annyi lenne.
Én pl már jövő héten tudok hozni B3-as lapokat, igaz csak MSI-t.
De ha ő kihozta akkor a többi is lépni fogÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
jeni
félisten
válasz Overlocker #3717 üzenetére
Melyik chipekre vonatkozik a 1155-s lapokon?
-
Gorneck
legenda
Annyi simán benne van a pakliban...nálunk (acer) még csak hír sincs az új lapokról...
Gorneck#1239
-
tomic
addikt
Én kivárnám. Mikor gariztatod akkor is várni kell, és az sem 2 nap.
-
XaraX
addikt
Mi a gond a szétszedéssel-összerakással?
Én az utóbbi 3 hétben legalább 4x szedtem szét, proci cser, hűtő csere, és mindig ki kellett szednem a lapot a hűtő miatt teljesen.
Ez nem lehet visszatartó erő. -
medvezsolt
senior tag
November?? Az azért nem piskóta...
De akkor te simán megvehetted volna már Januárban a lapot..
Én azért várakozok mert bízok benne, hogy már közel vannak az új lapok. Csak pár hete laptopozok..Semmi kedvem aztán 1-2 hónap mulva meg újra szétkapni a rendszert és beszerelni az új lapot. Bár ... nem tartana semeddig.Mit gondoltok? Mi lehet a legjobb megoldás?
-
Dtomka
veterán
szintén zenész, vagyis november óta laptopon nyomon, és még 6 hét már kezdené felb...ni az agyam....sry....
-
medvezsolt
senior tag
6-8 hét várakozási idő? Akkor már majdnem megéri megvennem a "hibás" lapokat, aztán ráérek nyár elejéig lecserélni. Úgy se lesz semmi baja, főleg ha a SATA3ba dugom a winyóimat. Nem?
Jelenleg gép nélkül egy laptopról nyomom és ha 6-8 hétig kell még várni az nagy szívás :S
-
Overlocker
veterán
Kedves Sandy Bridge tulajok, léghűtés mellett 1,54v felett ne adjatok a procinak léghűtéssel, mert a mostani új chippek hamar degradálódhatnak illetve meghalhatnak!
A korábbi 1,6v-s értékek a korai chippeknél elfogadhatóak voltak, a mostaniak már nem annyira bírják a strapát :S
[ Szerkesztve ]
-
gézu
őstag
Az Asus P8P67 Rev.3 és a régi Asus P8P67 között 5 teljes euró a különbség. Azért azt gondoltam, kicsivel jobban fogják dotálni azt a júzert, aki bevállal egy jövőbeni gariztatást/lapcserét a régi cuccal.
-
Brekkk
senior tag
Valahol olvastam, hogy az Intel először a nagy OEM partnereit (DELL, HP) szolgálja ki, hogy azok mielőbb komplett gépként tudják a piacot elárasztani a termékeikkel, utána a garaniális cserékre kerül sor, legvégül jöhetnek az új igénnyel fellépő emberek. Az elős lépés megtörtént, már az Apple is a javított szériából építi új laptopjait, ha jól tudom.
De ne nekem legyen igazam és mihamarabb legyenek lapok. Én már felkészültem a 6-8 hét várakozásra. Igazából nekünk végfelhasználóknak, úgyis az ASUS, GiGABYTE, ASROCK fogja meghatározni mely célcsoportok lesznek az elsők. Ők döntik el nekik mi a fontosabb az esetleges visszahívás, vagy az új vevők. Meglátjuk. Lehet cégenkét más más lesz a stratégia. -
warcat
veterán
Épp ez az,hogy nem a gariztatás a célcsoport, a piacot szeretnék ellátni,aztán ha majd jut kapacitás jönnek a cserék,azért valami profitot is szeretnének
A lapok többsége el tudja látni a feladatát(a plusz 1-2 hónap nem oszt nem szoroz) ,nyilván a gyári hibásan működőképteleneket valóban cserélik amint lesz lap.EA: It's in the crate!
-
Brekkk
senior tag
Még a németeknél is 8-14 munkanap az elérhetősége, de a legtöbb lapnál még ismeretlen a szállítási határidő. Akkor nálunk legkorábban 4-6 hét múlva lesznek javított lapok.
Gondolom az első szállítmányok el is mennek gariztatásra. Úgyhogy biztosabb a 6-8 hét mire tényleg elérhető lesz sokféle lap, mindenki számára. De türelem előbb utóbb lesznek javított lapok. -
XaraX
addikt
Fura, hacsak nem úgy, mint nálunk a procikat kezdték árulni.
Minden listán szerepelt, aztán 3 hét múlva elérhető is lett.
"A gyártó a hibák bejelentése mellett nem tudta hivatalosan bemutatni a P67A-GD80 és a Big Bang-Marshal névre keresztelt felsőkategóriás megoldásokat, amelyek megjelenése a problémákból kifolyólag március végére csúszik, de ez abból a szempontból előny, hogy az előbbi két megoldásra épülő alaplapok csak a B3-as vezérlőhídat használják, amit természetesen a (B3) jelzés is mutatni fog."
Ez nincs egy hetes hír. -
tomic
addikt
Jó hír a várakozó vásárlóknak! Németeknél már árulják a javított változatokat.Lassan ide is elérnek.
[link] -
CHIPman
nagyúr
válasz JarrekStar #3703 üzenetére
Vsz semennyire, mert az 1066 CL7-esek bátran mennek 1600 CL9-et 1,65V-on, tuningolni meg úgyis fogsz gondolom.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
JarrekStar
tag
Szerintetek mennyire fogja vissza a gépet az, hogy csak 1066-os memóriám van?
-
warcat
veterán
Amúgy,ha valaki épp most rakná össze a rendszert, a 2500k-nál elég jó kiindulási pont
lehet a 1,315V-1,32V@ 4.5 Ghz,nálam is ennyin stabil.
Bírta a Linxet kevesebben is,viszont elöjött kb naponta egyszer random kék halál.
Ha jön frissebb hivatalos Bios,majd megnézem stabilabbá teszi-e kevesebb fesszel.A kingston grey kit(2x2Gb) simán megy ddr1600 9/9/9/24/1T @ 1.6V ezen használom,feljebb nem néztem.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
tome.jr
addikt
válasz fsb1000 #3694 üzenetére
Mint írták már korábban 1,52 volt a procik VID-je tehát eddig lehet őket "kínozni" mindenféle kockázat nélkül. Amúgy a linx terhelés szerintem nem kell kiinduló alap legyen mert ennyire egyik játék sem melegíti a procit mint ez a progi. Fix 1,452 voltos fesznél Crysis alatt 1920x1200 very high 16xQA mellett max 62 fok a proci Ugyanilyen fesznél Linx alatt meg 88 fok.
warcat: nem tudom az én procim mennyire "átlag" de nálam a 2600K-nál 4700 Mhz-hez kell 1,332 volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-jegelve epicpwnz
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest