Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Remélem nem bántottalak meg, de valószínűleg egy csomó dologra nem gondolsz, hoy miben nyújt többet egy Samsung telefon, vagy maga a Samsung.
- A Samsung mindent maga fejleszt és tervez, beleértve a kijelzőt, dizájnt, SoC-ot (Exynos), kamerát. stb, az átlagos kínai márka (még a Oneplus is!) meg másolja a dizájnt, és szinte mindent másoktól vesz. Talán ez a legnagyobb költségcsökkentő tényező, a legtöbb lóvé ugyanis a fejlesztésekre megy el. A OnePlus pont e miatt olcsó, gyakorlatilag semmit sem költ fejlesztésekre, és semmit sem kockáztat, mindent másol valakiről.
- Sokkal minőségibb anyagokból építkezik, és strapabíróbbak a telefonok, mint az átlag kínai. Pl. egy Samsung telefont, még középkategóriásat (A sorozat) sem fogsz meghajlítani, masszív, erős alumninium keretetből és merevítőkből állnak, míg egy Xiaomi telefont simán meghajélítasz (persze itt olyanokra kell gondolni, hogy ha ráülsz vagy rálépsz véletlen a telefonra, lesz e baja).
- A vízállóság nagyon megdrágítja a telefont (olyan 10-20k-ra kell gondolni). Na nem maga a szigetelés a drága (bár az sem fillérekbe kerül), hanem hogy tesztelni kell összeszerelés után (és a szervizekben is szerelés után!), plusz maga a minősítés megszerzése sem olcsó.
- Általában jobb minőségű kamerában a Samsung, ahova 2 évtizedes fejlesztés után jutott el (a kínaiaknak nincs annyi pénzük, és legfőképpen tapasztalatuk ehhez).
- Hatalmas üzlet- és szervizhálózata van a Samsungnak, ezt mind el kell tartani. A OnePlus csak online értékesít, ezzel óriási pénzeket takarít meg.
- A kisebb gyártók jellemzően sokkal olcsóbb alkatrészeket, anyagokat használnak (még a OnePlus is, egy OP6 kijelző olyan 20-30k körül van, egy S9+ kijelző meg 80k).Ez csak néhány dolog, amit felsoroltam, még lehetne folytatni, pl. marketing költségekkel, garanciális költségekkel (Samsung 2 évet ad, szinte minden kisebb gyártó csak egyet), de még lehetne írni ezer más dologról.
-
Szabcsizz
őstag
De, mert sokan csak azt látják hogy ennyibe kerül, és az általad említett márka meg sokkal olcsóbb. Csak azt felejtik el, hogy a Samsung mennyit költ marketingre, és náluk valóban folynak fejlesztések stb stb. Ezzel szemben egy Saomi online értékesít és ennyi. Mostmár mondjuk pont nem, és kezd is meglátszódni az áraikon. Lásd, Mi A2. A Huawei is ugyanúgy végigjárta ezt az utat, és árazásban fel is nőtt a prémium márkákhoz.
-
punky10
addikt
Ez nem lehet...Kell.
Szervíz és eladási hálózatot fenntartani költség.Minél több van,annál nagyobb.
Főleg szervíz.Garanciális szerelések ugyebár a felhasználó oldaláról költségmentesek,viszont a cserélt/javított alkatrészek és a munkadíjak valahol lecsapódnak.És ezt a gyártó nyeli be,ennek költségét bele kell kalkuláni a teljes működési költségvetésbe.Ezért kellet a Huawei-nek (és ezért mell majd a Xiaominak is..)árat emelni..
A hivatalos viszonteladók pedig a plusz 27 százalékos áfával vannak hátrányban a szürke importal.Az sem kis tétel... -
punky10
addikt
Én is azt vallom,hogý a Samsungok túl vannak árazva.Épp csak annyira,hogy még vegyék őket.De az A kategóriában ezt még meg is értem,ezt az A8-at és az A5-öt is ajánlottam nem egy ismerősömnek.Na a J széria,az viszont érthetelen előttem...
Az tényleg lehúzás....
De visszatérve erre a túlárazásra.Nekem is a sokat emlegetett Xiaomim van.Nincs vele problémám,teszi a dolgát,ár/értékben tényleg bajnok.Sőt van hivatalos hazai szervíze is.De...A Samunak több hazai szervíze van,én pl a békéscsabairól tudok elismerően nyilatkozni,mikor a fiam S8-át vittem vissza garanciás javításra.A Wayteq-ról sem olvastam nagyon rossz tapasztalatokat,de más 1 szervízt fenntartani az országban,vagy (majdnem)minden megyeszékhelyen egyet.Ennek költségei is vannak.
Egy kis érdekesség a vakon sájomizóknak:a Xiaomi szépen terjeszkedik,nemsokára shop is lesz a Lurdy-házban.Benn van már a top5-ben.A Redmi 3-at ,Redmi 4-et magyar garanciával 40 alatt megkaptam.Most mennyiért veszem meg az újabb Redmit?60?Ennyit nem romlott a forint!Sajnos ez van,ezt már a Huawei is eljátszotta,a Xiaominál is ez lesz... -
Szabcsizz
őstag
Majd legközelebb akkor azt vesz itt mindenki, és kész.
Különben néha már nekem is az agyamra megy ez a Saomizás. Mindig mindenhol lesz egy ember aki ezt megmondja. Persze azt véletlenül se vegyük számításba, hogy talán valakinek fontos az IP68-as minősítés, kompaktabb méret, esetleg a külső. Nem mindenkinek tetszik a Xiaomi, ahogy nekem sem.
Ennél már csak az rosszabb, mikor valaki megmondja hogy ebből ő vesz 4 Note 5-öt, és semmivel sem ad kevesebbet mint egy S9. (Csak egy hasraütött példa volt) -
Pano
addikt
Az, hogy a Samsung túlárazott-e vagy sem, elég relatív dolog. Ilyen szemlélettel ha autó kell, akkor megfelel mindenkinek a 200.000 Ft-os leélt, 20 éves Suzuki is, mert a Magyarországon alkalmazható legnagyobb sebességet az is tudja, mint bármelyik más autó.
Sokszor az olcsó a legnagyobb ráfizetés, csak nagyon sokan képtelenek hosszútávon gondolkozni, pusztán a pillanatnyi és rövidtávú érdekek mentén. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más a fontos és értékes. Engem hiába győzköd valaki, hogy az ő felesége mennyivel jobb, mint az enyém, attól még nem fog kelleni.
Engem nem érdekel ki mit vesz, mire fordítja azt a pénzt amit valamire szán, de miért próbálnak engem kéretlenül meggyőzni arról, hogy szerintük csak az ő döntésük lehet helyes? Azt sose fogom megérteni. -
törölt tag
Számodra (és másoknak) jobb alternatíva, számomra és többeknek viszont nem jobb, sőt... el kell fogadnod, hogy létezik más vélemény is, mint a tiéd. Ez a téma amúgy sem passzol egy konkrét telefon szakmai topikjához, van olyan topik, ami direkt a telefonok összehasonlításáról szól. :)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Galaxy S8 receptjét másolja az idei A8: kávamentes(ebb), jobb helyre került ujjlenyomat-olvasóval és dupla szelfikamerával.
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Reklámblokkolók topikja
- Elektromos autók - motorok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gumi és felni topik
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest