Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
A séma teljesen megfelel bármilyen ipari specifikációs rendszerrel. Mivel alig pár verzióról van szó, igazából nagyságrendekkel egyszerűbb mint pl. egy szivattyú specifikáció.
[ Szerkesztve ]
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
bambano
titán
nem értem a problémátokat... egy, olyan, világban, ahol, bevizsgált, laptopokon, címekkel, játszanak, ez, már, nem, oszt, nem, szoroz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ROBOTER
addikt
Én is utálom az idegen szavak erőltetett használatát a magyar megfelelője helyett, nekem sem tetszik a "kompilál", de az említett és valóban elterjedt "fordít" szó nem fedi le compile angol szó jelentését (összeállít, komponensből-kompilál), sem az informatikai folyamatot, ami a háttérben történik. Egy nagyon egyszerű assembler tényleg fordít pl. mnemonicot kódra, de egy összetett compiler inkább kibont, helyettesít és összeállít valami teljesen mást, aminek szerkezetileg akár semmi köze a forráshoz.
[ Szerkesztve ]
-
paljani
aktív tag
Pont az a problémám, hogy NEM a magyarra fordított - és az adott kontextusban értelmes és helyes - “fordít” szó került felhasználásra, hanem egy “kompilál” szó ami ugyan hasonlit az angol eredetire (compile) de csak részben hasonló a jelentése ill. a tudálékoskodáson kívül semmilyen értelmét nem látom a használatának.
-
Cathulhu
addikt
Van ket szo, az egyik angol a masik magyar, de lathatoan kozos torol ered es kozos jelentessel is bir. Az angol verziot elkezdtek masra is hasznalni az utobbi par evtizedben, igy nem ertem mi a problemad azzal, hogy a magyarra forditott valtozatat is ugyanabban az ertelemben hasznalta. Furanak fura, en sem hallottam meg igy, de azert ekkora feneket keriteni a dolognak erosen tulzas.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
ShiTmano
aktív tag
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
paljani
aktív tag
Nadevárjál. A kolléga a kompilál. Magyarul. Szóval vagy a doktori disszertációját lopkodta össze forrásmegjelölés nélkül a munkahelyén vagy esetleg nem sikerült leírna rendesen, hogy forráskódot fordít. Mert magyarul ezt így mondjuk. A 20+ fejlesztő kolléga a kezem alatt legalábbis. Így mondja a 20 éves gyakornoktól kezdve a 50 feletti veteránig. Egyik se kompilál. Agyfasz ez a szó és “magyarosítva” mást is jelent.
-
Cathulhu
addikt
compile/kəmˈpʌɪl/ verb: compile;
1. produce (a list or book) by assembling information collected from other sources."the local authority must compile a list of the names and addresses of taxpayers"szerintem ugyanarrol a szorol beszeltek.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Armagedown
őstag
Mekkora lehet a hashrateje a leggyorsabb példánynak?
Ha eléggé magas és nem lehet majd vgat kapni, a bányászok pikpak elkapkodják ezeket is.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
arty
veterán
válasz #32839680 #22 üzenetére
32
és a váltásra nem volt idő készülni se, rendesen benyaltuk a 24 magos intelekkel...
nem mintha lett volna vállalható 32 magos intel................. (epyc meg a mai napig nem létezik sok termékvonalon )"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
paljani
aktív tag
válasz kurta9999 #23 üzenetére
Rákerestem a “kompilálni” igére, ést ezt dobta ki:
kompilál tárgyas ige -t, -jon (tudományos nyelvben, gyak. rosszalló)<Irodalmi v. tudományos művet más hasonló tárgyú művek részleteiből> összeállít, összeollóz. Tanulmányát más szerzőkből kompilálta.kompilálás; kompiláló; kompilált.
Te ezt csináltad? Vagy csak egyszerűen fordítottál a nyomorult fordítóval csak képtelen vagy vagy magyarul vagy angolul leírni?
-
bambano
titán
30 szálú linux kernel fordítással is meg lehet fektetni egy gépet, sokkal többet nincs értelme, vagy még ennyit se.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dr. Akula
félisten
Nextgen Threadripper nem jön? Persze nem 64+ maggal, hanem valami értelmesebb mennyiséggel. Vagy megvárják vele amíg lesz Zen4, és akkor méltóztatnak kiadni a Zen3-as TR-t, hátha nem érdekli már a kutyát se...
-
rovtiv3
aktív tag
morgyi
Jogos, igazatok van, de mindig meglep amikor egy procinak 200+ W a TDP-je. Valszeg az AMD FX-es érából (9590) adódó maradvány frusztrációról van szó.
A 300A+ -ral kapcsolatban is igazad lehet, ebben az esetben fokozottan problematikus lehet a csatlakozási pontok melegedése, de nyilván erre is gondoltak az okosok.
"Csodálatos dolog a tudomány. Hű lovagom, elmondanád még egyszer, hogyan lehet birkavesével földrengést megelőzni?"Már bocsánat...
-
bacsis
Közösségépítő
Kapják be
És még anno a Core2 szériánál de főleg a core2 alapú Xeonoknál voltam/unk úgy, hogy basszus ez átláthatatlan... HA akkor láttam volna ezt a számozást
De persze köszi a felhomályosítást Mondjuk ez majd nekünk így átlag embereknek inkább 5-6-8 év múlva lesz inkább aktuális -
kurta9999
tag
Igazából semmi extrán, arm-eabi compilert használtam, csak ha van 100+ fájl és mindet lekell buildeni, eltart pár percig. Ezesetben tovább tartana lenyomni a buildezéshez a gombot, mint amíg az tartana. Egy 10 év és lesz ilyen teljeítményű CPU a mainstream szegmensben is..Melóba i5 3570-el kompiláltam, elég agyrém volt.
#19 Robitrix: Azt kéne megcsinálni, hogy a szerverek által termelt hőt fűtésre használni télen, vagy/és folyók, tavak alá tenni a szerverparkot és annak a vizével hűteni. Elvileg ilyen már van.
E: https://news.microsoft.com/innovation-stories/project-natick-underwater-datacenter/
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ezeket valszeg vizezik. A nagy tepsit pedig pont annyira nehéz hűteni mint a kis procikat, hiszem 1 chip felülete nem változik. Cserébe ezek jóval alacsonyabb feszem mennek, szerintem amikor 4G-n megy se kap 1.2V-nál többet. Amikor minden le van terhelve, akkor szerintem 1V alatt vannak, szóval az a 185A az esetenként inkább 300A+ .
Amúgy meg részletkérdés, hogy X mag az mennyi tokban van. Lehetne 2x32 magos is, akkor csak 2x140W lenne, de pont ugyan ez lenne minden. Csinálhatnának 128 magos procit is 560W fogyival. Csak macerás.[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
snecy, BlindMind
Félreérthető voltam. Csak arra akartam utalni, mennyire elszálltak ezek az értékek. Persze tisztában vagyok vele, hogy az Intel 14nm-en meg sem közelíti a fenti paramétereket. Ezzel együtt 280W 1.5V mellett testvérek között is 185 Amper. VRM legyen a talpán, ami erre képes, és hűtő ami eldisszipálja.[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
-
Robitrix
senior tag
na ja aztán az egész rackszekrény felvesz több 10 KW teljesítményt. termeli a hőt, mint egy kazán......
Láttam olyat, hogy egy kisebb rackszekrényt el helyeztek egy iroda sarkában(egy nagyobb sok személyes iroda volt. Nem volt kiépített helye és valahová rakni kellett. Na annyira melegített a szekrény és olyan zajos volt irodai környezetben(főleg a 10 ezres fordulaton pörgő HDD-k. hogy végül fellázadtak az irodában dolgozok vagy ők mennek az irodából vagy a szerver... Így végül le kellett keríteni és külön lég kondicionálni a szervernek kialakított kalitkát. -
arty
veterán
-
Cathulhu
addikt
válasz #06658560 #15 üzenetére
Altalanos valasz nincs persze, de szerintem az, hogy mar generaciok ota pletykaljak, hogy az Epyc atall SMT4-re es meg sem tortenik meg, az egy valasz mar onmagaban is.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz #06658560 #13 üzenetére
Nem hiszem hogy tranzisztor oldalrol draga lenne, en pont az ellenkezojet hallottam. A kerdes inkabb mennyit hoz a konyhara, mennyire van tartalek a backendben. Ha ket szal is szaturalja a magokat szepen, akkor teljesen felesleges 4-et inditani, gyorsabb nem lesz, sot a kontextus valtasok miatt meg lassul is.
-
törölt tag
-
.mf
veterán
Én is ezen tűnődtem, és bár a séma fedi az elnevezéseket, de logikusnak nem mondanám...
Kezdjük ott, hogy miért a végén van a generáció? Aztán miért jön be egy betű is, amikor azon kívül csak 3 db számot használnak a /mag teljesítményre?
A Xeonoknál is voltak elég zavaros elnevezések, de ez még azokon is túltesz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
bacsis
Közösségépítő
Van bármiféle logika a CPU-k számozásába? Főleg abban ahogyan meg lehet(ne) különböztetni az előző generációtól?
-
kraftxld
félisten
Azért nem mindenhová, két ilyen procival, mondjuk 32x64GB rammal meg egy zsák SSD-vel megpakolt szerverhez már 2 db 2.4KW-os tápegység kell.
Mivel 2U-s szerver ebből huszonpár elfér egy rack-ben.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
DEJVID
őstag
Arra van lehetőség a jövőben vagy van-e értelme, hogy magonként kettőnél több szálat futtassanak?
-
kurta9999
tag
Project kompiláláshoz (C++) jöhetne a legerősebből mindjárt egy kétutas, elfogadnám
-
BlindMind
tag
Azért ennyi magnál , meg ahova szánják ez simán "belefér" kategória...
ASUS Crosshair V Formula Z FX990, BIOS Mod with Samsung EVO960 M2 SSD + FX8350 , NOCTUA NH-D15, 4x4GB DDR3 G.SKill Ripjaw Z 2400MHz C10, ASUS GTX 1060 6GB, Seasonic F. Platinum 650PX , SilverStone Temjin SST-TJ11
-
Darmol
senior tag
Arra gondolsz, hogy AMD le van maradva, mert még 64 mag/ 128 szállal sem sikerült utolérnie fogyasztásban az Intel 8mag / 8szálas CPU-it?
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
rovtiv3
aktív tag
Az igen! Negyed Gigás L3, negyed kilowattos fogyasztás...
Már bocsánat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest