Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Pont nemrég hallottam arról értekezést, hogy miközben számtalan eszköznek/technológiának javul az energiahatékonysága, ellenhatásként fellép az a jelenség, hogy akkor többet, hosszabban, nagyobb mértékben használjuk így a valóságban nem érünk el energiamegtakarítást összességében.
Ugyan ez van a ebben a helyzetben is. Fejlődik a gyártástechnológia, viszont a kártya fogyasztása nem nő, hanem a már "megszokott" fogyasztási tartományokra lőjük be a kártya teljesítményét.
Anno UT, Quake olyan VGA-kon futott, aminek nem kellett külső táp és élveztük.Jevons paradox
-
Dragon3000
nagyúr
válasz Televan74 #40 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy ötszörös áram árak mellett is profitot termelne számára, igaz jóval kevesebbet, de még mindig többet, mint a semmi. Ezzel csak annyi változás lenne, hogy mindenki megszivná. Ha jobban emelkednek az árak, akkor meg lényegtelen lenne, hogy mennyire árasztják el a használt piacot a vga-k, mert az embereknek nagyobb gondjuk is lenne, mint egy szaros vga.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Én a bányászokról írtam. Hogy ide a magyar lakosság?
Szegények ugye? Nem tudtak több millió forintos rigeket összeállítani! Na ne röhögtess már!
Majd most szépen befejezik a bányászatot és eladják a kártyákat. Hogy most nyomott áron vagy hogy, arra magasról teszek.A magyar lakosság meg nem érdekel, negyedszerre szavazták meg a Fidesz kormányt. De úgy kell nekünk!
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
podtibi
senior tag
válasz Walter_White #17 üzenetére
Akkor ott a videókártyáddal valami nincsen rendben vagy a gépházban való hűtéssel. Nem árt ha valahogy(Mert hát a garancia az garancia.) kicserélteted a hűtőpadokat benne, már ha nem tetted meg. Ilyen meleg még az én kártyám sem volt, pedig ugyanúgy 3080ti.
[ Szerkesztve ]
Ui: Ezt inkább rád bízom.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz Walter_White #34 üzenetére
Automatán van, és a válasz nem.
-
beef
őstag
válasz Dragon3000 #33 üzenetére
Azért itt van egy +40%-nyi hőtermelés különbség, amit kordában kell tartani.
-
Walter_White
senior tag
válasz Dragon3000 #33 üzenetére
Gondolom az a 70-75 fok ugy, hogy süvit a kártyán a venti.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz Walter_White #17 üzenetére
3080-am van, 320W-os fogyasztás mellett 70-75 fok között elvan a VGA. Normális hűtéssel kell venni és, akkor léghűtéssel is lehetnek normális hőmérsékletek.
-
thedioda
tag
válasz E.Kaufmann #30 üzenetére
Látod, csak azért csinálják a bányászok, hogy megóvják a kártyákat a hőingadozástól
"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
Yutani
nagyúr
válasz E.Kaufmann #28 üzenetére
Senki nem örül a durván elszálló fogyasztásnak, de vannak emberek, akik akkor is megveszik, kerül, amibe kerül (és itt nem csak az árára gondolok).
Nekem az probléma a magas fogyasztású kártyákkal, hogy viszonylag hamar tönkremennek. Látjuk, hogy a legendás nagy fogyasztókból mennyi van 10-15 évvel később (bár erre nyilván sokan csak legyintenek, hiszen ki a ph@57 akar 10-15 éves kártyákkal szüttyögni).
#tarcsad
-
E.Kaufmann
veterán
-
Yutani
nagyúr
Rosszindulatúak vagytok. Mióta megjelent az Ampere, erről beszélünk, főleg Abu, hogy nincs 16 Gbites GDDR6X, ezért van kategóriájához képest kevés RAM a nagy GeForce kártyákon. Most megjelent a régen várt RAM IC, lehet rátenni a nagy GeForce-okre, és ennek hozadéka a pozitívumként leírt dolog, hogy az új memória típussal befért 450W alá a 3090 Ti. Mintha nem tudtuk volna eddig is, hogy milyen eszement fogyasztásúak a nagyobb kártyák. Majd jön az új generáció, aztán visszasírjátok a 450W fogyasztású kártyákat!
#tarcsad
-
félisten
Hat igen.Ada elmeletileg 550- 600 w lesz RDNA 3 pedig 450-500.Sajnos nem jo,de remelem a kisebbek szepet lepnek elore.
Elmeletileg a 3090 teljesitmeny kb 200-230 W bol meglesz .[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Semplar
őstag
Lehet belőle még akár Paks-3 is, ha marad még neki hideg hűtővíz.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
-
keIdor
titán
Akkor remélhetőleg a Lovelace-el végre tényleg szintet lépünk és mindenhol 16-20-22-24GB VGA-k jönnek már.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
thedioda
tag
Egy darabig énis hasonló modon gondolkodtam erről, aztán nekiáltam jobban játszogatni zömében frissebb alkotásokkal, és abba a heti szerintem kb max 4h ba amit ezel töltök, nem nagyon akarok kompromisszumot kötni semmilyen beállítással, úgyhogy maradnak a wattszörnyek , nekem mondjuk a kevés IO miatt az itx se játszik. Amúgy elég komoly lett az a barkács megoldás
-
Walter_White
senior tag
A végtelenségig nem mehetnek ezek a fogyasztások... Jelenleg 3080ti-m van alulfeszelve, de gyári orajelen, és gyári hütővel MÁR ez elérte 300W fogyasztás mellett a 85-90 fokot...
Ezekre a kártyákra kötelező a normális épitett viz, nem nem kompakt... Vizzel 360W-ot le tudok hüteni 65-70 fokig. - mellette 12900K van, egy körön.
4080-4090-nél is pl... ha nem is az árán, vagy a fogasztásán agyalnék, hanem a lehütésén... (lehet valakinek 85-90-95 fok üzemi hőfok... de én nem szeretek ilyet látni a gépemben.)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz E.Kaufmann #1 üzenetére
Gondtam ,hogy a cikk megfogalmazasa erre lesz kihegyezve mar az elso kommentben be is akadt.Ugyes Abu!
A lenyeg,hogy elkeszult a 2GB GDDR6X meg jo hogy meg lett emlive az mellett hogy a micron nem torekedett erre es hogy a 3090Ti igy 450W ba belefer...A 3090Ti egy tesztkartya a hutesre ,a ramra es a gyartok fele az Ada elokeszitesere.allitolag Pin kompatibilis a nyak es a PCB az erkezo uj generacios csucs GPU val.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Fred23
nagyúr
Átszoktam ITX-re teljesen, és még ott is az egyre kisebb felé tartok. Wattszörnyek már nem mozgatnak, talán ebben az is szerepet játszik, hogy leginkább régi játékokkal játszok.
Legjobban a tudást értékelem a hardverekben, és abban is főként az energiahatékonyságot, mikor minimális fogyasztásból ki tudnak hozni valami számomra használhatót. Ezért például egy jó energiahatékonyságú sokat fogyasztó VGA is számíthat tőlem némi elismerésre, mégis összességében úgy vagyok a témával, hogy a gépem ne fogyasszon 120W-nál többet, és ne foglaljon sok helyet az asztalomon. Ez tetszik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor kezdem én a sort: Holnaptól 20GB alatt már nem szabad új VGA-t venni, aki meg hosszú távra tervez, annak 24GB a minimum és 32GB az általánosan ajánlott vram kapacitás.
-
thedioda
tag
Milyen szempontbol gusztustalan? Csendesen hűteni szerintem tudják majd, a 6900xt-m is csendes huzamosabb terhelés mellet is a 2x8+1x6 pin táp ellenére is. Tény, hogy a dolgozoba télen se igen van nyitva a radiátor ha játszok valamivel a kellemes 26 fokhoz .
-
hardzsi2
aktív tag
válasz E.Kaufmann #8 üzenetére
Ahogy látom, Linus már 2018-ban megpróbálta, bár csak egy régi kiszuperált radiátorral, nem a ház teljes radiátor-körébe bekötve.
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
thedioda
tag
válasz E.Kaufmann #8 üzenetére
Így kell zöldnek lenni kérem szépen
-
thedioda
tag
válasz E.Kaufmann #6 üzenetére
Drága lenne az egész rendszert újratölteni desztillált vízzel ezért
-
Fred23
nagyúr
válasz E.Kaufmann #3 üzenetére
Ha a pénz nem lenne akadály, akkor se kellene nekem 450W-ot evő kari. Egyszerűen gusztustalan számomra.
-
Televan74
nagyúr
válasz E.Kaufmann #1 üzenetére
Akinek kell ez a kártya, nem a fogyasztáson fog gondolkodni.
Mindenbe beleugatok!!!
-
E.Kaufmann
veterán
450 Watt
Szegény 3DFX-en még hogy röhögtek a 4 VSA chip és külső táp miatt. Jobb lenne ha most is adnának segédtápot.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest