Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilchi
őstag
Mindenesetre érdekes az időzítés.Tört szerverek eddig is voltak és a Blizzard nem lépett fel ellenük mondván csak kevés játékos van ott és tele van bugokkal.Én,saját véleményem szerint,két okot látok a mostani fellépésre.
Az első,hogy az emu elég sokat fejlődött.Én kb. 3 éve játszok WOW-al,abból csak pár hónap eredetin .Viszont volt szerencsém végigkövetni az emuk fejlődését.Eleinte teljes bughalmaz volt de az évek folyamán,ahogy én vettem észre,kb. 90-95%ra felfejlődött az eredetihez képest.Questek,skillek,talentek,stb.Szal elég jól lehetett játszani rajtuk.Csak amint írták már előbbre is,nagyon kevesen vannak.De lehet nem sokáig...
Mert a másik ok az,hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben majd lehet sokan fagyasztják az accot mert nem lesz pénz a havidíjra.Hiába 3-4 ezer,egy sok tagu háztartásban az mostanában sok pénz.Ismerek pár embert aki vesz a gyerekének egy feltöltőkártyát karácsonyra aztán finito.És ez szvsz nem lesz egyedi eset.És ezt a Blizz is sejti.Viszont aki szeret WOW-al játszani,az lehet hogy vált az ingyenes megoldásra,mégha kompromisszumok árán is.Mert ingyen van.Csak példaként:Néha visszanézek a régi "törzsszerveremre",ahol sok évet játszottam.Mikor mentem,voltak vagy 20-an.A válság óta megnőtt a létszám kb. 100-ra,többségében Blizz serverről jöttek mert már nem tudták fizetni a havidíjat. És ugye van karakter-transzfer,vagyis ott tudják folytatni,ahol abbahagyták és nincs reroll.És szvsz többek közt ezt akarja megakadályozni,szerintem,a Blizzard.Hogy az emberek ingyen nyomják a játékot.Ezért is jöhetett most ez a kemény fellépés.Viszont ha igazam lenne,mert van benne ráció,akkor ez egy elég link húzás még ha teljesen jogos is.
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
Tikakukac
titán
Kinek mi jön be. Azért a trial sem ad teljes képet mert magas szinteken jó gearrel már adott a komoly pvp és pve, nekem kifejezetten megjött a kedvem amikor már felértem 40 fölé a lockommal pedig egy rémálom volt a szintezgetés 1-2 helyen
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tcp
tag
"A tört szerverek a kereskedelmi forgalomban elérhető kliens visszafejtése alapján készített emulátorok"
izé. ebben teljesen biztosak vagytok? Valahogy nekem elég kilátástalan melónak tűnik a kliens alapján visszafejteni a szervert, aztán azt újraépíteni, kicsit logikusabbnak tűnik, hogy kézen-közön (fejlesztők, a takarítók, a rendszergazdák) kijut ilyen-olyan verziójú szerver változat, amit aztán csiszolgatnak nem?
-
Cathfaern
nagyúr
Először látom kis fogalomütközés van nálunk, mert nálam:
low: 1-15
mid: 15-100
high: 100+
(ugyebár ez teljesen szubjektív ki mit minek nevez Annó ro.hu-sok már a 3x-os fatero-t is high rate-nek mondták )Hidd el nem jó emberrel vitatkozol ha mindenképp számokkal akarunk dobálózni, akkor mögöttem kb. duplaannyi RO-s pályafutás van mint mögötted. De ez lényegtelen
Nem azt állítom, hogy RO-ban nincsenek questek, de az egész RO-ban összesen van max. 500 quest, de ezzel szerintem sokat mondtam. WoW-ban northenden csak egyetlen térképen van 100+ quest. Nagyságrendi különbségről beszélhetünk. Ráadásul a RO-s questek nagy része: kvíz szerűség (sima ügy leprogramozni), szedj össze x meg y cuccot (nem is kell programozni) meg juss el XY helyre, mindez esetleg kicsit megvariálva npc eltünésekkel, vagy hogy csak X mobot ölj (pl. thief kaszt quest). Ezzel szemben néz meg egy komolyabb WoW quest chain questjeit... ezeszer nehezebb lescriptelni.
RO-ban drasztikus változások? Volt az alchemist Homonculusa, azt aláírom, nagy változás volt, meg is látszik legalább 1-2 év volt mire átvette az eAthena. Aztán hivatalosra bekerültek a zsoldosok, azt ~fél év alatt nem tudta az eAthena átvenni, amíg figyeltem, azóta nem tudom, hogy mi a helyzet. Az adv kasztok látszólag nagy változások voltak, gyakorlatilag nem kerültek be új játékmechanizmusok, semmi olyasmi, mint pl. WoW-ban most DK bekerülésekor, hogy teljesen másként működik a kaszt, mint bármi eddigi. Vagy ugyancsak Lich Kinggel jött, hogy a mana (meg energy) nem tickenként jön vissza, hanem folyamatosan... látszólag ez kis változtatás, gyakorlatilag meg írhatsz újra minden ezzel kapcsolatos részt.
Az új epizódok RO-ban meg kimerülnek pár új questből, pár új mobból meg új térképekből. Ezeket nem nagy cucc átvenni, főleg ha tudsz hivatalos infót szerezni koordinátákról és script szövegekről.
(esetleges félreértések elkerülése végett: nem azt állítom, hogy a RO semmit sem változik, hanem semmi olyan változás nem kerül bele, amit szerver programozási szempontból csak komoly munka és nagy átalakítások árán lehetne megoldani. WoWban gyak. minden content patchel érkezik ilyen, kiegészítőkről nem is beszélve)
Azt nem mondom, hogy a high rate szerverek értelmesek, de egy átlag külföldi high rate-en simán van 2000 ember fent, legnépszerűbb high rate szervereken 4-5 szerver is van. Nézz körül toplistákon, tele van mind high rate-el, low rate meg alig.
Idehaza sokáig tartotta magát a low rate, de mára gyakorlatilag teljesen behalt, a low rate szerverek megszüntek, vagy minimális létszámmal futnak.MOD: de igaz amit a #20-ban írsz, ez tényleg nagyon off itt már, ha gondolod privátban folytathatjuk
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
csak arra jönnék rá, hogy aki nem szereti a WoWot, annak miért kell minden WoWos topikba beleírni, hogy ő mekkora hulladéknak tartja a játékot
(meg persze jönni a legyes/sz*ros hasonlattal)ugyanez persze érvényes a Linux-os, Mac-es, Mac-problémás topikokra is
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Cythyel
senior tag
válasz Cathfaern #15 üzenetére
Az lehet hogy kér idekeverni, de ez van. eAthena-val szemben ott az Aegis, amelyik teljesen 1:1ben leképezése a hivatalos szervernek. RO-ban is vannak drasztikus változások, de ezt csak az látja aki állandóan tolja. A 1,5 éves korábbi RO-s pályafutásom alatt is rengeteg változás történt. Átlag fél évente jönnek ki az újabb fejezetek. Méghogy nincsenek quest-ek? Ajánlom figyelmedbe az irowiki.org-ot, tele van hivatalos questek leírásával. A high rate-s szerverek csak funnolni jók, és nemond hogy csak azok az értelmes szerverek. Régi guild társam az egyik legnépszerűbb super low rate-s külföldi szerveren tolja és WOE időkben 2000 feletti a létszám. High rate-s szerveren sosem fogsz ennyi embert találni. Idehaza is a low és super low rate a kedveltebb.
Rate-k:
s-low: 1-50
low: 51-99
medium: 100-999
high: 1000-4999
s-high: 5000+[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
ugyan miért?
én a WoW megjelenése óta játszom, volt hogy fél évig, 1 évig nem töltöttem fel, mert nem volt pénzem... mégis, soha eszembe nem jutott törtre menni... aki eredetin játszik, a ritkán megy törtre, aki törtözik, az meg vagy nem fogja az életben megvenni a WoWot, és tökmindegy neki, hogy mit akar a Blizzard, vagy megveszi, annak meg azért lényegtelen hogy mit csinál a Blizz az emulátorokkalpersze lehet jönni a "deolyandrága" szöveggel, de nem hiszem, hogy havi 3-4000 Ft olyan hatalmas összeg lenne...
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Cathfaern
nagyúr
RO-t kár ide keverni. Egyrészt azért mert kis túlzássa az eAthena (RO szerver emulátora) többet tud mint a gravity eredeti szerver programja (de mindenképp jóval kisebb a terhelése), ráadásul szinte minden meg van benne mint az eredeti RO-ban. Ennek többek között az az oka, hogy a RO-ban nem történtek olyan drasztikus változások, mint a WoW-ban, ahol kis túlzással 1-1,5 évente átírják az egészet, ráadásul RO-ban questek sem igazán vannak, így nem nehéz lekövetni a hivatalos verziót (főleg, hogy a fejlesztőknek van belsős ismeretségük, akiktől jön az infó rendszeresen). Ráadásul a népszerűs RO-s szerverek mind high rate szerverek, 100+-os rate-ekkel. Aki ilyeneken játszik, az sose fog eredeti RO szerveren játszani, így igazából nem von el előfizetőket a gravitytől.
Egyébként RO-ból van már ingyenes hivatalos szerver is: [link]Ja és a WoW kliens is ingyenesen letölthető, csak az Acc-ért kell fizetni. Szóval ebben nem sok különbség van (max annyi, hogy nem kell azt az egyszeri ~10k körüli összeget kifizetni, hanem csak a havidíjakat. De hosszú távon ez nem túl erős érv szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
ez pont olyan érv, minthogy: miért tesznek másolásvédelmet a játékokra, mikor úgyis feltörik, meg úgyis csak a warezolók kis százaléka venné meg eredetiben...
az RO fejlesztőgárdája lesz*rja a privát szervereket, Blizzardék nem... ha én fejlesztenék játékot, én se örülnék neki
-
Cythyel
senior tag
válasz Wolverine #12 üzenetére
Vágom én ezt, de ha olvastad a korábbi kommentem, akkor ott az ellenpélda is.
Gravity kliensei szabadon tölthetőek, nem kell érte fizetni. Egyedül a hivatalos szervereken kell a havidíjért. Sosem hajtották ők a privát szervereket. Egyedül az új gamejukkal kapcsolatban voltak kicsit erőteljesebbek.
Blizzardra visszatérve, ez a megmozdulásuk annyiban gáz, hogy így aláássák a hírnevét a játéknak, 1%a sem megy hivatalosra azoknak a playereknek akik törtön játszottak. Gravity ezzel szemben simán megtűri a privát szerókat, nélkülük senki sem játszana már az új RO-val sem. Akik meg komolyan gondolják, azok még mindig mennek hivatalos szerverekere RO1 esetében is, hiába ősrégi a game. -
Wolverine
félisten
-
Cythyel
senior tag
Nekem az ilyen alapból ingyenes MMO gamekkal egyedül az a bajom, hogy agyon pakolják őket donate-s cuccokkal, ellepik őket a flooder bot-ok, stb (legjobb példa erre a Fiesta).
Tört szerókról meg csak annyit, hogy RO1-nek ott az eAthena szerveremu, pár hónap késéssel kerülnek bele a dolgok. És persze nem utolsó sorban teljes értékű alapot adnak a privát szervereknek. Innentől kezdve csak a staff fantáziáján múlik hogy mit módosít rajta.
Énis egy ilyen szerveren dolgozok jelenleg is. -
Vistaboy
veterán
Nem értem én sem, hogy mi értelme tört szerveren játszani?
Én játszottam a WoW-al, igaz nem sokáig, de nagyon tetszett. Amikor lejárt az accom és nem tudtam feltölteni, akkor sem rohantam egyből privát szerverekre és hasonlókra. A tört WoW nem WoW, ebben már előttem is sokan egyetértettek. Ha nem akarsz fizetni a játékért, akkor ne fizessél. Inkább keress egy másik játékot, ami majdnem olyan, mint a WoW, és teljesen ingyenes.
Például a Runes of Magic, aminek Dec.15.-én indul a Nyílt Bétája.
Ez teljesen legális módja annak, ha ingyen akarsz játszani.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Cythyel
senior tag
Nekem nincs játékbeli tapasztalatom a WoW-al, csak képeken láttam, de így sem tetszett. Kövezzetek meg ezért, de legalább nem mondom rá hogy szar meg ilyenek. Én megmaradtam a jó öreg Ragnarok Online-ál.
Visszatérve a hírre, sztem jogosan és helyesen járt el a Blizzard. A Gravity is megtette ugyanezt a RO2 esetében, csak ott ugyebár még nem készült el az egész game. Mindössze megkérték az emulátort készítő bandát hogy fejezzék be a fejlesztést, cserébe felajánlotta nekik a Gravity hogy ha kész a game, akkor segítenek nekik a fejlesztésben.
Sztem nem akarták hogy ugyanaz legyen mint a RO1 esetében, elvégre is egy sikeres játékról van szó. -
Wolverine
félisten
válasz Johnny Cage #1 üzenetére
Nem fantáziátlanabb, mint a Warcraftok voltak, csak másik műfajban adták ki
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Tikakukac
titán
Nagyon helyes ez a lépés, nagyon sok ember felmegy valami törtszerverre aztán azt mondja hülye, xar WoW tiszta vacak stb. Például ezt lehet ezentúl elkerülni. Ha ki akarod próbálni menj a 14 napos trial-ra vedd meg a sima játékot és Gamecardot mire felszintezel 60-ra lesz pénzed a BC-re és mire 70 leszel jöhet a LK. Ez ilyen egyszerű és viszonylag olcsón kijösz több haverom is így kezdi most a játékot.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
lzzoli
csendes tag
válasz Johnny Cage #1 üzenetére
"alapvetően fantáziátlan és céltalan játékból zsebel be." ezigen de konstruktiv...
-
Narxis
nagyúr
Már azt hittem a logouton vagyok, de nem, elvileg ide híreket kellene írni. Muszáj beleírnod a személyes véleményed? Még ha apró betűs is...
Én amúgy örülök ennek, hátha többen fordulnak az ingyenes MMO-k felé, pl. Runes of Magic.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Johnny Cage
addikt
...mert a Blizzardnak nem elég az az évi pár száz millió dollár, amit ebből az alapvetően fantáziátlan és céltalan játékból zsebel be... ez a cég már nem az a cég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OTP Bank topic
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest