Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
--Rawlings--
tag
válasz Plazmacucci #65 üzenetére
Azóta kicsit utána olvastam, és valószínűleg egy korábbi cikk miatt emlékeztem rosszul a TR-re.
-
cskamacska
addikt
A különbség az, hogy a következő generációs nVidia kártyák várhatóan jól fogják vinni az AMD-hez passzintott grafikus fícsöröket, hiába az AMD fizette őket(ha pedig a GTX680 az 580 fícsörjeit vitte volna tovább, akkor az egész exkluzivitás egy AMD logóban merülne ki).
A legmagasabb PhysX szint viszont nem nVidia kártyákon 2 AMD GPU generáció múlva sem fog rendesen menni, ha pedig addigra elhagyja a GPU fejlesztést az nVidia, akkor meg hajunkra kenhetjük az egészet, lehet régi nVidia kártyát tartani a kihalt PhysX játékokhoz.."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
félisten
-
alratar
addikt
válasz --Rawlings-- #61 üzenetére
Na igen, az új geberáció.
Sztem nem sokat fognak változtatni.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
sad_Vamp
őstag
Vicces látni ahogy egy kis köd miatt meg softshadow miatt hogy rágjátok a gumicsontot ráadásul hajlamosak vagytok über NV vs. AMD vitát generálni belőle.
Itt megint semmi másról nincs szó csak pénzről az NV "támogatta" a Batman fejlesztését ezért az ő effektjei kerültek bele. Ahol az AMD támogat ott meg az AMD-s effekjei fognak menni.
Majd amikor elkezdenek igazán nextgen konzolokra fejleszteni akkor lesz igazán érdekes a fizikai megjelenítés a játékokban.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz --Rawlings-- #54 üzenetére
A PPU egy DSP volt. Semmi több. Nem igazán hasonlít egy GPU-ra. Ezért van az, hogy számos korábbi játék fut PPU-t, de GeForce-on már nem. De eleve a PhysX teljesen más irányba fejlődött, miután megvette az NV. Az alapítónak számító Manju Hedge pont ezért hagyta ott az NV-t egy idő után, mert ő nem grafikára akarta ezt használni, mivel arra ott a DirectX API. Fizikát szeretne, ami a játékmenetre hat. Egyébként ő ma is ezt csinálja, és mostanában fogadkozik, hogy a next-gen konzolokon majd meglátjuk mit szeretett volna a PhysX-szel elérni. Talán PC-re is megkapjuk.
(#55) alratar: Ha így nézed egy csomó játék tele van és tele lesz az AMD kizárólagos cuccaival. De eleve a szabványos kód nem lehet kizárólagos.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
alratar
addikt
válasz --Rawlings-- #54 üzenetére
No-no, nehogy az jöjjön ki a végérem hogy védem az nvidiát!
Én csak azt mondom, hogy a TressFX ugyanolyan kizárólagos cucca az ati-nak, mint a PhisX az nvidiának.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
--Rawlings--
tag
PhysX van minden gépen, csak nem mindegy hogy van e mögötte chip vagy sem. Ha van akkor minden effekt sokkal szebb (vagy éppen nincs is nélküle). Én arról beszéltem leginkább, hogy maga a PPU (amikor még külön volt az Ageia tulajdonában) nagyon hasonlít egy GPU-ra (mármint elvi felépítésben). Sok magos rendszer, gyors memóriával. Valószínűleg bármelyik GPU tudná ezt kezelni ha nem lenne levédve az Nvidia által.
-
mcwolf79
veterán
válasz --Rawlings-- #47 üzenetére
Az már a Te bajod, ha AMD procit vettél
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Diopapa
addikt
Olvass, ne csak írj... Valaki azt mondta, a PhysX megy ugyan úgy ATI-n is csak letiltogatják a k*cs*g játékfejlesztők. Erre írtam, meg lehet nézni milyen pl a B2 ATI-n, ha iniből bekapcsolod. Tetszik érteni?
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
alratar
addikt
válasz --Rawlings-- #43 üzenetére
Mért, a PhysX nem kapcsolható be radeonokon?
Abz85: teljesen szabványos, mely puszta véletlenségből csak radeonon fut.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
$p@rr0w
őstag
A következő részben csak akkor látod Batmant ha nvidia karid van.
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
--Rawlings--
tag
-
mcwolf79
veterán
válasz --Rawlings-- #41 üzenetére
Ha az SC2 a Starcraft 2, akkor ott valami user error lehetett, mert én FullHD-ban simán nyomtam maxon.
SC2 amúgy is inkább a CPU-ra érzékeny.[ Szerkesztve ]
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
félisten
-
alratar
addikt
Square Enix kimarad? Ha jól tudom ők írtak olyan hajfizikát, ami CSAK atin fut.
Mi ez, ha nem állásfoglalás?-Rawlings-: teljes mértékben egyetértek.
S ezt azért tudják megtenni, mert a mai, CoD-on nevelkedett társadalomnak az számít, milyen realisztikus a robbanás.[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
--Rawlings--
tag
Nekem anno volt egy 570GTX-em, és pont leszartam, hogyan élethű a fizika abban a pár játékban ahol amúgy se ez érdekelt hanem a sztori. Aztán vettem egy 7870-et mert az kevesebbet fogyaszt pont ugyanolyan FPS mellett. Meg amúgy is akkora parasztvakítás itt minden. Direkt csinálják ezeket így, hogy ne lehessen csak ennél vagy annál a márkánál játszani. Pl. a négymagos+8gb+ssd gépemen alig megy jól az SC2, de a BF3 meg tökéletesen. Sajnos ezek nagyon csúnyán átvágnak mintket ezekkel a hülyeségekkel. Jól megírt szoftverek meg driverek meg persze sztorik kellenének nem hülye realisztikus füst.
De persze szép ez, de most őszintén, ezért muszáj venni NVIDIA-t?? Szerintem, ha nem lenne levédve általuk ez, akkor az ATI kb 1% teljesítményveszteséggel tudná ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
-
Wasp91
aktív tag
Ezeket az effekteket pisiksz nélkül is meglehetne oldani nem?
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
dredbiro
senior tag
Elég nagyot dob a PhysX bekapcsolva,az biztos,de csak ezért nem valószínű,hogy átállok a zöld oldalra.
Good hunting,STALKER !
-
myckie2
őstag
Tehát ha kivan kapcsolva a PhysX akkor nem lesz árnyék, ha be van kapcsolva akkor lesz. Huh...
Érdekes én 2 magos phenommal és egy 4850-el toltam a Mafia 2-őt max beállításon Apex-el és egyáltalán nem volt gond a sebességgel.
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Ez a látvány gagyibb mint anno Batman AA. Ue a füst stb meg volt, csak szebb volt. Ez olyan mintha egy jó pár évvel ez előtti konzol játék lenne...Rocksteady nélkül nincs jó batman, sejthető volt és félek igaz is lesz...
(#31) Diopapa : Wtf? Atin a cpu számolja, semmi köze a gpuhoz.
Tehát ha atin elette a powert a fiziksz, akkor a cpu-d vérzett el, semmi köze a vga-hoz.
i5, i7-el semmi gondom és maxon vannak az effektek.[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
turit
tag
mert csak physx -vel lehet füstöt és egyéb effekteket rakni egy játékba...
-
mickemoto
őstag
Szerintem ennek csak akkor volna értelme ha elhanyagolható fps szám csökkenéssel tudná produkálni,ezt viszont nem hiszem hogy ne lehetne megoldani.
-
kengyel
nagyúr
Azért látszik a különbség rendesen
kengyel
-
BalaNce87
addikt
Nem értem egy ilyen régi motorra (elavult) minek erőltetik rá az újabb technológiát, eddig is milyen jól sült el... és itt nem a physxre gondolok.
-
Diopapa
addikt
válasz Plazmacucci #13 üzenetére
Azért kapcsold be ini-ből pl Borderlands 2-ben a PsysX-et ATI-n és nézd meg mellette ugyan olyan gyors NV-n, ég és föld. 3-4 zászló lengedezik és ATI-n vége...
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Diopapa
addikt
Engem NV tulajként ez nem győzött meg. Borderlands 2-ben sokat ad a grafikához, de ha az új Batmanben ennyi a max mit a PhysX hozzáad, az sovány szvsz.
-
Logen88
aktív tag
Engem annyira nem izgat ez a PhysX dolog, a sztori a lényeg.
The Last of Us is a masterpiece.
-
Vistaboy
veterán
Nem kell vitatkozni, sem pedig elkeseredni. Nem hinném, hogy vannak olyanok, akik csak azért vesznek nVidia kártyát, mert abban van füst effekt. Én sem azért vettem AMD-t, hogy TressFX hajjal tudjam végigjátszani az új Tomb Raidert, hanem mert most az tetszik. Mindenki döntse el maga, hogy melyik gyártót favorizálja, de nem érdemes egy effekt jelenléte vagy hiánya miatt befolyásoltatnunk magunkat. Elvégre AMD-n is ugyanúgy futni fog az Arkham Origins, akárcsak a Tomb Raider nVidián...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Rexcor
őstag
Jó lesz ez, végre lesz PhysX-em amikor Batman-t játszok.
-
mickemoto
őstag
Ennyi az egész, ennek nagyobb a füstje mint a lángja, ahogy mondani szokták.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
SzlobiG
félisten
válasz Blackangel9 #19 üzenetére
Nem nem fog...
-
Blackangel9
csendes tag
És ez fog menni AMD-n ?
-
PC-rev-RM
tag
válasz Plazmacucci #13 üzenetére
Jól tippelek-e: Mafia II, "clothing effect" ? Anno a 4 magos PhenomII-ből erre volt állítva az egyik mag, príma volt!
Meg is van: Ph! cikkAbu85: tudom, hogy nem ez a legfontosabb, de ugye bekerül ez a játék is majd a directx 11-es listádba?
Az a lista még mindig A lista."My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
nanorambo
őstag
Úúú már is megyek és veszek nvidiát!!
Remélem, hogy a következő Batman játékban Batmant majd csak nvidia kártyával lehet látni... Az AMD-sek majd találomra nyomkodják a gombokat.[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
Zsíros
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Havoknak a GPU-s pipeline-jára mindenki nyáladzik, mert veszettül jó, csak az ennek a szépséghibája, hogy PC-re ez nem lesz elérhető. Ha valaki használja, akkor ez csak next-gen konzolon fog működni.
Az első igazán jó GPU-s fizika majd valamelyik Square Enix játékban érkezik, mert ők szartak ezekre a szegmentált middleware-ekre, és írtak saját fizikai motort, ami minden platformon ugyanarra képes. A Tomb Raiderben már ez működött, persze gyorsítás nélkül, de legalább működött.
Ilyen motorral a játékmenet részévé emelhetnek olyan dolgokat, ami ma csak grafikai effekt.
Ugyanezt csinálja egyébként a Crytek, ők is kimaradnak a gyártói motorokból, mert korlátok közé zárnák magukat.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
maliboo
csendes tag
Csak szerintem néz ki ugyanúgy ez a játék, mint az Arkham Asylum?
PSN: ewerlast
-
félisten
-
n.e.o.one
csendes tag
válasz Plazmacucci #6 üzenetére
Konzolokon semmi nem fogja számolni a füstöt, mert ott nem lesz... legalábbis physx-es füst. Különben meg nem "szándékosan" esik le az fps ha be van valahogy kapcsolva ati-n. A nvidia kontroll paneljében le lehet tiltani azt hogy a gpu számolja ezeket az effekteket. Tehát a cpu fogja, több kevesebb sikerrel, inkább kevesebbel. A Mirror's Edge-nél próbáltam ki, ég és föld volt a különbség. Pontosan nem tudom megmondani miért, de ezeket a fizikai számításokat (ahogy pl a mesterséges int.-et is) a gpu sokkal gyorsabban tudja számolni mint a cpu.
-
raggg
senior tag
-
félisten
válasz hyperman25 #7 üzenetére
Vagy ha be is tudod kapcsolni radeon alatt akkor meg szándékosan osztják az fps-t hárommal.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
hyperman25
tag
válasz Plazmacucci #6 üzenetére
Pont erre gondoltam én is. Füst csak Geforce-n? Na ne már!
-
félisten
Mit gondoltok konzolon mi fogja számolni a füstöt? Mint ha pc-n csak nvidia gpu tudna ilyet számolni... ez mindennek a legalja. Kikapcsoljuk a füstöt ha radeonod van. Omg
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
mikka07
tag
Ezért nem veszek ati kártyát ,sebbeségben, ár érték arányban nincsenek nagy eltérések,csak alaposan utánna nézni kell az áraknak a vásárlás előtt+teszteket olvasni+nvidia tudja phiyxs-et ismerek olyan ati tulajt aki vett egy csúcs radeon kártyát utánna meg vesz mellé egy olcsó nvidiát fizikát számolni.Ui volt ati kártyám 9600xt ,irtozatos nagy csalódás volt csak half-life2 miatt vettem 2005-ben 50.000ft-ért gyorsan le is cseréltem egy 6600gt-re.Nem vagyok ati ellenes az xbox360-omban is ati gpu van eddig csak 3-szor lett 3-ledes
[ Szerkesztve ]
-
sbai
tag
Ez a TXAA nem valami jó. Elmosott lesz tőle minden... A PhysX effektek viszont jók.
-
dorten
tag
Tehát lesz füst.
-
qad
senior tag
A ködös részek bejönnek, tényleg sokat dob a hangulaton. Jobban bejön ez a physx mint a régebbi verzió amiben csak a robbanások minőségét javította (vagy régebb is volt ilyen és csak én maradtam le róla?).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keychron K4 v2 - Magyarosított Világító RGB Billentyűzet
- Fujitsu-Siemens Lifebook S 935 (13,3" IPS érintőkijelző, i5-5300U, 6GB RAM, 240GB Samsung SSD)
- Adus 27" TUF Gaming VG279Q1A
- Corsair SF600 600W 80 PLUS Gold,moduláris,SFX tápegység,dobozában,hibátlan állapotban!
- Hibás iPad 2 WiFi + Cellular 16 GB + kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest