Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Sajnos tényleg azt látom, hogy egyre többen érvelnek fogyasztóellenes gyakorlatok mellett azzal, hogy legalább a cégnek jó, illetve "ez a kapitalizmus". Csak remélni tudom, hogy ez a corporate training-en kifejlesztett duplagondol része, és nem komolyan így vélekednek.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Mister_X
nagyúr
válasz Stauffenberg #95 üzenetére
1-es pont, nem szerepelsz benne alanyként sem és én csak a "nem tetszés szóvátételét" fejeztem ki szélsőségesen. Ha félreérthető volt, elnézést. Ugye az ember mindig a saját igazát védi, és már megbocsájts, de tőled sem hallottam addig a kommentig igazán érvet azt leszámítva, hogy bezzeg a filmipar... És remélem azt nem kell részleteznem, hogy mennyire eltérő a két iparág, mégha az alapjait le lehet sarkítani, mint ahogy te tetted.
2-es pont, a te általad felvázolt szituációban megszűnik a kiadók részéről a versenyhelyzet, így fejlődniük sem érdemes. Ettől még a piacon kell lennie a gépeknek amik lejátszanak bármilyen szoftvert, de az exkluzív címek kvázi megszűnnének létezni a konzolgyártók részéről. Bejelentenek egy új konzolt, a másik cég is kiad egyet és ennyi, szoftverkínálat meg fog egyezni, köv generáció coming soon.
3-as pont alaptalan, mert az, hogy elismerem, hogy lehetne jobb, nem egyenlő azzal, hogy elégedetlen vagyok vele vagy nem tetszik. Sőt, írd és mondd: én elégedett vagyok még mindig. És az is maradok, mert elfogadom az exkluzivitást, mint az iparág "szükséges rossza".
4-es pont, én inkább úgy tekintek a konzolgyártókra, mint akik dollárszázmilliókat ölnek K+F-be, a konzolok legyártásába, azok eljuttatására, veszetésgesen/nullszaladósan árusításával, kiforrott online rendszerrel (mely bár havidíjas, de kompenzálják ezt megannyi szolgáltatással) és még ezen felül dollártízmilliókat ölnek exkluzív címek gyártásába, mely az általad említettek alapján csak kis mértékben határozzák meg egy konzol sikerességét ("A toplistákon ugyan fel-fel bukkannak exkluzív címek, de ezek lecsengése gyors az összes platform összesített adatait nézve és főként a multiplatform címek uralják a piacot"), mégis kiemelkedőek a maguk nemében. Szerinted ez mi, ha nem a vásárlókkal való törődés, az egyenrangú félként kezelés? Nálad ez amiatt borul, mert nem hajlandóak a cégek más platform felhasználói számára elérhetővé tenni mindazt, amikbe ők öltek dollármilliókat. Ez nálad a "a vásárlókkal szembeni magatartás" és ez indította el a vitát, hiszen a Sony minden tőle telhetőt megtesz (hisz nincs más esélye), hogy a vásárlók kegyeiben járjon, valamint ezt teszi a Microsoft az Xbox 360 megjelenése óta. Ha ennek exkluzívok a hozadékai, annak a felhasználók 99%-a örül. Érdekes.
Amúgy várok pár cégnevet, amik megfelelnek a "vásárlókat egyenrangú félként kezelő" besorolásba.
5-es pont, valaki állít valamit, valaki ezt megcáfolja, ez a konstruktív eszmecsere, vagy ahogy jobban tetszik, vita.
6-os pont, most elmosolyodtam. Egy videojáték alsó hangon két évig, egy jó játék négy-öt évig készül és csak a programozásában vesznek annyian részt, mint egy film elkészítése alatt. A büdzsé sem egyezik meg, plusz ez keményen matematikai munka, míg filmnél csak egy jó forgatókönyv, pár kamera és színészek kellenek, lesarkítva. A terjesztés és a marketing rész akár meg is egyezhet, de a fejlesztés biztosan nem.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Stauffenberg
nagyúr
1. "állítottam én ilyet?"
Igen: "Boldog vagyok igen, mert én használom azt amit megvettem és nem acsargok habzó szájjal a multik felé",
2. "az összeomlik és a megállna között az én szótáramban igen nagy különbség van. Megáll = nem fejlődik, összeomlik = megszűnik létezni."
A lényegen nem változtat. A kereslet határozza meg a kínálatot. Te csak önigazolást keresel arra, hogy elfogadható legyen ennek a gazdaságtan alapvetésnek a megfordítása. Remélem nem baj ha nem fogom megsiratni azt az ágazatot, mely nem képes a fogyasztók érdekeit IS figyelembe véve fennmaradni. Mellesleg a "megáll" (ahogy te mondod) egyenlő az összeomlással a versenypiacon.
3. "most én kérlek meg, hogy idézz tőlem."
Rajtam ne múljon: "persze, jó lenne, hogy az istenbe ne, de én nem a fellegekben járok."
4. "kiakadt a brainfuck-o-meter a túltengő utoisztikus gondolatoktól."
Az égvilágon semmi utópisztikus nincs abban, hogy leírod a véleményed arról, hogy nem tetszik XY vállalat üzleti stratégiája. Miért léteznek olyan vállalkozók, vállalkozások, vállalatok, melyek képesek tisztelni az őket eltartó ügyfeleket, vásárlókat? Biztos ők csinálják rosszul.
5. "mert te nem ezt csinálod, csak a másik végletről"
Nem, a véleményemet mondtam el, amivel Ti nem értetek egyet és hamburgerekkel meg rizsföldekkel akarjátok mindenáron legyűrni.
6. "Logikus érvet még mindig nem írtál le, csak mindent szélsőségesen írsz le és bevonsz más iparágakat. Mert a videojáték-ipar, a zeneipar és a filmipar nem ugyan az, hiába a szórakoztatóipar részei."
Pedig nagyrészt igen hasonlóan működnek. A fejlesztés, producerálás, terjesztés módjai 90%-ban azonosak. Hozzáteszem ez a többi szellemi termékeket előállító tevékenységre is igaz. Ez még továbbra sem mentség arra, hogy a vásárlókat nem kezelik egyenrangú partnerként és nem veszik figyelembe az ő érdekeiket is.
Amiről én beszéltem az nem kapitalizmusellenes kiáltvány, pedig mind azt láttátok bele. Én csak kritizáltam két gyártót a vásárlókkal szembeni magatartás miatt, amit tudtommal szabad. Szerintetek viszont a rendszert vagy nem kell kritizálni mert jó ahogy van, vagy nem kell kritizálni mert felesleges.
7. "De megkérlek valamire, utoljára: legalább egyszer vázolj fel egy olyan esetet, ami mindkét fél számára jó."
Te engem nagyon összekeversz valakivel. Nem nekem kell új (vagy józanabb) üzleti modelleket kidolgoznom. Fogyasztóként egyetlen dolgom van: Ha tetszik valami megveszem, ha nem tetszik nem veszem. Ugyan ez igaz a termék/szolgáltatás/alkotás véleményezésére.
De oké, nézzük mondjuk a mindenkori GTA játékokat: Ezek igen régóta (a második rész óta) konzol exkluzivitást élveznek egy bizonyos időtartamig, jellemzően egy vagy másfél évig, utána jön a PC-s verzió. A GTA 5 esetében is láttuk, hogy ez történt. Az ilyesfajta exkluzivitás még egy elfogadható kompromisszum. Egy-egy játék esetében talán nem hoz sok hasznot, de egész franchise-ok esetén nagyon sok rajongó tenné fel eBay-re a régi vasat, hogy váltson a másikra, mert így előbb jut hozzá az új részekhez, DLC-khez, egyebekhez, főleg ha a megjelenések pillanatában még direkt titok, hogy jön-e a többi platformra.
Meg persze az sem volna rossz, ha a kisebb játékfejlesztőket nem vásárolnák fel csak azzal a céllal, hogy a játékaik ne jelenhessenek meg a konkurens platformokon. A nagyokat nem tudják megvesztegetni, ezért a kicsikre utaznak, akik financiálisan labilisabb lábakon állnak és könnyebben belemennek egy ilyen szerződésbe. Tök más az amikor egy fejlesztő önszántából dönt úgy, hogy csak egyetlen platformra fejleszt (abból akarja kihozni a legtöbbet vagy többre nincs kapacitás), meg más amikor a gyártó vesztegeti meg a fejlesztőt, hogy csak nála adjon ki.
És ez továbbra is hangsúlyozom, hogy az én véleményemet tükrözi. Nem támadás ellened, nem kell óbégatni.
-
Mister_X
nagyúr
válasz Stauffenberg #93 üzenetére
"Visszaolvastam, de nem találom. Idéznéd ahol habzó szájjal acsarkodok?" - állítottam én ilyet?
"Pedig szerinted ez történne" - az összeomlik és a megállna között az én szótáramban igen nagy különbség van. Megáll = nem fejlődik, összeomlik = megszűnik létezni.
"ha egy szimpla "nekem nem tetszik" véleménynyilvánításra nem ugrottál volna rá fenevadként, hogy anyatigris módjára védd meg a fogyasztókat megfejő gyártókat és kiadókat" - mert te nem ezt csinálod, csak a másik végletről...
"te is bejelentsd, hogy egyébként te sem szereted ezt." - most én kérlek meg, hogy idézz tőlem.
"Szóval akkor tulajdonképpen mire volt jó ezt a vitát kirobbantanod?" - kiakadt a brainfuck-o-meter a túltengő utoisztikus gondolatoktól.
Logikus érvet még mindig nem írtál le, csak mindent szélsőségesen írsz le és bevonsz más iparágakat. Mert a videojáték-ipar, a zeneipar és a filmipar nem ugyan az, hiába a szórakoztatóipar részei. Ahogy a mosógép és a tűzhely is konyhagép, mégis más célt szolgálnak, más a funckciójuk.
De megkérlek valamire, utoljára: legalább egyszer vázolj fel egy olyan esetet, ami mindkét fél számára jó. Nem pedig csak az egyik (fogyasztó) szemszögéből. És utána igazat adok neked, hogyha stabil lábakon áll az érvelés és nem lehet fogást találni rajta.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Stauffenberg
nagyúr
Visszaolvastam, de nem találom. Idéznéd ahol habzó szájjal acsarkodok?
Szerintem csupán érveltem. Elmondtam, hogy a szórakoztatóipar számos más területén kevésbé jellemző (szerencsére) az ilyen exkluzivitást biztosító szerződések kötése és még azok sem omlottak össze. Pedig szerinted ez történne. Meg az egész vita nem lenne, ha egy szimpla "nekem nem tetszik" véleménynyilvánításra nem ugrottál volna rá fenevadként, hogy anyatigris módjára védd meg a fogyasztókat megfejő gyártókat és kiadókat, hogy aztán te is bejelentsd, hogy egyébként te sem szereted ezt.
Szóval akkor tulajdonképpen mire volt jó ezt a vitát kirobbantanod?
(#92) Döglött Róka: Neked nem tanították meg, hogy nem illik kussra inteni azt akinek nem értesz egyet a véleményével?
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
válasz Stauffenberg #90 üzenetére
"Nem mondtam egyebet, csak azt, hogy rohadjon meg az olyan aki a vásárlót (nézőt, hallgatót, műkedvelőt, olvasót, stb) nem egyenrangú partnerként, hanem fejőstehénként kezeli." - akkor rohadjon el az egesz kapitalizmus
Ez egy ilyen vilag, ha nem tetszik menj el rizsfoldre ultetni, ott nincsenek ilyen hatalmas problemak.
Nem a multikat vedem, elfogadom oket. Felesleges szelmalomharcot minek vivjak, a kovetkezo koveteles lehetne ennyi erovel az, hogy legyen ingyenes az HBO.Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Mister_X
nagyúr
válasz Stauffenberg #90 üzenetére
Írhatok én akármit, de elbeszélünk egymás mellett. Boldog vagyok igen, mert én használom azt amit megvettem és nem acsargok habzó szájjal a multik felé, hogy a másik exkluzívjával én miért nem tudok játszani.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem tudom mióta elvont példa a szórakoztatóipar más ágait felidézni. Nem mondtam egyebet, csak azt, hogy rohadjon meg az olyan aki a vásárlót (nézőt, hallgatót, műkedvelőt, olvasót, stb) nem egyenrangú partnerként, hanem fejőstehénként kezeli. De látszólag neked ez a felállás tetszik és nagyon szívesen lehurrogod azt akinek más a véleménye és harciasan megvéded a multikat, hiszen így van ez jól, ha nekik jól megy, te boldog vagy.
A videojáték már rég túllépett azon, hogy csak egy árucikk (már amelyik, ugye). Egy könyvre sem mondod, hogy egyetlen célja, hogy pénzt termeljen a kiadónak és az írónak és az le van szarva, hogy gazdagítja-e az egyetemes kultúrát.
Az az érved viszont nem valószínű, hogy megáll a lábán, hogy exkluzivitások nélkül beleállna a földbe az egész piac. A toplistákon ugyan fel-fel bukkannak exkluzív címek, de ezek lecsengése gyors az összes platform összesített adatait nézve és főként a multiplatform címek uralják a piacot. Na most had ne kezdjem sajnálni azt a gyártót, amelynek exkluzív címekre van szüksége, hogy fogyjon a gépe. Nekem fogyasztóként miért fűződik érdekem ahhoz, hogy jól fogy-e a Microsoft, Nintendo vagy a Sony gépe? Miért kell, hogy érdekeljen csak 8 vagy 9,5 millió gépet adnak el egy év alatt? Neked miért fűződik hozzá érdeked?
(#89) krizsotamas: Ez most érv akart lenni?
-
Zamasun
aktív tag
válasz Stauffenberg #86 üzenetére
Hát te sem leszel az a szeretnivaló boldog nagypapa öreg korodra.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz Stauffenberg #86 üzenetére
Ott tartunk, hogy te csak vagdalkozol, hogy ígyköcsögkapitalistabarmok hogy léteznek platformexkluzív címek, a logikus érvekre pedig jössz elvont példákkal, védve a fogyasztók szent érdekeit. De mindkét fél (szolgáltató, fogyasztó) számára elfogadható megoldást még te sem írtál.
@Polllen: persze, jó lenne, hogy az istenbe ne, de én nem a fellegekben járok. Kell az exkluzivitás, mert ez fogja a kiadókat a jobbnál jobb címek gyártására, hogy a maguk malmára hajtsák a vizet. Versenyben tartja a cégeket, enélkül megállna a piac. Ha a PS4 futtatná a Wii U és ONE címeket, akkor ugyan mi sarkallná arra a Sony-t, hogy milliókat ölljön olyan projektekbe, mint God of War, Uncharted, Gran Turismo vagy The Last of Us? Megmondom én: semmi. Lehet, hogy eladnak belőle ötmilliót, de egy exkluzív az egész platformra van kihatással, mert ha kijön egy jó exkluzív, ami miatt konzolt vesznek az emberek, akkor az X multiplatformot meg az ő platformjukra fogják megvenni, ami bevétel konkrétan a semmiért. A ti elképzelésetekben meg értelmét vesztenék az exkluzív címek.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz Döglött Róka #82 üzenetére
Igazából az ő elvárása az lenne jelen esetben (nagyon leegyszerűsítve), hogy minden játékgép le tudja játszani ugyanazt a játékot.
Mint ahogy minden hordozható lejátszónál van legalább egy közös formátum és még sorolható lenne. (Pl. ugye PC-n is ez alapelvárás.)
És a VW-BMW motor vagy a hambi pont rossz példa.
Amúgy én is picit megdöbbentem, hogy a multit véditek és nem azt mondjátok, milyen jó lenne.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Döglött Róka #85 üzenetére
X objektív passzol Y vázra, csak kell egy X-to-Y adapter. Mellesleg a broadcast és mozis rendszerekben van a legnagyobb kompatibilitás és átjárhatóság, ahol konkurensek egymás interfészeit építik be, hogy ne basszanak ki azokkal, akik 40 ezer dollárt költenek egy kamerára. Teljesen megszokott, hogy egy filmipar számára tervezett kamera megjelenik Leica, Canon, stb objektív kompatibilitással, jobb esetben maga a bajonett is cserélhető.
De mindegy, felőlem lehettek bármennyire mintapolgárai a fogyasztói társadalomnak és védjétek meg a nagyvállalatokat az olyan hülyék véleményeitől, mint az enyém. Meg ha akarjátok, akkor hasonlítsátok a művészi alkotásokat, szellemi produktumokat hamburgerekhez meg egyéb vagyontárgyakhoz... mert pont ugyan olyanok.
-
Döglött Róka
veterán
válasz Stauffenberg #84 üzenetére
Pontosan ugyanaz. Arrol senki nem tehet hogy te big macet es whoppert akarsz egyszerre enni.
Egy Halo-hoz sem kell megvenned a komplett microsoftot. Csak egy platformot amin fut.
De ha mar filmes szakma, azon miert nem anyazol hogy X objektiv ami nagyon tetszik nem passzol ra Y vazra?[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Stauffenberg
nagyúr
Fotósként és filmesként azt hiszem mondhatom, hogy én is szellemi javak megtermeléséből élek. Minden munkát én sem vállalok el, pedig lettek volna olyan megrendeléseim amik miatt szögre akaszthattam volna a gerincem. Azért látom, hogy a szakmában nem mindenkit fertőzött meg a profit maximalizálás. Az európai filmkészítés sokkal többről szól ennél. Példának okáért ott van jó pár angol filmsorozat, ami financiálisan éppen csak nullszaldós, de mivel istenverte jó kritikákat kapott, ezért nem állítják le (példának okáért: Black Mirror vagy az Utopia). Úgy van vele a csatorna, hogy majd behozzák máshol azt a pénzt, de nem b*sznak ki azzal a néhány százezer vagy millió nézővel, akiknek a figyelmét leköti esetleg kompromisszumként átrakják későbbi idősávba.
Az USA-ban simán leveszik műsorról még az évadzáró előtt már akkor is ha termel ugyan profitot, de nem eleget. Akkor az már megy a levesbe és jöhet egy új projekt amiből többet lehet kisajtolni, mondjuk egy trash reality.
(#78) Mister_X: Ez a hamburgeres komoly példa akar lenni? Egy Big Mac menüért nem kell megvenned egy egész éttermet mellé. Ha nem tetszik, másra vágysz, akkor átsétálsz a konkurenciához. Azért ez nem ugyan az.
-
Mister_X
nagyúr
Még mindig nem kapni Big Macet a Burger Kingben, mégsem ad neki senki sem hangot, hanem elmegy egy McDonald's-ba.
Az a baj, hogy a fogyasztó mindig többet akar a pénzéért is. Lehetne nagyobb a hús, lehetne több a mosópor, lehetne The Last of Us PC-re, stb...
-
Mister_X
nagyúr
válasz Stauffenberg #77 üzenetére
Jah, milyen köcsög dolog már, hogy a Burger Kingben nem adnak Big Macet, hogy rohadna meg az összes.
Mint mondtam: valamivel el kell adni a gépet. Ezt csak exkluzívakkal lehet. Nincs Xboxra God of War? Így jártál. Nem tudsz Halozni Nintendo-n? Ez van. Nincs számozott Monster Hunter PS VITA-ra? Hát ez tényleg sajnálatos, de ezért is vettem 3DS-t.
Az a baj, hogy te csak egy irányból vizsgálod a helyzetet, mégpedig, hogy neked meg kell venni azt a platformot is, amin épp olyan játék van, ami neked tetszik. Még egyszer és utoljára: el kell adni valamivel egy platformot. Az, hogy te nem tudsz egy platformra nem elérhető játékkal játszani, az senkit (cégek) nem hat meg. De szerinted mi lenne a helyes? Ha jópofiból kiadná a Sony az épp aktuális 1st party címeit ONE-ra és vice versa? Ugyan már
-
Stauffenberg
nagyúr
Akkor javaslom, hogy innentől a Sony Pictures filmek csak és kizárólag Sony televíziókon legyenek megjeleníthetők. De az sem lenne rossz, ha a George R. R. Martin a Sony of Ice and Fire következő köteteit csak és kizárólag Amazon Kindle-re publikálná. A kedvenc zenekarod meg kössön exkluzív szerződést azzal a zenei stream szolgáltatóval, melyre nem szeretnél előfizetni és csak ott, kizárólag azon legyen hallgatható a következő album.
Én sosem értettem ezt a mentalitást. Mióta kell a nagyvállalatok becsületét védeni fogyasztóként, miközben jól láthatóan ellenünk vannak? Amikor a művész és a kiadója valamilyen exkluzív szerződést köt, azon a művész és a kiadó nyer a legtöbbet, közben a közönség veszíti a legnagyobbat, holott a művészetnek nem erről kellene szólnia.
Meg lehet találni az egészséges egyensúlyt a művészet és az üzlet között.
-
Mister_X
nagyúr
válasz Stauffenberg #74 üzenetére
"Pont ezért mehet ez az édes anyukájába mindegyik" - jah, az ő k*** a***kat, hogy el akarják valamivel adni a saját konzoljukat
-
Polllen
nagyúr
Azért játszik az ember multiplatform címmel is.
Én pl. most erősen gondolkodom, h mi legyen. Leépítettem az asztali gépet, maradt egy apu helyette, régi játékokra elég. Viszont jó kis bf4 multi hiányzik. 70k-ból pc upgrade hozzá vagy várok és egy one. Ki halo-zom magam, meg bf4 aztán eladom. Talán ez utóbbin kevesebbet bukok, mint a PC lego-n.
-
Stauffenberg
nagyúr
Pont ezért mehet ez az édes anyukájába mindegyik. Gyakorlatilag a világ összes platformjával rendelkezned kell ha minden neked tetsző játékkal szeretnél játszani.
Nekem anno volt PS1 és PS2 is, imádtam a God of War sorozatot, de nagyon irigykedtem azokra, akik Halo-val meg Fable-el nyomják. Aztán lett Xbox360 és akkor meg hiányzott a God of War, nem beszélve az Uncharted-ről amivel sosem játszhattam, de említhetném még a Heavy Rain-t, pedig utóbbinak a fejlesztőit nagyon csíptem, PC-n több korábbi játékukkal is játszottam és imádtam őket.
Piszkos ez a biznisz.
-
Def26
félisten
Én nem ebből indultam ki. Az a fajta ember vagyok akit érdekel a grafika és szarul érzem magam, ha ugyanazért az árért kevesebbet kapok.
Haveri társaságban (ex boxosok) mind ez volt a döntő tényező.[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
-
Mister_X
nagyúr
Egy szóval nem mondtam, hogy nincs különbség a PS4 javára vagy, hogy beelőzte. Egyszerűen csak már elérte a különbség az elhanyagolható szintet - igaz, vastagon kiemelve, megdöntve, aláhúzva: számomra. Full HD, 60FPS, egyedül a látótávban és az árnyékok részletességében fordul elő.
-
Neoteric
addikt
PS3-nál exkluzívoknál jött elő a különbség (magyarul ahol feccöltek bele elég energiát), ps4nél meg az összes multiplatformon. Az h te nem látod v nem vagy hajlandó tudomást venni a különbségről, az még nem jelenti azt h valóban nincs is. Pölö Destiny.
PSN: ne0teric_sAN
-
Mister_X
nagyúr
válasz Stauffenberg #66 üzenetére
"PS3-ban még lenne potenciál"
Khmkhm, God of War: Ascension és The Last of Us, khmkhm...
(PS3 is be lett törve, ennyi)
-
Stauffenberg
nagyúr
Hülyeségeket ne beszéljünk, tökéletesen ugyan annyiba kerül az USA-ban az Xbox One Kinect nélküli verziója, mint anno a normál Xbox 360 volt (a Premium ahogy te mondod), azaz 400 dollár. Egy fillérrel sem drágább, csak nálunk, de arról meg a forint tehet.
Itthon annak idején a nyitóára az Xbox 360-nak 100k-110k körül volt. Most a gyengébb forint miatt 120k lett a játék nélküli 500 GB-os verzió. Ennyi drágulás a PC hardver piacon is simán végbement, sőt egyes komponensek esetében volt ár többszöröződés is egy időben (lásd: HDD piac).
"és akkor miért vannak konzol generáció váltások, ha nem azért mert elérik a teljesítményük küszöbét és lelankad a játékkedv?"
Ugyan azért amiért minden más ipari szegmensben: Fenn kell tartani a fogyasztást. Az Xbox360 tényleg csontra ki lett maxolva, a PS3-ban még lenne potenciál, de a fejlesztők nem szeretik. Meg amúgy is eltelt 10 év, most már simán lenyomható az emberek torkán a generációváltás. Ez ugyan olyan, mint a TV piac, ahol kb 10 évente jönnek a "nagy technológiai áttörések" és nem azért, mert az eddig használt televíziózási szabványok elavultak és nem szeretik az emberek.
A fogyasztói piac meg úgy működik, hogy szeret költeni, az emberek nem ülni akarnak a pénzükön, hanem elverni a boltban, ha mást nem, akkor hitelből. Ezt főleg a PC-t fejlesztő gamereknek nem kell magyarázni, akik mindenkinél többet költenek pusztán csak a hardverre, mert szeretnek bütykölni, szeretnek egyre erősebb hardveren játszani, stb. A konzolosok is igénylik néha a vérfrissítést, ezért vannak a konzol piacon is generáción belül is újabb és újabb verziók, amikre ugyan nem kötelező váltani, de sokan megteszik (tíz év alatt az Xbox 360 és a PS3 is fejenként vagy tucatnyi verziót megélt, ha nem többet a speciális festésű kiadásokat is nézve).
Ráadásul a nagy meglepetést sem értem: A PC-nél nagyobb erőforrás pazarlást nehéz elképzelni. Az API-k annyira korlátozzák a hardver mélyebb kiaknázását, hogy egy PC természeténél fogva sokkal kisebb hatásfokkal mutatja meg az erejét, mint egy konzol. Ott sem azért váltja az ember a hardvereket, mert ki lett belőle facsarva minden valós számítási kapacitás.
-
Def26
félisten
válasz Döglött Róka #63 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy soha de Te már 2x is.
-
Mister_X
nagyúr
Ellenben nem a FLOPS-ok adják el a konzolt. PS3 is többet tudott papíron aztán látni mi volt a végeredmény. A különbség már és egyenlőre nem látszik meg a launchoz képest az eljövő felhozatalon.
-
Z a hangya
tag
Én a PS3-amat most vettem januárban, kb. 7 évvel a megjelenés után 44-ért újonnan. Ez az első konzolom, eddig nem volt egy sem. Egészen gazdaságos lett eddigre az ára, meg a használt játékoké is. Van egy pár engem érdeklő játék amit nem játszottam PS3-on, szal szerintem elleszek vele egy jó ideig. Aztán majd kb. 2020 körül veszek egy PS4-et
[ Szerkesztve ]
"Zepi zsepi kincset ér, világ taknya belefér"
-
Polllen
nagyúr
Nem igazán értem amúgy, hogy jön ide egy 8-10 éve kidobott vas ára... (főleg belekeverve marhaságokat is, áltudományosan megmagyarázva a hülyeséget)
A piac változik, annyiért adják, amennyiért megveszik. XO-t elsőre fölé lőtték, nem sok embernek kellett, csökkentették, viszik. Kutyát nem érdekli, mennyi volt 8-10 éve a 360 vagy 15 éve az első P3-s gépem.
A többi érv pedig a szokásos hitvita. Szerintem a Sangria a legjobb!
nemeth989
Néhány év múlva meglátjuk, hogy ezek a lesajnált közép kategóriás gépek (PC mércével) mire képesek egy PC-vel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
nemeth989
senior tag
válasz Döglött Róka #49 üzenetére
Valahol olvastam, a ONE és a PS4 GPU teljesítménye, valahol a 7850/70 körül mozog, ami közel se felső kategória. Csak mivel az os felépítése teljesen más, ezért valamivel több kraftot lehet belőle kihozni.
RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
mlinus
őstag
válasz Raysen623 #44 üzenetére
nézzük... xbox 360 launch: $299/$399
xbox one: $499 (6 hónappal késöbb $399 kinect nélkül)a forintnak semmi köze ahhoz h mennyi a hivatalos ára
Az R500 gpu anno iszonyat fejlett volt, és csak a 360 után kijövő radeon széria tartalmazott olyan dolgokat, ami abban megvolt. Ráadásul 3 magos cpuja volt, és pc-n még csak akkor jött ki a dualcore.
szóval de, a 360 baromi erős volt akkoriban. A ps4 pedig egy közepes játékgép mai viszonylatban.
[ Szerkesztve ]
-
laceszgamer
addikt
Én PS4-et terveztem eddig is, de ezek után se hiszem, hogy máshogy döntenék. Alapból PS4-re több olyan cím várható ami csak ott lesz és érdekel is, emellett a hardverileg erősebb gép se hátrány, ami nem most látszik meg igazán, hanem majd 2-3 év múlva mikor kihasználják teljesen a gépeket...
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
Marci.32
csendes tag
válasz NightBagoly #10 üzenetére
elsőre nekem is hasonló gondolataim támadtak...
-
kovsol
titán
Jó az ára, és ezekkel a játékokkal sokáig el lehet játszani, így a szórakozás hónapokra letudva vele
May the Force be with you!
-
Raysen623
addikt
"A 360 más tészta, az tényleg erős volt megjelenéskor, és kenterbe verte a high end PC-ket is." - ez egyszerűen nem igaz! Akkor is max a high end PC-vel volt egy szinten, most is úgy van PS4 esetén A 360 olcsósága pedig csak a mai árakhoz képest tűnik olcsóbbnak...és nem csak az inflációról beszélünk, hanem a forint 312-es árfolyamáról is...
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Steven
addikt
nekem pont a kinecktes változat kéne , mostani boxom is olyan
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
gianni85
veterán
Akkor már volt egy durva árcsökkentés, én 2007ben még 100ért vettem a 20GB prémiumot. A mostani 576 akcióban kb a játékokat leszámolva annyira jön ki az alapgép. Szerintem ez még magyar viszonylatban is egy jó ár/ajánlat.
A második bekezdésed engem is aggaszt. Rossz irányba fejlődik(?) az egész. -
Peat;)
veterán
Én 2008-ban vettem arcade gépet 45-ért, electroworldben. Inflációval számolva is olcsóbb volt és bitang erős belsővel adták ki, tudtuk mi van benne, mire képes az már a pc vonalon is, hát akkor még konzolban mire képes, nem csoda hogy a ps3 méltó ellenfele volt egészen a kinectes vonalig. Akkor sem a géppel volt baj, csak a bugyuta címekre ment el az energia. Szerintem még lett volna tartalék az x360-ban, csak nem kapott olyan volumenű projekteket meg amit a ps3 igen, ezért tudott fordítani a sony.
A mostani gépek nekem kérdőjelesek micsodák is, én már nem konzolnak tekintem ezeket, előfizetés nem csak a rendszerre hanem a játékban is, free to play marhaságok, re-make címek egymás után..aztán lehet hogy jön egy cím és rohanok a boltba. -
Polllen
nagyúr
Jó ideje nézegetem ezt az akciót, még nem szántam rá magam Pedig ha használtan húznám be ezt a pakkot, se lenne sokkal olcsóbb
Amúgy a kereszteshadjárathoz: Kb 70k-ból kijönne egy jó upgrade & akkor menne minden pc game, csak az időm sajnálom már rá... & még master chief sincs.
-
Neoteric
addikt
-
Mister_X
nagyúr
Dehogynem, ekkora infláció volt. A ropi is kétszer annyiba kerül, mint nyolc évvel ezelőtt.
Amúgy ez most botrányosan jó ajánlat. Én eddig Wii U-n vacilláltam, mert a Kinectless One árából kijön egy Wii U Deluxe öt kiváló exkluzív játékkal. Nos, azt hozzá kell tenni, hogy a ONE négy játékából csak egy exkluzív és még egy kiváló.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A forza es a fifa az csak letöltő kód az tuti.
A Ghost es a Destiny vajon dobozos? Es ha igen akkor boundle copy vagy rendes lehet tudni mar? -
Tigerclaw
nagyúr
válasz Stauffenberg #23 üzenetére
Sajnos én is olyan játékokkal játszottam jellemzően, amik sosem jelentek meg konzolra, szóval hiába "olcsóbb" a konzol, ha nincs rá meg minden játék, ami PC-re. Az XBOX ONE esetén az egér és billentyűzet támogatásával segíthetnének ezen, de gondolom ellenérdekeltek ebben, mert akkor a PC-s gamerpiac hamar összedőlne, aminek kevesebb hardver, szofver és OS eladás lenne az eredménye. Most leginkább nem játszok semmivel.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
mrhitoshi
veterán
Ha nem PS mellett állnék, akkor ezt tuti zsákolnám most. Nagyon jó ajánlat.
PS4
-
mlinus
őstag
válasz Stauffenberg #27 üzenetére
60e volt a core, 75e a premium. most a legolcsóbb 130e, a kinectes 150e. Ne haragudj de nem hiszem hogy ekkora infláció volt
a ps3 is ki van már rég maxolva, az egy dolog hogy a nagyszerű cell ilyen meg olyan, de a gpu-ja fényévekkel a 360 mögött van, a memóriáról nem is beszélve.
és akkor miért vannak konzol generáció váltások, ha nem azért mert elérik a teljesítményük küszöbét és lelankad a játékkedv? ami ugye annak a következménye, hogy egész egyszerűen lelassúl majd teljesen megáll a fejlődés. sajnos 256 meg 512 ram elég komolyan limitálja a fantáziát.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem volt olcsóbb, az Xbox360 nyitóára sem volt ennél alacsonyabb (közel tíz év alatt engedjünk meg egy kis inflációt is már beleszámolni). A konzolnak meg nem az erejében van a lényeg és most sem azért volt váltás, mert a konzolok teljesítményének csúcsát elérték (a PS3 még mindig nincs teljesen kimaxolva, míg az Xbox360 meg már évekkel ezelőtt sem tudott hova nyújtózkodni).
(#24) Tazsam01: Tök gáz, hogy az embereknek nem mindig ugyan az a véleményük. Szerintem is az lenne az igazi ha csak egyetlen vélemény, az ENYÉM lenne igaz, elfogadott és helyes. A pökhendi marhaságot sem kötelező egyébként posztolni.
(#26) warcat: Sosem vettem még 15 ezres játékot konzolra. Használtat annál inkább. És te, hogyan vásárolsz használt játékot a DRM világban?
No mindegy, hagyjuk. Én a PC-t és a konzolokat is egyformán kedvelem, most éppen PC-vel játszom. Legközelebb inkább nem írom le a véleményem. Kurva unalmas, hogy a konzolos hírekhez a PC-sek jönnek kötekedni, a PC-s hírekhez meg a konzolosok.
Tartsátok meg magatoknak az agyalágyult keresztes hadjáratotokat. Ha nektek ettől most jó...
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Szép-szép gondolatmenet, csak aztán elköltöd a 15 000 forintos játékokra egyesével a megspórolt lóvét.
EA: It's in the crate!
-
mlinus
őstag
A 360 más tészta, az tényleg erős volt megjelenéskor, és kenterbe verte a high end PC-ket is. Az XOne nem fogja ugyanúgy bírni. Ráadásul a 360 jóval olcsóbb is volt
-
Tazsam01
tag
Ne ölj bele pénzt, vegyél konzolt, légy boldog, most itt van egy kihagyhatatlan ajánlat.
Apropó van valakinek matricás ismerőse? Akarok nyomatni A "Suzuki a ti autótok" példájára Xbone a ti konzolotok matricát a pc házamra -
Stauffenberg
nagyúr
Ha úgy nézzük, hogy bőven ráérős csak 2015-ben átállni Xbox One-ra, akkor az 10 (TÍZ) éves életciklus az Xbox 360-nak!
Nem tudom melyik 130 ezres PC bír ki 10 évet.
BTW nem vagyok egyik platform oldalán sem. Én megjártam több konzolt is (PS1, PS2, Xbox 360), közben volt mellette PC is. Igaz az Xbox 360 pont azért lett vásárolva, mert rohadtul tele lett a tököm a PC-be borított vagyonokkal, állandóan csak fejleszteni kellett. Abban az időben a PC csak netezésre meg filmezésre volt tartva, mellette meg önfeledten játszottam.
Most megint PC-t hajtok játékra (most lesz 4 éve) és pont ma számolgattam, hogy ha fejleszteni akarom a jelenlegi konfigot az kb 130k körül állna meg. Ezzel jó vagyok mondjuk a következő 2-3 évre... haha. Tiszta haszon.
-
Darth_Revan
veterán
Nem rossz ajánlat, az egyetlen ok amiért nem győzött meg az az, hogy régi játékok nem futnak rajta...régi játékok közül a Gears of War sorozatot szeretném végigvinni, de 360-at már nem veszek ahoz ...
-
hommeros
őstag
válasz NightBagoly #10 üzenetére
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
addikt
AZ MS az új CsontiCar; "vegyetek konzolt mert kell a pénz"
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
steven84
tag
válasz Elpresidente #7 üzenetére
Előző generációnál is így volt. Nálunk most a legdrágább mivel csak most kezdik forgalmazni. Jövő ilyenkorra be esik 100alá.
-
ForRedGlory
félisten
Ennyiért simán vennék, ha nem lenne PS4-em, bár még lehet így is beszerzem. Ez azért több, mint jó ajánlat. Gyakorlatilag mind a 4 játék az én szememben nagyon ütős.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Döglött Róka
veterán
A fifat meg a codot lecserelhetnek egy kinectre...
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Espla
aktív tag
Kellene, ha Windows 8 is futna rajta
-
Def26
félisten
válasz Elpresidente #7 üzenetére
Minek link? Egyelőre nem fogy ugy a gép ahogy szetetnék és ezen a Magyar megjelenés sem segít. Szinte biztos, hogy karácsonykor lesz még nagyobb akció.
-
törölt tag
Nagyon jó ár, le a kalappal.
-
NightBagoly
tag
[ Szerkesztve ]
"Azt mondják, mielőtt meghalsz, minden lepereg a szemed előtt. Ez igaz is. Ezt hívják életnek." Terry Pratchett
-
pakriksz
őstag
ennyiért már ps4-et is lehet venni...
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Garada
őstag
Meg kell hagyni egyáltalán nem rossz
-
steven84
tag
Egy éven belül 100k alatt lesz az ára. Aki tud az várjon.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én valahogy ellen tudok állni, hogy ne vegyek 130 ezer forintért egy játékkonzolt. Persze akinek mindenáron kell annak a négy játék miatt lehet hogy "jó vétel".
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Kanczy
veterán
Ha nem lenne ilyen harmatgyenge a játékfelhozatal, akkor valsz. vennék egyet
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
cool13
őstag
"sikersorozatának legújabb darabaj" Bocs csak észrevettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest