Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz Butcher82 #1997 üzenetére
Igen. Static Read Control kikapcsolva vagy auton meg Windows boot képernyő 2 mp-ig, majd újraindul a gép. Ezek a ramok egy Asrock P5B-ben(fele ennyi beállítás volt kb., nem volt egy nagy tuninglap) 865-n simán mentek, auto feszen, ebben a lapban DDR2-780-on 2.1V-n se bír 15mp-nél többet AIDA tesztben, Chrome fülek is összeomolnak.
Amúgy memóriatesztre még a Chrome is tökéletes, elég érzékeny a ramra. Böngészés közben ha A manóba! hibát kapsz többször, instabil a tuning.
No Sana No Life
-
kenand
veterán
válasz Scroll Lock #1996 üzenetére
Tölts le a lap honlapjáról BOSt és azt módosítsd.
-
-
Scroll Lock
tag
válasz gold007 #1994 üzenetére
Hűtőbordával nem lesz gond. Ha visszatettem az egyik honlapról leszedett moddolt bios-t megnézem, hogy mit ír a CPU-Z. A probléma az, hogy ez utóbbi biosszal hajlamos kikapcsolni. Ezzel a biosszal biztos több feszt kap, de akkor meg rosszul írja ki a bios.
Kontakt tisztító spray-vel megtisztítottam, de illeszkedési hibát nem sejtek.(#1995) kenand:
Előbb csináltam egy saját moddolt bios-t. Még anno, mikor vettem az alaplapot BIN-be lementettem a bios-t és ezt módosítottam a cikkben található leírás alapján, de úgy sejtem, hogy működésbe léphetett a dual-bios, mert mikor elindítottam pár mp után kikapcsolt, majd újra beindítva a CPU-Z-t nem olvastam SSE4-et, pedig beletettem a "1076a" mikrokódot. -
kenand
veterán
válasz gold007 #1994 üzenetére
Még amit meg lehet nézni, hogy melyik verziójú a moddolatlan és melyik a moddolt BIOS.
Ha nem ugyan az azt kellene módosítani amivel jól működik az alaplap.
Persze olyan is van, hogy az adott BIOS "nem bírja" a módosítást. Akkor keresni kell egy későbbi, vagy korábbi változatot. -
gold007
tag
válasz Scroll Lock #1993 üzenetére
A fogyasztásos kérdésben nem tudok segíteni, sajnos ehhez nem értek. Cpu-zvel vagy hwmonitorral nézd meg a valós feszültséget, hogy mennyit ad a lap. Utolsó tippem még az, hogy hátha nem érintkezik jól a proci és felülbírálja a biosban beállítottat. Vagy csak valamiért nem azt a feszt adja a lap. Ha nagyon melegszik akkor mindenképp több feszt kap, különben nem tud nagyobb teljesítményt felvenni. Vagy esetleg rosszul van rajta a hűtőborda, azt nézted?
Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))
-
Scroll Lock
tag
válasz gold007 #1992 üzenetére
Megnéztem, de a feszültség 1,0 V körül van, szóval nem állította el magának. Kipróbáltam egy másik bios-t is ehhez az alaplaphoz, de ezzel is ugyanaz a helyzet: iszonyatosan melegszik a CPU, a venti meg maximálisan pörög. Pedig a moddolt bios a szorzót visszább vette.
Eredeti Bios-sal minden rendben, csak akkor meg nincsen SSE4.1-em, meg valami virtualizációs technológiát nem támogat. Az előbbi egyébként mennyiben tudja visszavenni a fogyasztást? 10-15 Watt?Köszönöm a segítséget!
-
gold007
tag
válasz Scroll Lock #1991 üzenetére
Valószínűleg BIOS-ban be kell állítani a feszültséget és a szorzót. Az L5420-nak 1,0V körül el kell mennie, a szorzót pedig rakd vissza 7.5-re.
Arra jó az erősebb processzor, hogy elbírja a nagyobb hűtőbordát! :))
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte "GA-G41-combo (rev.2.0)" alaplap és egy Xeon L5420-as processzor.
A fórumon olvastam, hogy érdemes feltenni egy moddolt bios-t, mert gyakori az a hiba, mely szerint az alaplap a gyári bios-szal nem kezeli a processzor SSE4.1 utasításkészletét. A CPU-Z nem jelezte nekem ez utóbbi meglétét. Fel is tettem az alaplapomnak megfelelő moddolt bios-t: volt is SSE4.1, de azt vettem észre, hogy az órajelet visszavette 2,5-ről 2,0 GHz-re (mivel a moddolt Bios 7,5-ről 6-ra vette vissza a szorzót) és a Gigabyte-os "Energy Saver" nevű program pedig a fogyasztásnak többet mutatott kb. 5-6 Wattal. A CPU hőmérséklete is jócskán megemelkedett. Nem igazán tudom hova tenni a jelenséget, hiszen pont a szöges ellenkezőt vártam volna...A moddolt bios-t a témaindító hozzászólásban szereplő egyik linkről szereztem be: [link]
A bios-t frissítést pedig LGA 775 foglalatú processzorral végeztem és ezt követően ment bele a Xeon. -
kenand
veterán
Szia!
Köszi a kiegészítést, nekem sajnos 1156-ttal nincs tapasztalatom, csak amit olvastam.
Most már a sima DDR3-as is elég olcsó, 2GBs moduloktól alig tudnak szabadulni az emberek...(de már majdnem a 4gbs-sel is az a helyzet)(#1988) CJ4567
Intel is furcsán számoz, 1156 előbb volt, mint az 55, 50, 51, ot még megy a BCLK
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
1156ban ha akad épkézláb lap 10 körül, van ráció, főleg i5-7x0 proci mellett olcsó ECC RAMmal..OCval Sandy i5 szint hozható, töredék áron. Sajnos ugyanolyan ritka a lap, mint 1366on..volt X3430 és X3450 procim is, mindkettő jó volt, de érdekes módon asztali H55/P55 lapokban nem ették az ECC RAMokat..míg az i5-7x0ek szó nélkül
Szerk.: BCLK OC 200ra sima ügy, jobb lapokban több is akár.
Az összes procimmal (530/540/550/750/760/3430/3450) ment.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
1156-os lapoknál is megy a BCLK emelés, de tudtommal 180 körül megáll (x58 200-210 ig megy)
BCLK olyan, mint a 775-nél az FSB[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
1156-a is van Xeon, de max 4 mag 8 szál és kicsit drágább (mert jóval kevesebbet gyártottak)
x3450-x3470 (11 000Ft tól felfelé)Valószínűleg a cinebench pont még jobb, csak közben más is ment a háttérben.
Azt hiszem 3500Ft-ért nincs ennél jobb , tény a körítés (alaplap) drágább.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz Butcher82 #1983 üzenetére
Úgy nálam se kép se hang.
Kenand: 1156-ba van Xeon?
Amúgy nézegettem most a Cinebench pontszámait az i3-4130-nak, egy 3.2GHz-re húzott (amit egy P965-s lap is tud) Xeon ugyan annyit tud, csak ezek mennek 3.4-3.6GHz-t vagy többet. És rendes 4 mag, nem HT.No Sana No Life
-
kenand
veterán
Nem 771/775, de talán érdekel benneteket....
Vettem tartalékba egy 1366-os 32nm-es Xeont: E5620 4 mag 8 szál, a legkiválóbb dolog benne az ára: 3500Ft
Westmere architektúrájú Core i7-nek felel meg (de abból csak 6 magos volt) 4 magosak a korábbi fejletlenebb Nehalem változara épültek, és többet fogyasztottak.
Szóval 4 mag, hyperthreading miatt 8 szál.
18x szorzó (4 maggal mehet a turbószorzó 19x), 133 BCLK alapban, 2.4Ghz .
RAM beállítással kellett játszanom mert 1066-os frissítési értéket állított be 1333Mhz-hez is, úgy meg nem indult.
Ezután viszont szépen ment 200-as BCLK-val, 3.8Ghz-n (sima Intel 1366-os stock hűtővel)Tény az alaplap több mint 2x annyi volt, mint egy DDR2 775-ös (27 000Ft), de ebbe sok olcsó DDR3-as pakolható
Nem azt mondom, hogy azonnal cseréljétek le, inkább csak arra utalnék, hogy olcsó CPU-val is lehet jó kis teljesítményt elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
beállítottam a biosban, ezt "ajánlotta" fel
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
kenand
veterán
Nics mók, Xeon E3, de drága...(max 4 magos)
1366-ba mók nélkül, nagyon jó áron, (1156-ba is van, 34xx de drágább, és nincs 6 magos)
2011 v1-be (X79 chipset). De nem minden X79-es lap támogatja, olyan is van, hogy a 3 Core i7-en kívül semmi más nem megy bele!. 30k felett, de kis szerencsével 40-50k között a kár 8 magos is van. De tuning 0.....2011-es Xeonok szorzója lockolt, BCLK emelés max 1-2% . És alig gyorsabb, mint a 1366 ugyn olyan órajelen
2011 v3 X99 már nagyon jó a Xeon E5 v3, de piszok drága, más kategória...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Gondolom 1155/1150 be nincs mókolható xeon..
Mármint nem kell mókolni bele.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
kenand
veterán
i920 tényleg nem sokat ér, de lapot kis türelemmel 25-35 között ki lehet fogni.
L5638 van 13K-ért, X5650 20k-ért. (6 magosak)
De ha 4 magos 8 szálú úgy 3.5Ghzig biztosan húzható Xeon E5620 is elég, az már 3500Ft-ért is van!
Teszt az utóbbiról
Tény én már kevésbé játszom (gyakorlatilag nem ), vagy amit előveszek- nagy ritkán- azok régi darabok 2 magos gépen is elmennek[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
Csak ránéztem itt HA-n hogy ilyen 60-70k körül mennek a 1366 os fél konfigok, amik épp fentvannak. Namost ezekben általában i7 920 szerű cucc van(esetleg kicsit jobb), ami alapon nem túl nagy előrelépés. Sőt...
3470/3570-szerű i5 ök vannak 40-45 körül (most jobban rápillantva 4.gen 45-50 között is akár) , alaplap gondolom 15-20 ból meg kéne hogy oldható legyen (20-30 között van új is) és elsőre egy 8 gigás ddr3 boltból 8-10k..(aztán kicsit később még egy..) Ha egyben veszem az egészet valakitől, még olcsóbb is lehet. Egyenlőre a játék ami zabálja a hardvert, filmvágás, renderelés ilyesmi nem játszik egyenlőre.Gondolom 1155/1150 be nincs mókolható xeon..
-
kenand
veterán
Ha csak játék a cél akkor jól járhatsz egy Corei5K-val, azért a proci drágább, mint egy 6 magos 1366-os Xeon... és BCLK emeléssel a Xeon is jól húzható. Tény a 1366-os lapra vadászni kell..nem kell elkapkodni...
Ha mást is csinálsz akkor az öreg 6 magos Xeon jobb lehet.(#1969) Butcher82
Az a kérdés mit nem akarsz esetlegesen tönkretenni Reszelés lassabb, max. CPU megy gallyra, a foglalat vágás gyorsabb (de ha elhajtod a lábat tönkre vághatod a lapot, főleg a hátsó pöcök macerásabb), és csak 1x kell megcsinálni, ha procit cserélsz akkor többször is kell reszelni..
Szóval kiken a pap kinek a papné...[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Ha valakinek segít. Én nem vágtam ki a CPU foglalatól a pöcköket hanem, fogtam egy E6300 procit mellé tettem a Xeon-nak bejelöltem hol kell lennie a két bevágásnak majd sima (OBI-s) tűreszelővel kireszeltem. Közben többször belepróbáltam a foglalatba, hogy azért minél kevesebbet kelljen kireszelni.
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
Vicces lenne, ha a gyártó 16 Gigát ír, de 2 gigás modulnál nem enne többet
Amúgy szerintem ha van újabb keltezésű bios, mint amikortól jöttek a 8GB-os DDR3-ak, akkor érdemes lehet megpróbálni.Nyilván egy kölcsön rammal, és csak akkor venni sajátot, ha tuti jó.AMD Only Ramokra pedig ennyit mondanék : Értem.
Azoknak lett volna érdekes, akiknek csak 2 slot van.
Én a sajátomba biztos nem fogok kínlódni DDR2 es 4 gigásokkal, a 8 gigám még kitart addig amíg a xeon, ami már lassan csere érett (legalábbis terveződik..). Ahogy néztem 1366-os árból már 3.gen i5 is összehozható, valószínűleg ilyesmi lesz a folytatás..(inkább játékra kell az erő, oda meg a sok mag/még több szál helyett a single core power kell, minél újabb utasításkészlettel, de még kialakulóban van) -
kenand
veterán
válasz bab1987 #1956 üzenetére
Támogatás oldalán nem olyan nehéz megtalálni a listát.... hivatalosan csak 1 és 2GB-s modulok szerepelnek, nem azt mondom, hogy a 4GB vagy 8GB-s s nem megy, de próbálni kell...4GB-s valószínűbb.. (az össsz 16GB miatt).
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Bocsánat, előbb kérdeztem mintsem utánanéztem volna (google tudja a választ), a BIOS-ban a Remap Feature-t "Enabled"-re kell rakni.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Természetesen win 7 64bit van fenn. Mi lehet a BIOS-szal, miért csak 3Gb-t lát?
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
No lenne egy kis gondom. Ugye egy Asus P5B-ben van nekem egy Xeon 5440 és 4x1Gb Geil RAM, 2db 800MHz és 2db 1066MHz, a BIOS 3008 Mb ír ki hogy annyit lát, a windows : "Telepített memória (RAM) : 4,00 GB (2,94 GB használható)"
Az EVEREST pedig itt a kép:
-
bab1987
tag
válasz Smktrooper #1957 üzenetére
Szóvak akkor 4*4 lesz a nyerő. És ezek tudnak Dual-ban működni majd?
[ Szerkesztve ]
psn:balazsb1987
-
kenand
veterán
válasz Smktrooper #1953 üzenetére
Mindkét érv elfogadható
Lényeg amikor ezek a DDR3-as 775-ösök megjelentek, 1 és 2GBs modulok voltak..(talán 4, de 8 biztosan nem). Hivatalos adat biztosan nincs 8-as támogatásáról, de meg lehet nézi az alaplap support oldalán -
Smktrooper
senior tag
válasz bab1987 #1949 üzenetére
4x4 a javallot, mert az a maximum ahogy le tudja kezelni a chip. 32GB ot kéne támogatnia a chippnek, h menjen a 8Gigás modul.
+ HIBAJVAITÁSNÁL is jobb ha több kisebb részegységed javithato....
&Kenand
P45 max 16 Giga. vagy láttatok már 32 es P45-öt, mert akkor valamiből kimaradtam.(komolyan kérdezem)
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
kenand
veterán
válasz bab1987 #1949 üzenetére
Ha a lap támogatja a 8-ast, 2 modul mindig jobb, mint 4 (olcsóbb és jobban hózható) Mivel a P35/45 dual channel nem nyer semmit 4 modulból. (LGA 2011 (x79/99), X5000/5400 (dual 771 4 csatornás vezérlővel rendelkezik ott más a felállás (de a x5000-nél is a 4 alig gyorsabb, mint a 2...)
Szóval próbáld ki menj el egy helyi boltba, aztán nézd meg, vagy ha nem megy próbálj rákeresni a NET-en
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az Mad only is megy Inteles lapokban,de csak Via chip-essel..........jóformán.Elhiheted volt már nálam vagy 100-150gb-nyi ilyen ramés szinte 100% csak azokban a via-s 775-ös lapokban voltak hajlandóak menni
Amibe tuti nem mennek(mert próbáltam):g31,g33,p35,p43,p31 szvsz Intel chipsetben 100%nem mennek ezek az AmdOnly ramoktökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
bab1987
tag
válasz Smktrooper #1945 üzenetére
Most tervezek venni 16GB DDR3-at az új Giga (P45) lapomba. Hogy érdemes megvenni? Mehet 2*8? Vagy vegyek 2x 8gigát bontva (2*4)?
Remélem érthetően fogalmaztam
psn:balazsb1987
-
Smktrooper
senior tag
-
kenand
veterán
válasz Smktrooper #1945 üzenetére
Én évekkel ezelőtt játszottam, akkor bőven elég volt 2GB....
Most levetett RAM-okból 12GB-t hoztam össze magamnak, de nem játék a fő cél.
4GB RAM-mal is lehet jól gazdálkodni, játék alatt ki kell lőni minden mást. -
Smktrooper
senior tag
Jelenleg max 16 GB amit az otthoni programok max használnak.
Szimulátorok használhatnak ennél többet is. Viszont a legtöbb játék 4-6-8 GB Rendszer memóriát igényel maximum. Tehát, ha az vna irva egy játékra, hogy 4GB az ajánlott memoria neki, akkor a rendszernek 8GB nak kell lennie, ha 6GB van megjelölve akkor a rendszenek 12GB nak kell lennie, 8GB-nál meg 16 GB rendszermemória kell neki...Reboot
-
kenand
veterán
válasz craftsman01 #1943 üzenetére
3-4X erősebért mélyen zsebbe kell nyúlni....
De kérdés miben legyen 3-4X erősebb?
Játékban ? Az nehéz ügy , mivel a játékok kevésé skálázódnak a több maggal.
Ha video editálás, konvertálás, renderelés, (akkor olcsóbb az upgrade) egy 4Ghz-re húzott LGA1366 X5650 Xeon (6 mag 12 szál) teljesíti a kérésedet. Lap 25-40k, proci 20-25K, RAM olcsóbb....(de 3.5-4 Ghz-re húzható E5620 (4 mag 8 szál csak 3500Ft) Persze a játék is hasít, de nem lesz 3-4x több az fps. Van olyan játék ami egyáltalán nem lesz gyorsabb...[ Szerkesztve ]
-
-
kenand
veterán
válasz cynosure #1939 üzenetére
Legtöbb lap csak 8gb-t kezel, tudom van 4GB-s Intel, de aranyáron van
Tényleg ha többre van szükség, vadászni kell egy x58-as lapot, 4 magos 8 szálú Xeont veszek most 3500Ft-ért bele, RAM akár 6x4 vagy 3x8 GB is lehet...(új van 1866-os DDR3-as alig 10E Ft felett)
Csak a lap drágább....proci még olcsóbb is...Most tényleg ez a két legjobb öregecske paltform: 775/771 és a 1366 X58 1366-os Xeonnal (na meg a Dual 771)
[ Szerkesztve ]
-
Hialin
csendes tag
Igy van kenand. A 775-ös lapokba bőven elég 8 Gb ram mindenre, még a 4 Gb is. Ha 4-re telik akkor 2x2 inkább, ha adott a 8 ,akkor 4x2 , azt csá. Ennél többet nem érdemes áldozni, innen platformváltás hoz lényeges változást.
Esnek az IPhone árak, de legalább a csórók is megtudják venni.
-
cynosure
csendes tag
Letezik intelhez is valo 4GB modul, hiszen nekem is van, tehat a 4x2 vagy 2x4 vagy akar a 4x4 is mukodik. Szoval ha telik ra, lehet venni. Mas kerdes, hogy valoban olcsobb lehet manapsag DDR3 -ra valtani. Amikor en az enyeimet vettem, nem erte volna meg lapot is cserelni, mert akkor meg dragak voltak a 4GB -os DDR3 modulok.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz cynosure #1937 üzenetére
Összegezve hiába csábító az ár, ne vegyetek Intel alaplapba AMD only 4GB-s RAM-ot.
Intelhez való 4x2gb a legtöbb a DDR2-es 775-ös lapoknál. De szerintem az elég is. Akinek annál több kell, az workstation alaplapban vagy, vagy DDR3-asban gondolkozzon. (vagy menjen feljebb pl. x58-ra, az is DDR3-as már) -
cynosure
csendes tag
válasz MasterDeeJay #1936 üzenetére
Koszi, igy mar ertem
-
válasz cynosure #1926 üzenetére
AMD támogat többféle ram geometriát. Ezt úgy kell elképzelni mint egy aktafiókot, megvan hogy milyen széles és milyen mély. Intelnél szigorú az hogy milyen formájú lehet a fiók, AMD-nél meg engedékenyebb a vezérlő. Az AMD only ramok meg leginkább a szerver ramokhoz hasonlóak csak ECC és REG funkciók nélkül.
AMD-nél az integrált memóriavezérlő szinte ugyan olyan a szervereknél mint az asztali prociknál. Intelnél meg jóval butább hiszen nem lettek felkészítve nagy modulokra, nem is volt igény rá. Szerveroldalon ezért is találták ki az FB-DIMM-et na meg persze spórolásért hogy olcsóbb legyen a lap, habár intel is képes kezelni akár 8Gb-os DDR2 modulokat de ehhez egy dögnagy chipset kell és nem az asztali pici vacak. -
Fontos?
tag
Köszönöm szépen!
Nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges, hogy a feles szorzó hiány okozza...
...inkább csak gyanakodtam, de úgy éreztem jobb megkérdezni titeket, csak jobban tudjátok.
Hűtőt majd később veszek, addig is bőven elég a 3600.
-igen, pláne c0 -son , tudom. Ezért is jeleztem.Az oka egyébként ennek mitől lehet?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
Fontos?
tag
Sziasztok
Egy számomra érdekes dolog van a XEONomnál mostanában.
3600 -ig húzva 9x szorzóval kékhalálozik a gép.
...ugyanakkor szintén 3600-ig húzva 8.5x szorzóval minden okés.3800 -on 9.5x szorzóval szintén minden rendben, de azt kicsit melegnek éreztem, ezért vettem lejjebb 3600-ig.
Namost... a kérdésem az, hogy hogyan lehetséges, hogy 9x szorzóval kékhalálozik, míg 8.5x szorzóval minden rendben?
XEON 5460 (c0)
-előre is köszönöm a segítséget!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
Butcher82
senior tag
Na srácok összedobtam a cuccost P5B+Xeon 5440
E6700-ról váltottam, hát a sebességnövekedés valami elképesztő
[ Szerkesztve ]
-
cynosure
csendes tag
Vajon mit jelenthet az AMD only? Tul sok chip van egy modulon? Mert nemcsak a G41 -em, de a regi kidoglott G31 -em is megette a 4GB -os moduljaimat. Igaz en belfoldon vettem meg elo garanciaval de hasznaltan 8k -ert darabjat ugy 2 eve.
De itt egy sorban vannak a chipek, nem kettoben (per oldal), tehat azoknal lehet, hogy mas a cimzes? Itt amit linkeltel ez hasonlo az enyemhez, de nincs rajta ilyen potya takaro lemez (hutes 667 -nek? nemar... ez biztos csak disz) es 800Mhz -es.
Egyebkent ahogy olvasom tovabb a cikket, eleg nyilvanvalo, hogy amikor kijott, inkabb az Intel chipsetjei voltak meg kevesek hozza. Lehet, hogy egy 965(?) lapban tenyleg nem fog menni, de ott a specko is altalaban maximum 2GB -os modulokat emlit. Meg ugye egyedul a P43 es a P45 kezel 16GB -ot, ha van rajta 4 slot. Bar ezeken tobbnyire van.
-
Xarina
aktív tag
Asus P5B deluxe 1.03G
-
Xarina
aktív tag
Az Asus P5B deluxe alaplapomon biost frissítettem, majd beleraktam egy Xeon L5420-at. Sajnos, amint beléptem a biosba, azonnal kifagyott. (Viszont ha nem léptem be, akkor látszólag minden hibátlanul működött. A Cpu-Z felismerte a xeont, látta az új utasításkészleteket, futottak a gépen a programok, látszólag hibátlan volt minden). Tanácsolták, hogy próbáljam meg az egyel régebbi biossal. A régi proci alatt felraktam a régebbi módosított biost az alaplap EZ-flash programjával. Látszólag sikeres volt, a telepítés rendben lezajlott de újraindulás után kifagyott a gép az alaplap logójánál. Csináltam egy bios resetet, majd bekapcsolás után felpörögnek a ventik, indul a gép, a monitor is életre kap, de kép nem jelenik meg rajta semmi, közben a ventik leállnak és magától újraindul a gép és ez ismétlődik a végtelenségig.
Beraktam a xeon procit, de azzal is ugyanezt csinálja. Vagy kifagy a bejelentkező képernyőn vagy elindul, leáll és újraindul állandóan.
Sajnos nem működik a bios visszaállítás sem. A leírás szerint rá kell tenni egy fat32-es pendrive-ra a biost (a gyári legújabbat tettem rá). majd a gépnek érzékelnie kellene, hogy hibás a benne lévő bios és automatikusan telepíti a pendrájvról.De itt el sem jut addig. Ill. nekem nem bios frissítés közben lépett fel a probléma, hanem a sikeres bios frissítés után, mikor újraindult a gép. Így szerintem a lap nem is tudja, hogy baj lenne a biossal.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljak? Esetleg van valaki Baja, Bácsalmás környékéről akinek van xeon vagy valami 775-ös processzora egy próbára, hogy azzal elindul-e a gép? -
Hialin
csendes tag
válasz KamuMazsola #1921 üzenetére
Nos ez a Kamu, nem kamu Köszi
-
kenand
veterán
válasz KamuMazsola #1918 üzenetére
Oks
-
Hialin
csendes tag
válasz KamuMazsola #1918 üzenetére
És ez már biztos ? Nem Kamu ?
-
KamuMazsola
őstag
Láttam írtatok ide működő alaplap - proci - memória összeállításokat.
Nekem egy MSI G41TM-E43 (MS-7592) alaplapban egy Xeon E5430 két Kingston 2GB DDR2-800 társaságában üzemel. Tuningolni nem lehet, ez az alaplap erre nem alkalmas.Üdv.: KamuMazsola
-
Butcher82
senior tag
Ha minden igaz pénteken tudom összedobni:
Asus P5B
Xeon E5440 (mégis ez lett nem 5430)
4x1Gb Geil 800Mhz
Gtx 260 (egyelőre)[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Beszéltem már egy eladóval, kissé sokra tartotta a prociját. Megnéztem viszont az említett Black Flag nevű játék procihasználatát, és bár a játék megadott minimuma a Q8400, engem ez a kép fogadott, miután kiléptem belőle:
Szerintem a Q8300 elég neki, a 4GB RAM-omból meg kb. hármat használ, szóval nincs szükségem egyelőre bővítésre, tényleg jobban járok, ha minden vásárlást elhalasztok arra az időre, mikor jön egy olyan játék, ami tényleg megfog.
-
M3lakH
tag
válasz MasterDeeJay #1912 üzenetére
Az én lapom is (p45) hivatalosan 16Giga ddr2-t támogat.
Smktrooper
P45re írtad hogy nem eszi meg a win? vagy azok megeszik? vagy csak meg kéne, de mégsem??
[ Szerkesztve ]
-
Smktrooper
senior tag
válasz MasterDeeJay #1912 üzenetére
P45 nek megy...hivatalosan, nem hivatalosan a QVL listesek is bedobták párszor a törülközöt. Bios látta. windows telepito kékhalál memory controller hibával, illetve előtelepitett windows sem ismerte fel....
Reboot
-
Sajnos kevés intel lap eszi meg a ddr2 AMD only ramot. Nekem egy P31-es chipsetes Gigabite a felét látta, volt lap ami kezelte de a többség egyáltalán nem észlelte. Azaz másik rammal mellette elindult, AIDA látta hogy benne van de a lap nem kezelte és a windows sem látta többnek. Ebayen intelbe biztosan rakható inkább csak 2x2Gb van 5eFt körül.
Alapból nincs felkészítve a 4Gb-os modulokra egyik 775-ös lap sem. Szerver oldalon bezzeg 8Gb-osokat is kezelnek ddr2-ből. -
kenand
veterán
Only for AMD az általában nem jó...bár én még nem próbáltam... 4x2GB az járhatóbb út
Ez jó ajánlatnak tűnik, bár Moldova nem az ahonnan az ember szívesen vásárol. (CL6-nak írja de teszt stzerint simán megy CL5-ön)
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz Smktrooper #1903 üzenetére
Moddoltam neki 2-t, hogy próbálja ki.
-
Xarina
aktív tag
A 2Ghz-et én néztem be, még nem használtam cpu-z-t. A specificationsban 2,5ghz-nek mutatja a Xeon procit. Én először a core speedet néztem, ami az energiatakarékosság miatt állandóan változik. Ahogy megpróbálok valami komolyabb programot futtatni, rögtön felugrik 2,5ghz-re. De ha nem nyúlok a géphez, visszaveszi 1,5 vagy 2 ghz-re. A feszültség is 1.080 és 1.152 között ingadozik.
Belépni be tudok a biosba, de amint beléptem rögtön ki is fagy. Épp ezért nem tudok telepíteni friss win-t sem, mert nem tudom kiválasztani a boot sorrendet.
Nem csak ide hdd-vel megy, hanem a sata is elindul (amelyik eredetileg benne volt, de a win7 betöltődése közben kiírja, hogy hardvercsere történt és megpróbálja javítani a windowst, de ez nem sikerül neki.
Ja és bios reset után (elemkivétel és cmos reset is) azt írja ki, hogy az overclokkolás nem sikerült, lépjek be a biosba és állítsam be. Persze le is fagy, ha megteszem. Pedig soha nem volt tuningolva a gép.
Most megpróbálom visszarakni a régi processzort.
Köszi a biosokat. gondolom először a frissebet érdemes feltenni. -
Fred23
nagyúr
válasz cynosure #1900 üzenetére
Nem néztem eddig árakat, szóval csak csodálkozom; ezek szerint 775-ös alapon lehet még maradni akár évekig -nagyon olcsón. Kell egy csúcs Xeon vagy Q9550, meg egy jó lap, és ha van egy közepes vga-d, nem lesz semmi baj még sokáig, legalábbis alacsonyabb felbontásokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest