Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smktrooper
senior tag
(megjegyzem a XEON-ok multi threadingben azaz összes magon hoztak jobb eredményt, viszont vannak processzorok amik single threadben jobbak)
Reboot
-
gonger
senior tag
Sziasztok,
Gigabyte GA-P35-DS3 alaplapomban a Core2-es (E4500) procit cserélnél Xeon L5420-ra.
A Bios a gyári F14-esre frissítettem. Ellentétes infókat kapok, hogy működhet-e a proci, vagy kell-e mikrokóddal mókolni (én biztos nem tudom megcsinálni).
Illetve abban is vannek eltérő vélemények, hogy a mostani Core 2-es processzor gyári hűtője elegendő lesz-e a Xeonhoz ami csak 50W-os.Mi az álláspontotok? Menni fog az alaplapommal? Ventillátort megtarthatom a Xeonhoz?
-
M3lakH
tag
válasz Smktrooper #1194 üzenetére
háát azért tegyél fel egy AC Unity-t, lesz majd sikítás a másik irányba..
Mondjuk hozzátenném, hogy nekem a 720p- felejtős, úgy orbitálisan csúnya a képe a monitoromnak.Csak az 1080 at szereti. -
Smktrooper
senior tag
@Kenand nak mindenesetre köszönöm a cikket sokadjára is mert pár ezer forintból (8500HUFproci+13000HUF alaplap) egy igen komoly és ütős gép lett belőle...
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
Smktrooper
senior tag
válasz dokee78 #1193 üzenetére
elvileg azon, hogy a két pontszám nagyon hasonló...vga fizika...
Nálam 1920*1200-ban fut majdnem minden (monitor nativ 1GB RAM-mal amin én is)
Mortal Kombat X 1280*720 on fut lagg mentesen, de a többi sima ügy nekik...Illetve az online listán belőtte magát a pontok alapján i5 2300- i5 760közé.
Ami nálam ott látszik, hogy 4792pontmeg még őt is megelőzi:
i5 4570
ami szintúgyXEON
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
dokee78
félisten
válasz Smktrooper #1192 üzenetére
Miből látszik a képen konkrétan?
Én nem értem. -
M3lakH
tag
válasz Smktrooper #1189 üzenetére
Azt például elárulhatná valaki, hogy miért van ez a FOR AMD dolog. Miben különbözik? És miért kerül 20-ad, 10-ed annyiba mint egy Intel-es?
-
Smktrooper
senior tag
A vezérlő nem is, viszont köze rengeteg van...Konkrétan egymás nélkül nem tudnak működni. Fizikailag legalábbis összeérnek.
A CPU belső órajele 400Mhz x 8-cal pl, akkor az alaplapi chippen belül 400 fsb és a memo vezérlő is 400 ugye akkor dolgoznak szinkronban. tehát ez a legjobb, ugye van olyan eset amikor pl 266fsb memo 400, az is jo mert nem a proci a szük kereszt metszet, és az a rossz amikor pl 400 as FSB hez beteszel egy 333 as órajelű(667-es) Ramot, akkor a proci nem tud 100%on dolgozni.16GB ez lenne ha lenne.
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
M3lakH
tag
válasz Smktrooper #1187 üzenetére
Sztem mind1. Nem a prociba van a memvezérlő. 4 Gigás modult még nem láttam, csak "for AMD"-t.(nem tudom mi a difi, ezek leginkább csak ebayen fellelhetők shanghaiból )
Igazából normál használat mellet 8 giga ramnak elégnek kell lennie tapasztalataim szerint desktop-ként, csak akkor fogy el, ha ez a user célja. Szervernek(vagy ahhoz hasonlónak) használva már nyilán kell több, de az más ízvilág -
M3lakH
tag
válasz Smktrooper #1185 üzenetére
4x2 GB van bent. Ennél többet éppeszű ember nem tesz 775 höz. De 4x1 GB al is pont ennyi fesszel ment. 2 modullal nem próbálkoztam, mert kb minek..
-
Smktrooper
senior tag
Ez függ pl a RAMOK mennyiségétől is, nem mindegy! 2db modul vagy 4 db modul esetében más feszültségre van szüksége a cpu nak. legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
-Metron5200
nekem stock hűtővel sem ment fel 78 fok fölé soha egyik mag sem l a proci maximuma 444FSB-vel amin még nem fagy 85C°...most egy munkaállomásból bontott stocknál picit nagyobb hűtő van rajta. 65fok fölé full loadon sem ment soha a cpu gyárij órajelen meg 67 fokra van belőve.[ Szerkesztve ]
Reboot
-
M3lakH
tag
válasz Metron5200 #1168 üzenetére
Igen, CPU-Z szerinti 1,28 on stabil, de szerintem még alatta is az lenne. Nekem ezt így Auto-n adja az alaplap, de ha manuálisan csinálod, állítsd első körben BIOSban kerek 1.30-ra, a legtöbb lap ilyenkor szokott 1,28 körül adni neki feszt. Aztán majd látod hogy a te lapod mennyit ad neki így, CPU-Z vel nézd, stress test közben is.(így látod hogy ha leáll a teszt akkor egy esetleges feszültségbeesés okozza, sajnos az AIDA féle fesz. grafikon ennyire nem tűnt nekem pontosnak.) Persze ehhez egy viszonylag stabilabb táp nem árt, nekem egy közepes minőségűnek "tartott" Chiftec Smart 700 as van, teljesen jól kiszolgál.
Terheléseket pedig AIDA 64 (CPU+FPU mehet egyszerre, úgy izzaszt igazán jól), Intel burn teszt, és a PassMarkos Performance test (ez már inkább mérésre van) amiket én használtam, ha ezek lemennek hiba nélkül, akkor nem lesz baj.
Simán vinnie kell megfelelő lap esetén. A hűtő pedig szinte mind1, szerintem egy méretileg ekkora Freezer is ugyan ilyen jó lesz, az említett LC-ról is jókat hallani, anno én is azon gondolkoztam, csak méretileg a mostaninak jóval nagyobbak a lamellái, talán magasabb TDP-is ír a gyártó (És a kék fény-ről még nem is beszéltünk, ez ugye alapból mínusz 5 fok, és 100Mhz plusz elméletben.. ). Jól szellőző házban egy hasonló toronyhűtővel jó kell hogy legyen a hőfok, én egy Q6600 hoz vettem ezt még annó, azt hang nélkül hűtötte tuning nélkül, de így a Xeonnal is csendes 1,5 évesen.
-
dokee78
félisten
válasz Smktrooper #1181 üzenetére
Most végképp hagyom a tuningot jó lesz ez így.
Regebbi Biossal sem megy a 400 FSB.Lehet tényleg a táp a ludas amit írtál.
kenand Köszi a mikro kódos F3-at,ezzel használom továbbra.
-
Smktrooper
senior tag
válasz dokee78 #1180 üzenetére
Performance Enchance : Turbo akkor ...és a többi az adott.
Innén néztem a biosodat:https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bljU7116Ea0
system multiplier 2.00 kell 400 fsb felett, de gondolom ez meg van.
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
dokee78
félisten
válasz Smktrooper #1179 üzenetére
memory flexibility és loadline calibration nincs
-
magyarl
tag
válasz Metron5200 #1168 üzenetére
Szia,
ha esetleg már ennyire nem tekertél volna vissza a topikban, itt a korábbi hozzászólásom. Pont én is ilyen értékekkel (3,6Ghz, 400 fsb) nyúzom, de egy olcsóbb, LC-Power LC-CC95 hűtővel.
Ahhoz kiegészítésként: alapjáraton 35-40°C, GTAV alatt a mérhető max 57°CLényeg, hogy szerintem akármilyen hőcsöves hűtőt veszel, az már nagyságrendekkel jobb lesz a gyári hűtőknél.
[ Szerkesztve ]
SONY KDL-43W755C
-
LamerGyuri
senior tag
válasz dokee78 #1174 üzenetére
El is vártam, hogy válaszolj
1: ne kerüld ki! Tessék megcsinálni azt a nyamvadt elemfoglalatot! Bemész egy PC bontóba, kiforrasztatsz egyet valami rossz lapból, a tiédbe meg bele, és boldogság.
2: megoldva
3: az azzal volt. Ezzel meg nem megy. Hisztis, kényes, nincsen rajta sapka...nincs 2 egyforma hardver.
4: ott voltál? Láttad? Ha én azt mondom 4GHz-ig húztam a procimat egy 300W-os Codegennel, azt is elhiszed?
5: benne van a válaszodban: OC. Azért írták oda, hogy "igen, tudja; de nem garantáljuk a stabilitást".
6: rendben
7: megbocsájtjuk"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
dokee78
félisten
válasz LamerGyuri #1172 üzenetére
Köszi a segítséget.
Nem kötekedek,csak válaszoltam,hogy próbáljam megoldani a gondot,de inkább akkor hagyom a tuningot.2: Gigabyte lapot NEM frissítünk rendszer alól; főleg nem elem nélkül. BIOS-ból; ha nem megy, DOS alól. Pont.
Eddig mindig így frissítettem,mert azt hittem BIOS alól csak floppyról menne,de látom USB-ről is megy.
Mostmár így fogom.3: még mindig a teljesen eltérő karakterisztikájú 2+4 GB ram van a gépben? Akkor miért a csodálkozás az instabil tuning miatt? Döntsd el, vagy 2, vagy 4. Ha körülnézel a megfelelő oldalakon, a profik túlnyomó többségben inkább 2 nagy és gyors, mint több kisebb méretű modult használnak tuninghoz.
Ezt is tudom,de C2D E8200 így is tudta a 400 FSB-t.4: tápegység. A videókártyád ajánlott minimális rendszertápja 400W. Ha ehhez hozzáadod a procid tuningolását, már el is fogyott az 500W-os tápod.
Ha jól emlékszem más tuningolt kisebb vagy hasonló erejű táppal.
Mert 400 FSB 7-es szorzóval alap órajel lenne mégsem bírja,már azt sem,ha 350-re emelem az FSB-t.5: a lapod 1333MHz FSB-t és 1066MHz memóriasebességet támogat. Minden ennél magasabb órajel tuningnak számít, azaz vagy megy, vagy nem. A proci körüli tápáramköröket elnézve egyébként sem tuningbarát a lap; feszültségszabályzók hűtés nélkül, stb.
Igen 1333 FSB,de azt is írja,hogy 1600 OC!
Előző procival 550 FSB is ment.6: operációs rendszer eredeti?
Igen eredeti.7: miért nem Windows 7? Mert az már kiforrott, és a hardverek nyúzása nem fekteti két vállra?
Igazad van ez is akadály lehet elvileg.Főleg akkor derülne ki,ha Win7-et vissza raknám és stabil lenne.
De megszoktam a W10-et és marad,inkább nem tuningolok,így is előrelépés a Xeon a C2D-hez képest.Smktrooper Már azzal a módszerrel raktam fel az F4 BIOS-t.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz dokee78 #1171 üzenetére
Akkor összefoglalnám, mert több sebből is vérzik a projekted:
1: nincs BIOS elem. Nem azért találták ki, mert "hú de szép kerek és fényes"; meghatározó szerepe van a lap normális működéséhez.
2: Gigabyte lapot NEM frissítünk rendszer alól; főleg nem elem nélkül. BIOS-ból; ha nem megy, DOS alól. Pont.
3: még mindig a teljesen eltérő karakterisztikájú 2+4 GB ram van a gépben? Akkor miért a csodálkozás az instabil tuning miatt? Döntsd el, vagy 2, vagy 4. Ha körülnézel a megfelelő oldalakon, a profik túlnyomó többségben inkább 2 nagy és gyors, mint több kisebb méretű modult használnak tuninghoz.
4: tápegység. A videókártyád ajánlott minimális rendszertápja 400W. Ha ehhez hozzáadod a procid tuningolását, már el is fogyott az 500W-os tápod.
5: a lapod 1333MHz FSB-t és 1066MHz memóriasebességet támogat. Minden ennél magasabb órajel tuningnak számít, azaz vagy megy, vagy nem. A proci körüli tápáramköröket elnézve egyébként sem tuningbarát a lap; feszültségszabályzók hűtés nélkül, stb.
6: operációs rendszer eredeti?
7: miért nem Windows 7? Mert az már kiforrott, és a hardverek nyúzása nem fekteti kétvállra?"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Metron5200
csendes tag
Na, én is pontosan ugyanezt akarom elérni, mint amin te vagy.
Tehát 1.28 volton stabil 3.6-on? Majd én is letesztelem az enyémet, de mivel érdemes letesztelni, ti milyen programot ajánlotok? Aida-m van, de gondolom itt vaalmi komolyabbról lenne szó.Igazából nem tudom, ez lesz az első nem stock coolerem.
Csak azért mondtam, mert mintha ezt olvastam volna valamelyik review-jében, persze ez, hogy nem tuningolható, szinte az összes ilyen árfekvésben lévő hűtőre ráírható. -
M3lakH
tag
válasz Metron5200 #1165 üzenetére
E5450, 3,6-on, 1,28 voltal amióta az alaplapba került. De voltak próbálkozások magasabb órajelen is, 1,35 voltal, 3,9-en sem ment 65-70 fok fölé egyik mag sem, csak érthetetlen okokból nem tudok 3,6 fölé menni hogy a memória teszt ne dobja be a törölközőt...
Amúgy ez egy elméleti síkon 150 watt TDP-s hűtő, nem teljesen értem miért nem ajánlott tuningra... -
Metron5200
csendes tag
(#1162) kenand
Ok, majd tesztelem, de csak ha megvan már a hűtő... egyébként milyen prorammal tudom megnézni, hogy "mennyit kér"? Ezt nem vágom
(#1164) M3lakH
Igen, a CM Hyper 103-at is szeretik, jókat is olvasni róla. Csak talán kevésbé ajánlott a tuninghoz, bár ha a voltot nem kéne emelnem, akkor ez is jó lenne akár.
Milyen procival használod? Emelted az órajelet/voltot? Hány fok terhelés alatt?Most ott tartok, hogy vagy Arctic 13 v. Gammaxx 300/ (S40 is jónak tűnik, és még szép is) v. valamilyen Alpenföhn, csak azok a fránya méretek... holnap 14 óráig el kellene döntenem, hogy minél előbb ideérjen.
-
M3lakH
tag
válasz Metron5200 #1161 üzenetére
Én ilyet használok, nekem teljesen bevált, pedig a szokásosnál keskenyebb házban "lakom" (HP D530 CMT), az oldalfal és a hűtő között lehet kb egy miliméter
-
kenand
veterán
válasz dokee78 #1160 üzenetére
Igen, de írtam most nem tudom, honap nem biztos hogy lesz rá időm, biztosabb a jövő hétvége.
Pontos alaplap típus linket írj ide vagy PM-be(#1161) Metron5200
Proci függő.Nézd meg hogy tuning nélkül mennyit kér, és próbáld azt óvatosan azt kis lépésekben emelni addig a mig nem lesz stabil
[ Szerkesztve ]
-
Metron5200
csendes tag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat!
A DEEPCOOL GAMMAXX 300-at már néztem, és az is jó, sőt egy a kevés jelölt közül, és még árban is jó.
A CoolerMaster 212-k közül, az EVO már biztosan nem fér be, a 212+ pedig épphogycsak, ha befér. ( Max magasság kb: 150mm), szóval ezek számomra már túl nagy méretekkel rendelkeznek.Igazából tényleg a Gammaxx 300 és a freezer 13 közül dől majd el... de nagyon tetszenek még az Alpenföhn hűtők is, de azok is nagyok sajna.
(és a Gammaxx-on 120-as venti van, míg a freezeren csak 90-es, ez is nyomhat a latba)Egyébként mennyi voltot kell kapjon a proci, ha 3.6 Ghz-en megy?
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz dokee78 #1158 üzenetére
Nem az...
Most 24 órázom, itt nincs olyan gép majd elutazom külföldre, de ha nem oldódik meg jövő hétvége után tudok segíteni..(#1155) Metron5200
Artic 13 nem rossz, de egyedi venti rögzítésű, kicsit drágábban egy Coolermaster 212 EVo jobb talán
teljesítméne nagyobb, tehetsz rá 2 12CM-es PWM ventit (egyik szív-másik fúj), stanard benti rögzítés, későbbiekben könnyen cserélhatő. DE legelább 190mm széles ház kell neki...[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Metron5200 #1155 üzenetére
Esetleg DEEPCOOL Gammaxx 300?
kenand Úgy érted rakjam fel a gyári BIOS-t?Ha nem hiányolja a mikro kódot akkor mákom van?
[ Szerkesztve ]
-
Metron5200
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég én is csatlakoztam a Xeon táborba, méghozzá egy Xeon E5450-el.
Minden rendben van eddig vele, mikrókódos BIOS frissités azért kellett hozzá. ((EP43-DS3L)).
Most alapfeszen 3.15 Ghz-en megy, mert még nincs normális hűtőm, de szeretnék vele elmenni 3.6Ghz-ig, úgy tudom, hogy addig még szépen elmegy.Ti milyen hűtőt használtok? Én egy Arctic Freezeer 13-at néztem hozzá, nagy valószínűséggel az lesz.
Szerintetek elég lesz hozzá? (jó lenne 50 fok alatt tartani húzás után)Illetve, aki két magról váltott, mint én(előtte E8400), az észrevett rendszerbeli gyorsulást? Mert én annyira nem, és érdekelne más ember tapasztalata. (Win Vistát használok, ami döglassú néha, nemsokára frissítek win 7-re).
Persze elsősorban programok, és játékok során lehet észrevenni, de azért kiváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz dokee78 #1150 üzenetére
Nem, a SLIC tuningot nem befolyásolja, azt más miatt moddolják...
SLIC 2.1-es tábla azért jó, mert ha benn van a 2.1-es SLIC a BIOS-ban akkor a Windows 7 loader nélkül OEM módon telepíthető a megfelelő OEM sorozatszámmal (DELL SLIC DELL OE sorozatszám, Gigabyte SLIC Gigabytes OEM sorozatszám) És jelenleg Win 7 aktiválás után simán frissíthető Win 10-re.
Persze ez nem legális....De jártam már úgy, hogy SATA vezérlő csere után már nem engede újra aktiválni a Win 7-emet, pedig matricám is volt...na azt minden szívfájdalom nélkül SLIC-celtem...Meg kell nézni CPU-Z vel, ha SSE 4.1 nincs az utasításkészletben akkor mikrokód hiányos, kell a bővítés.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Symple The Best #1151 üzenetére
Gigabyte EP-35 DS3R lapom van.
Microkód nélkül,hogyan működhet?Windows 10 rendszerem van.
-
Symple The Best
tag
válasz dokee78 #1144 üzenetére
Nos nálam a következő képen nézett ki a dolog.
A legfrissebb BETA biosszal és a a legfrissebb retail biosszal sem ment az overclock. Aztán fogtam leszedtem az összes gyári biost ami van a lapomhoz és elkezdtem felrakosgatni. és a 3. vagy 4. próbálkozásnál már jól működött. Még mikrokódot sem kellett belerakni, mert a bios támogatta a yorkikat és nem igényelt a xeonhoz sem semmit. Kezdj el visszafelé felrakosgatni. Még egy dolog milyen alaplapod van? Nem olvastam nagyon vissza a topikot csak kiszúrtam azt a hozzászólásod amire válaszoltam. -
dokee78
félisten
Vajon orosz oldalon és a geniusos oldalon lévő BIOS-ok megegyeznek?
Sajnos leellenőrizni nem tudom,mert a geniusos Mega link nem működik.
De most látom ebben benne a SLIC és aSLIC nélküli változat.
Csak azt kellene tudnom,hogy a Megás linkben melyik volt.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz dokee78 #1144 üzenetére
Mindent részletesen leírtam BIOS moddolás Award/AMI BIOS etesén egy 775-ös alaplapnál nem nagy ügy. (Csak a barand gépek BIOS moddolása nehéz/vagy lehetetlen ügy)
Érdemes több BIOS-t is megpróbálni, SLIC mode setén is előfordul, hogy egy korábbi BIOS-sal megy egy későbbivel nem...[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Smktrooper #1143 üzenetére
Ja abba tegyem bele a mikrokódot?
-
dokee78
félisten
válasz Symple The Best #1140 üzenetére
De azokban nincs benne a mikrokód.
Akkor hogyan? -
senior tag
Nem azt mondtam h feltétele, de downgradelni szeretnem a cpu-t mert nincs bongeszős gép. Jó lenne 2 bios beállítás. Sose volt még szóval érdekel az SLI
kenand: nekem jó ez. kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
Nincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
senior tag
Majd a tesztek megmondjak, de most igy elore nem tudok donteni melyik lapban hasznaljam a cpu t.
Abit in9 32x max(ddr2/800al. Itt kialakithatok 3as sli t, 2x16 1x8 felosztasban, de a lap sajnos nem egy tuningbajnok.)
Msi p45 diamond(ddr3/1600al. Itt sajna csak 2vga 8x8ba. Igy 1vga lesz. A cpu tuning viszont nem rossz)Speed(r):
Igen mar irta a kollega. Sajna egyik lapon sincs dual bios. De atallitgatom en ha jatszok. Valammi szoftver tuti van erre. Abitnal uguru.[ Szerkesztve ]
Nincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
senior tag
Nem engedte szerkeszteni.
Valaki downgradeelte mar a cpu t? Az msi diamondba van valami green funkcio elvileg -50%ot lehet elerni. Kerdes x5460nal lehet-e.
Sok nekem a 120w tdpNincs meg a csomag gazdája!!!! 2024.12.21. valakinek a csomagja visszajött, semmi infó! Mindenki megkapta a csomagját, jelezz vissza!
-
senior tag
Udv
Kerdesem lenne. Msi p45 Diamond lapot vettem egy xeon x5460 tarsasagaban...
Mik a tapasztalatok ezzel a procival, tuning szempontjabol. Jatekok hogy futnak, milyen vga-t tud kihajtani?
Illetve egy zalmann cnps 9500at passzivan elviszi-e alaporajelen?
Sajnos meg nincsenek ramjaim nem tudom kiprobalni.
Minden tapasztalat erdekelhetKoszi a valaszt elore!
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Smktrooper #1129 üzenetére
Nincs másik táp lehetőség,sőt én azt kizárom.
50 fölötti FSB-t is elértem már a 2 magossal.
Csak a 2 lehetőséget tartom elképzelhetőnek. -
magyarl
tag
Ma este felraktam a LC-CC95 hűtőt, és azt kell mondjam tényleg olyan jó a gyárihoz képest, mint ahogy a tapasztalatokban írták.
Maximum hőmérsékletek IntelBurnTest program alatt: (TJmax=85°C)Gyári Intel hűtővel:
- 3.4 Ghz: 87°C
- 3.6 Ghz: 90+°C (pár másodpercnél nem mertem tovább futtatni)LC Power LC-CC95:
- 3.6 Ghz: 66°C (screenshot)Persze nem ez a legprofibb hűtő, de ennyi pénzért (3,8k) kényelmesen elég szerintem egy átlagos OC-hoz, ezért is írtam "ár-érték bajnoknak" Emellett nekem a gyári hűtő elég egzotikusan visított ha felpörgött, az új viszont csak halkan suhan.
[ Szerkesztve ]
SONY KDL-43W755C
-
dokee78
félisten
Érdekes,17-et emelek az FSB-n már akkor is le kapcsol a Prime 2 magot.
Azért azt a kis FSB emelést alap feszen is bírnia kellene. De kicsit emeltem a feszen és úgysem jó.Ezek alapján ezt a 2 dolgot tartom elképzelhetőnek:
-Mélyen lett bereszelve ezért nem szereti a magasabb FSB-t.
-A ferde tüske okozhatja.Már más ötletem nincs,a régebbi C2D tuning tapasztalatokból kiindulva más hiba nem lehet.
Hétvégén,ha lesz kedvem,időm még kipróbálok 2 dolgot:
-E8200-vel magasabb FSB.
-Xeonnal 2 GB RAM-al magasabb FSB. -
kenand
veterán
Nekem vany egy brutál 2 magos xeonom X5260 (3.33Ghz)
4Ghz-ig alap feszen is húzható, adapter van rajta, de nincs 945-ös alaplapom már, abban nem tudom kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
válasz Smktrooper #1123 üzenetére
Mivel negymagos.
-
vjozsef
senior tag
En inkabb ugy irnam hogy a 4 magossal nem megy, eszerint lehet:
http://www.overclock.net/t/1431723/mod-lga775-support-for-lga771-xeon-cpus/3620#post_22278174
-
tothztemp
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a lapot lehetne 2 magos 1333-as xeon procival hajtani:GA-945GCM-S2L ??
Választ köszönöm.
-
M3lakH
tag
válasz Smktrooper #1113 üzenetére
Akkor nem is kell nekem 400 nál nagyobb FSB
Stock 1028/3400
3,6 1223/4100 -
tothztemp
csendes tag
válasz Smktrooper #1113 üzenetére
Szia!
Olvastam teszteket,azért ekkora különbséget nem produkálnak.Biosban mi lehet ennyire rossz??
-
Smktrooper
senior tag
Amugy több mint egy hónap XEONOZÁS után én már csak XEONT fogok venni a jövőben is. Leszokok ezekről a "SHT" desktop selejtekről.
Most néztem a csúcsmodellt 3000 dollcsi 14mag...35Mb cash...Egyébként meg a 775-ös foglalatnál meg az FSB-nél az 1:1 a lényeg, még erre vajaznak a komponensek is.
Teljesen felesleges nagyobb sávszél mint amit a proci tud.[ Szerkesztve ]
Reboot
-
M3lakH
tag
válasz Smktrooper #1109 üzenetére
én a 4x2 1066 ról álmodok, de kb ott tart a dolog hogy minek.. úgy sem megy 800 fölött, és szinte biztosra veszem, hogy 400 as FSB vel a 800-as ramok tök jól elketyegnének 900 körül is...
-
Smktrooper
senior tag
4*4Giga 1066-os ról nem is álmodok. Jó lenne a 800-is 1:1 ben. Tulajdonképpen az a vége a rendszernek.
Illetve odáig én is eljutottam, hogy a dupla soros ramok tuti ki vannak lőve olyat teszteltem is az alaplapban.
Mind1is megrendelem 8000 HUF 16Gb max veszek köré óccsó AMD-t is poénból...
[ Szerkesztve ]
Reboot
-
M3lakH
tag
válasz Smktrooper #1107 üzenetére
Nincs, de ez engem is érdekelne, hogy ezek a '4 gigás AMD-s modulok' mennek-e nem AMD vel. Őszintén szólva az én lapom is tud 16 gigát, de csak ilyen AMD-s ramból találtam 4 gigás modult, viszont ezekből is csak 800Mhz-esek vannak, szóval megint kapufa... Bár mivel úgysem tudok sehogy sem 400 fölé menni, szinte mind1 is. Úgy az egész..
Neked pedig egy jobb 1066 os ram elég az 500 as FSB hez, a Black Dragonjaim is tudnak többet 1066 nál.
-
Smktrooper
senior tag
Találtam occsó RAMot eBayen.
Így fest a dolog. AMD és IntelNa már most nálam a Hynix az nagyon megy ebben a lapban. Olyan modell ami elvileg nincs a kompatibilitási listán. LINK
SK Hynix HYMP112U64CP8-Y5szóval amit AMD-s nek állítanak be az Y5C végű ami utána olvasva a tesója annak ami nálam van.
Valakinek van valami tapasztalata ezen a téren?
Reboot
-
Smktrooper
senior tag
Köszi, az infot. (most max 3000Rpm ott meg sűvít) Viszont úgy néz ki ennek az Easy Tune 6-nak sikerült leszabályoznia. És elértem az 500 FSB-t.
Viszont maradok a 450FSB-nél mert már zúg a fejem így a tesztek végeztére, illetve 500 FSB-n a stabilty teszt leállt magától hardware hibára hivatkozva. Kellenek RAM-ok is ezek a 667-es modulok 1000-n megfekszenek...
Kellenek azok az 1200-s RAMOK. Honna tudok olyat szerezni?Reboot
-
kenand
veterán
válasz Smktrooper #1104 üzenetére
Speedfannal lehet állítani, de nem egyszerű.
Ettől kb 1000-rel lejjebb megy a fordulatszám. Szerver ventinél én is használtam -
M3lakH
tag
válasz Smktrooper #1099 üzenetére
Igen, lazítottam.
Kingston LP 2GB 800 MHz 6-6-6-18 -> 7-7-7-21-re, de nincs sok különbség, talán 7 el kicsit tovább bírja. Kerek 2 voltig mentem vele bios szerint.
Black Dragon 1GB 1066 MHz 2,2-2,4V 5-5-5-15 -> ezen nem lazítottam, 400 as FSB mellett minden feszkón megy jól 1066 on is. 430 as FSB vel 860 on sem, ennek is adtam 2 voltot tuti, de lehet többet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest