Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsu54
tag
-
s.benyó
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést kérek az amatőr kérdésért, de tudja valaki, hogyan lehet kikapcsolni Panasonic P50GT60-as készüléken a 3D érzékelőt? Soha nem nézek rajta 3D tartalmat, mégis többször előfordul, hogy a sima 2D-s film közben kiírja, hogy 3D tartalmat érzékel, vegyem fel a szemüveget és kapcsoljam be.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
kpal
nagyúr
válasz janos666 #82498 üzenetére
Azert kérdeztem a javítást mert van itthon 50" LG de meg semmi baja,persze bármilyen márkára értem. Csak ha mar veszek nagyobbat akkor később megerie javítani még a plazmát ,összegbe ha 20-30e az meg nem sok volna. Persze nem itthon javítani kihívni szerelőt.
[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
válasz csucsu54 #82412 üzenetére
Szerintem ez a savosodas kisse tul misztifikalt dolog. Annak idejen senkinek nem tunt fel, amig egy sasszemu tulaj meg nem emlitette valami kulfoldi forumon. Aztan persze mindenki azt kereste es bizonyosan latta is ha erosen arra koncentralt de valos, mindennapi hasznalatban szinte eszrevehetetlen.
En vettem egy gt50-et hasznaltan, es ketten vizslattuk a kijelzot mielott kifizettem, de nem lattunk hibat rajta.
Aztan amikor este tok sotetben bekapcsoltam a nappaliban, akkor vettem eszre hogy amikor indul a teve es teljes fekete a kijelzo, ket kis tenyernyi vilagosabb folt volt a kijelzo ket oldalan, de kizarolag akkor latszott amikor teljesen fekete volt a kijelzo. Normal hasznalatban total eszrevehetetlen volt.
Szerintem az st50 savosodas is hasonlo lehet. -
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Samsung PS51D550 készülékem. Az a problémám, hogy a 135500 kHz-en lévő HD adások (lehet, hogy más frekvencián is, egyelőre ezt teszteltem ki), pl. M4 HD, M5 HD sokszor bekockásodik, szétesik a kép, akad a hang. Ilyenkor a bithibaarány is megugrik bőven 100 fölé (20-ig úgy láttam még nincs probléma) DIGI a szolgáltató.
Ma kint voltak a szerelők, mindent átnéztek. Csatlakozásokat, jelszinteket, oszlopról bejövőt, TV-hez menőt és minden rendben van. A DIGI saját setop boxával nem esik szét a kép, így kizárásos alapon a TV tunerére gyanakszom, hogy azzal nem kerek valami.
Mit lehet ezzel tenni? Érdemes vele egyáltalán foglalkozni, vagy annyira drága lenne a javítás, hogy inkább nézzem a DIGI-s box-szal a TV-t? (nem nagyon nézek TV műsort, csak a sportcsatornákat néha).Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Nem hibás a TV elvileg, de egy ilyen készülékben komoly impulzusáramok szaladgálnak, ami zavarkisugárzással is jár, a fémburkolat dacára. Rázavarhat akár a saját bemenetére, a koax. kábelre is, ha annak árnyékolása nem elég jó minőségű. Főleg a sáv aljára.
Ehhez még hozzájön, hogy Digikábelen a sáv alján máshol is előfordulnak szintproblémák, LCD-kkel is. Alacsonyabb szintet pedig könnyebben elnyomhat a zavar. (Az egy dolog, hogy mérték a szintet és határértéken belül van, de lehet alsó határon is.)
Valószínűleg ez lehet a magyarázata, hogy korábban másoknak is volt ilyen gondja a topikban, ami jobbfajta bekötőkábel segítségével elhárult. Próbára lehet kísérletezni esetleg alufóliával betekerni, hogy változik-e valami.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
nagyúr
válasz Kernel #82514 üzenetére
Köszi
Jobbfajta bekötő kábel alatt mit értesz? Az ONT-től kellene cserélni a koaxot, vagy az egész optikai kábelt?
De csak néha jön elő. Van mikor 10 percig semmi, aztán 5-10 mpre szétesik, majd megint jó. De más HD csatornákkal semmi gond. Pl. M2 HD még sosem kockásodott, pedig gyerekek szokták nézni. Az lehet gond, hogy a koax, a HDMI és a TV tápkábele össze van fogva gyorskötözővel?[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Optikait nyilván felesleges, nem hat rá az elektromágneses zavar, a réz koaxiális kábelről volt szó.
Azt viszont a hálózati vezeték impulzusai is zavarhatják. Befolyásolja a fényerő is a zavar intenzitását, illetve a képtartalom, ezért változó is lehet.
Kábelről itt volt szó például: [link]
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
AMD_ok
őstag
Hali
Segitsetek pls. Van egy Panasonic TX-P42S20E plazmam. Vettem megy masik tv-t, es ezert ezt a masik szobaba felszerelnem a falra. A spec-ben 400x400-as VESA erteket talalok, viszont megmerve a csavarhelyeket 400x300 mm-t latok. En merek jot, vagy valamit elnezek a tv-n, vagy pedig a spec allitja jol, miszerint 400x400 a meret? Koszi
-
Kernel
nagyúr
Számíthat a TV közelsége, tuner érzékenysége, szelektivitása, eltérő áramköri felépítése.
Ez nem jelenti, hogy a TV tunerje hibás lenne, nem szoktak ilyen hibák lenni (tuner persze lehet hibás, de akkor nem működik egyáltalán, vagy teljes sáv hiányzik).
-
csucsu54
tag
válasz MasterMark #82509 üzenetére
Remélem,a mellette levő VGA az LG-nél tökéletesen működött!Holnap érkezik a kábel!
-
csucsu54
tag
válasz MasterMark #82523 üzenetére
A hang átvitelhez,mivel a DVI úgyanúgy mint a VGA hangot nem visz,legalábbis ezt olvastam,külön felhívták erre a figyelmet a boltok!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz csucsu54 #82525 üzenetére
Ahhoz elég egy ilyen: Jack - Rca
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
csucsu54
tag
válasz MasterMark #82529 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz csucsu54 #82530 üzenetére
Egy sima átalakító 3,5 -ről 2,5-re.
Bármelyik elektronikai alkatrészboltban mindet beszerezhetsz, míg a pana által (teljesen feleslegesen) egyberakott csatlakozó már bonyolultabb és aránytalanul drága: [link][ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
csucsu54
tag
válasz MasterMark #82538 üzenetére
-
kpal
nagyúr
Samsung plazmákban Skypenak kb mennyi éve van egy ilyen "okos tv"-ben? Ha mar van benne webcam ,nyilván a támogatás megszűnik aztán a webcam is dísznek lesz .
[ Szerkesztve ]
-
Sousuke
tag
válasz AMD_ok #82518 üzenetére
Szia, nemrég vettem egy ugyanilyen TV-t és én is a falra szereltem fel. Én vettem egy Hama 400X400-as 20 fokban dönthető fali konzolt 50 Kg teherbírással 12.000 Ft-ért a MediaMarkt-ban. A TV valóban 400X300-as szabványú, ahogy az eredeti kézikönyv is írja, de a konzolon van annyi furat, hogy simán fel tudod szerelni a TV-t.
-
csucsu54
tag
Ma végre megérkezett a DVI-HDMI kábel!A bolt már csütörtökön átadta a futárszolgálatnak,arról volt szó,hogy pénteken megkapom,hát nem!Lényeg,ragyogóan működik,gyors az adatátvitel,a VGA lassabb volt,a jack átalakítót még nem sikerült vennem,talán holnap!Más:egy hét használat után/55ST50/ azt tudom mondani,aki teheti vegyen Pana plazmát,egészen más dimenzió a tévézés,nem bántam meg!Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget,valószínűleg a későbbiekben is lesznek kérdéseim!
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
GT60-on hogy lehet kikapcsolni a "kovetkezo esemeny" uzenetet? Filmet nezek hdmi-n es idonkent felugrik egy "kovetkezo esemeny" uzenet egy idopont kisereteben. -
hunyadyt
csendes tag
válasz pataslogeza #82548 üzenetére
Az időzítő beprogramozása menüpontban törölnöd kell az emlékeztetőt. Biztosan véletlen rányomtál valamelyik későbbi műsorra egy okét a programfüzetben.
-
DM-Fan
Topikgazda
Az utolsó szériás Panasonic plazmák esetében egyelőre tökéletesen működik a Skype - legalábbis nálan a VT60-on még a legutóbbi, múlt havi firmware-frissítést követően is megmaradt és stabilan funkcionál.
Ugyanakkor a Skype nekem kb. 2 hónapja küldött egy levelet, hogy hamarosan megszüntetik az okostévék Skype-támogatását, úgy globálisan, mivel a felméréseik szerint a legtöbb ember már a telefonján, táblagépén használja a szolgáltatást.
Én speciel a VT60-on is igen gyakran használom, kiváló szolgáltatás, márcsak azért is, mert rögtön látom TV-nézés/filmnézés közben is a képernyőn, ha valaki hív. Aztán vagy magán a TV-n fogadom a hívást, vagy ha olyanom van, akkor mondjuk iPad-en. Sajnálnám, ha tényleg megszűnne a dolog, ugyanakkor nincsenek illúzióim, nyilván nagy a fregmentáció és a Skype-nál rohadtul nem akarnak/lusták arra emberi erőforrást pazarolni, hogy különböző gyártók különböző TV-s hardvereire optimalizálják a klienst.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?