Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
válasz MasterMark #73401 üzenetére
Át van rakva Játékra, és a HDMI 1-es is PCre van rakva, nem hiszem hogy ott a gond.
-
psg5
veterán
Sziasztok! Youtube videó indításakor egyre többször visszadob a tv adásra, miért?
F.K.T.
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
VT60-nak van valami tipushibaja amit mindenkeppen ellenorizni kellene vasarlas elott?
Hogyan kell megnezni ezen az uzemidot?[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #73410 üzenetére
Kossz!
Beegest es bemeneteket tudtam, tapzaj es ventilatorzaj engem nemigazan zavar, hacsak nem extremen hangos, de ezt nem tartom valoszinunek. Pixelhibat teljeskepernyos egyszinu kepekkel kell ellenorizni?Idokozben talaltam ezt az uzemidore, szinten toled
Gondolom ez ervenyes az osszes 2013 modellre, koztuk a vt60-ra is.[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz balisz #73411 üzenetére
Kossz!
Ez 65-os. Annal nem szokott semmi komoly lenni? Amugy a pixelhibat lehet javitani? Ugy ertem, hogy a pixelhibat valami elektronikai hiba okozza, amit lehet javitani, vagy maga a panel gazkamraival tortenik valami, amit nem hinnem hogy lehet javitani, csak panel csere.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz anonym1s #73412 üzenetére
"Pixelhibat teljeskepernyos egyszinu kepekkel kell ellenorizni?"
Igen, minél többféle egyszínű 1920x1080 színnel.
"Idokozben talaltam ezt az uzemidore, szinten toled"
Az is jó, de minek a szervizmenüben turkálni, ha sima menüből is elérhető az üzemóra infó. A szervizmenüben több infó van, de nem biztos, hogy szükséged van rá.
-
balisz
senior tag
válasz anonym1s #73413 üzenetére
A 65"-osokat a tapasztalatok szerint nem érinti ez a probléma.
Pixhelhibából is van subpixel vagy teljes pixel hiba, ha sok pixel halott akkor cserélni szokták, de ahoz szerintem legalább 4-5 kell. 1-2 subpixel hibával nem foglalkoznék, azok csak egy színnél látszanak.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #73415 üzenetére
Pontosítanék: a Panasonic pixelhiba-politikája szerint a képernyőt 16 szegmensre kell osztani (horizontális felezővonal alatt és fölött 8-8, téglalap alakú szegmens) és ha egy ilyen szegmensen belül van 10 pixelhibád, akkor vagy cserejogosult. Ez kb. esélytelen. Szerencsére a 65VT60-amon egyetlen darab sincs, még szubpixel-hiba se (kop-kop-kop), de ez valószínűsíthetően nagyban köszönhető a gondos szállításnak, amivel eljutott kishazánkig. Amúgy nem jellemző, hogy kesztyűs kézzel bánnának a TV-kkel és ez bizony meg is látszik, mert igen gyakori a pixelhiba. Van egyébként jópár dolog, amibe a VT60-nál is bele tudnék kötni, de ezekkel megtanultam együtt élni, mert ezek már erősen videofil dolgok.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
-
balisz
senior tag
válasz anonym1s #73419 üzenetére
Sajnos nem vagyok otthon a plazmák elektronikájában, de feltételezem, hogy ilyenkor a cella vezérlése nem megfelelő/hibásodik meg (pl. egy kapcsoló). Nem tudom, hogy ez melyik kategóriába esik, de nem hiszem, hogy egyszerű a javítása, nem véletlenül cserélik ilyenkor a TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
Hali! GT60-am van és azt vettem észre, mikor emberi arcokat mutatnak közelről mozgásban, akkor ilyen furcsa szín elváltozásokat veszek észre meg mintha elcsúsznának a dolgok. Pedig minden képjavító mizéria ki van kapcsolva. Bár mintha a tesztjében olvastam volna hogy a magas szín árnyalat vagy mi csinálhatja ezt?! Mindenesetre rohadtul idegesítő egy 250.000 tv-nél, ami elvileg mozgásmegjelenítésben verhetetlen vagy mi...
-
BBéci
legenda
válasz milszab #73422 üzenetére
Ezt eredeti, gyári Blu-ray lemezekről lejátszott filmeknél tapasztalod? Mert ha bármi más egyébnél, akkor az nem a TV hibája.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
donw3ga
őstag
Sziasztok,
egy LG infinia px950n használtpiaci ára mennyi lehet jelenleg?köszönöm
-
hunspikey
őstag
Na, azért ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk pontosan, hogy miről van szó.
Fals kontúringnak hívják és a plazmák csinálják. A 65VT60- is vastagon csinálja ha olyan a tartalom/úgy mozog (igen eredeti BD lemezről is - hiába mondjátok hogy ott nem, pontosan meg tudom mondani mit nézzetek és behánytok annyira gáz) ami a csúcs - el kell fogadni és nyugodni békében. Ja és az nem 250.000 pénz volt - lol
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
gg72
veterán
válasz hunspikey #73427 üzenetére
Amikor új volt a GT60-asom, én is írtam ide ezzel kapcsolatban, illetve egy általam összeállított teszt MKV-t is feltöltöttem (eredeti BD-kből kivágott jelenetekkel) a dolog illusztrálása végett, de azóta megbékéltem a dologgal és kevésbé is tűnik fel, mint eleinte.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Elhiszem, hogy Te BD-ről is láttál olyat, én viszont még nem, sőt médialejátszóról a tévére küldött BD50 esetén sem. Vagy rossz a látásom, vagy a tévém "csodagyerek".
Különféle egyéb fájltípusok és felbontások lejátszásakor sajnos már poszterizációval és fals konturinggal is szembesültem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rgeorge
addikt
A "fals kontúring" (hinnye, de csúf így leírva) és a poszterizáció szerintem más. Mindkettőt a mozgásmegjelenítés idézi elő, de az első az éles kontrasztú részletek elmosódása, a másik az árnyalatképzés hibái. A poszterizáció, azaz a szegényes árnyalattal való megjelenítés a forrásanyagtól is függ, mert a tömörítés is részben árnyalatok, átmenetek elhagyásával operál, ami a sávszélesség vagy fájlméret optimalizáláskor túl sok veszteséget okoz.
BD forrás esetén talán a forrásoldali poszterizáció kizárható, ami ilyenkor látszik az már a megjelenítőn múlik.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
gg72
veterán
Innen töltsétek le a LOTR fájlt és nézzétek meg az arcokat: [link]
Szerintem mindegy minek nevezzük (fals kontúring, vagy poszterizáció), de ahogy a kamera mozog, az arcok kontúrjainál furcsa elszíneződés látható. Legalábbis nálam... A jelenet érintetlen, gyári BD-ről származik, ezen semmilyen tömörítést/változtatást nem hajtottam végre. De ahogy korábban is írtam, számomra már nem olyan vészes a dolog, eleinte eléggé zavart, most már kevésbé.[ Szerkesztve ]
-
Longue63
tag
A doku-realiti filmeknél látható erőteljesen, amikor rángatják ide-oda a kamerát. Az arcélek sárga-zöld-lila színekben "pompáznak". Sajnos csak akkor tökéletes a kép, ha áll a kamera, vagy nagyon lassan mozog.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz Hsanyika1 #73408 üzenetére
Sziasztok!
Segítség!
Sajna nem félrenyomás a baj.
Ha a távirányítón megnyomjuk az APPS-t elöjön szépen minden, lehet menni is az alkalmazások közt, de bármelyikre ok-t nyomunk akkor lefagy. A tv a háttérbe megy szépen, de az alkalmazás lefagy és csak ha kikapcsolom a tv-t tűnik el.
No ezért nagyon nem akarnám szállítani a tv-t. Van valakinek ötlete mi lehet és mit lehetne tenni?
Tudom ez a smart dolog ne legyen már fő szempont, de gyerkőcöknek jó volt nagyon és hát legyen is jó.
SZERKESZTEM, de nem törlöm hátha másnak is: Nem volt net...
Csak azt nem értem, hogy miért nem engedett ekkor se kilépni, se visszamenni?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
milszab
senior tag
Igen tv adásnál. Múltkor nézte nálam tesóm az Éjjel nappal Budapestet és baromira zavaró volt mikor ugye az emberi fejeket közelről mutatták mozgás közben. Még a HD csatornáján is. Egyéni kép módot használom. 70-es kontraszt, élénk színek be, Intelligent Frame Creation most minimumom van de így is csinálja, de ha maxra rakom akkor meg olyan hatást kelt mozgásnál mintha szaggatna a kép.
-
Gabesz26
senior tag
válasz milszab #73441 üzenetére
70-es kontraszt nagyon sok, azt vedd lentebb (40 körülire, vagy kapcsolj öko módot)
Éjjel nappal Budapest? Nem leszek álszent, láttam kényszerűségből belőle részleteket. Az alapján amit láttam belőle ott engem is zavart az emberi fejek körüli anomália, csak kicsit más aspektusból
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gabesz26 #73442 üzenetére
Egyéni képmódban, adott panelfényerő és gamma beállítással nem biztos, hogy olyan nagyon sok a VT60-on a 70-es kontraszt. A múltkor kalibrálgattam és bizony magasabb kontrasztértékkel tudtam elérni a referencia-szinteket, mint ami korábban a Prof. képmódoknál kellett. Ott már az 50-et is túlzónak érzem, de Egyéniben máshogy működik a panel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #73436 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
(#73445) milszab
T-home sat-ról még nem sok jót hallottam. Azt vétek jó Pana plazmán nézni.
Az élénk színeket mi a bánatért nem tiltottad le?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balisz
senior tag
válasz milszab #73441 üzenetére
Az egyéni képmód alapból sötét panelfényerőre van állítva, amin jobban kijön az általad említett hiba. Próbáld átállítani közepesre és próbáld ki több IFC beállítással is (szerintem TV adásbál akár még a max is használható ha megszünteti a problémát).
Nappal egyéni képmódnál szerintem is elmegy a 70-es kontraszt, mondjuk estére nekem már sok lenne.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Gabesz26 #73442 üzenetére
Egyéni módban a 80-as kontraszt = 49 kontraszt pro módban - ami egyenlő a kalibrált profilom kontrasztjával - tehát referencia* (esti filmezős profil)
edit: nem az általam végzett tekergetésre, hanem János műszeres kalibrációjára gondolok itt.
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
M@trixfan
addikt
válasz DM-Fan #73443 üzenetére
Prof 1 módban bejáratás időszakában a 30-as kontraszt filmezéshez megfelelő ennek tudatában? Gyári beállításokkal kb. kisüti az ember szemét. Játszani és csak úgy YouTube-ot nézni este 6-os értéken szoktam. Nagyon élvezem, hogy szinte "pihenteti" a szemet a plazma.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Napelem
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest