Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dexar007

    veterán

    4K felbontassal kapcsolatban mindig osszefutok dezz kollegaval.:

    ,,Azért alkalomadtán keress majd fel egy szemészt! De komolyan. Sok embernek -0.5 ... -1.0 dioptriás a szeme, anélkül, hogy tudna róla.
    Nekem sem tökéletes a szemem, de 55"-en simán láttam a különbséget 2m-ről. Távolabbra nem lehetett menni, de szerintem 2,5m-ről is láttam volna.
    (#122) Ijk: "Átlagos tv képernyő méreteknél mint a 42" és 50" szinte észrevehetetlen lesz a különbség, 65"-nál már azt mondom hogy talán."
    Milyen távolságból is? 4m? A THX vagy a SMPTE által látótérlefedettség alapján házimozizásra ajánlott távolságokból simán és tökéletesen látható a különbség az FHD és 4K filmes kép között, minden felsorolt méret esetén (mivel az említett távolság képernyőméretfüggő)."

    ,,FHD mellett igazából nincs is ideális távolság, mivel közelebbről életlen a kép, távolabbról meg túl kicsi. Persze található viszonylagosan jó távolság, de ez eléggé egyéni.
    Korábban írtam már néhányszor, hogy a filmes kép effektív felbontása az aliasing hatások teljes, mozgás közben is érvényes elkerülése/megelőzése érdekében ~1/4-es egy AA-mentes, pixel-éles képhez képest. (Legjobb esetben.) Ezért a filmezéshez ideális látótérkitötéshez (>25-30 fok, széltében) szükséges távolsából a 4K filmes kép nyújt kellően éles képet. A kellően éles az, ami nem a töredéke a normál látásélességű emberi szem által megláthatónak."

    Csak,hogy legyen min csamcsogni. ;]

    Give me your cum,bull!

Új hozzászólás Aktív témák