Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Mafia: Defenitive Edition

    Tegnap végigjátszottam végre. (És a tegnapot, értsétek tényleg tegnap-nak, mert 90%-ban egy nap alatt végeztem vele.) Féltem tőle nagyon, mert nekem a Mafia: The City of Lost Heaven alapműnek számít. Nagyon fontos része a játékoskarrieremnek, egy meghatározó játék. Ezért féltem tőle, hogy elrontják. Főleg a Mafia 3-at látva.
    Így most, hogy végeztem vele, megkönnyebbültem. Mert méltósággal nyúltak az alap műhöz. És méltó feldolgozást kapott. Őszintén meg is lepett, hogy ennyire ízléssel, és tisztelettel nyúltak hozzá. Vagyis inkább, alkották újjá. Manapság a remaster-ek, remake-ek nem igazán erről szólnak. (Leszámítva talán az FFVII Remake-et). Itt tényleg látszik az, hogy a mai játékosoknak, a mai kor követelményeinek megfelelve, meg szerették volna újra mutatni ezt a művet.

    Lehetne áradozni róla részletekbe menően, de összefoglalva, a prezentáció, a város, a gameplay és minden, pont annyit fejlődött, amennyit kellett az elmúlt 18-év alatt.

    Viszont még sem vagyok felhőtlenül boldog. Mert a játék borzasztó rövidnek érződött. HLTB alapján is -6 óra (16 vs. 10) az átlag végigjátszások ideje, de én inkább felezném ezt az időt. És ez nagyon rossz szájízt hagy a játék végén. Vagyis bennem azt hagyott. Régen ez egy monumentálisabb műnek hatott. Most meg egy satnya tucat játéknak, ami egy nap alatt letudható. :(

    Egy szó mint száz, minden tekintetben megfelel a mai kor követelményeinek. Ami sok oldalról nagyon jó, szép. Viszont nagyon rövid is.

    -Bugokkal nem találkoztam szerencsére, de nem Playstation-ön játszottam.
    -Még egy hozzáfűzni valóm van, ami egyre inkább zavar. Nem akarok 2021-től, a nextgen konzolokon 30fps-sel játszani! Ez legyen már a minimum, ha már nextgen! Értem én, hogy nem mindig lehetséges, és ez egy crossgen játék. De akkor is. Engem sose zavart ez, de most már elvárnám.

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák