Új hozzászólás Aktív témák

  • KaitouP

    veterán

    válasz danih #96825 üzenetére

    Azért tettem bele a játékfejlesztők részt is, a Sony -t meg azért (meg persze a Mikrószaft is jöhet ide) mert elkezdte ez a hülye lovagolást azon hogy egy adott generáción belül kell egy erősebb gép. Nem tudom, én a mai napig beülök egy TR 1, Gran Turismo 2, vagy Medal of Honor elé, és örülök mint egy kisgyerek, amikor játszok velük, hiába szállt el felettük az idő, pedig aztán ha hat kezem lenne, az is kevés lenne megszámolni hányszor játszottam végig őket.

    Akkoriban teljesen más volt a játékfejlesztés, és a hozzáállás a fejlesztők és kiadók részéről. Nem azzal telt el az idő a fejlesztésre, hogy minél tökéletesebb legyen a grafika, hanem azzal, hogy az a valami, amit csinálnak, legyen tele tartalommal, ötlettel, legyen egyedi, tudjon valami olyat amit a többi nem. Művészet volt az, ami mára iparággá vált. Futószalagon gyártják őket, évről évre szinte ugyanazt, egymást koppintva. Sehol semmi egyedi, semmi új. Nem is törekednek rá. Menjen 4K -n, meg legyen FHD 60 FPS, (PC -n meg úgy amilyen gépe van az illetőnek) azt ennyi.
    PS4 -en eddig a Journey volt az egyetlen, amire azt mondtam, hogy úristen, le a kalappal, olyannak voltam részese aminek eddig még nem. Pedig aztán... baromi egyszerű játék grafikailag, és még csak hosszúnak se hosszú. Mégis volt benne valami egyedi, valami új. Ezzel persze nem azt mondom, hogy ilyen értékű játék nincs több, mert van, csak nem annyi, mint régen, legalábbis szerintem. Sok sok játékkal játszottam PS1-PS2 -őn, azért merem ezt állítani.

    A másik meg, hogy nem volt ám internet ezeken a gépeken... tudjátok jól. Nem volt utólagos frissítgetés, félkész játék. Kijött ahogy kijött, ami hulladék volt az meg is bukott, a nevesebb fejlesztők meg addig csiszolták a játékot amíg az úgy nem ment ahogy megálmodták. És csak utána adták ki.

    Szóval minden gennek meg van a maga pozitívuma, de a régiek felé billen a mérleg. Más lett az érték a játékiparban, és úgy gondolom, szerintem ez nem a jó irány.

    +dinostaRR: feljebb írtam, természetesen nem akarok általánosítani. :) De az ahogy mondtam, a játékipar valahogy egészen más irányt vett.
    Az, meg hogy nem leszek "prő" a géppel... nos, tekintsünk vissza erre a posztra két év múlva, amikor az alapgép megy a levesbe mert szar optimalizálatlan játékok jönnek majd rá (mint most) míg a Pro lesz a prioritás. Nekem ez a "mi törődünk az alapgépesekkel" dolog a Sony -tól bűzlik.

    Leszögezném: szigorúan magánvélemény, senki más véleményét nem akarom megmásítani. :)

    [ Szerkesztve ]

    God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

Új hozzászólás Aktív témák