Új hozzászólás Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz SityiSXT #212460 üzenetére

    A PS4-be SATA csatlakozós 2,5" vinyó passzol, de tudni kell, hogy technikailag ez is USB-n keresztül van bekötve. Viszont az UNMAP/TRIM és az UASP támogatás az hiányzik, ez ad egy pofont az SSD többletteljesítményének. Plusz ahogy írtad is, a játékok alapvetően a gyári, évtizedes Hitachi/Toshiba merevlemezekre vannak optimalizálva.
    Én úgy gondolom és nálam is így van, hogy a legjobb ha egy kisebb SSD-t (256 GB) pakol az ember a konzolba, abból is egy jobb fajtát, hogy ne legyen gond a TRIM hiánya (lehetőleg ne TLC/QLC, ezek írása belassul). Ezen elfér az aktuális pár játék, ha pedig szükséges, akkor a többi az mehet tetszőleges külső vinyóra, és lehet oda-vissza áthelyezgetni közöttük (ez lényegesen gyorsabb mint az online letöltés).
    A beépíthető SSHD-vel az a gond, hogy a 8 GB egyrészt nagyon kevés, másrészt jellegéből adódóan alig-alig segít. A PS menüjén érezni a hatását, de a játékokon nem igazán. Ráadásul az egyedüli szóba jövő Seagate SSHD az egyben SMR is. Az SMR vinyók írása nagyon belassul ha már egyszer teli lettek írva, ezért itt is kívánatos lenne a TRIM.

    <-ƘƘ->

Új hozzászólás Aktív témák