Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

    Egészen eddig nekem kimaradt a Dragon Quest sorozat (is). Ezért izgatottan álltam neki ennek a résznek. Sokan nincsenek tisztában vele, de általánosságban ezt a játéksorozatot tartják az RPG és/vagy JRPG játékok ősének. Általában minden rész, messze megelőzte a korát. Erről bővebben itt [link]

    Előre tudtam, hogy ha nekiállok akkor egy hosszú kaland fogja kezdetét venni. Ezért kicsit halogattam is, míg be nem fejeztem a meglévő, rövidebb játékaimat.

    És most, hogy végeztem vele, visszagondolok, hogy mennyire hosszú, tartalmas, aranyos, forduatos és mindenekelőtt emlékezetes kalandon vagyok túl. Ez a játék, a mai átlag játékokhoz képest grandiózus! Szinte minden tekintetben. Ha valamihez hasonlítani kellene akkor a The Witcher 3 jutna eszembe. A sztori nagyon hosszú, nagyon változatos, és egy borzasztó kellemes tempóban folyik végig. Annyi minden történik benne, hogy leírni is nehéz. És ha visszagondolok rá, hogy honnan indultam és hova jutottam.. elképesztő.
    Nem vagyok egy öreg róka JRPG játékos, de azt hiszem leírhatom, hogy ez a JRPG-k mintapéldája. Senki ne ijedjen meg ettől. Ugyan olyan RPG ez is mint a többi, csak itt a harc körökre osztott. Ennyi az egész. Ettől még bátran nekiállhat bárki, aki nem játszott JRPG-t, vagy idegenkedik tőle. A játék meglehetősen nyugati. Mind a táj, a történet tekintetében, egyedül Toriyama Akira karaktereiben köszönnek vissza a japán jegyek. Igen ő rajzolta a Dragon Ball-t is. Sőt a játék nem egy eleme is merít a Dragon Ball-ból, elég sok. Viszont a sztorira, nem a jól megszokott japán elborultság jellemző. Teljesen nyugati az egész. A jó és rossz. A fény és sötétség harca. Ami a kezdetektől, egy borzasztó kalandos úton jut el a végkifejletig. Nagyjából 45-50 óra az alap sztori, de... 100+ óra a történet leges-legvége. A játékhoz kötelező az angol tudás. A játék nem mindig vezet kézen fogva. És ha valaki nem érti a párbeszédeket, akkor akár hetekre is képes eltévelyedni a játék egy-egy pontján. Igen, akár hetekre is, mert a játékban bejárható világ ennyire hatalmas. (Jó mondjuk ha valaki nem tudja mi van, akkor úgy is YT felé fordul manapság :((( )

    A játék gyönyörű grafikailag. Hibátlan. Igaz, hogy rajzolt, cell shaded(?) grafika. De az összkép varázslatos. A játékmenet tökéletes, egyetlen apró hibával sem találkoztam. Egyetlen negatívum, a zene. Az viszont eléggé, főleg egy Nier: Automata után (azt játszottam előtte). Konkrétan, én a leghalkabbra állítottam már az első órákban. Midi zenék, és ismétlődnek elég gyakran. :(

    Ezt leszámítva ez egy tökéletes játék. Meseszép, emlékezetes, hangulatos. És olyan tartalmas, olyan hosszú, hogy besz***. :)

    Mindenkinek ajánlom. Főleg akik odáig vannak az Ubi, EA féle ****-ért. Nem ártana kicsit kimozdulni a komfortzónátokból, és kipróbálni valami újat, valami igazán egyedit. Valami igazán jót. :U

    (L)

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák