Új hozzászólás Aktív témák

  • Carlos Padre

    veterán

    válasz NyMRooD #157116 üzenetére

    Nem tudom volt e szerencséd összehasonlítani a két megoldást, de az xbox bc leginkább csak arra jó, hogy legyen mit a ps tábor orrá alá dörgölni, közel sem akkor a ájulat, amilyennek be van állítva. Sajnos a régi 3d játékok nem öregedtek szépen, az xbox emu pedig nem csinál nagyon mást, csak magasabb felbontásban futtatja a játékokat, néha néhány játékban kicserélnek pár textúrát és ennyi, a jobb futást a gép ereje elintézi. Ez azoknál a játékoknál elég is, amik már eleve mocsok jól néztek ki , pl red dead redemption, de a régebbieknél gyalázatos tud lenni a látvány. Pc-s emuknál legalább van egy csomó lehetőség crt-s kinézetet varázsolni a crtre tervezett játékokra, de itt semmi. Ezzel szemben a Sony agyonpocskondiázott megoldása igyekszik visszaadni a játék eredeti kinézetet.
    Ezzel nem az mondom, hogy a visszamenőleges kompatibilitás nem jó dolog, csak a jelenlegi bc egy nagyon kényszermegoldás. A sony már belefutott ugyanebbe a ps3-nál, a ps2 és a ps3 hardveresen volt kompatibilis az előző gennel ( ahogy mellesleg a nintendo is egy ideig) ami jól működik, de drága. Viszont a ps3 idejében terjedtek el s hd/fullhd tvk, ami egy választóvonal, a régi játékok szarul néznek ki nagy felbontású tvken. Valószínűleg ezért is került ki hamar a hardveres kompatibilitás a ps3-ból, nem elég, hogy drága, még a végeredmény sem jó, jött a szoftveres emuláció, ami flexibilisebb, de jóval bonyolultabb, majd dobták az egészet és azóta is remasterelik az arra érdemes cimeket. A microsoft most tart ott, sok a Sony a ps3 szoftveres emujával.
    A következő gen jóval könnyen helyzetben lesz ilyen szempontból, nem kell biztosítaniuk csak az ezzel a generációval való kompatibilitást.

    Uff, én beszéltem :D

    Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

Új hozzászólás Aktív témák