Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz Ear001 #71796 üzenetére
De ezt lehet azért tovább is gondolni. Ténykérdés, hogy Szíria ég. Egy zsarnok despota írtja a saját népét tűzzel, vassal, gázzal. Nem katonák feszülnek egymásnak, hanem olyan korú gyermekek halnak naponta tucatszám, mint a mi gyerekeink. A kurdokat pusztítani akarják, csak azért, mert vannak, léteznek. Azt mondjuk, Európának meg kell védenie magát. Ha ezt sarkosan mondjuk, akkor azt is mondjuk, hogy azoknak az embereknek ott, Szíriában, el kell fogadniuk a sorsukat. De gondoljuk még tovább. Szíria nem kis mértékben azért ég, mert két nagyhatalom, Törökország és Oroszország bőven tesz a tűzre, saját politikai érdekeiket nézik csak, támogatják a már említett despotát, és bőven kiveszik a részüket a civil lakosság gyilkolásában (akár közvetve). Törökország és Oroszország, hahó. Két olyan ország, ahol már nem igazán beszélhetünk demokráciáról, amit egy-egy önkényúr vezet, és amelyeket szinte az egész világ elítél. Kivéve minket, az EU-ban mi vagyunk az egyetlen ország, amelyek kifejezetten demokráciának tekintjük őket, elismerjük a vezetőjüket, meglátogatjuk őket és ide is hívjuk őket, így ők elmondhatják, hogy az EU-n belül is van olyan ország, amely elismeri őket. Vezetőik feje pedig nyakig szorult Putyin és Erdogan seggébe. Akik égetik Szíriát, ahonnan menekülnének az emberek.
Kérdés: ha eszkalálódik az ukrán konfliktus, az oroszok megszállják Ukrajnát, majd megszállnak minket is, és elindul a magyar lakosság tömeges mészárlása, akkor ugyebár mi sem várhatjuk el senkitől, hogy befogadjon minket? A kérdés hipotetikus, tudom, de a fentiek fényében a válasz egyértelmű. Ha arra voksolok, hogy a jelen helyzetben NEM JÖHET SENKI Európába, akkor arra is voksolok, hogy hasonló helyzetben az én lányom is a kezemben haljon meg, mert nem mehetek a szomszédba.
Bonyolultabb ez a kérdés annál, mintsem legyen-e kerítés, vagy sem. Megjegyzés: ha nagyon jönni akarnának a migránsok, akkor jönnének, kerítés ide vagy oda. Bonyolultabb annál, mintsem az egyszeri választó, vagy akár a Fidesz politikusainak 99 %-a megérthetné(vö.: Németh Szilárd). Bonyolultabb annál, mintsem hogy Magyarország megoldja. Ki tudja, talán nem is lehet megoldani. De pl. kiállhatnánk mi is az orosz és a török politika ellen, és verhetnénk azon is az asztalt, hogy humanitárius katasztrófa van, és ha nem akarjuk, hogy eszkalálódjon (akár úgy, hogy milliók indulnak meg), tenni kell valamit. De nem jó, mert ezzel nem lehet választást nyerni, márpedig itt csakis ez a lényeg.
És itt jön az egyik fő bajom. Határozott véleményem, hogy vezetőinket nem érdekli a valós probléma. Leszarják. Nem fontos. Nekik választást kell nyerni, és kiszámolták, hogy úgy lehet nyerni, ha állítunk egy könnyen felfogható, közös ellenséget. Ez A Soros és A Migráns. Ez kell ahhoz, hogy legyen még négy év, meg még nyolc, és még sok milliárd Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak. Ha a Habony-művek azt hozta volna ki, hogy be kell telepíteni 2,5 millió migránst, állampolgárságot adni nekik, szavazati jogot, és ezzel nyernének, megtennék.
Az, hogy a kérdés bonyolult, és a "Stop Soros" segít átvinni az üzenetet, baromság. Ezzel nekem senki ne jöjjön. Ez egy borzalmasan végletes leegyszerűsítés, ami ráadásul hazugságra épül, mert 75 IQ felett mindenki tudja, hogy nincs semmiféle Soros-terv, én legalábbis még nem láttam egyet sem. Nekem is végtelenül ellenszenves a figura, és nem nagyon tudok azonosulni sok esetben az egyes támogatott jogvédők szélsőségesen liberális elveivel sem. De ettől még ténykérdés, hogy Sorostól nem kell az országot megvédeni. Én sem támogatnám, hogy fogadjunk be nagy számban menekülteket, de a kerítés nem megoldás. A sok milliárdnyi plakátpénz meg aztán különösen nem, ez egyetlen migránst sem tart az országon belül. Belegondolok, hogy esetleg ebből a pénzből valós problémát is lehetett volna megoldani... De nem, ez kampány, ellenségkép generálva, a tábor összehozva, és nem mellesleg még Rogán Tóni szomszédja is keresett rajta jó sokat.
És a végszó: a legborzalmasabb az, hogy mindezek ellenére kénytelen vagyok azt mondani, hogy ma Magyarországon csak a Fidesz képes kormányozni. Egyik ellenzéki párt sem lenne képes önállóan kormányozni, az "összefogás" pedig, ami elég volt egy vasárnap Vásárhelyen, édeskevés lenne egy kormány megalakításához. Ez mutatja a totális csődöt: a kormány olyan, amilyen, az ellenzékre viszont egy csattogós falepkét sem bíznék. És az igazi kilátástalanság emiatt van.
Bízni pedig csak egy dologban tudok: vezetőink (akár Orbán Viktor, aki kivételes képességű politikus) egyszer talán rábrednek, hogy ennek az országnak merre kell haladnia, és el is indulunk valamerre.
Uff, beszéltem.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mercutio_ #71797 üzenetére
igen-igen. (persze a szűkítések mellett megy az atyáskodás, lásd pécs, stb. milliárdos adósságok lazán átvállalása és kifizetése a kincstárból)
valamelyik önki választás előtt előtt fél-egy évvel levitték a polgi illetményt a minimálbérre -> na gondolhatod hogy kis faluknál ahol a polgármester csinál minden K+F+TMK meló adminisztrációt árokásás kijelölésétől az utcaseprésig, mit jelent ez..."menjen a f***om polginak havi 70k-ért egy egész faluért vállalni a felelősséget".
persze a nari emberkék tudtak erről, hogy a választások után pár hónappal vissza lesz emelve az illetmény, és meg is történt
@szerk: itt is az olasz modell körvonalazódik
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #71795 üzenetére
- az önkormányzatokat (mert önálló döntéseket hoznak)
Kivéve, ha a saját embereivel van tele, mint jelenleg. De még bennük se bízik (+ oszd meg és uralkodj) így azok hatáskörét és bevételeit is tovább csökkentette.btw az önkorik is leginkább csak a hűbéri lánc és sógor-koma-mutyi melegágyai , képviselőstől, mancikástól.
(B)crey/B) volt egy jó cikk az olasz politika/korrupció témában. A lényege az volt, hogy a nyitott határok miatt pont az a réteg aki változtathatna inkább külföldön boldogul mert vagy nem akar tenni, vagy belefáradt a szélmalom harcba.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ear001
addikt
válasz Freddy76 #71784 üzenetére
Én nagyon fura helyen élek. Idemásolok egy szöveget:
"Őszintén mondom nektek: nem szeretem a "Sorosozást". Nagyon nem. Ráadásul a felgyorsult kommunikációs térben így nincs is idő kitárgyalni ténylegesen a valós és az egész világot fenyegető problémát, a tömeges gazdasági és klímaváltozásból eredő migrációt. Mert a probléma valós, az elkövetkező években, évtizedekben ez központi kérdés lesz Európában, de az egész világon is. Sőt arról sem tudunk beszélni, hogy azért mégsem olyan ördögtől való, hogy tavaly napi maximum öt fő háborús zónából menekülőt befogadtunk. (Ők tényleg oltalomra érdemesek, politikai vagy vallási üldözöttek és nagyrészük már nem tartózkodik hazánkban) Sőt azt sem mondhatjuk ki, pedig ki kellene, hogy befektetéseket arab országokból is várunk, mert azok erősítik a gazdaságunkat. Pedig szerintem az előzőekkel semmi gond nincsen. Csak kifejteni, elmagyarázni sosincsen idő. Tehát a lényeg nem "Soros", hanem hogy lássuk a valós problémát és bizonyos részleteket pedig kezeljünk a helyén. Elfogadom, hogy a kommunikáció tömegesen így hatásos, de ez nem kell, hogy legyintésre késztessen minket.
Tehát amikor a plakátokat nézzük, értsük az üzenet mögötti valós problémát: Európa és az európaiak megszokott élete tényleg veszélyben van. És ha tetszik, ha nem: a határzár olyan folyamatokat indított el, melyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy Európa foglalkozzon a saját védelmével. Úgy tűnik, hogy ezt egyre többen megértik.
Én szerencsémre sok helyen megfordultam a világban, sok közösség életében részt vettem itthon, egy ideje települési szintű közösségépítéssel foglalkozom. Bátran kijelentem, hogy egy közösség akkor működik jól, ha bizonyos szempontok szerint homogén. (kulturálisan, vallási elköteleződésében / tehetségben, intellektusban...) Nálunk gazdagabb országokban sem működik az integráció, mert az arányok eltolódtak. Pedagógusokkal beszélgetve egy 25 fős osztályban is maximum 2-3 "kilógó, integrálandó" gyermeket tartanak elfogadhatónak, mert különben a teljes közösség kárt szenved, a képességek tömegesen gyengülnek. Magyarországon pedig, ezt is ki kell mondanunk: van integrációs feladatunk tömeges gazdasági bevándorlás nélkül is. Tehát még egyszer: nem "Soros" a lényeg (továbbra sem szeretem a szót, na jó szegény öregemberrel sem szimpatizálok), hanem azt kell megértenünk, hogy mik a valós veszélyek, melyek talán inkább már gyermekeink idején komoly konfliktusokhoz, népvándorláshoz vezethetnek. Van olyan politikus, aki időben felismerte a valóságot, mások meg még most sem eszmélnek."Lehet ezzel a szöveggel egyetérteni, vagy éppen nem, vitatni bizonyos részeit, vagy az egészet, nem is ez az érdekes. hanem az, hogy ez egy Fideszes alpolgármester publikus megnyilatkozása, mondhatni kampányszövege. Nálunk az önkormányzat amúgy elég egyívású, csak fideszes van benne, tehát akár ezerre csavart migránsozás is mehetne, de semmi. Még egy Sorosozós óriásplakát sincs. (kicsit sokkot is kaptam, amikor beautóztam Fehérvárra, ott aztán adagolták a propagandát az út szélén rendesen.)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz #31733248 #71794 üzenetére
OV két dolgot utál nagyon:
- az önkormányzatokat (mert önálló döntéseket hoznak)
- Budapestet (mert ő vidéki ember lélekben)ehhez tedd hozzá, hogy a fideszben a pártapparátusi piramis sokkal meredekebb, egy sima belépős pártkönyvet is személyesen a fővezér ír alá, míg más pártoknál elég a területi irodavezető mondjuk...
-
törölt tag
"És maguknál Budapesten mit gondolnak a migránsokról?" - igen, ez az egyik árok. Viktor rendszeresen szembeállítja a vidéket Budapesttel. Sokan gondolják emiatt úgy, hogy Budapesten migránsokra vágyó nemzetietlen liberálisok élnek, amolyan negatív ellenpontjaként a józan paraszti eszét és magyarságát megőrző vidéknek. Újabb árok, amely segít egyben a tábor vidéki részét.
Egyébként pedig számomra nem kérdés, hogy nem akarom a hazámat feketék, arabok, afgánok tömegével megosztani és eszem ágában sincs a határzár lebontását kezdeményezni. Ugyanakkor ezt a velejéig korrupt, állandóan gyűlölködést szító, a valódi problémák (kivándorlás, egészségügy, oktatás, gazdaság, állam) megoldására teljesen képtelen társaságot el akarom zavarni. De nagyon.
-
gorgo
őstag
Nagyon jól összefoglaltad a helyzetet. Meg Freddy is.
Sajnos, a világszintű külpolitika pont vityának kedvez, nyomhatja ezt a propaganda bullshitet. A helyzetet belülről, nem igazán lehet megdönteni, és a globális gazdasági/politikai helyzet abszolúte és m.ország helyzetéből nézve is romlik.A baj csak az, hogy most váltottam munkahelyet, emellett a magánéletem olyan mint egy masszív viharzónába került repülő. Lófasz esélyem/kedvem van külföldre menni.
Európában én is csak betelepülő lennék, nem is tudom hová mennék, de, talán Dániába. Vagy messzebb, Új-Zélandra. De ezek csak fikciók, mert baromira nincs kedvem, ill. (nagyon) nem elég a motivációm. Marad tehát a migráncsozó magyar valóság. Ezt kell szokni.
Egyszer azért valaki felszolgálhatna egy jó kis narancs pártrendezvényen metil alkoholos welcome drinket.
Ugyanakkor meg az is nagy igazság, hogy jelenleg nincs kormányzásra képes alternatíva, az ellenzék (amit próbálnak ellehetetleníteni) halott, töketlen. És ez is sokmindent elárul.[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Byk01
őstag
válasz jjeahh #71788 üzenetére
Te könnyen beszélsz ott az erdőn-hegyen. Ha jönnek a migráncsok, csak kivezénylitek a mackókat, aztán annyi
Én meg azért beszélek könnyen, mert láttam már migráncsot (Koszovóit, arabot, ki tudja milyet ... bezárva, szabadon, útban Magyarország felé), és tudom (szakemberektől), hogy egyik se azért jön ide, mert itt akar élni, magyar nőket erőszakolni, hanem menne tovább Ausztriába, Németországba, stb. a már ott lévő barátaihoz, rokonaihoz. És ott leginkább békében élni és dolgozni akar.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
MODERÁTOR
A gyerekkori legjobb barátom apja kitett FB-re egy migráncsozó cikket. Az hogy távolabbi ismerőseim között vannak Fidesz hívők, és fossák a baromságukat, azt mondom rá hogy oké... legyen, ritkán jut el hozzám, de ha mégis, és zavar, akkor leiratkozom a feedjükről. Viszont itt jött el az a pont, amikor már beleálltam a vitába, mert egy olyan emberről beszélgetünk, akit gyerekkorom óta ismerek.
Idézem a beszélgetést:
"Mi nem ezt akarjuk. Erről miért nem eszélnek az rtl klub híreiben. Szégyelheti magát minden ,, magyar" ember aki a bevándorlásra szavaz. Ugyan ez van Svédoszágban, Finnországban, Belgiuumban, Franciaországban stb. Szavazásnál erre gondoljon minden migránssimogató hazaáruló."
Válaszom:
"Tudod Pista, a tévénézés helyett menj körbe Európában (ahogy én teszem), és láss a szemeddel, ne csak az eléd tálalt fals propagandát fogyaszd. A helyzet nem idilli, és valóban tenni kell valamit egy olyan helyzetben, ahol szó szerint egy kontinensnyi ember kezd el menekülni a háborúk, víz- és élelemhiány elől. Vagy dönt úgy, hogy neki mindenhol jobb, de ott ahol van éppenséggel nem, mert az élete forog kockán, vagy azt látja, hogy senki és semmi nem akadályozza meg azt, hogy Ő átkelhessen egy jobb jövőt ígérő helyre. Kezelni kell? Persze. Legyen ez a mindennapok kérdése olyan embereknél, akik az életben nem találkoztak még csak arab vagy afrikai emberrel, nem hogy menekülttel? Kötve hiszem.
Köszönik szépen amúgy, az általad említett országokban (és még egy párban ahol jártam az elmúlt két évben), élik az emberek a mindennapjaikat. Igen, van egy-két idióta, akit ha épp erőszakolnak, akkor is foggal-körömmel küzd a liberális világképéért (és őket sem épp piedesztálra emelném), de azzal sem leszel beljebb, ha vakon fújod azt amit szó szerint a kormány média eléd szór. London, Amszterdam, Brüsszel, München, Manchester csak egy pár város ahol jártam (nem beszélve az USA-ról). Valahogy ott nem jellemző az ilyen jellegű propaganda, pedig ők valóban érintettek. Náluk valóban vannak terrorcselekmények, valóban halnak meg emberek oktalan, esztelen és visszataszító kegyetlenségek miatt.
"Panem et circenses - kenyeret és cirkuszt" a népnek, tartja a mondás. Sokkal egyszerűbb itthon szétszórni ezt a szar propagandát, mint az olyan dolgokkal foglalkozni, ami valószínű el sem jut sokakhoz, hogy miért lejt a pálya a választásokkor, miért szerezhet a Fidesz 2/3-addal, amikor kevesebb szavazatot kap, mint amennyivel 2006-ban elvesztett egyet, miért kell hónapokat várnia egy közeli családtagomnak szövettan eredményre, miért él az általános iskolai osztálytársaim harmada külföldön, miért kell nekem egy évben 120 napot a páromtól, barátaimtól, családomtól távol töltenem, hogy versenyképesen megfizessenek, miért álltunk rá a gyári melós képzésre, ahelyett hogy a jövőnkbe és az oktatásunkba invesztálnánk, miért tart ott egy átlagos 30 éves pár, hogy saját lakást éppenséggel alig bír megvásárolni olyan árak vannak, mellé viszont elenyésző épphogy túlélésre elegendő fizetések, miért nem épült még meg a mai napig a 3-as metró Káposztásmegyerig, miért gazdagodnak megint olyan emberek és olyan rétegek akik gyakorlatilag ha meg kellene élniük a munkaerő piacon valószínű éhen halnának annyira alkalmatlanok bármire, és mégis ők vesznek milliós villákat, nyaralókat, jachtokat, juttatják helyzetbe a haverokat, családokat, és még sorolhatnám.
Tudod 2010-ben mindenki jóízűen szajkózta az elmúltnyócévet, hát a helyzet az hogy megint elmúlt 8. 16 év az én felnőtt életemből, 16 a tiédből és a te korosztályodéból, és nem hiszem hogy akár te, akár bárki más előrébb tartana, mint tartott 16 éve, viszont nem élünk örökké, hogy ezek a dolgok másodlagosak legyenek.
Szóval ha idáig eljutottál az olvasásban, azt javaslom hogy gondold végig hogy valóban az-e a fontos az életben, hogy valaki migránssimogató, vagy nem, hanem inkább az, hogy a gyereked, vagy a leendő unokád egy kicsit is jobban éli-e le az életét, mint akár te tehetted, és megtehet olyan dolgokat, ami a te korosztályodnak pont nem adatott meg, egy hasonló rendszerben.
Én nem sokat éltem abban az érában, de elég fellapoznom egy történelem könyvet ahhoz, hogy tudjam - nem is szeretnék, és ha azon múlik én leszek a következő, aki 30-as évei elején emeli a kalapját, és elindul a világba, ahol lehet hogy hangyányit nagyobb az esélye annak hogy valami állat felrobbant, de legalább élhetek egy normális életet."
A válaszát már ide sem másolom, mert kb. annyi volt hogy igazam van egy pár dologban (szerintem amúgy mindben), de én nem jártam "no-go" zónákban, így nem is érthetem Ő miről beszél... És itt feladtam a dolgot, mert felesleges. Felesleges a billentyűzetet koptatni. És ez az eset azért is esett nagyon rosszul, mert a csávó nincs elzárva a hírek elől, mint a vidékiek jó része. Ő ezt választja.
Ahogy Freddykém megfogalmaztad, "puhos-kancsöcsös középkorú malacok" a fotelből okoskodnak, úgy hogy a valósághoz semmi közük. Ez az ország. Ez az Országunk. Ebben élünk. Együtt. Még egy ideig. Ha itt megint 2/3 lesz, én veszem kalapom, és költözünk kifelé az asszonnyal valami migránsövezetbe, amíg lehet és Viktorka nem dönt egyszer úgy, hogy útlevelet sem adnak már ki csak úgy, csak a haveroknak.
Szörnyen igaz az amit mondtál. "Nem értem, miért kell ekkora kurva nagy árkokat ásni ebben a szegény országban. " Én sem. És rettenetesen szarul érint az, hogy egyre inkább úgy néz ki a dolog, hogy két újabb fiatal fogja itt hagyni az országot és a lelkes árokásó elvtársakat. Mert elegem volt ebből a közegből.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Studi
veterán
Már tán az internet is elfelejtette, de ez már a legelső periódusuknál is leírtam: lehet vitatkozni a politikájukon, nézeteiken. Jó-nem jó, az tök mindegy. De amit a háttérben dolgoznak, ahogy módszeresen építik a gazdasági hatalmat, és ahogy módszeresen csinálják ki a többi pártot, az kib@szott veszélyes. És a pártok esetében nem feltétlen kell az ellenzékükre gondolni.
Most a kezükben van kb. minden. Főleg az összes pénz, és összes médium. Az összes felügyeleti szerv, az "igazságszolgáltatás". Így már kegyetlen nehéz lesz szabadulni tőlük.
Azért reménykedem, hogy nem a mai volt az utolsó narancsos bukta, lesz még tavasszal minél több.
-
Lassú Víz
addikt
"Nem értem, miért kell ekkora kurva nagy árkokat ásni ebben a szegény országban. Remélem, akik most Vásárhelyen szavaztak, arra is szavaztak, hogy ezekből az árkokból elég..."
Egyetértek. Sajnos nem lesz ilyen egyszerű. Ezeket az árkokat legalább olyan mélyre belevésték az emberek tudatába mint a jogászok fenntartásait a mérnökökkel szemben és fordítva.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #71787 üzenetére
Én tv-t nem nézek, felénk haveri körben nem beszél senki erről, ha a neten szembefutok a témával átugrom, lassan kis túlzással már-már azt sem tudom miről van szó... mondjuk az erdőn, a medvék között nincs sok szükségem rá
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
t_a_m_a_s
addikt
Az az érdekes, hogy a FB üzenőfalam azzal van tele, hogy mindenkinek a töke kivan már ezzel. Az utcán elcsípett beszélgetésekből, mindenhonnan ez jön le. És bazdmeg mégis elég komoly összeget tennék rá, hogy ez lesz még négy évig... Már az is csoda lesz ha nem lesz meg a 2/3.
Holnap majd jól beletépünk...
-
spanyoll
addikt
Tegnap ünnepeltük gyerekkori jóbarátom születésnapját három fős óriás társasággal. Homokban macskaszarevő korunk óta barátok vagyunk, ismerjük egymást mint a rossz pénzt. Másfél órán át ment a vita arról, hogy az ünnepelt demagóg csőlátású vagy sem, mely során mi megállapítottuk, hogy szerintünk igen, ő meg mondta, hogy de nem, ő csak azt mondja el mindig, ahogy a világ van, az objektív valóságot.
Mondanom sem kell, hogy ebből adódóan nem véleménye van a dolgokról gyakran, hanem univerzális igazságként nyilatkoztatja ki a mondandóját. Amikor előkerült a migráncs téma, és rázendített a soros által pénzelt civil szervezetkre, akkor közöltem, hogy ezért most ő áll egy kört és téma lezárva, mert nincs kedvem fingot hegyezni."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Mr.Csizmás
titán
-
Freddy76
addikt
Hétvége, wellness szálló, gyerek a csúszdán perpetum mobile üzemmódban két másik kislánnyal, én a szomszédos húgymeleg bugyogtatóban áztatom a hájam, és elégedetten nézem a gyermeket. Körülöttem kevés ember, két hozzám hasonlóan puhos-kancsöcsös középkorú malac nézi a gyerekeket, a másik két leány apja, beszégetünk, az élet szép. Ők az Alföld közepéről valók, mérnökemberek, akár értelmiségiek (bár a mérnökökkel szemben elég komoly fenntartásaim vannak). Semleges témák, Audi, Mercedes, pálinka, nők, a nagymellű kis picsa a szomszéd medencében, hasonolók. Mire az egyik felteszi a kérdést: "És maguknál Budapesten mit gondolnak a migránsokról?" Azt mondtam, hogy én erről nem szeretnék beszélni. Mire jön a következő "Miért, ön hisz Sorosnak?" Mondom nem, azt mondtam, hogy nem szeretnék erről beszélni. "De miért nem, maga szerint jöhetnek?" Mondom nem, de szerintem nincs migránsválság, évek óta nem jönnek migránsok, ez az egész csak politika, a tömegek hülyítése, a valódi problémákról elterelés. Amúgy pedig Szíriában tényleg gyerekek, nők halnak meg tömegesen, szóval még akár arról is szó lehetne, hogy valóban vannak menekültek, akikkel esetleg tényleg foglalkozni lehetne. Mire az egyik, a szemüveges dagadtabb, megkérdezi, hogy Budapesten sokan támogatják-e a migránsokat. Ekkor már tele volt a faszom, és azt mondtam, hogy meggyőzni úgysem fog senki senkit, legfeljebb megállapítjuk egymásról, hogy én liberális sorosbérenc vagyok, ők pedig plakáthülyített fideszdroidok. De ekkor már felálltam, és otthagytam őket a picsába, és arrébb mentem három méterrel.
Nem értem, miért kell ekkora kurva nagy árkokat ásni ebben a szegény országban. Remélem, akik most Vásárhelyen szavaztak, arra is szavaztak, hogy ezekből az árkokból elég...
Slusszpoén: este a minidisco itán beszélgettünk a lányok anyukáival (apukák ittak a bárban, én is ittam, de én gond nélkül iszok a feleségem társaságában is), és elmondták, hogy szörnyen elegük van nekik is abból, hogy csak erről tudnak beszélni a férjeik, és bárhol találkoznak valakivel, öt percen belül soros-migráns vonalra terelik a diskurzust.
-
Real_Necro
veterán
Crooked House is megnézve. Meg van csavarva rendesen.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
titán
B+, ilyen az én szerencsém. 24fok van de be van borulva és esik...
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #71773 üzenetére
Mostanában kimaradnak a sorozatok, tegnap a Wind River-t néztük. Az egész jó volt, igaz nem nagy a történet.
Pár napja meg a Gyilkosság az Orient Expressen újrafeldolgozását. Az is tetszett.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
t_a_m_a_s
addikt
Sorozatbubusok, nézi, nézte valaki?
-
törölt tag
válasz rbalint88 #71770 üzenetére
"én is nézegettem a dzsini által keresett mondeo-kat, tök jó autó, de valahogy nem tudok beleszeretni. racionálisan nézve tökéletes és még vezetési élményt is ad, de sajnos túl kommersz ahhoz, hogy igazán lelkesedni tudjak érte."
Nálam nem kis részben azért lett Octavia, mert a középkategóriás modellek (Mazda 6, Alfa 166, Opel Insignia, Honda Accord, Ford Mondeo) csak a 180-200 lóerős, feláras motorokkal képesek hozni a 150 lovas Octaviám dinamizmusát (az alsó-közepesek pedig méretben maradtak le) - jóval drágábban.
-
törölt tag
válasz rbalint88 #71754 üzenetére
"Econ: baromi jo a dsg, amig nem kell javitani. Meg ha nem kell sokat Y-ozni, mert az 1-R-1 az koztudomasuan kurva lassan megy neki."
Mindkettő igaz. Hátramenetből egyest kapcsolva akkor jó, ha az ember teljesen állóra fékezi a kocsit, egyébként nagyon lassú. Én most ezt ugye bérlem, ha valami beadná a kulcsot, aznap kapok egy másik autót helyette.
-
rbalint88
addikt
válasz j.bravo #71769 üzenetére
unokatesómnak V60 van, kurvajó autó, de legalább annyira nem praktikus, mint a 156.
D3 (2.0 dízel, 5 henger, 163 ló), Geartronic (6gang hagyományos automata), egy chipet elbírna, de kellemesen megy és szép a hangja forgatva.
170-től még tud indulni valamennyire, de azért ott már veszít a méltóságából és érezni, hogy a 163 táltos póni küzd az 1600 kilóval.én is nézegettem a dzsini által keresett mondeo-kat, tök jó autó, de valahogy nem tudok beleszeretni. racionálisan nézve tökéletes és még vezetési élményt is ad, de sajnos túl kommersz ahhoz, hogy igazán lelkesedni tudjak érte.
-
j.bravo
addikt
válasz rbalint88 #71768 üzenetére
A v70 nekem nagyon bejön, nem tudom hogy a 156-ost elcserélném-e rá, de nem zárkóznék el élből
viszont az összes eddigi Mondeo tulaj akivel beszéltünk autókról, nagyon szerette.
Oldalági főnökféle anno amikor kb 3 éve le kellett cserélnie a céges Mondit és s60-at kapott helyette, sokat elégedetlenkedett (nem a menetteljesítmény, hanem a mindennapi praktikum meg pakolhatóság miatt).[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
rbalint88
addikt
Ebben a hasznalatban tud tisztulni a reszecskeszuro, ugyhogy akar lehet is dizel. Viszont a powershiftrol lebeszellek. Ha az beszarik, az nagyon be van szarva es nem nagyon van ember, aki hozza tudna nyulni. A dsgre legalabb van kiepult hatteripar, a hagyomanyos automatara meg foleg es annak meg mindig olcsobb a felujitasa, mint egy duplakuplungose. Emiatt ingabb insignia, j astra vonalra terelnelek, ha automata kombi kell. Vagy volvo v70, az nagyreszt mondeo platform, de sajat motorokkal es hagyomanyos automataval.
-
Balinov
titán
válasz t_a_m_a_s #71756 üzenetére
Első még szinte friss jogsival egy 520i volt, aztán egyszer Egerből haza egy 3.8v6 grand voyager, volt egyszer egy smart, egy új golf 2 éve, meg egyszer egy Győr Hegyeshalom körön egy 9-5 Aero. Utóbbi kibaszott élmény volt, pedig finoman vezettem, tulaj ott ült az anyosulesen
Ja, egyszer, 100mt Tatabányán a kamionos találkozón egy Volvo nyergest
Bazze, most leirva esik le hogy mennyi különböző verdát hajtottam..
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #71754 üzenetére
A használata igen vegyes lenne. A városban inkább hétvégén, illetve ha menni kell a város másik pontjára napközben akkor (mondjuk egy héten 4-5 alkalommal, de nem melóba járni kellene).
Havonta legalább egynapos 4-5 nagyobb vidéki út, illetve havi 1-2 külföldi út van tervben vele (a Ljubjana, Prága, Bécs, Zágráb, Belgrád, Pozsony vonzáskörzetben), továbbá esetleges nyaralások, pihenések - vegyesen országút/pálya használatban.
"Ha csak ketten hasznalnatok es azert akarsz ekkora hombart, hogy te elferj, de a hatso ules es a csomagter helykinalata nem annyira szempont..."
De szempont. Ha "business" miatt utazom, akkor szükség lesz a hombár seggére, mert lesz mit pakolni bele.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Multkor fonok autojaban en is megfejeltem a szelvedot majdnem, amikor rutinbol kikuplungoltam - helyett satut nyomtam ballal. Pedig volt is automata autom, csak akkor epp arra koncentraltam, hogy a masodik telefonom is csorog, aztan a beepult, tudattalan reflexek erosebbek voltak , mint a tudatos bal lab felrerakas
-
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #71763 üzenetére
Őszintén szólva ilyesmi nem történt velem soha. De engem már az oktatóm is rászoktatott arra, hogy ha nem kell a bal láb, akkor tegyem félre. Mondjuk a Suzukiban nem volt kialakított taposó, a Peugeotban szépen ott is van a hely.
A váltogatást pedig elég könnyű megszokni, hogy csak pöckölgetsz le-fel.
-
Real_Necro
veterán
-
Studi
veterán
válasz Mr.Csizmás #71759 üzenetére
Tudom, hogy kúszásnak hívják.
Az egész építése éppoly egyszerű. Kalapáccsal, csavarhúzóval szerelhető. Ellenben amit ezen az oldalon spórolsz, azt biztos, hogy duplán beletankolod. Náluk nem annyi a nafta, mint nálunk.
-
Mr.Csizmás
titán
mert kend nem vezetett még buszt
kúszásnak hívják
btw néztem az amcsi autós csoportban, jobbféle classic vasat 1M alatt megkapni, és csak itatni kell, fenntartás meg szögegyszerű a gyújtótrafó és fesszab. szintű emettoros rendszerrel
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Tavaly el kellett hozni egy közel 20 millás, első fingos kocsit a személyautós Volvotól. Az itteni titkár intézte, nem volt rá pilóta, kérdezte: vezettem már automata kocsit? Mondom nem, de megoldom!
Igazából egyszer mentem előtte robotkuplungossal. De az egészben semmi extra nincs, tényleg sokkal egyszerűbb, 2-3 alapvetést kell megtanulni, de a legtöbbre már teljesen automatikus megoldás van a modernebb kocsikban. Pl: automatás kocsik megállásnál, ha nem taposod a féket, elkezdenek nagyon-nagyon lassan gurulni. Erre a mai darabokban már automata rögzítőfék van. Ha megállsz, bekapcsol, és amíg a gázpedálra nem lépsz, addig fogja a kocsit.Amúgy meg mindkettőt dobtam át kézibe nagyon hamar, és váltogattam magam fel-le.
De sokat városozni tényleg jó az automata.
-
*Ropi*
félisten
válasz t_a_m_a_s #71756 üzenetére
Ezt a verdát szívesebben fotóztam volna a Ti eskiteken, akkor az album utolsó képe is máshogy nézne ki.
(#71753) Real_Necro: Kösz a tippet!
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
gorgo
őstag
jó hogy fellángolt ez a vita auto vs kézi váltó ügyben. Barátnőmnek most ment nemrég tönkre a 13 éves ford c-max-ban az auto váltó. Garncia nélküli felújítás került majdnem fél millába bontott alkatrészből. Felújítás új alkatrészből 700k lett volna, vadiúj meg nem is tudom. És nem megy vele százezreket...
Nem is ez a lényeg. Nem vagyok egy autó szaki, nem tudom, egy modern kézi váltónál mik azok a tételek amik elbaszódhatnak ,és mennyibe fájnak? (a kettős tömegű lendkerék lehet, hogy a váltáshoz kapcsolódik?).és ami még durvább: életemben egyszer sem vezettem automata váltós kocsit pedig 20+ éve megyek
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
A mondeot tamogatom, a powershiftes dizelt kevesbe. Az egy dolog, hogy nagyobb esellyel szarik be, mint a kezi, az a masik, hogy egy dsg felujitas 700ezer korul van, de a fo baj az, hogy a powershiftre nem nagyon van ember.
Dizelbol csak euro5-ost vagy ujabbat vegyel es csak akkor, ha hosszu tavolra hasznalnad. 20km alatt melegszik be rendesen telen... reszecskeszuro se szereti a varosozast. Olyat keresnek, ami hagyomanyos automataval van es inkabb benzinest. Ha csak ketten hasznalnatok es azert akarsz ekkora hombart, hogy te elferj, de a hatso ules es a csomagter helykinalata nem annyira szempont, akkor nezz meg egy opel amperat. Soforulesen irdatlan hely van, ha tudod tolteni, akkor a varosban ingyen tudsz jarni es a parkolasert se kell fizetni. Emellett csendes es nem egy kimondottan elromlos szerkezet.Econ: baromi jo a dsg, amig nem kell javitani. Meg ha nem kell sokat Y-ozni, mert az 1-R-1 az koztudomasuan kurva lassan megy neki. Amikor kijott, akkor tenyleg revelacio volt a dsg, de azota a hagyomanyos automatak lekoroztek ismet. Ja meg a vw-nel a tartossaggal vannak gondok az utobbi idoben... elobb vennek barmi masban duplakuplungost.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz #31733248 #71718 üzenetére
Nézd, azt mindenki tudja, hogy ha nem lenne Viktor, Soros György lenne a miniszterelnök és a feleségeink megerőszakolására áhítozó muszlim terrorista négerek lepnék el a településeinket!
És azt ki tudja, hogy ha Soros holnap meghalna, akkor mi lesz Viktor programja?
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
törölt tag
(#71747) crey
"Azt olvastam hogy a Powershiftek kényesek"
Nekem DSG van, de nem ez a lényeg; a dupla kuplungos automaták nagyon jók. Gyorsan vált, egyenletesen húz, nincs rángatás, sőt, fogyasztásban is jó. Egy turbós benzinessel nagyon jó párost alkot: jól megy, csendes, jól fogyaszt, igazi főnyeremény. Én is nagyon megszerettem az 1.4 TSI + DSG kombót.
(#71749) Real_Necro
Én megértem azokat is, akik tartanak a költséges váltójavítástól. Elég komoly a felára, a javítás sem lehet olcsó.
"Én szeretem a 6os manuálist."
Ezekkel ha akarsz, kézzel is tudsz váltogatni, de ez általában kimerül a kipróbálásban. Nekem évi 50-55 ezer kilométernél annyira nem hiányzik a manuális váltó.
-
Real_Necro
veterán
Én úgy voltam vele, hogy sem az olajcserére, sem az esetleges váltó javításra nem szeretnék költeni. Utóbbi azért húzós és talán sokat futott autónál jobban elő is jöhet. Én szeretem a 6os manuálist.
A kényelem titaniumban meg van, jó az ülésfűtés, a szélvédőről jégkaparás a múlté... füstölgés nincs, a hangja meg a régebbi dízelekhez képest szerintem kultúrált, igaz én reggel garázsból indulok, így csak délután hazafele hallom. A fogyasztással is meg vagyok elégedve, 5,6-6,1 között van.
Mindig Omv Maxmotiont rakok bele, valamint 10ekmnél olaj és olajszürö csere, minden második ciklusnál üzemanyagszűrő, levegő- és pollenszűrő csere.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #71746 üzenetére
Igazából a kényelem miatt érdekel az automata. Azt olvastam hogy a Powershiftek kényesek a 60000-kénti váltóolaj cserére, de ha az megvan, azok is gondmentesek. Elvileg.
-
Real_Necro
veterán
Automatát nem vennék.
Nekem 2011es kombi Titanium van, 2,0 dízel 163LE, jelenleg 258ekm-rel. Kettőstömegű és részecskeszűrő még gyári.237e körül volt benne, mikor vettem, de ismert volt az előélete, valamint mondeo klubos volt a srác.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Srácok, mindig megy itt az autós buzulás...
Nézegetem a választékot, és egyre jobban hajlok a 2010-14 között gyártott Mondeók felé. 2 literes TDCI, Automata, Titanium felszereltség körüli, Nem igénylem azt hogy minél kevesebbet fusson, ha rendben volt tartva... van valami tanács mellé?
Nem azonnali a vásárlás, olyan 2-3 hónap, de már most nézegetem a kínálatot, meg próbálok utána olvasni mindennek.
-
Freddy76
addikt
Azon gondolkozom, hogy amikor Ádám ült a paradicsomban, és unatkozott, az Úr miért a bordáját vette ki, és teremtette meg Évát? Miért gondolta úgy, hogy egy bonyolult mellkasi műtét és klónozás a megoldás? Nem lett volna egyszerűbb megtanítani Ádámot maszturbálni?
Ha nem lenne pina, nem lennének háborúk, hisztik, problémák, soha nem hangozna el az, hogy "te soha nem hallgatsz meg", és "te nem figyelsz rám". Évente kétszer lenne foci VB, és mindenki élhetne a legjobb haverjával.
-
gorgo
őstag
Egy kiemelkedő filmalkotás. 11/10! Nagyon mély, fájdalmas, ugyanakkor tele van humorral, és nagyon jó hogy így van! Első osztályú mozi, nem letölteni!
-
Freddy76
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz t_a_m_a_s #71731 üzenetére
Csak most nem esett el, mint a linkelt kűrben.
-
Novics
senior tag
válasz Freddy76 #71726 üzenetére
Igazából én is erre akartam kilyukadni, hogy szavazatvásárlás az egész, meg közben még a haverok zsebét is ki lehet tömni.
Saolin Sanyiékat pont néztük itt melóban. Soha nem láttam még gyorskorcsolya váltót, meg nem is nagyon érdekel, de azért tök jó volt szurkolni nekik, és még jobb volt, hogy nyertek is.
A Paralimpián majd Balogh Zsoltinak kell szurkolni.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Balinov
titán
válasz Mercutio_ #71734 üzenetére
ilyen lenne Liu tartolna minden versenyszamban, ahol indul. szo szerint. Le, elore, hatra,hatra, kisrugas
-
Mercutio_
félisten
-
Balinov
titán
baz+++++ ez eddig kimaradt..
KB olyan mint az irek Bubba Newby-je. Lattam 1 inerjut az ir kiralyi tv-n, kb olyan lazan nyilatkozott, mint egy betepett raszta
-
t_a_m_a_s
addikt
És az AC/DC-s műkoris kiscsaj is jó volt. De ő tényleg
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz Balinov #71729 üzenetére
miért, a síakrobata csajjal mi bajod volt
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Balinov
titán
válasz rbalint88 #71728 üzenetére
Gratula a Magyar Valtonak, vegre valami miatt kihuzhatom magam, hogy igen, hazank fiai
-
rbalint88
addikt
Sanyiiiiiiii!!! Nagyot ment a vegen, megvan az elso teli aranyunk
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Freddy76 #71726 üzenetére
a szűklátókörűségre, butaságra, félelemre építve.
aprópénzes alamizsnát kihagytad. (nyugger 10k bözsi, "rezsicsökkentés", ingyen csináltathatsz első jogsit az okmányirodában, stb. ezek mind filléres sz*rságok az állam szempontjából)
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Novics #71719 üzenetére
"A kormány szempontjából nagyon is hasznos a CSOK." Igaz, de más indokok alapján.
Adva van, mondjuk, 30 család, 1-2 gyerekkel. Ebből:
15 nem vesz lakást, lakik szülőknél, örököl, stb., de milyen jó a kormány, mert ha venne, kapna pénzt.
3 nem vesz lakást, lakik szülőknél, örököl, stb., és leszarja.
2 nem vesz lakást, lakik szülőknél, örököl, stb., és kapja be a kormány, hogy drága a lakás.
6 vesz lakást, és áldja a kormányt, hogy kap pár százezer forintot.
2 vesz lakást, és leszarja.
2 vesz lakást, és kapja be a kormány, hogy drága.Tehát 30-ból
21 hálás ----> szavaz
5 leszarja, 4 szerint kapja be a kormány, ez 9, ebből 5 megvan sorossal, tehát négyen nem szavaznak a kormányra.Nyilvánvalóan komoly ferdítések vannaka fenti logikában, de a lényeg ez. Mert a magyar ember szerint Isten áldja meg Orbán Viktort, hogy ezer forinttal csökken a rezsi. Ja, hogy közben tízszer ennyit ellopnak? Ja, hogy amúgy is olcsóbb lenne? Minden olyan emberrek aki ezt látja, jut tíz olyan, aki csak azt fogja fel, hogy olcsóbb.
Ez a kormányzat már nagyon-nagyon régen így épít szavazóbázist, a szűklátókörűségre, butaságra, félelemre építve. Meg persze arra, hogy hiába váltanám le szívem szerint, amilyen béna, töketlen kacsa az összes ellenzéki párt, nincs kire...
-
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #71717 üzenetére
Akkor még nem volt olyan melóm, amiből ki tudtam volna gazdálkodni egy lakásra való önerőt. A jelenlegi párommal épp akkor jöttünk össze, Ő is albérletet fizetett. Szerinted?
Egy iroda helység bérlete tök jó lenne - na árban azért nem -, de senki meg nem fizeti nekem. Ráadásul nem vagyok ÁFA körös, így leírni sem tudok semmit, főleg nem a bérleti költségeket.
Sehonnan nem éri meg.
-
Mercutio_
félisten
Korábban szerintem már linkeltem (de, ha nem írom, hogy csöcs/zene rá se bagóztok) tavaly február óta már nem így van (és mintha a kalákában építkezés kvázi felszámolásával együtt a beépített anyagokról is papír kellene, de ebben nem vagyok biztos)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
"Irodát nem lenne olcsóbb bérelni valamelyik nagy irodaházban a sok közül mint annyival nagyobb kéglit venni?"
Elég borsosak az árak a nagy irodaépületekben.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Novics #71719 üzenetére
3. a csokkal azok járnak jól arányosan, akiknek 3 gyerekük van. 1-2 csemeténél inkább csak drágít, ergo többe kerül a leves mint a hús, hiába "kedvezményes". 3 gyerekesből is azoknak éri meg, akik tehetősebbek, és zsebből le tudnak rakni annyival többet...
-
Novics
senior tag
A kormány szempontjából nagyon is hasznos a CSOK. El lehet mondani, hogy 1. támogatják a családok lakásvásárlását, 2. felpörgött az építőipar, a. új munkahelyeket hoztak létre, b. a haverokat zsíros megrendelésekhez lehetett juttatni.
1, 2a: ha ellenzed, akkor migránssimogató, Sorosbérenc, hazaáruló szíriuszi gyíkember vagy, aki Gyurcsány kottájából játszik
2b-ről meg nem beszélünk.szerk2:
Mr.Csizmás
Szerintem ez őket a legkevésbé sem érdekli. Mármint a kormányt.Ez is úgy van, mint a sörrel. Egy sör/gyerek nem sör/gyerek, két sör/gyerek egy sör/gyerek, egy sör/gyerek nem sör/gyerek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz t_a_m_a_s #71713 üzenetére
(#71713) t_a_m_a_s
"És valószínűleg nem csak a fizetés, hanem a körülmények is nehezen értelmezhetők magyar viszonyok között..."
Pontosan.
"Nekem azzal van tele a tököm már mérhetetlenül, hogy vagy nincs meló, vagy annyi van hogy meggebedsz."
Ez egy nagy igazság! Azok, akiket ismerek, vagy sokat dolgoznak, vagy semennyit.
"És a megrendelő még mindig nem érti, hogy nincs olyan hogy azonnalra. És még mindig nem hajlandó megfizetni azt amit csinálsz."
A dologi kiadásokat megfizeti, a munkadíjat igyekszik erősen lealkudni - kipipálva.
"De nem baj, a lényeg hogy megvédenek minket aránk leselkedő gonosztól."
Nézd, azt mindenki tudja, hogy ha nem lenne Viktor, Soros György lenne a miniszterelnök és a feleségeink megerőszakolására áhítozó muszlim terrorista négerek lepnék el a településeinket!
(#71714) Novics
Az biztos, hogy mindkettőnek meg van a maga előnye. Ha fiatal vagy, akkor "kell" a pörgés és a nagyvárosi környezet, később a vidéki élet nyugalma jöhet jól. Ez utóbbinak sokszor a megélhetési lehetőségek szabnak határt, meg az, hogy a környéken nincs igazán jó iskolája (és társasága) a gyerekeknek. A vidék megtartó erejéről írtakat magam is osztom, jelenleg egyszerűen nincs a XXI. századhoz alkalmazkodó vidékfejlesztési koncepciója az országnak. Ebbe a mezőgazdaság termelési szerkezetétől a leépült élelmiszeriparon keresztül a helyi energiatermelésig és településfejlesztésig benne van minden. Szinte csak kihasználatlan lehetőségeink vannak.
(#71715) gorgo
Keress rá, érdemes és legyél gyors, mert már telik az idő.
-
Mercutio_
félisten
A CSOK egyértelműen kontraproduktív .
Az pedig a kormány f.ssága, hogy nem akar erős(ebb) és önálló(bb) régiókat, ezért az ország néhány pontján koncentrálódik a munkahelyek tetemes része.
Azt a kérdést neked is felteszem, hogy 2015 előtt miért nem akartál saját lakást, volt legalább 5 év amikor a mai árak fele 2/3-a volt egy pecó.
Irodát nem lenne olcsóbb bérelni valamelyik nagy irodaházban a sok közül mint annyival nagyobb kéglit venni?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gorgo
őstag
"Arra leszek kíváncsi, hogy ha majd az építkezés áfája vissza mászik jövő év végén az 5%-ról 27-re, mekkora lakásár robbanás várható újra"
bakker, ez mikor következik be, mármint az áfa csökkentés? Mert addig nekem is lépni kell...
-
Novics
senior tag
válasz #31733248 #71712 üzenetére
A húgom is azt mondta, hogy tökre élvezi, hogy ha 11-kor tudja levinni a kutyát, mert későn ér haza, akkor is vannak az utcán emberek, senki nem nézi hülyének, hogy mit kotor lent olyan későn. Tény, hogy nekem is tetszett, amikor délután négykor találtuk ki, hogy akkor menjünk moziba este, és még 6-kor tudtunk variálni, hogy melyik filmre. Fura is volt, amikor itt az első szombaton szóltak délben, hogy be kellene fejezni a vásárlást, mert zárnának. Fura volt, amikor költöztem le, és 10-kor értünk le, már senki nem volt az utcán. Viszont baromira élvezem! Persze, nem vagyunk egyformák. Nekem a bp-i élet nem jött be. Nem járok minden nap moziba, "shoppingolni", MekDöncibe, de itt minden nap a friss levegőn sétálhatok, az emberek nem idegbetegek, nincsen tömegnyomor sehol.
Az teljesen érthető, hogy mindenki a jobbra vágyik, a vidék számára Bp a vonzó, a bp-i meg nyugat. Az meg nem csoda, ha nincsen megtartóereje a vidéknek, amikor az elmúlt 30 év vidékfejlesztése kb annyiból állt, hogy akkor adjunk olcsóbb traktort a gazdáknak. Az infrastruktúra a béke segge alatt van. Ha át akarod szelni az országot K-Ny irányban, csakis Bp-en keresztül teheted meg. (Vagy huszadrangú utakon 5x annyi idő alatt.) A közintézmények dőlnek össze, nincsen orvos, nincsen semmi. Miért maradna ott a fiatal, vagy miért költözne oda?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz #31733248 #71712 üzenetére
Évek óta külföldön dolgoznak a magyar viszonyok között nehezen értelmezhető fizetésért és eszük ágában sincs hazajönni.
És valószínűleg nem csak a fizetés, hanem a körülmények is nehezen értelmezhetők magyar viszonyok között... Nekem azzal van tele a tököm már mérhetetlenül, hogy vagy nincs meló, vagy annyi van hogy meggebedsz. Most utóbbi. És a megrendelő még mindig nem érti, hogy nincs olyan hogy azonnalra. És még mindig nem hajlandó megfizetni azt amit csinálsz. A céget érintő sarcokról ne is beszéljünk. Így aztán inkább le sem írnám az európai mérnökemberéhez viszonyított, tényleg nehezen értelmezhető fizetésem. Itt, közép Magyarországon. Mert a nyírségben még ennyit sem keres a hozzám hasonló...
De nem baj, a lényeg hogy megvédenek minket aránk leselkedő gonosztól. Igaz, hogy olyan embereknek nincs jövőképe akik tanultak, nyelveket beszélnek, itthoni mércével mérve jól keresnek, de az nem számít
-
törölt tag
Modern kort élünk, az urbánus életforma nem csupán vonzó, de sokszor "természetes" is az arra való törekvés. Budapestiként meg is tudom érteni. Nem csak a magas fizetések, hanem az egyéb lehetőségek miatt is. Egy-egy vidéki városban olyan hullaszag van szombat este, ami egy pesti éjszakákhoz szokott fiatalnak nehezen bírható.
Hagyományosnak mondható módon rengeteg vidéki fiatal érkezik a jobb élet reményében Budapestre (ahogyan írod), viszont sajnos egyre inkább hagyománnyá válik az is, hogy a budapestiek külföldre költöznek. Én is egy ilyen házaspártól bérlem a házat. Évek óta külföldön dolgoznak a magyar viszonyok között nehezen értelmezhető fizetésért és eszük ágában sincs hazajönni. Sajnos.
-
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #71701 üzenetére
Alapvetően a kivándorlás az egyik oka a magas ingatlan áraknak.
Sokkal inkább felhajtó erejű az, hogy a fővárosban koncentrálódik a legmagasabb fizetőképes kereslet (meg az osztrák határ mellett), a kivándorlás megemelte a kereseteket sok embernél - valahogy a versenyképes munkaerőt pótolni kellett, és ez egyenes út volt a szolgáltatások árának emelkedéséhez is. Továbbá sokan olyanok is kivándoroltak, akik már itthon is összekapartak ezt-azt, így tett az én főbérlőm is, és az itthon kiadott ingatlana többek között fedezi egy részét a kinti bérleti költségeknek (vagy a lakáshitelét).
Továbbá a CSOK is bebaszott a lakáspiacon mint az állat, mert hirtelen 30-40%-al lett drágább építkezni, illetve lakást venni, mert ugye nem hülye senki, ha teheti pénzt keres.
A menőbb egyetemek és jobb munkalehetőség miatt is sok vidéki költözött fel a fővárosba, ami az albérlet piacon megint egy kisebb boomot okozott (akit elszívtak az EU-s munkahelyek, azt vidékről pótolták a munkaadók).
Arra leszek kíváncsi, hogy ha majd az építkezés áfája vissza mászik jövő év végén az 5%-ról 27-re, mekkora lakásár robbanás várható újra.
Amúgy a legszebb az egészben, hogy itt vagyunk a menyasszonyommal, 32 és 31 évesen - és ha nincs az új állásom valószínű 40 éves korunkig sem lett volna új lakásra való pénzünk, de így is küzdünk mint malac a jégen érte, hogy legalább a következő két évben elindítsunk egy lakáshitelt.
A melóm miatt meg mindenképp egy nagy lakás jöhetne csak szóba, esetleg egy kertes ház, legalább 2+2 fél szobával, mert kell egy külön iroda, és ha már veszek, akkor olyat veszek ahol gyerek szobát is ki lehet alakítani. Egy ilyen új lakás, amit előtte még nem fingott tele valaki 45 millió körül van jelenleg itt a mellettünk épülő lakóparkban. 45 millió. Ha össze tudok rakni 6-ot két év alatt, akkor már boldog vagyok. És hol van akkor még a vége? De a jelenlegi lakás is olyan, hogy 30-32 alatt nem tudnám megvenni, de semmi luxus, csak nem panel, hanem egy tégla építésű sorház második emeleti lakása, kint a külvárosban. Az előbbire 9 milla lenne a beugró, az utóbbira 6, kb.
A mi korunkban már a második gyereknek kéne jönnie, de meg sem fordult még a fejünkben a dolog, pedig egyikünk sem az egyetemen vesztegette a húszas éveit (én is végeztem 23 éves koromra, Csilla meg most küzd levelezőn), csak sajna a büdös nagy magyar valóság az ezt kínálja a fiatalok számára.
-
Mercutio_
félisten
válasz Lassú Víz #71708 üzenetére
Tippre az 59-et általánosan alkalmazták.
Gondolom ezt hivják agresszív jogértelmezésnek...
Nemtom ki jogosult valójában eljárni, én csak teírtam a tippet, ami másnál már működött, aztán most rákeresve van ahol a közteres a rendőrre, a rendőr a jegyzőre mutogat, szóval ismerősöknek lehet, csak szerencséjük volt, passz.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
No megnéztem az altered carbon első részét. Fasza!!
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #71700 üzenetére
Merci, te hol találtál az 59. §-ban utalást a 41-re?
(#71707) Mercutio_ : Ha kapok egy 15 ezres bírságot inkább kifizetem káromkodva, még ha jogtalan is, semhogy bírósági tárgyalásra járjak, mert a végén akkor is többe fog kerülni, ha nekem adnak igazat. Érzésem szerint a vázolt esetben birtokháborítás történt, és a jegyző jogosult eljárni, ha szép szóból nem ért a másik, de lehet tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #71705 üzenetére
2 ismerősnek is ez oldotta meg a parkolóhely-próblémáját, azért bátorkodtam javasolni, de tőlem mindenki azt csinál amit akar
-
törölt tag
válasz t_a_m_a_s #71699 üzenetére
(#71699) t_a_m_a_s
Igen, gyerekkel tényleg más és nem csak a bejárás miatt.
(#71701) Mercutio_
A 2014-es 300 ezer forintos átlagos négyzetméterár és a lakásbérleti díjak is túl magasak voltak az akkori fizetésekhez képest. Volt egy rakás ismerősöm, aki szépen le is vezette ezekből a tételekből, miért vándorol ki. Főleg, ha meg is égette magát devizahitelesként.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Mercutio_ #71700 üzenetére
Első lecke, ifjú padawan: egy jogszabálynak először mindig a hatályát nézzük meg. Nem is kell messzire menni, 1. § (1) E rendelet a Magyarország területén lévő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza. De ha nem így lenne, akkor sem lenne alkalmazható a 41. §. De ezt már nem magyarázom el ingyen.
-
Mercutio_
félisten
válasz spanyoll #71703 üzenetére
2005-ben épp pörgött az ingatlanpiac, onnan tudom, hogy akkor adtam el a lakást szép felárral
-
rbalint88
addikt
válasz t_a_m_a_s #71699 üzenetére
én a Margit hídtól (sacckb) járok Budaörsre, reggelente kifele kb 25-30 perc, hazafele 40 perc körül van, ez kb ideális távolság. reggelente van idő felébredni, hazafele letenni a melót a kocsiban, vezetés közben, átpörgetni a gondolatokat. ennél messzebbre viszont nem szívesen járnék, van kollégám, aki Dunakesziről jár be, hát nehezen tudnának annyit fizetni, amennyiért jó pofát tudnék vágni az irányonként 1+ óra ingázáshoz.
-
Mercutio_
félisten
válasz #31733248 #71697 üzenetére
2014 előtt padlón voltak a lakásárak és már akkor tömegek húztak innen a pics*ba, hagyjuk már, hogy ez a tömeges kivándorlás oka ez csak egy újabb ok annak aki menni akar, de max csepp a pohárban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Tőzsde és gazdaság
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Windows 11
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla