- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
Tudom régi topic, de én azóta is próbálkozom a GT4 szintre hozásával.
Lelkes embereknek köszönhetően már megy 4/8K-ban, vadi új textúrákkal (már 32GB a játék), új kamerákkal, egyéb nyalánkságokkal (online rész is lett azóta).
Kis videó tőlem, még 4K-ban (A YT-on persze kisebb felbontás), de mint mondtam, azóta már 8K-ban tolom.
[link] -
Mr. Erikszon
senior tag
Hát a pcsx2-vel én is rég foglalkoztam, most már az rpcs3 izgatja a népeket!
60fps-el tolhatók a játékok 4kban
[link] -
Ganz-[HUN]
addikt
Hali!
PCSX2 hogy alakul mostanság? Régen foglalkoztam a témával. -
chungee
addikt
Akkor ezért nem működik, mert eltérő verzió számúval játszottam anno. De nem emlékszem hogy hányassal
-
chungee
addikt
Napot!
Nem tudjátok hogy a PCSX2 1.4.0 verzióban a gyorsmentési fájlokat hova menti
-
wildpig
tag
Bakter, legutóbb 3 éve próbálkoztam a pcsx2-vel egy 4 magos Athlon-on. Lassitott felvételben ment. Most rápróbáltam megint , mert Fight Night 3 b*zi vagyok, és hibátlanul megy 60fps-sel. VÉGRE. Gyakorlatilag semmit nem kellett állitanom, még a gamepad kiosztás is tökéletes volt, és érzékelte a third-party vezeték nélküli PS3 padomat.
-
robogo81
senior tag
Lényegében alapból csak az irányítást kell beállítani,a programnak alap beállításon mennie kell,csak semmi extra,olyan gyári pixeles kinézet.
Utána jön a grafikai tuning, hd pakk letölt,kicsomagol,és bemásol az adott helyre,meg grafika utánaállít,utána áll földön,csodálkozik.
Köbö ennyi van leírva képekkel,linkekkel. -
robogo81
senior tag
Oké megpróbálok valamit összeütni,ebéd után.
működik a hd pack,de mivel legalább 1 éve szedtem le,nem emlékeztem honnan volt,és mi a neve(van több is).
De most pár összehasonlító videó után rájöttem hogy nekem a Insane Slug's Texture Pack van meg.
1 Vs 2,3 vs 4 ,remélem jó lett a linkelés.
A saját általános beállításom,meg a grafikai ez. A belső felbontást a te gépeden nyugodtan emelheted 4x felé,a géped sokkal erősebb,mint az enyém,az élsimitásnál szebb az ssaa ,mint az msaa,de több kraft kell.
A grafikai beállításnál a haladó ablakban az egyedi textura betöltése jelölése kapcsolja a texturákat,az egyedi textura előtöltése pedig betölt mindent a memóriába,akkor nem mikrolaggol,de majd 6 giga rammot befoglal,nem megijedni,de egy ideig tart.
Én raktam az emulator mappa gyökerébe egy portable.txt nevü fájl,nem kell bele semmi,csak a megléte,akkor mindent az alap mappába ment,és nem a dokumentum->dolphin mappába.
Az irányítás nálam ilyen,igaz van kontrollerem.
A hd-s pakknak találtam letöltési linket(a videója alatt volt egy onedrive-os linkben).
Az összes kép,meg a onedrive-s link,nem a pack,azt feltölteni egy év a saját feltöltésemmel(ami médiafájörös,3 giga) elérhető innen.
Ha saját pakkod van az akkor jó ha a neve GZ2E01,ez csak a ntsc verzióval jó,és ezt a kicsomagolt mappát a Dolphin\user\Load\Textures mappába kell másolni(vagy az eredeti dolphin mappa,vagy a dokumentumos dolphin.
Remélem érthetően irtam le,meg jól linkeltem mindent,mert a guugli drájvről egyesével linkeltem ki.
Sok szerencsét.
Utólag jutott eszembe hogy a hd pakk kissé fényesebb,meg fura a szemek is,meg használható a garfikai beállításnál a szélesvásznú hangolás akkor nő a látószög,csak a víznél nagyon bugos,amúgy jobb , de majd meglátod. -
robogo81
senior tag
Én még normális leírást/útmutatót magyarul az emuhoz nem olvastam,videók vannak,de inkább angolul(bezzeg a pcsx2 van komplett magyar leírás).
Illetve leírva az emu honlapján van hogy mi kell a telepítéshez,meg az első sikeres programindításhoz.
Ha teheted ne billentyűzetről játsz,hanem kontrollerrel,több hajszálad marad.
Videó a használatához,vagy ha csak az irányításhoz kell segítség,akkor beállítások: vezérlő beállítások: gamecube vezérlők beállítások:és ott a gombokhoz hozzárendelsz olyan billentyűt amit akarsz.
Köszi az infót a fordításról,nem tudtam hogy fordítják,remélem a hd-s textúrákkal is menni fog. -
Crytek
nagyúr
Elkészült a Twilight Princess GC magyarítása!
Nem tud valaki linket/leírást/útmutatót adni ahhoz ,hogy kell ezt a Dolphint beállítani? (Billentyűzettel szeretném játszani)
-
válasz
Mr. Erikszon #301 üzenetére
Szia
Köszi a választ.
Azóta vettem egy eredeti wiimote-ot és egy nunchuckot, a Dolphinbar pedig már uton van.
Az Asus lapomon levő BT 2.1-vel sikerült használatba venni a wiimote-ot, kicsit kisebb élőben mint amire számítottam (tok nélkül játszok vele) de megszokható.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Szia, a super mario galaxyk használnaj nunchuck-ot és ir-t is, bár szerintem simán játszató billentyűzettel vagy controller-el is akár. Az IR a marioban tökéletesen pótolható egér-el. Én billentyűzettel toltam ki, illetve controller-el. Később vettem wiimote-ot és nunchuck-ot is főként a Skyward Sword miatt.
Ha veszel wiimote-ot, akkor tudnod kell, hogy egy bluetooth is szükséges, hogy rácsatlakoztasd a gépre, illetve az IR-t házilag simán lehet tákolni rosz távirányítókból, de akár két gyertyával is működik! :-) -
Sziasztok
Ezek közül a Wii játékok közül melyik használja az IR-t vagy a Nunchuck-ot?
New Super Mario Bros. Wii, Donkey Kong Country Returns, Wario Land Shake it, Metroid: Other M
Super Mario Galaxy 1-2, Sonic Colors, Mario Kart Wii, Metroid Prime TrilogyEgy Wiimote kontit tuti veszek, a másik kettőben nem vagyok biztos. (PC-vel lesz használva --> Dolphin)
-
Patrick76496
őstag
válasz
robogo81 #298 üzenetére
Jaja, azt láttam, hogy dev build. Én azért ezt szedtem le, mert a hivatalos oldalon ez volt a legfrissebb és nem tűnt rossznak. Majd egyszer lehet megpróbálom, csak kicsit féltem a mentést, mert már egész jól előrehaladtam.
Főleg a License Center-ben vannak nagyon szívatós "küldetések".
De végül is ahogy nézem a memcard-okat a dokumentumokban tárolja, szóval akkor csak nem vész el. Mondjuk most kicsit visszatértem a Forzához megint, mert egy idő után bele lehet fásulni a GT4-es fizikába. -
robogo81
senior tag
válasz
Patrick76496 #297 üzenetére
Szívesen!
Azt nem tudom hogy jobb -e az 1.5-ös,csak teszteltem a legujabb verzióval,amit találtam,de ezek inkább fejlesztőiek. -
Patrick76496
őstag
válasz
robogo81 #296 üzenetére
Köszönöm a választ!
Hasonló beállításokkal játszok én is, csak nekem az EE cyclerate maxra van tolva. A többszörös renderről viszont jó, hogy szóltál, azokkal eddig nem babráltam. Csak belőttem 1280x720-ra, de úgy csúnya volt ugye. Amúgy meg 640x448-ban fut a játék, még ha az Emulation Settings-ben más is van beállítva.
Viszont nekem legalább szerencsére nem remeg.
3x-szel szépen néz ki a játék (már amennyire tud korához képest), viszont akkor már egy kis csökkenést tapasztaltam a teljesítményben (bár lehet ugyan annyira laggol a rossz pályákon, mint 2x-szel). Ezért jelenleg visszaraktam 2x-re, de így meg kicsit csúnya, viszont a rossz pályákon (Hong Kong, Seattle, Special Stage Route 5) így is laggol sajnos. 30 alá soha nem esik az FPS, annyira is csak ritkán, ha drop van akkor inkább a 45-50 a jellemző, de ez épp elég ahhoz, hogy rosszabbá tegye a játékot. Főleg ha aztán meg hirtelen lesz 60FPS-em és felgyorsul a játék.
Nekem az interlacing blend bff-en van, de ahogy említettem, nekem szerencsére nem ugrál.
Bár ha a speedhack preset 4 felé van állítva, akkor hajlamos.
Neked mondjuk jelentősen erősebb géped van, így érthető, hogy miért fut jobban.
Nekem sajnos csak 2 mag/4 szál jutott, de legalább a magonkénti órajel nem túl gyenge, a tiedhez közel van. De akkor lehet én is majd babrálok kicsit a program affinitásával, hátha az segít.
Én egyébként próbáltam TV-n múlt hétvégén és egész jó 3x-en.
Csak ugye hasonló a teljesítmény, mint a laptop beépített kijelzőjén. Igazából ha meg lehetne szabadulni a legtöbb lagtól, akkor nem zavarna, hogy kicsit csúnya a játék, de úgy tűnik ennél sokkal jobbat már nem lehet kihozni ebből a gépből.
Köszi szépen még egyszer a választ!
Szerk.: A PCSX 1.5.0 javít valamit a játék teljesítményén, vagy nem érdemes frissíteni? Nekem az 1.4.0 van meg.
-
robogo81
senior tag
válasz
Patrick76496 #295 üzenetére
Szia!
Az adatlapomban lévő cuccokkal sikerült az alábbi beállításokkal 60-90 fps közötti sebességet elérni:Sajnos akkor is van némi remegés,meg a felskálázással sem javul annyit a textúrák kinézete,mint pl.: a god of war -ban,ott gyönyörűen látszanak,tűéles minden(szinte).
Ha 5x felbontás fölé megyek akkor belassul,főleg amikor tölti a pályát közben,mikrolagg szerűen.
3-4 szeresen,meg a texture filtering-gel lehet a kinézetet belőni,mondjuk nagytv-n megnézném,de kellene 5 méteres hdmi kábel hozzá,így csak a 20 colosan teszteltem.
Ha a sebesség heckeknél az EE meg a VU értékét tovább növeltem a képen lévőknél,akkor elkezdett a kép még jobban remegni.
Alapból a remegést az interlacin :auto-val sikerült minimumra tenni.
Remélem segítettem valamit.Ja utószó a proci 3.7 Ghz fut,és nem látom hogy kihasználná a 4 magot,csak 55-70% a cpu(kivéve ha szoftveresen fut,akkor csak procin megy),ezért a pcsx2 affinitása a 2-3-4 magon van,az elsőt nem terheli.
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
PCSX2 emulátoron keresztül szeretnék Gran Turismo 4-ezni. Félig-meddig már sikerült játszhatóvá tenni a játékot, de még mindig nem találtam meg az igazi beállításokat.
Az esetek ~60%-ában megvan a 60fps (főleg a menüben), de verseny közben hajlamos droppolni 40-50-re, amikor ugye maga a játék is belassul ezzel arányosan. Ezen felül a játék néha elég csúnya render felbontást produkál (alapvetően 720p-re van állítva), pl a menüben el sem bírok olvasni néhány szöveget, amit szintén nem értek, hogy miért van.
Tudna valaki mondani nekem valami beállítást, amivel esetleg javíthatnék a játék futási teljesítményén? Néztem már jó pár video guide-ot, de még egyik sem hozta meg az igazi eredményt. Annyira nincs gyenge gépem (Asus G551JM, részletesebben a leírásomban), szerintem stabil 60fps-sel mennie kéne. Bár javítsatok ki, ha nem, nincs sok emulátoros tapasztalatom eddig.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Komplikato #293 üzenetére
hmm...
Teamvieweren lecsekkolhatom.
Xinput vagy Direktinput eszköz? -
Komplikato
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #291 üzenetére
Hát ahhoz képest, hogy a GTX1080 kampányban fontos szempont volt milyen jól megy Doom alatt Vulkan apin eléggé csodálkoznék ha kútba esett volna. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy a Vulkan Android alatt is kezd tért nyerni és nem írták, hogy nem az Androidos Dolphin-ról van szó, mert ugye az is készül.
Tudna valaki segíteni miként hergelhetek működésre egy öreg Saitek P880 gamepadet a Dolphine-ban olyan játékok alá amik elvileg mennek a "classic" Wii gamepaddel?
A DX12 mód nálam nem megy Dolphine 5 alatt, simán hiányol egy alap dll-t, de kit érdekel, ha DX11 alatt is sokkal stabilabb és jobb?
-
Mr. Erikszon
senior tag
Jelenleg Wii U emulatoral tolom a super mario 3d world-ot. Elég működőképes az emu. Mondjuk 21Gb a játék hozzá. Remélem a THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD is játszató lesz majd PC-n ezzel az emuval.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Mr. Erikszon #290 üzenetére
89: Még valami a vulkan? azt hittem kútbament...
90: Na ja.
majd német piacon ha találok..
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #288 üzenetére
Én még anno vettem egyet, csak azért hogy három játékot kijátszak a dolphinal.
Skyward Sword (56 órát nyomtam vele) és kitoltam a super mario galaxy 1-2+ new super mario bros. Igazából csak a zeldához kell motion plus-os wiimote.
Miután ezeket kitoltam eladtam a nunchuck-ot és a wiimote-ot is, csak a bluetooth-ot tartottam meg mivel az kell, hogy rádobjam a ps3 controllert a pc-re. -
Komplikato
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #286 üzenetére
Wooow és az új verzióba már beígértek kismillió jóság mellé Vulkan supportot is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Mr. Erikszon #287 üzenetére
szerez a fene. Épp most kapartam egy X360-ast.
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #286 üzenetére
A twilight princess meg úgy alpjáraton a wii játékok nem érzékelik megfelelőképpen a mozgást, nem túl precíz.
A nagy újítás akkor történt, mikor megjelent a motion plus, szóval inkább a skyward swordal próbálkozz és szerezz egy motion plus-os wiimote-ot. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Mr. Erikszon #285 üzenetére
csáó
volt.
2db IR led stripeboardon elemtartóval. Lehet nem látszott, de volt. Fél napot chesstem el mire megépítettem.ééés kint van az 5.0-ás Dolphin.
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #284 üzenetére
Szervusz, már nem azért, de sehol nem látom a sensor bart, amennyiben nincs sensor bar nem tudja pontosan érzékelni a mozgást az emu.
Ha nincs pénzed sensor bar-ra két db gyertya is megteszi.[link] -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #283 üzenetére
itt a vid amit lőttem a problémáról. Angolul beszélek, nem biztos hogy legjobb, de aki nézi megérti.
[link] -
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok
Egyszer már leírtam a problémámat, de rossz helyre.
[link] -
Ganz-[HUN]
addikt
Csáó
Használt valaki UDP wiimoteot? -
nessh
tag
válasz
Ganz-[HUN] #279 üzenetére
Köszi szépen, ki fogom próbálni.
Vicces ahogy kínlódik hogy melyik ablak látszódjon
-
Ganz-[HUN]
addikt
esetleg próbáld meg a sync gombal párosítani
-
nessh
tag
Újabb kérdés.
Szerztem egy nem gyári wii controllert, ezt nem sikerült megtalálni bluetooth-al. (mindent próbáltam)
Szereztem gyárit, azt megtaláltam bluetooth-on csatlakozott, meg minden, DE.... továbbra is villognak a bluetooth ledek a controlleren és a dolphin így nem kapja fel. (ki is fagy tőle).Vki találkozott ilyennel?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Komplikato #276 üzenetére
Valami jó angolos tudású ember megkérdezhetné a Dophin saját fórumában.
ha valaki megfogalmazza magyarul, vállalom.
Szerk: Szerintem simán csak egy pair kell és kész, épp mint wiimote-ttal. de még ezt sem próbáltam. Nem szereztem Wiimote-ot.
-
Komplikato
veterán
Ez érdekes, mert legalább 4 éve (más források szerint 2.0 felett) támogatja a Balance Pad-et és a Wii Fit eszközöket, még sem találtam ezekről vagy a beállításokról videót. Ha kéznél van az eszköz ki kell próbálni és kísérletezni a beállításokkal. Érdekes módon viszont PC játékokhoz GlowPie/FreePie szofverekkel simán használható játékokban. Valami jó angolos tudású ember megkérdezhetné a Dophin saját fórumában.
-
nessh
tag
Sziasztok. Van vkinek tapasztalata dolphin emulátor és wii balance pad -al. Össze lehet őket hozni?
-
Komplikato
veterán
Van még egy "Ishiiruka" verzió, amit egy srác direkt Windows/D3D viszonylatban fejleszt, persze a Dolphine alapjain. Van benne javított DX9 mód, DX11 mód és egy egyenlőre nem végleges (bugos) DX12 is. No meg egy csomót pepecselt különféle shaderekkel, particle effektusokkal, stb. [link]
-
Komplikato
veterán
válasz
robogo81 #272 üzenetére
Innen: [link]
Ahogy nézem 25 perce jött ki a legfrissebb. Ó persze a "stabil" verziók lejjebb vannak.
De őszinte leszek elmúlt 48 óra tesztelései alapján a "stabil" sokszor összeomlott vagy ki kellett lőni, ezzel meg semmi bajom sem volt. Most az a terv, hogy a Xenoblade Chronicles felficcen az Ultra HD textúra packal, meg az extra shader beállításokkal. Csak nincs épkézláb kontrollerem.
A Wii U verzió (Chronicles X) korrekt emulálására meg pár évet biztos várni kell még. -
robogo81
senior tag
válasz
Komplikato #271 üzenetére
Én az emucr-ren szoktam szemezgetni,de te honnan szeded az újabbakat?
A 3d-ről nem tudod nyilatkozni,van 1 színes szemüvegem,és annyi,igaz a dolphin azt is támogatja. -
Komplikato
veterán
válasz
robogo81 #270 üzenetére
A régi Dolphin emulátorban egy rakás játéknak nem volt hangja, még is volt aki úgy nyomta.
Amúgy szerencse, hogy beleakadtam ebe topikba, mert a hatására utánanéztem és kiderült, hogy én lemaradtam mint a borravaló Dolhin ügyileg. Nem értettem miért nincs új verzió vagy 1.5 éve, erre kiderült, hogy de igen van, a legtöbb játék már megy rajta, van hang is már a Wiimote-on is és sok játékhoz még külön HD/Ultra HD mod is van hozzá. Amikor letöltöttem aznap óránként jött ki frissebb. Csak hát ehhez meg kellett találnom az új oldalukat.
Meg ugye tud sztereo 3D-t, már csak azt kéne megcsinálni ami a Citra 3DS emuban van, hogy a 3D megjelenítőket is támogassa. -
robogo81
senior tag
válasz
Komplikato #269 üzenetére
Emlékszem sok éve még amikor a pcsx2 még 0.6 előtt járt,mennyien játszottak a Re4 ps2 változatával rajta,nem zavarta őket hogy talán fél/negyednyi volt a sebesség mint ami gyárilag(legalább volt idő gondolkozni a tömegben a következő támadáson/elfutáson).Inkább bevállalták,de akkor még a pc-s verzió még talán még csak terv volt.
-
Komplikato
veterán
Hát ahogy nézem, a CEMU (WII U) emulátor 1.2.0-nál ott tart, ahol anno a Dolphine az első kiadásainál. Kemény 1db játszható játék, az is grafikai hibákkal tele. Az új PS3 emulátor meg DX12-vel is alig tud felmutatni normálisan futó játékokat. A Xenia (x360) legalább nem egy játékot futtat is, cserébe csak friss Intel procikon megy az AVX miatt. De azért kezd ez alakulni, csak hát mire használhatóak lesznek már a konzolokból is új generáció lesz.
-
half333
őstag
valaki hallott már az uj PS3 emulátorról? [link], esetleg van aki próbálta esetleg?
-
Antyssa
újonc
Megoldottam!
Előszor is kerestem PAL-os verziót, de ugyanaz volt a probléma.
Aztán kerestem (mivel a játék 2004-es) 2006-os Európai biost. Még mindíg semmi.
Egy fórumon találtam egy másik játéknál, de ugyanilyen problémával kapcsolatban, hogy a Grafikai Plugin-t állítsam Direkt3D9 (szoftver)-es verzióra. Már jobb volt, látszott a teljes kép, de sokszor villogott, eltünedeztek részek, és párszor kifagyott.
Akkor kerestem meg ezt a 4gb patch-et, és most már gond nélkül működik!Gondoltam leírom, hátha valakinek lesz még ilyen problémája!
-
Antyssa
újonc
Sziasztok!
Nekem egy ilyen képfelezős problémám lenne. Pcsx2 1.2.1 van, egy hosszadalmas beállítgatós leírást már végigböngésztem, de semmi nem oldotta meg eddig, amivel próbálkoztam. Aki tud segítsen!
-
robogo81
senior tag
Látszik a különbség,részletesebb a textúrák,meg a fegyvermodellek is.
A black meg a killzone is elmegy hardveresen,de hiányoznak egyes effektek,de nem zavaróak annyira,de a cod3 tényleg nem jó sehogy hardveresen, szoftverrel meg játszható,de a monitoron/lcd tv-n látványosan ronda(amit felraktál képek meg nagytv-n is szépek lehetnek játék közben,a felskálázás sokat szépít). -
tescodr
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő.....
Egy kis példa a különbségekre:
Régi grafikus motor Medal Of Honor Frontline
Új grafikus motor Medal Of Honor Vanguard
Szerintem látszanak a különbségek.
-
tescodr
aktív tag
válasz
robogo81 #254 üzenetére
nekem amd phenom 2 x4 alatt is megvan a 40-50 fps igazából a framedropp és az effektek hiánya zavar
Dilikutya Hát sajnos belenyúltál de a legtöbb fps amit próbáltam emulátor alatt az ilyen pl
od 3,Medal Of Honor Vanguard,Medal Of Honor European Assault és a Már említett Black de még a Killzone is....
Kell hozzájuk a 4 magos proci és valami tisztességes vga a Szoftveres renderelés miatt.
De ajánlom a Medal Of Honor Frontline-t vagy a Rising Sun-t azok szépen mennek hardver renderer alatt fix 60 fps-el framedropp nélkül.Egyébként megfigyeltem a ps2 nél volt egy nagy ugrás a konzol életében,ugyanis a konzol élettartamának vége fele egy új grafikus motort kaptak az EA-s játékok,amik a végletekig kicsavarták az utolsó cseppet is a ps2 hardveréből,lényegben ezek a játékok futnak az emuban csak szoftveres rendererben gyenge frame értéket produkálva. -
-
Dr. Romano
veterán
válasz
robogo81 #248 üzenetére
Az epsxe emulátorban azon felül hogy a pluginben bekapcsolsz mindent még tovább tudod fokozni ha a vga driverében is bekapcsolod az összes élsimítási lehetőséget. Akkor pl. a TR-ben teljesen eltűnnek a receficék.
Egyébként a TR fent van GOG-on is és ott Glide emulációval indul, tehát a driverben bekapcsolt élsimításokkal is szép, egy hátránya van, hogy nem felehet felbontást változtatni.
-
-
tescodr
aktív tag
válasz
Dilikutya #245 üzenetére
Na grat
Amúgy az emulátor egy rakat effektet nem tud le emulálni ezáltal randábbak a játékok mint az eredeti gépeken.Legjobb példa erre a ps1 emu volt ahol minden textúra "mászkált" az eredeti gépeken ilyen nem volt.Ez abból is ered hogy egy konzol pláne a régebbiek egészen más számolási és egyéb hardveres eljárásokat használnak mint egy mezei dx-es pc -
Dilikutya
félisten
válasz
robogo81 #244 üzenetére
Ezt más is mondta már. De én kíváncsi vagyok, meg azért a legtöbb részét a sorozatnak végigjátszottam már. A grafika elég ocsmány, nem hasonlít a neten található screenshotokra. Még lehet, hogy ott is van mit állítani.
Valaki igazán megcsinálhatná valami PC-s játékhoz mod-ként.
Pl. a GTA Vice City Stories-t is elkészítették, le is töltöttem, csak még nem próbáltam ki, igazából azt se tudom, melyikhez lehet feltenni. Meg hogy a steam-es GTA mennyire mod barát. Azért így csak egyszerűbb lenne. -
robogo81
senior tag
-
Dilikutya
félisten
válasz
robogo81 #242 üzenetére
Köszi, én rontottam el. Egy másik helyen puskáztam, és ott az egér a bal analóg karra volt állítva. Csak amikor a jobb karra belőtt gombokat nyomkodtam, nem nézett fel, ezért gondoltam, hogy más baj lesz. Jobb karon mondhatni tökéletes. Még a hanggal kell játszani, mert recseg a zajoknál. Az intro alatt nem tűnt fel, pedig beszéd, zene és robbanás is van benne, de a játékban recseg. Call of Duty 3-at szeretnék amúgy játszani.
-
robogo81
senior tag
válasz
Dilikutya #240 üzenetére
Szia.Régen használtam egeret az emuban,és a pad pluginban kell ezt is beállítani.
Van ennek vagy 2 éve talán,de a general lapon kellett kell az egeret aktivizálni,a pad1-en meg a jobb joy irányához hozzárendelni az egeret az adott mozgással,mint amikor a joyt hozzárendelted.
Talán segít,már eléggé félálomban bámulom a monitort,szóval lehet kissé zavaróan írok.
-
Dilikutya
félisten
Igen, hülyén hangzik. Amúgy csak fel kellett fogni, hogy a select gomb a programban az X lenyomását igényli, és kiválasztani is azzal kell bizonyos dolgokat. FPS-t akarok játszani, nem kell gamepad, én azzal nem tudok bánni, pláne egy FPS-ben. Azt kéne még belőni, hogy lehessen az egérrel nézelődni. Kontrolleren tudom, hogy lehet valamelyik analód karral, de beállítani még nem sikerült.
-
robogo81
senior tag
válasz
sunesz94 #232 üzenetére
Akkor nem tudom,valószinűleg programhiba,mennie kellene gond nélkül.
Elméletileg a dx meg a visual cc telepitése után mennie kellene(a drivereket úgyis felrakod magadnak),
a 32 bites visual cc+ 2010 is felraktad?
Érdemes kipróbálni a régebbi stabil verziókat,meg legújabb fejlesztőieket is. -
sunesz94
csendes tag
válasz
robogo81 #231 üzenetére
Szerencsére már képet sem tudok mert minden verziónál runtime errort ír... pedig az összes visual cc fent van ami létezik...
a gép konfigja:
Processzor: AMD Athlon X4 750K (turbo)
Memória: Kingmax 8Gb (1600 Mhz)
Videókártya: ASUS Radeon R9 270X 2GB 256bit DDR5
Op. rendszer: Windows 8.1 x64
Alaplap: AsRock FM2A55M-DGS
Merevlemez: Hitachi 500 Gb sata 2
WDC WD30EZRX-00D8PB0 ATA Device 3TB -
sunesz94
csendes tag
Sziasztok! Remélem még nem halt ki ez a fórum... Az lenne a problémám, hogy mindent beállítottam betöltöttem a képfájlt, és amint elindítom a játékot (God Of War) bejön az új ablak hang van, de kép az az istenért sem akar lenni csak nagy feketeség...ha valaki tudna ezen segíteni nagyon hálás lennék. (:
-
nonsen5e
veterán
Üdv!
Letöltöttem a PCSX2 emulátort, betöltöttem egy random BIOS-t bele,
(itt az első probléma, van a szekrényben egy PS2, de nem tudom, hogy kell belőle kinyerni a BIOS-t, nagyjából úgy vettem, mint hogy van Win telepítőCD-m is, de inkább piratebayről töltöm le és regisztrálom be a kulcsommal mert nincs optidriveom) - Ha ez a hiba, és valaki megmondaná, hogy kell akkor megköszönném.
játékom kinyert ISO fileját (Final Fantasy XII jelen esetben) betöltöm, elindítanám a játékot, erre ezzel dob vissza:
"A file could not be created."
"Path: C:\Users\Light\Documents\PCSX2\bios\scph39001.nvm"Próbáltam rendszergazdaként futtatni a PCSX2-t, úgy sem működik.
-
The Feri
csendes tag
lenne 1 kis gondom a ps2 emulátorral. letöltöttem hozzá a tekken 5 iso fájlt, fut is gyönyörűen, csak csíkos a képernyő(függőlegesen), mit kellene átállítani hogy jó legyen?
-
Memora
senior tag
Sziasztok, én is most akartam kipróbálni a pcsx2-t (1.2.1 verzió), de ha elindítanék egy játékot, akkor csak a különböző ps2 bios-okat tudom betölteni, bejön a ps2 menü, DE NEM TUDOK HOZZÁNYÚLNI, nem érti se a billentyűzetet, se az egeret, se a controllert (ps3 controllert használok PC-hez). Olyan, mintha csak egy videón futna a ps2 menü. Mi lehet a gond?
-
Showhai
tag
akkor ide is:
FELHÍVÁS
Az a "nagy" tervem, hogy készítek egy átfogó írást LOGOUT-ra a PCSX2 emulátor használatáról. Mivel nem tudok mindent róla (az enyémet bekonfiguráltam ugyan, de ahány ház annyi baj legyen, tartja a mondás), ezért arra kérek minden hozzáértőt itt, és az üveghegyen túl, hogy ha elkészül az iromány, nyugodtan javítsatok ki, vagy tegyetek hozzá, több Sam többet lát.
Az írásban helyet kap egy Netplay plugin is, ami elvileg online játékra ad lehetőséget.
Videó
^^ez utóbbi ugyan hycomat módon van felvéve, de legalább látszik hogy nem kamu.Nyilván tudtatok ennek a létezéséről, de nem is ez a hsz. lényege, hanem a használatba vétele.
Mivel nagy (közepes) Tekken fan vagyok, és a Tekken 5 netplay támogatott, ezért egyrészt az itteni kontrollervándámokkat kérném meg arra, hogy teszteljék a plugint, és ha elegen leszünk, akár egy közösségi "békésen péppé verjük egymást a virtuáltérben" hagyomány is lehetne belőle (adná az ég).
Egyelőre készülget a leírás, bár nem mindegy, hogy mennyire van rá igény. A konfig-segédlet az egy dolog, de szeretném, ha az "önkéntes tömegverekedés"-ből is lenne valamiNa...? Na...? Na...?
Minden segítséget megköszönök, a társszerzőkről természetesen megemlékezem a cikkben.
Ami megy egyedül is: kiguglizott angol fórumokból infó fordítása. Inkább személyes tapasztalatok, trükkök, vagy PlayStation 2 specifikus finomságok érdekelnének, mert azért sok közöm nem volt hozzá az emulátoron kívül.Asuka Kazama-k, Lei Wu Long-ok, és megannyi név a naptárban
Egyesüljetek!!!
Köszönöm a figyelmetszerk.: háperszehogy logoutra, hovamáshova
-
neko18
senior tag
Üdv!
Szeretnék egy kis fps löketet kapni GT4-ben.
PCSX2 1.0-a emulátorom van, megy is rendesen a gt, de néhol beakad pedig szerintem nincs gyenge gépem.FX 6300 cpu
6 GB ddr3 ram
VTX HD 6850 vga -
robogo81
senior tag
Na valami jó is történt mai napon/éjjel.
Ez valami Cras bandicoot szerű 3d platformer lenne?
Gyorsan belenéztem a yt-bon 1 emus videóba,lehet a delfinnel jobban jártál,pcsx2-ős videót nem is találtam.Mondjuk én mostanság néha a Zelda: twilight princess-t(gc-s) szoktam játszani,ha kedvem van,eddig van benne vagy 12 órám,de ha jól láttam akár 60-70 óra is lehet a végigjátszás.
Ez azért a mai játékoknál ritka,tisztelet a kivételeknek. -
viskund
csendes tag
válasz
Mr. Erikszon #211 üzenetére
Helló!
Ne haragudj de kicsit szita vagyok.
A kép vertikálisan van elcsúszva. Az irányított figurának csak a feje látszik a képeken, ha a menüben állítanék valamit ott is csak a kép teteje látszik. A kép elcsúszást így értettem.
Így kellene kinéznie
helyette ez fogad
a menüben látszik jobban
Bocsi még egyszer, nem akartam kavarni.
-
viskund
csendes tag
válasz
Mr. Erikszon #209 üzenetére
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Big Bopper #203 üzenetére
Ps3 emu már létezik igen hivatalosan az már más dolog hogy csak hombrew cuccokat olvas.
-
miki773
csendes tag
KÁR HOGY A PS2 EMUT NEMCSINÁLTÁK MEG UGY MINT A PS1 ET
AZAL SEMIGOND NICS :
TALÁN MAJD SIKERÜL ECER CSINÁLNI EGY JO PS2 TES EMUT IS
-
miki773
csendes tag
válasz
Big Bopper #203 üzenetére
KÖSZ
-
Big Bopper
tag
Nem létezik még működő ps3 és x360 emu. Normális xbox sem. Amit leszedtél az fake cucc, vagy valami korai próbálkozás, ami játékot nem fog futtatni.
Az E5000-es pentium jó processzor, de sokszor kevés az emunak, nem fog teljes sebességgel menni.
Ennek a videónak a leírásában látható hogy tuningolt i5-ön fut a tekken5 normálisan.
[link]
Érdemes youtube videókat nézegetni, mert sokszor leírják a legjobb beállításokat a játékokhoz.Pcsx2 meg nagyon lassan visz jópár játékot, ez nem a számítógép hibája, hanem az emulátoré. A legerősebb gépeken sem futnak jól.
-
miki773
csendes tag
SZIASZTOK nekem a pcx2 1.0.0 van a godo of wart jol viszi
de alegtöb játékot nem pl teken 5 mortelkombat9
ha valaki tugya hogy hogyan kel jol beállitani az emut
meg köszöném esetleg bemutatná videon
gépem elégjo
5000 duál proci
5giga ram
2giga gyiforsz nvidia 620 asha valaki tud segiteni elöre is kösz
tud valaki ps3 emut vagy xbox ot aminek a rarja nemkér jelszót?és müködik is
mert én akár honan letöltöm a rar jelszotkér és nemtudom hozá megkeresni
elöre is kösz
-
knoz91
tag
válasz
Mr. Erikszon #200 üzenetére
azért nem semmi hogy egy-két telefon milyen hardware-ig eljutott...Lassan már ott tartunk hogy egy telefon erősebb lesz mint egy korszerű gép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Eredeti játékok OFF topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest