Új hozzászólás Aktív témák

  • Uriziel

    újonc

    Üdv

    2 hete vagyok egy 2009-es 1,2-es Renault Twingo II tulajdonosa. A megvétel után pár nappal vettem észre, hogy a kocsi néha nehezen indul be. A kulcs elfordítása és a gyújtás ráadás után nehezen áll be az alapjárat. Felpörög 1200 fölé majd vissza esik 800 alá egy picit dadog a motor, de azért csak elindult.

    Ezután megcsináltam haverommal a kis szervizt: gyertyák, olaj, olajszűrő, levegőszűrő, kabin szűrő csere. Majd Nagy szervizt rendes szerelővel: Fagyálló csere, Vezérlés csere vízpumpával, első fék betét és tárcsa csere, első toronycsapágy és gumibak csere, illetve a kis szervizelés alatt észre vettük, hogy a motorba bele van törve a beszívott levegő szenzor. Ennek a cseréjét is szerelőkre bíztam.

    Sajnos a hiba nem szűnt meg! Azzal próbálkoztam még, hogy indításnál elkezdtem várni 4-5 mp-t a gyújtás után. Hátha az üzemanyag szivattyú haldoklik és több idő kell neki. Ezzel elértem, hogy aránylag könnyebben indult az autó, de még nem volt tökéletes.
    Viszont 2 nap múlva, (ma reggel) -6 fok volt, szakadó hóesés, 15cm-es hó és épp késésben a reggeli melóból sietve beültem, hogy irány a munka. Beakartam indítani, hogy amíg melegszik letakarítom a sok hót a kocsiról, de ez nem jött össze ilyen könnyen. A 4-5 mp-es módszerrel próbálkoztam, de miután beindult az alapjáratot nem bírta tartani és egyből lefulladt, aztán még vagy 3x eljátszottam ezt. Ezután megpróbáltam újra, de most abban a pillanatban, amikor beindult a motor rátapostam a gázpedálra és 2000-es fordulatszám fölött tartottam a motort. 30 mp után megpróbáltam elengedni a gázt, de 1000-es fordulat alatt megint neki állt bedadogni és lefulladni, úgy hogy újból eljátszottam a gázpedállal. Kb 4-5 perc után, meleg motornál tudtam kiszállni a kocsiból és letakarítani, mert ekkor már nem akart lefulladni a kicsike. Sikeresen hiba nélkül bejutottam a melóba vele. Menet közben semmi furát nem észleltem. Este pedig haza indulásnál -3 fokban megismételte a reggeli játékot elölről. Most már rutinosan eljátszottam a gázpedállal 5 percig. Aztán sikerült vele haza jönnöm. Otthon még letakargattam éjszakára majd beszálltam és ráindítottam, de persze pöccröffre indult. Autó előéletéről nem sokat tudok. 1,2 benzin 58 Le 2009-es. Osztrákból behozott kis pénznyelő egyelőre. Annyit tudok, hogy az autóneppernél több mint 1 évet állt, mielőtt haza hoztam.
    Valakinek bármi ötlet, hogy milehet, vagy mivel érdemes kezdeni a hiba keresést? Természetesen beviszem szerelőhöz, hogy hiba kódokat kiolvassuk meg ilyenek, de majd csak szerda, csütörtök fele tudom bevinni, addig is érdekel, hogy esetleg mekkora beruházás lesz ez kis probléma. A válaszokat előre is köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák