Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
1501N
tag
Na, esik a k-s2 kit ara a konnektorfesznel.
-
1501N
tag
-
1501N
tag
[ FF link ]
-
1501N
tag
Nekem egy tárcsa van a k20d hátulján, amivel automata fókuszpont választás, saját választás és középpont közül tudok választani. Milyen vázad van?
Auto - SEL - középpontHa a SEL van kiválasztva, akkor a nyilakkall ( amikkel a mneükben is navigálsz ) lehet lépegetni föl/le/jobbra/balra és mindig felvillan az aktuális pont a keresőben. Ha nem k-500-ad van, ott nem tudom mi van.
Az Inof gombra, azthiszem az LCD-n is kijelzi.[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
Sziasztok!
A Pentax k-5 tényleg hajlamos melegedni videó üzemmódban?
Kicsit elgondolkoztam egy K-5-ön, de nekem a video rész lenne az elôrelépés. Vagy várni kell még a ks-2-re? :-) -
1501N
tag
válasz sasa134 #11688 üzenetére
Erre gondolsz? Elég jó értékelése és tömege van
Dorian
Szerintem a fókuszbeállítást ne bízd a Camera Kft-re. Én nemrég megkérdeztem, 50.000 forint fölött csinálják és kiküldik külföldre a vázat és az obit is, tehát jó időre elbúcsúzhatsz a fotózástól.
Én itthon csináltam. Engedélyeztem a debug menüt és szépen játszogattam vele. Liveview sokat segít. A Tamron 17-50 is sokkal élesebb lett Pedig a 35/2.4 miatt kezdtem állítgatni. Nem lett teljesen pöpec, de többnyire jó már. Sajna többet kellett állítanom, mint amennyit a debug menü nélkül lehetett volna. -
1501N
tag
Sikerült a k20d debug menüjét elővarázsolni, egy +140-es korrekció után ilyen:
https://www.dropbox.com/sh/6lqw1g9cyefedtk/AAD0dzn-Jtro3x4bp_1aEZUoa?dl=0Mi a véleményetek? DA 35/2.4-el, illetve egy Tamron 17-50/2.8-as üveggel készültek a képek. Útóbbi 35 mm körül. Egyéni korrekció nincs.
Sajna itten az nem derül ki, hogy az AF területeket külön kell-e állítani vagy ez így most globális. Mindenesetre egész élvezhetőnek tűnik most számomra. -
1501N
tag
Üdv!
Ha valaki ráérne holnap este vagy szombaton megnézni, hogy a da 35/2.4-em vagy a k20d-m fókuszhibás-e, azt megköszönném, ha írna egy privát üzentet. Budapest legyen, az a lényeg. -
1501N
tag
-
1501N
tag
válasz gabor_01 #11611 üzenetére
Bocsánat, hogy nem reagáltam, csak több munka jött össze a hétre a tervezettnél.
Azon gondolkoztam, hogy a gépemben a mattüveg az előző tulaj által cserélve lett törőékesre. Ez nem okozhatja a problémát? Illetve még azt a szerviz menüt szeretném megnézni, hátha ott is el van már tekergetve az AF.
Kálvin tértől kb mennyi idő hozzád kijutni, illetve áll még az ajánlat?
-
1501N
tag
Sziasztok!
k20d-hez vettem egy da 35/2.4-et, az AF Adjustment menüben +10-re kellett tekerjem a Apply One menüpontot, hogy kb éles legyen, de még szívem szerint tovább tekerném egy kicsit. Valahogy meg lehet hekkelni, hogy tovább tekerhessem vagy szerviz?[ Szerkesztve ]
-
-
1501N
tag
Làttàtok, hogy a fotoplus-nàl 110 egy k30 egy kit obival? Csak ne tetszene a k-s2 annyira...
-
1501N
tag
Mattüveghez kell egy csipesz is nem?
Az enyèmet is kène pucolni, ezèrt èrdekel, csak mivel nincs csipesz, bele se kezdtem. Azzal meg össze szoktàk karcolni, ahogy làttam. Camera kft-hez se akarom vinni. Ezèrt egyelôre koszos -
1501N
tag
Sziasztok!
Egy Auto Exaktar EEK f=35mm 2.8 lencsétől mit lehet várni? Kerestem a neten, de nem sok mindent találtam róla. Egy UV vagy polár szűrő segíthet az élek menti lilás elszíneződéseken? Újra megtaláltam a szekrényemben -
1501N
tag
válasz sasa134 #11222 üzenetére
Remélhetőleg ahogy telik az idő, előbb-utóbb az FF-ek ára esni fog. Így reménykedek benne, hogy egyszer nekem is lesz egy Pentax FF vázam. (Bár annyira nem vonatkozik rám, amit írtál, mert nem sírtam utána )
De annó az APS-C-s DSLR-ek is elképesztően drágák voltak, közel annyira, mint most az FF-ek. -
1501N
tag
Talán kacsa?
-
1501N
tag
Sziasztok!
Egy Pentax 40mm 2.8 XS obinak mennyi a reális ára használtan?
Még mindig vergődök, hogy 35 vagy 50mm-es olcsósítottat vegyem-e, ez meg olyan kompromisszumosnak tűnik.
Találtam egy eladót 70.000-ért, de sokallom érte. -
1501N
tag
válasz sasa134 #11058 üzenetére
Ennek a filmes korszakban volt igazán jelentősége szerintem. Mert ott nem került máshogy tárolásra a dátum. Voltak mindenféle hátfalak és egyébb trükkök hozzá.
Ha nincs túl sok kép, akkor Paint-el is meg lehet csinálni. Linuxon meg lehet script-et írni hozzá.
Ha van több azonos dátumú, akkor lehet használni a Picasa vízjel funkcióját is, ha ez annyira fontos. -
1501N
tag
válasz sasa134 #11054 üzenetére
Nem érdemes azt a funkciót használni, mert akkor a képnek elveszíted azt a részét. Utólag még mindig jobb rárakni szerintem. Legalább a helyét is kiválaszthatod, ahol a legkevésbé zavaró.
convert your_test_photo.jpg -font Arial -pointsize 72 -fill white -annotate +100+100 %[exif:DateTimeOriginal] output.jpg
-
1501N
tag
válasz tévelygő #11046 üzenetére
Az exponáláskor egy csomó információ is mentésre kerül a kép mellé. Például a Google Picasa nevű képkezelője is bármikor megmondja neked egy adott képről, hogy mikor készült, milyen rekesszel, záridővel, érzékenységgel stb.... -> EXIF
Szóval a kép tudja magáról, hogy mikor lett elkattintva - ha a fényképezőgép órája és dátum is be volt állítva.
Szóval a dátum kiolvasásra kerül a kép információiból és valamilyen algoritmussal ráég a képre.
A Picasa emlékeim szerint rá tudja tenni exportáláskor a dátumot a képekre, de most nincs előttem.[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
Érdekes statisztika: [HIVATKOZÁS]
-
1501N
tag
Sziasztok!
Ha m42-es üveget használnék k átalakítóval, akkor jól sejtem, hogy nincs rekesz beugrasztás?
Van valami előnye egy FA 50/1.4 -nek egy jó műanyag DA 50/1.8 -hoz képest? -
1501N
tag
Akkor nem jobb már egy Sony Cyber-Shot DSC-RX100 a nagyobb szenzor miatt? A Pentaxnak is van valami APS-C méretű szenzorral szerelt kompaktja emlékeim szerint, csak zoom nincs azt hiszem....
-
1501N
tag
-
1501N
tag
Hülye kérdés, de nincs olyan törőékes mattüveg, amin vannak harmadoló vonalak? A törőék az jó, de valahogy elveszi a vízszintérzékem.
Valamivel körtepumpán kívül lehet tisztítani? Mert az enyém koszos, de nem hiszem, hogy le lehetne csak úgy fújni róla. Mindenesetre köszi a leírásokat, már tudom, hogy kell kivenni -
1501N
tag
40 cm, az már elég csúnya reflex idő lenne azért vagy gyorsabban tesz egy kört a fókuszgyűrű, mint Schumacher
Szerintem szerviz, de az AF finomhangolást ki lehet próbálni, de az nem ilyen elefánt méretű bugokra van gondolom... Ha nem volt, egy "factory reset" se szokott ártani.[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
-
1501N
tag
válasz taky023 #9583 üzenetére
A képminőségben nem tudom mekkora különbség van a két üveg között, de nekem a dal jobban tetszik, mint a wr. A bordázott gumi zoom gyűrűt is sokkal könnyebb tekerni szerintem. Nekem jobban kézre állt. De nem rendelkezek egyik verzióval sem, csak próbálgattam őket.
Ajánlom e két oldalt nézelődni:
http://www.pixel-peeper.com
http://www.pentaxforums.com/http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-55mm-F3.5-5.6-WR-Weather-Resistant-Version-Zoom-Lens.html
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DAL-18-55mm-F3.5-5.6-Zoom-Lens.html
-
1501N
tag
Egyelőre csak megnézni szeretném, esetleg kipróbálni, ha lehet. A Tamron obi esetében ezt sokan ajánlják is.
A digitalko-n vicces, hogy minden akciós Nem tűnik olcsóbbnak a többi helynél.
Köszönöm a válaszokat! -
1501N
tag
Mediker-rel van valakinek tapasztalata?
Vacillálok egy 35/2.4 és egy Tamron 17-50/2.8 között. Lehet, hogy megnézném őket élőben és ők azt állítják, hogy mindkettőből van raktáron. -
1501N
tag
válasz fi:zi'k #8957 üzenetére
A Tamron 16-300mm f/3,5-6,3 Di-II VC PZD-ből viszont kimaradunk. Bár a 18-200-asról se hallottam túl jókat, szóval nem biztos, hogy baj.
-
1501N
tag
Egy ilyen jó lenne: HD Pentax-DA 18-70mm f/2.8-4.5 AL [IF] DC WR
Csak tartok tőle, hogy ez sem lesz olcsó. -
1501N
tag
Sziasztok!
Némi esély mutatkozik, hogy összejön a pénz egy obira. Sajnos még nem biztos.
Azt szeretném kérdezni, hogy a Tamron 17-50/2.8 esetén az autófókusz hibák azok az élesség visszajelzéssel vannak vagy a motoros beállítással? Átfogalmazva: kézi élességállítás esetén jókor villan fel a keresőben a pont vagy nem?
Üdv! -
1501N
tag
pár Pentax gépet/obit is ismer, még csak kicsit volt időm játszani vele, de jónak tűnik:
http://www.darktable.org/ -
1501N
tag
első k-500 aprón
-
1501N
tag
Nekem a TAv és az M a kedvenc módjaim
-
1501N
tag
válasz Deadpapa #8291 üzenetére
Ennyi pénzért, azt hiszem nem mi leszünk a célközönség. De azért még pár dologgal villanthat, várjuk meg a teszteket. Ha meg az sem hoz semmit, akkor legalább nem leszünk irigyek arra, akinek lesz ilyen és szomorkodni sem lesz okunk az ára miatt.
Mondjuk én is jobban örültem volna ha a 17-70 és a 18-55 árkategóriái közé alkotnak valami jó kis alapobit.
Nem tudom mennyi volt a 16-45 ára, de az edigital-nál ~71 körüli volt az utolsó időkben, az pl kellemes lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
1501N
tag
A lábzúmmal az a gondom, hogy mozgó témánál csak 1-2 lehetőséged van, míg, ha utána tudsz tekerni, akkor több. Arról nem is beszélve, hogyha nem tudsz jó pozícióba zúmolni a lábaddal, akkor vágni kell a képet. Nyílván a zúmos obival is ki lehet szaladni a tartományból, de legalább egy kis mozgásteret ad.
16-50 felejtős nekem az ára miatt, még a 17-70 sdm is. A sokat dícsért 16-45 elég rövid és amellett én nem igazán láttam olyan jónak. Néztem vele képeket a neten, flickr-ne. Persze lehet, hogy rossz helyen kerestem. Ami meg furcsa, hogy általában le vannak méretezve a vele készült fotók. -
1501N
tag
a digitcam-nél is olcsósult a PENTAX DA 35mm f/2.4 AL
-
1501N
tag
A Sigma 18-125mm F3.8-5.6 DC HSM mennyivel másabb, a gyutávot leszámítva, mint egy Sigma 17-70 F2.8-4.5? Van egy eladó belőle az irányjelzősön. Bár kicsit sokallom. Utóbbi üveggel már Canon vázon találkoztunk, nem azt mondom, hogy hű, de frankó volt, de nem is szerepelt túl rosszul sem.
A hsm elméleti ismereteim alapján csendet jelent. -
1501N
tag
Canon felhasználók... róluk is le kéne reszelni pár kiálló bütyköt...
[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
-
1501N
tag
Üdv!
Egy Vivitar auto 50mm f1.8 mennyire lehet jó? -
1501N
tag
válasz Nixon18 #8178 üzenetére
A Pentax védelmében el kell mondjam, hogy az említett Tamron 17-50/2.8 minden bajonettel nagyjából ugyanannyi újonnan. Illetve mégsem, mert a többiek fizetnek a stabilizátorért is. kb +30-at.
Sigma 17-70 2.8-4.5-öt elég nehéz találni, de van vagy volt egy 55-ért az irányjelzős fórumon. Pentax 17-70/4 is 90-100 körül szokott lenni használtan, de szerintem annyit nem ér, akkor már a Tamron. 16-45/4 is 50 körül szokott lenni.
A Tamronnál állítólag elég sok a fókuszhibás darab, úgyhogy ki kell próbálni előtte, azt mondják a hangosak. Azt mondjuk nem tudom, hogy garanciába hangolják-e ingyen a fókuszt vagy az is belépős mulatság. És a fókusza is hangos. Bár én már nagyon megszoktam a kézi tekergetést.Nem ismerem az elvárásaid, de érdemes lehet egy 35/2.4-et is kipróbálni, esetleg egy A-s vagy M-es 50/1.7-et.
Azon mondjuk csodálkozok, hogy Pentax 18-135-ből egy darabot is sikerült eladni a cégnek. Ugyanez igaz a 16-50/2.8-ra. Veszel annyiból 2,5 Tamront, az egyik csak jó lesz legalább félig.
[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
A k-500 az e-nél egész barátságos áron kapható. Remélem ez nem a vég kezdete. 2 tárcsával, videóval nekem tetszik, csak fogyózik a bankszámlám...
[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
-
1501N
tag
válasz Zozzant #7933 üzenetére
k20d tudja - a liveview helyére programozható a menüben. ekkor, ha oda húzom a tárcsát, behúzza és úgy is tartja a rekeszt, közben a rekesz és a záridő is állítható, valamint a vonalzón mutatja, hogy a túl vagy alul lövök. ekkor nem állít be értéket, mint a zöld gomb esetén.
bocs, telefon
-
1501N
tag
válasz lungfefe #7909 üzenetére
Quick-shift nincs,
műanyag bajonettnem időjárásállócsak a WR
könnyebbde, hogy másban különböznek-e, azt nem tudom
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DAL-18-55mm-F3.5-5.6-Zoom-Lens.html
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-18-55mm-F3.5-5.6-WR-Weather-Resistant-Version-Zoom-Lens.htmlegyébként én is csodálkoztam, hogy ezzel árulják
nekem úgy tűnik, hogy az DA II-nek a könnyített kiadása a DAL - rosszul látom?
-
1501N
tag
Sajnos az előző tulaj nem nagyon vigyázott rá. A hátsó LCD elég karcos, de ami zavaróbb, hogy a mattüveget törőékesre cserélték, de vagy karcos vagy maszatos lett. A tükör és a bajonett között is van pár karc, gondolom blendebeugrasztó pöcök művelte (mármint az objektív pöcke). Legutóbbi, sajnos lehet, hogy én voltam. A vázon is van pár, főleg a vaku környékén.
Egyébként klassz képeket csinál, azzal nincs baj. Szenzor is nemrég volt pucolva, Lenspen-es ingyenes akción.
Doboz, töltő, két akksi, szoftverek, kábelek, leírások megvannak.Gondolkoztam, hogy kamerát kéne-e venni videózni, de olyan gyakran csak arra nincs szükségem. Arra a marha nagy bitrátára pláne nincs. Még egy kütyüre sincs, ha egybe megkaphatom. Szóval pont megfelelne egy videós váz.
K30, 50 vagy 500 - így eléggé tetszenek. Csak régi üvegeim vannak, úgyhogy az időjárás-állóság nem fontos.
[ Szerkesztve ]
-
1501N
tag
Na, egy helyen már van ára a k-50-nek. Kíváncsi vagyok, az 500 mennyivel lesz kevesebb.
-
1501N
tag
De jó! K20d, M módban élőkép esetén folyamatosan tartja a blendét, nem kell a zöld gombbal mérni!
-
1501N
tag
-
1501N
tag
Egy frissített k-30
Lesz vajon valaha kihajtható LCD? -
1501N
tag
válasz BiriBum #7801 üzenetére
Az 55-300-ról tényleg sok jót hallani. Igazából a 18-105 szerintem egy nagyon jó ár/értékű üveg, ez az oka a népszerűségének. Pentax vonalon a kit után a 150k-s 17-70 jön, ott meg az egy köztes.
Az A 50/1.7 már olyan öreg, meg szükségem lenne az AF-re.
Remélem, hogy igazad van és én vagyok türelmetlen és sikerül nekem is összeszedni a szettemet!A kék csippnél a da 50/1.8 70k alá esett, hátha megy lefelé a többi helyen is. 60-at talán már kiadnék érte. Lehet, hogy igazad van és a 35 ideálisabb, de szerelmes vagyok az 50-esbe.
Jelentkeztem egy Sigma 17-70/2.8-4.5-re, gondolom van aki többet ígért, de még nem szóltak, hogy elkelt volna. Talán még játékban vagyok.
A műanyag bajonett fémre cseréléséről tudtok valamit?
Erre gondolok: http://www.pentaxforums.com/gallery/images/28610/1_DA35f2.4.JPG
Írja is a srác, hogy kell, de nem teljesen értem. http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-L-35mm-F2.4-AL.html
(középtájt)A k-30 miért nincs rajta az ajánlott géplistán?
-
1501N
tag
Ez szerintem nem igaz: "Ha jól értem emiatt az objektívek száma és ára barátságosabb képet mutat", sőt!
A 35-ös fixek árai nagyjából megegyeznek, de a nikon ott 1.8-as, a Pentax 2.4-es. Nikonból az 50-es se sokkal drágább, míg Pentaxból sokkal drágább. Ráadásul A Nikonosak fém bajonettesek és még motor is van bennük.
Nikonból van Nikon 18-105 70k-ért, Pentaxból nincs. Nikon azért sokkal több termékkel rendelkezik, nyilván a tábora is nagyobb. Használt cuccokat is könnyebben tudsz beszerezni hozzá. A Canon 50/1.8-at inkább nem is említem. (Lehet, hogy kávédarálónak tervezték az elején, csak más lett belőle.)
Szóval van élet a Nikon zászló alatt motor nélkül is és nem is olyan rossz már.
A Pentax oldalon azért elég nagy a lemaradás sok mindenben vagy nagyon drága alternatívák vannak csak. Lásd a fix 50-est vagy a 18-135 WR-t. A 17-70 sdm és a 16-50/2.8 is marha drágák még mindig... 16-45-öt nem gyártják már. Szóval nem olyan rózsás a helyzet.
A régi manuális obik jó része Nikon esetén is megy, mondjuk több típusnál nincs fénymérés, ami kellemetlen. De AF Pentax esetén se túl gyakori, örülhetsz, ha van A állása az üvegnek.Azért van a Pentaxnak egy hangulata, ami a többinek nincs. Marha nagy kereső, a lőrésekhez képest. A k-30 max iso-s képei egyszerűen elkápráztatnak. Egyszer majd talán lecserélem a k20d-m rá.
Nem lebeszélni akarlak, de alaposan nézz szét!
-
1501N
tag
Sziasztok!
Van olyan bolt Pesten, ahol ki lehetne próbálni egy 35/2.4-et? -
1501N
tag
válasz Mikisys #7785 üzenetére
Eddig tetszik nekem is. Bár hozzátartozik, hogy nincs még 21. századi obim hozzá. Gondolok itt pl. autófokuszra. Jó lenne egyszer valahol pár kitobit kipróbálni. Ezekről nagyon lebeszéltek. Úgyhogy 16-45/4-re és Sigma 17-70/2.8-4.5-re kezdtem vadászni, de elég ritkák, akkor is az ország másik végébe. Nikon 50/1.8-at nagyon szerettem, de a Pentax verzió nagyon beragadt 70k körül. Nem kizárt, hogy 35/2.4 lesz a dologból majd.
-
1501N
tag
Megtaláltam!
K20d-n, fn gomb, érzékenység kiválasztása (jobb nyíl), fel-le gombokkal "auto" kiválaszt majd az első-hátsó tárcsát tekergetve kiválasztható, hogy auto iso módban milyen minimális és maximális értékeket használjon.
De rég kerestem, hogy kell!
Nem röhög! Canon vonalon nem volt állítható!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest