Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz metal01 #38115 üzenetére

    Érdemes akkor a használt piacon is nézelődni, mert ez a keret tényleg nagyon beszűkíti a lehetőségeket. Ha most megy gimibe, akkor még van idő inkább gyűjtögetni addig és kicsit több pénzből gazdálkodni.
    Sok buktatója van a dslr videózásnak. A külső mikrofon elengedhetetlen, nem árt egy állvány videó fejjel, egy camera rig hogy a vállon tartva stabilabb legyen és a kezelhetőség is könnyebb, egy kamera fejlámpa, pótaksi (a videózás az állandó liveview miatt sokkal gyorsabban leszívja az aksit), az lcd-re illeszthető kereső, mert pl napos időben semmit nem fog látni rajta.
    Én a milc-ek között is nézelődnék, sok szempontból alkalmasabbak egy ilyen öszvér szerepre, főleg egy kezdő esetében. Vagy ahogy te is írtad, külön eszköz videóra és külön fényképezőre.
    De bármelyik opcióról is van szó a 125-130k kevés lesz. Mindenképpen szükség lesz valamilyen kompromisszumra.
    És igen, a Nikon sem rossz, bármilyen feladatot meg lehet vele oldani. Én tv-s adásanyagok forgatására is szoktam használni, de tény hogy többet kell vele ügyeskedni mint egy Canonnal.
    Ennek is egyszerű magyarázata van, hiszen a Canon a profi filmes-videós ágnak is állandó szereplője már évtizedek óta, nagyon komoly tapasztalattal és hagyománnyal. Míg a Nikonnál ez csak a dslr-eknél jött el. Ők addig nem foglalkoztak mozgóképpel.
    Szóval továbbra is azt tudom mondani a Canon vs Nikon témában, hogy ha videó akkor az előbbi lesz a jobb választás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák