Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    őstag

    válasz lugosi #7639 üzenetére

    Az egyikkel bő hüvelykujjnyi ágakat hasítottam ketté tűzrakáshoz, akkor tört el. Igaz nem lágy ecetfa ágak voltak, mint a "promo" videókban. A másikkal szalonnát vágtam, persze már jó kemény volt a bőr, kézzel rátámasztottam a pengére úgy pattant el. Majdnem egy ujjam is odaveszett ahogy kifordult a penge
    Az egyik nekem is companion volt és szerettem is nagyon kézre állt nekem az enyhén ívelt nyél. A másik enyhén lecsapott élvégű volt, olyan "tanto" stílusú, de már nem emlékszem a pontos típusra, anno ajándékba kaptam.

    #7644 gyapo11
    Igen ahogy mondod a markolat nagyon jó. A companion markolata nagyon bejött nekem, nem egy látványos de viszont rettentő kényelmes. Az cirka a markolat előtt olyan 2 centivel tört el, de ez típus hiba, sok ilyet láttam eltörve a netten. A másik bent a markolatban, de azon nem is csodálkoztam mert rettentő keskeny volt a nyéltüske és volt rajta egy bemarás, gondolom hogy jobban megfogja a nyél anyaga, pont ott pattant el.

    Öt hat éve az egyik barátom vett egy Schrade schf36 -t az amazonon, harmadik túránál eltört az első markolatcsavarnál a penge. Utána olvasott egy két külföld fórumin és kiderült hogy "örök garis" ráadásul hogy a Blade Magazin az olvasok szavazatai alapján megválasztották 2015 év túra késének. Gyorsan felvette a gyártóval a kapcsolatot és visszaküldte nekik a kést, azt hogy honnan vásárolta és van e papírja azt nem is érdekelte a gyártót. Egy hónap múlva kapott egy választ hogy fizessen be (cirka 10 dollárt a pontos összegre már nem emlékszem) és postázzák az új kést. Meg is kapta, ráadásul az új acélból készült kést kapta, itt már korrigálták az első széria hibáját :D Bár az oda vissza postaköltség, közel egy alsóskategóriás túrakés ára volt.
    A MORA -nál vajon ilyen nem működik :F

Új hozzászólás Aktív témák