Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz Stylewars_kp #10202 üzenetére
Én olyan kísérletező alkat vagyok, de panelházba költöztem, ott nem lehet .
Kérlek próbáld ki:
1. valami híg tapadós keverékkel locsold le .
2. ez a keverék ne legyen veszélyes és idővel tűnjön el .például lehet ez valami sűrűbb csiriz:
, sűrű szétfőzött liszt, valami értelmes plusz adalékkal !?A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
totron
addikt
Hogyan hat a csalán?
-
válasz totron #10204 üzenetére
Így hat a csalán
A csalánlevél kiváló trágya és nem utolsó sorban erősíti a növények immunrendszerét. 1 kg csalánt (legjobb csak a leveleket felhasználni), felaprítunk és 10 liter esővízzel egy edénybe meleg, napos helyre tesszük. Amikor már nem habzik és sötét színű lesz, elkészült a lé, amit szitán keresztül szűrjünk le. Ha trágyázni szeretnénk a rózsát, akkor hígított vízzel 1:10 arányban permetezzük a növényeket, de csak virágzásig! Ha viszont permetezni szeretnénk vele, akkor erjedés előtt (mielőtt habzik) szűrjük le és csak enyhén hígítva, borús időben, kéthetente permetezzük le a rózsákat.
egy másik cikkből:Nagyon jó rovarirtószer még a csalánlé is, annyi csak, hogy elég időigényes elkészíteni. Ehhez aprítsunk fel 1 kg csalánlevelet, ezt öntsük le 10 liter hideg vízzel. Napos helyre tegyük a folyadékot tartalmazó edényt és naponta keverjük át, mielőtt 2-3 hét elteltével leszűrnénk. Hígítsuk és 1:10-es arányban hígításban öntözővízhez, permetezéshez pedig 1:20-as arányban.
és mégegy:
Csalánnal, kamillával
A csalán nemcsak egyike a leghasznosabb gyógynövényeknek, hanem kitűnő ellenszere a levéltetveknek is. Érdemes frissen beszerezned, hogy valóban hatásos, mégis természetes permetezőszert készíthess belőle. A csalánból elég öt-tíz nagyobb levél: ezeket - kesztyűben - vágd fel apró darabokra, majd áztasd be egy liter vízbe nagyjából egy hétre. Ezután szűrd le, majd az oldattal tízszeres hígításban permetezd le a beteg növényeket. A csalán nemcsak elpusztítja a tetveket, de a növényt is erősíti.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
User_2
tag
válasz totron #10204 üzenetére
kiveszi a zoxigent belőle
de van aki azt mondja ez marhaságpersze nem: kb egy nap alatt enyhe szappanszerű izé erjed belőle, ami állítólag oldja a tetű külső páncélját akármilyét, plussz eltömíti a légzőnyílásait állítólag.
nekem még nem működött.
hatásmechaniuzmusa állítólag azonos/ hasonló a rebarbaralevélből főzött löttyhöz. -
User_2
tag
válasz Stylewars_kp #10209 üzenetére
nálam a káposztát meg a karalábét tette tönkre a rebarbarás lötty,
képes volt, lemosta a viaszréteget a leveléről,
mire újranövesztette a leveleit,
vesztettem kb 3 hetet az éréssel, -
hiperFizikus
aktív tag
válasz Stylewars_kp #10209 üzenetére
No, akkor próbáljátok ki kicsiben:
, csiriz, szilárd-folyékony{sampon} szappanok, garantáltan babáknak szánt bio mosószerek kombinációit . Olyan kombinációit, ami - megfelelően beállított - sűrű-tapadós nyálkát-kocsonyát alkot !
[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
t72killer
titán
válasz Dorian #10208 üzenetére
Nagybátyámék abszolút nem voltak bio-k a kora 90es években, de emlékszem, hogy permetszernek 200literes műa. hordókban buggyantották a csalánt és a dohányt(!). Arra már nem emlékszem, h bevált-e.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz hiperFizikus #10211 üzenetére
A kémhatás nem mindegy:
1. a savas folyadék maró hatású, a baktériumok nem kedvelik
2. a lúgos folyadék elmaszatoló hatású, baktériumok kedvelik
-
t72killer
titán
válasz hiperFizikus #10214 üzenetére
Így van. Lehet rovarölőnek próbálták használni ? Saját termesztésű dohánylevélből ment, akkoriban többen is tartottak 1-1 sor dohányt a kert szélében, olyanok is, akik nem cigiztek.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz hiperFizikus #10216 üzenetére
Biznisz... meginni megihatod, de a növénynek nem adhatsz belőle
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz hiperFizikus #10218 üzenetére
Benne vagyok . Erős kávéval lefújni? Ha forró, akkor tuti működik
A "betiltották" részre reagáltam csak[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz t72killer #10219 üzenetére
A kávé lényegében finom szemcsés zaccból és léből áll . A koffein tartalma nagyon alacsony .
Tehát nem jó a kávé !
Érdekes lenne megtudni, hogy a tisztán mosó szappan és a keverékes fürdő szappan különbözik e a hatásukban egymástól .
[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz hiperFizikus #10220 üzenetére
Sőt a kicsibent is lehet fokozni:
, 1 tetves bokorra, annak más-más részére különböző verziójú löttyöt is juttathatunk !Ja, emlékeztettőleg, én személyesen a diófa-preparátumban bízok ...
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz totron #10223 üzenetére
Ez ilyen szokásos állami pénzbeszedősdi. Ha profin akarsz üzemeltetni egy gazdaságot, arra a fél év tömény gyakorlati képzés is kevés lesz önmagában - én sem tudnám egyedül csinálni, pedig anno beleszülettem. Ha meg csak befektetőként vennél termőföldet, akkor egy 2délutános online gyortalpaló elég rá, hogy azokat az alap infókat megszerezd, ami után már legalább pofonegyszerűen nem vágnak át az eladók.
-
lemmy71
őstag
válasz t72killer #10212 üzenetére
A dohányt a nikotin tartalma miatt használták. Ma is van aki a csikket desztillált vizes befőttes üvegben gyűjti, fél év áztatás után leszűri és már kész is a házi rovarölő Akkor van ezzel baj, ha a dohány mozaik vírussal fertőzött, mert akkor szépen lefertőzöd a növényeid.
Ritka de van olyan, hogy cigarettázás után a kezedről is tovább adható a mozaik vírus -
lemmy71
őstag
válasz hiperFizikus #10227 üzenetére
30 évig bagoztam (napi 2 pakli 🚬) párszor én is csináltam csikkből ilyen kotyvalékot  Nejem a baloknládakban lévő muskátlikat fújta vele, a hernyóknak esélyük sem volt 
-
Orlin
addikt
Sziasztok.
Black & Decker BEGAS5800
RYOBI RSH2545B (5133002512)Melyik lenne jobb döntés szerintetek?Black&Decker mondjuk drágább szinte mindenhol.
Nem találtam a leírásban hogy késes vagy hengeres gépek.
Vegyesen használnám szárazabb és frissen metszett kisebb növények,gyümölcsfa,tuja,kisebb bokrok ágainak aprítására.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
Stihl-en gondolkodtam még de elég drágák a többihez képest...
Más!
Amúgy a napokban vettünk egy STIHL FSA 57 AKKUS szegélynyírót ami nagyon brutálisan erős,pedig aksis.
A régi elromlott és meguntam a kábelt húzogatni a nehezen megközelíthető helyekre.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
dkaro
őstag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném 2 kérdésben.
Retek:
Idén először próbálkozom retekkel magaságyásban.Már 2 hónapja lettekkiültetve a hónapos retkek de elég csoffadtak, pedig a levelük már nagyon bokros.
Mit csináltam rosszul? Túl sűrűn lettek ültetve? Érdemes kiszedni őket átforgatni aföldet és új sort vetni? Vagy csak ritkítsam meg és hagyjam őket még 2-3 hétig?
Lárvák:
Most ültettem ki a paradicsom/paprika palántákat. Ebben az ágyásban már voltak tavaly is. Márciusban kapott komposztot meg új palántaföldet az ágyás és jó alaposan átforgattam. Most kiültetés előtt megint átforgattam őket és ilyen lárvákkal volt tele(ennél nagyobbak is voltak sztem vagy 10-20 db-ot kiszedtem).
Ezek károsak vagy hasznosak a földnek? Most kiszedtem amit tudtam de nem öltem meg őket, szóval ha hasznosak vissza tudom tenni. Ha károsak akkor mit tudok tenni ellenük?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Van Magyarországról aranykorona-térkép? Azaz hogy alakul a termőföld minősége kb dűlőnként? Kerestem, de eddig nem találtam.
-
Rive
veterán
... Márciusban kapott komposztot ... és ilyen lárvákkal volt tele...
Van a rózsabogár-lárva, amelyik a komposztot eszi, ez hasznos.
Meg van a cserebogár-pajor, ami a gyökereket eszi és káros.A legjobb megkülönböztető faktor az élőhely (komposzt vs. talaj), de nálad ugye össze lett mixelve, szóval igazából nem tudom megmondani neked melyik van.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Winne
nagyúr
Urak magaságyásba paradicsom mellé hagymát újhagymának, snidlinget, zöldséget a zöldje miatt, sóskát lehet tenni? Van ezek között olyan, amivel nem fér meg jól?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok. Nemrég csináltam egy magasagyas amiben diszfak vannak.
A föld az saját termő plusz mulcs plusz fadaralek és Fűrészpor keveréke.
Most vettem észre hogy ez a gomb tuja tiszta hangya.
Mit lehetne tenni hogy elmenjenek? Nem szeretném ha kárt tennének benne vagy atterjednenek a másik növényekre.“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
Dorian
félisten
Összeférhetetlenség nincs, de ezek évről évre a felmagzott példányok magjaiból újulnak meg, a paradicsomnál pedig a talajt fel kell ásni, kapálni, májuk elején ültetni, amikor már a fentiek javában nőnek. Szóval ezeket egy külön nekik kiválasztott részre tedd, ne a parik közé.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bringasisti
őstag
Üdv. Meg tudjátok mondani hogy miért van: szilva meggy néhány évig nem volt gondozva mert nagyon beteg voltam. A monilia rendesen beköltözött. Most hogy jobban vagyok rendszeresen permetezem. Tavaly és idén is rengeteg virág volt rajta. Termés egy darab sincs. Kivágni nem akarom mert én ültettem, emlék.
BENEFON DELTA--------N8
-
inf3rno
nagyúr
Nekem közben megjelentek a levéltetvek a salátán. Szerintem a kertészeti paradicsom palántákkal jöttek. Ez most már a második, hogy veszek valamit, aztán befertőzi a többi növényt.
Buliban hasznos! =]
-
Dorian
félisten
Van 30 paradicsom, 100 paprika, jancsihagyma, borsó, cukkini, padlizsán, uborka, sárgadinnye, saláta, répa, eper, oldalt és hátul pedig málna. A két fa körte, az egyik most terem majd először. Van még máshol meggy, őszibarack, alma, füge, 3 cseresznye, szeder, meg egy kis fűszerkert mediterrán fűszernövényekkel.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Winne
nagyúr
-
H-Zol
senior tag
válasz ncc1701 #10234 üzenetére
Ez van sajnos az árak el szálltak , csak a mi gabonánk esik napról napra , most tegnap megint alá írtak egy 6 hónapos szerződés a fekete tengeren az "Ukrán" gabona ki szállítását , erre rögtön elkezdett az európai tőzsdén zuhanni az amúgy is szar ár
Már így is olyanok az árak, hogy lassan az ön költségi árát se hozza ki se a búza se a repce !!
Ha valakit érdekel [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest