Új hozzászólás Aktív témák

  • body007

    addikt

    válasz totron #10204 üzenetére

    Így hat a csalán
    A csalánlevél kiváló trágya és nem utolsó sorban erősíti a növények immunrendszerét. 1 kg csalánt (legjobb csak a leveleket felhasználni), felaprítunk és 10 liter esővízzel egy edénybe meleg, napos helyre tesszük. Amikor már nem habzik és sötét színű lesz, elkészült a lé, amit szitán keresztül szűrjünk le. Ha trágyázni szeretnénk a rózsát, akkor hígított vízzel 1:10 arányban permetezzük a növényeket, de csak virágzásig! Ha viszont permetezni szeretnénk vele, akkor erjedés előtt (mielőtt habzik) szűrjük le és csak enyhén hígítva, borús időben, kéthetente permetezzük le a rózsákat.

    egy másik cikkből:

    Nagyon jó rovarirtószer még a csalánlé is, annyi csak, hogy elég időigényes elkészíteni. Ehhez aprítsunk fel 1 kg csalánlevelet, ezt öntsük le 10 liter hideg vízzel. Napos helyre tegyük a folyadékot tartalmazó edényt és naponta keverjük át, mielőtt 2-3 hét elteltével leszűrnénk. Hígítsuk és 1:10-es arányban hígításban öntözővízhez, permetezéshez pedig 1:20-as arányban.

    és mégegy:

    Csalánnal, kamillával
    A csalán nemcsak egyike a leghasznosabb gyógynövényeknek, hanem kitűnő ellenszere a levéltetveknek is. Érdemes frissen beszerezned, hogy valóban hatásos, mégis természetes permetezőszert készíthess belőle. A csalánból elég öt-tíz nagyobb levél: ezeket - kesztyűben - vágd fel apró darabokra, majd áztasd be egy liter vízbe nagyjából egy hétre. Ezután szűrd le, majd az oldattal tízszeres hígításban permetezd le a beteg növényeket. A csalán nemcsak elpusztítja a tetveket, de a növényt is erősíti.

    Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

Új hozzászólás Aktív témák