Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldoble
aktív tag
válasz hiperFizikus #10398 üzenetére
Ezek ok., csak nem válaszok a kérdésre....
-
hiperFizikus
aktív tag
-
eldoble
aktív tag
válasz hiperFizikus #10396 üzenetére
Hát, érthető, de amit írtál az egyáltalán valami tudományos indoklással alá van támasztva, mert ez így kitalált indoknak tűnik, de minden lehet, nem vagyok szaki ebben?
Tejjel permeteznek már kb. 70-80 éve, és tej kerül máshogy is a növényekre, szóval furcsa ... -
hiperFizikus
aktív tag
válasz eldoble #10392 üzenetére
Gondoltam, hogy nyilván való, de jó, hogy rákérdeztél !
" Biztosan tudtok róla, hogy amazon vidékén a nyílméreg béka is és az összes többi béka is a teljes kipusztulás szélén van, mert egy bőrgomba fertőzés a békák különösen érzékeny mirigyes bőrét fertőzi meg . "
Ugyanez az analógia átvihető az emberre is és a többi emlősre is:
Ha a ti tejpermetező hülye szokásotok miatt egy másik bőrgomba betegség alakul ki, ami a tejmirigyeket támadja meg, akkor itt hamarosan miattatok nagy és szenvedéssekkel teli kihalás kezdődhet .
Így már érthetőbb vagyok ?A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
User_2
tag
válasz tomazin #10393 üzenetére
népi hagyományként a kamilla egész jó,
nem gondoltam volna, de kipróbáltam a saját termesztésű kamillát, fogfájásra hatásos. nem is kell sok a teába, elég 4-5 szárított virágzat.
egyébként nem gondoltam volna se azt hogy kikel, se azt hogy észreveszem hogy kikelt.
idén már a saját magját vetettem, szép nagy bokor lett, épp most kezd rendesen virágot hozni. -
eldoble
aktív tag
válasz hiperFizikus #10389 üzenetére
Miért veszélyes??
-
ncc1701
veterán
válasz hiperFizikus #10389 üzenetére
Jólvan. Több 100 éve csinálják, ősi népi hagyomány.
-
User_2
tag
tavaly próbáltam én is lisztharmat ellen, valószínúleg későn, már keméynek voltak a bogyók...
rákerestem, mert fejből sokszor tévedek: valami cikkben volt linkelve: a tejnek van papírja arról, hogy mehet a növényekre:
https://portal.nebih.gov.hu/-/kornyezettudatos-felhasznalok-reszere-novenyvedelemben-felhasznalhato-nem-engedelykoteles-termekekja, de:
a tejsavó a túrókészítés mellékterméke, túró otthon is előállítható, kefírrel, ecettel pl, kb egy nap és kész csepegtetéssel együtt.[ Szerkesztve ]
-
User_2
tag
válasz hiperFizikus #10384 üzenetére
nem tejsavóról van szó?
amikor még nem volt Arsenic se, ezt használták. -
ncc1701
veterán
válasz hiperFizikus #10384 üzenetére
Ok, majd átadom nekik.
-
hiperFizikus
aktív tag
-
eldoble
aktív tag
válasz body007 #10379 üzenetére
Még én sem vettem soha, csak kerestem a lehetőséget, mert hallottam róla, hogy lehet venni, és a katicák tényleg eszik a levéltetveket.
Mondjuk itt kétpettyeset árulnak, és a legjobb levéltetű ellen a harlekinkatica, csak az invazívnak van minősítve, így gondolom nem árulhatnak. -
ncc1701
veterán
Nekünk mondjuk épp kellene kis bambusz, tök ideális paradicsom karónak. Akinek van maglód környékén feleslegben hajtása, az ne tartsa vissza magát.
-
ncc1701
veterán
válasz Vismajor01 #10375 üzenetére
Lehet venni katica lárvát.
-
adam3
aktív tag
Nekem a levelek foltokban befeketedtek tőle. Aztán vettem Teppekit.
-
eldoble
aktív tag
https://biokiskert.hu/bio/ketpettyes-katicabogar-larva/
Egyébként az összes katica pusztítja a levéltetveket, legjobban a harlekinkatica.[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz Stylewars_kp #10371 üzenetére
Ez jó módszer csak beltérre honnan vadászok két pettyes katicás? És ha három pettyes az már a szárát rágja le?
Próbáltam ilyen ecetes cukros szódabikarbónás varázslatot de a spriccelom eldugult tőle és a tetveket se hatotta meg sajna
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
-
Dorian
félisten
Én pedig jól lefújtam a rózsát, amit zabáltak a tetvek mospillannal. Meg a ház lábazatához fészkelt hangyakolóniára is jutott, azok is jól megpusztultak szerencsére
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ncc1701
veterán
válasz Stylewars_kp #10371 üzenetére
Jobb, mint a permetezés. Mi most egyelőre még tejes permettel játszunk, megelőzésképpen, 2 hetente. Nem jött még elő a veteményesben levéltetű.
-
Stylewars_kp
őstag
Völgyeim és utaim, tisztelt miszterek, Moszkvák, Jászaik, Rákóczik és Liszt terek!
Addig vacakoltam a tetvesedő rózsáimmal, amíg kb két tucat katica lárva lelegelte a tetveket. [link] win-win situation!
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
simico
aktív tag
válasz ncc1701 #10320 üzenetére
Természetesen kapott takarást, le lett tömörítve. Nem először füvesítek. Leszedtem a földet róla és ott virít az összes mag ugyanolyan állapotban ahogy el lettek vetve. Eddig se tartottam sokra ezeket az olcsó fűmagokat, de hogy egyáltalán semmi se legyen belőle, ez negatív rekord.
-
eldoble
aktív tag
válasz hiperFizikus #10366 üzenetére
Lehet ez az oka, de, hogy furcsa az biztos, van itt minden 3 nap-tól 35 napig, hát nem tudom ... [link]
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz eldoble #10365 üzenetére
A növények lényegében cellulóz rostból és növényi nedvekből állnak, ezek e két növény esetében elégé eltérnek egymásól !
például: a tiszta baba pelenka nagy része ilyen cellulóz, és ha a pálinkához szokásos esenccel lelocsolod a tiszta baba pelenkát, akkor legalábbis a tehénke megeszi !
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
eldoble
aktív tag
válasz hiperFizikus #10364 üzenetére
És itt mire gondolsz, hogy ez esetben a szamóca és a ribiszke között olyan kölünbség van, hogy az egyikre ugyan az a szer kisebb dózisban 21 nap az e.v.i, a másikra meg nagyobb dózisban csak 3 nap?
De, akkor mi a különbség ebből a szempontból konkrétan a szamóca és a ribiszke között? -
eldoble
aktív tag
válasz totron #10361 üzenetére
(Köszméte, cukkini lisztharmat, szilva monilia, de nem ez lenne a lényeg.)
Az lenne a kérdésem, "Hogy lehet szerintetek ilyen különbség pl. Topas 100 EC gombaölő esetén az élelmezés egészségügyi várakozási időben egyes növényeknél?"
Egyiknél (szamóca) 3nap, a másiknál (ribiszke, köszméte) 21 nap??
#10336[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz Chris0321 #10356 üzenetére
Szép dolog, amit írsz. A valóság ezzel szemben az, h idővel megfenyeget az ilyen, h rendőrségre megy, és feljelent zaklatásért. Te meg szla hiányában semmivel nem tudod bizonyítani, h ásott neked egy kutat. Megverni ugye nem verheted meg elvileg. A kör bezárul, elkönyveled, h kidobtál x ft-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Chris0321 #10350 üzenetére
A dolog olcsóba' úgy működik, hogy becsövezik valamivel, de sokszor sárgával, néha akár szürkével: a csövet réselés helyett házilag fúrják valamilyenre: a csöveket egymáshoz vagy rögzitik valami rendes módon, vagy se: bevégelik vagy se: raknak rá kívül hálót vagy se: rendes kavicsot kap vagy se: vízzáró rétegnél kap lezárást vagy se ...
Amilyen történetek ebben a műfajban vannak, az valami rém.
És amilyen pénzszűkében vannak az emberek, akár két megyével odébbról is hívnak kútfúrót, mert huszassal olcsóbbra vállalta.
Szóval de, sajnos - mindent lehet/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
dokee78
félisten
Hali.
Nem tudom jó helyen járok-e.Benzines fűnyíró vásárlása előtt állok.
130k alatt szeretnék benzines fűnyírót vásárolni.Ezeket a típusokat nézegettem:
Fieldmann FZR 4614-144B
FERRIDA LM 4626
GAMA GARDEN GLM-40P BASIC 132CM3
AL-KO EASY 4.2 P-S 2000W 2,7LE -
noorbertt
őstag
válasz hiperFizikus #10346 üzenetére
Nalunk a helyi polgi kiirta a "hivatalos" fb oldalra h a csapvizet kismamak es csecsemok ne igyak. Kapnak napi 2liter palacos vizet
Mi mar ezelott is tisztitott 0-as vizet ittunk, de igy plane
[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
aktív tag
Annyit tudok, hogy falazás nélkül kutakat nem is csinálnak, legfeljebb gödröket ; és a frissen ásott kútba nem is szabad lemenni egy ideig, és a sáros vizet is ki kell folyatni belőle . Érdemes egy rendes állványt is készíteni felé .
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest