Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #2449 üzenetére
az exportált jpg is téglavörös?
-
flash-
veterán
jól gondolom hogy a lightroomban raw képek feldolgozásánál alul a camera calibration résznél a profile-t ha Camera standardra tesszük az lesz kb a színhelyes mód,ez az ajánlott?
legalábbis nekem monotoron ebbe a módba vannak a szinek a helyén..(eddig erre a funkcióra nem jöttem rá,adobe standardon használtam és sokszor szenvedtem a piros vagy rózsaszín bőrszín korrigálásával,ezzel a dologgal megoldódott talán.
hogy tudom beállitani különben lightroomban hogy automatikusan minig minden képnél ez a mód legyen kiválasztva?
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Kipróbáltam én is a hétvégén. Nekem nem jött be, pedig első hallásra nagyon megörültem neki. Nem tudom miért kell új ablakban megnyitni a képet, ráadásul még csak nem is nagyítható.
Bőven elég lett volna egy piros pötty az eredeti képben. Ez ebben a formában nem az igazi. -
madgie
titán
Hm, ha visszaemlékeztek, pár hónapja én is sírtam, hogy kezelhetetlenül lassú lett a LR a Mac Minin. Különösebb dolgot nem csinaltam vele, egyszer csak megjavult. Sanszos, hogy akkor nekem is az 5.5 volt bugos és a frissítéssel helyrejött (CC Plan-ben vagyok, automatikusan frissül a program).
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Aaron14 #2432 üzenetére
Nálam a következők szoktak jelentős ugrást eredményezni a gyorsaságban:
1. Renderelés 1:1-ben
2. Details fül kikapcsolása
3. Lens Corrections fül kikapcsolásaÉn Windows 8 64bit-en használom az 5.6-os verziót. 16GB RAM, a legerősebb i5-ös CPU, egy elég komoly Asus alaplap és egy Asus GTX 660-as VGA 2GB RAM-al. Egy ilyen konfigon se kell sok, hogy elkezdjen lassulni a Lightroom...
-
Aaron14
őstag
Jelenleg még nincs egy kép se a katalógusomban, mivel addig nem szerettem volna belakni, míg meg nem oldódik a probléma.
A gépben nincs dVGA.
Külföldi fórumokon többen is jelezték, hogy baromi lassú a Lightroom 5.5-ös változata, szóval lehet számomra is az lesz a megoldás, hogy visszaváltsak egy korábbi verzióra.
-
Balinov
titán
válasz
Aaron14 #2428 üzenetére
Szia, csak egy kosza gondolat, 1:1 preview renderelese be van kapcsolva importnal?4.x foverziot taglalo video, de valami hasonlo volt nekem is, igaz, 1-1 preview lenyegesen megnoveli az import idotartalmat, de szerintem megeri, plane, ha "gyengebb" az LR alatt a vas.
-
Aaron14
őstag
Igen, ez egy MAC!
Most ránéztem, hogyan kezeli Camera Raw-ban a 12 megapixeles nef-et és ugyanúgy, mint már kiexportálva, tehát a zoom és a pásztázás normális, nem laggol.
Lightroom-ban a Library menüpont alatt sincs semmi lagg, de a Develop menü alatt szinte használhatatlan egy 500x500-as jpg és egy 12 megapixeles nef is.Tehát mégegyszer mondom, nekem nem a fájl megnyitása a lassú, hanem a zoom és a pásztázás.
Tudtok nekem ajánlani a Lightroom 5.5 helyett egy olyan verziót, aminél ez a hiba nem jelentkezik vagy esetleg a beállításoknál kellene valamin változtatnom? Photoshop CC-ben a beállításokon való változtatás oldotta meg a problémámat.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Aaron14 #2424 üzenetére
Ja, hogy ez egy MAC, ráadásul U-s procival...
Persze, hogy a kiexportáltat simán kezeli, mert azt már nem röptében kell kiszámolnia: olyan, mint amikor egy gaméban valós időben történő textúraszámolás helyett jpg képekről töltenéd be a háttérgrafikát.
Magyarán a PS nem azért nyitja meg gyorsan mert gyorsabb, hanem mert már bittérképként kapja.
Ahogy valós időben kell kiszámolnia, megfekszik rajta: sajnos ez ennyit tud.
Egyébként a saját tapasztalatom az, hogy a Nikon nef-eknek a tömörítési algoritmusa elég kókány: ~3x annyi idő alatt nyit meg egy 16 MP-es nef-et, mint egy 22 MP-es cr2-őt.
[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
A saját gépem, de sosem néztem az SSD márkáját.
Paraméterek/
3360x2100
2,6 GHz Intel Core i5 (U)
8 GB 1600 MHz DDR3
Intel Iris 1536 MB
128 GB SSD (300MB/sec)
OS X Yosemite 10.10.2Adobe Lightroom 5.5 (Camera Raw Cache Settings / Maximum Size:25 GB, Video Cache Settings / Maximum Size: 1 GB), ezzel szeretnék 12 megapixeles Nikon nef-eket rendezni, szerkeszteni.
Adobe Photosopban már a kiexportáltat kezeli lagg mentesen zoom és pásztázásnál.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Aaron14 #2422 üzenetére
"Ha jól tudom SanDisk."
Nem a saját géped?
Mármint az Adobe Camera Raw-ra gondolsz vagy már bittérképként kiexportálva?
Egyébként így elég nehéz találgatni, hogy semmit sem tudunk a gépeden lévő driverekről, a telepített programokról, azok beállításairól, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Egy ideje már gondolkozom a havidíjas Lightroom + Photoshop licencen. De most közeledni látszik az új, hatos verzió is. Ha elkezdem a havidíjas licencet, az érvényes/frissíthető lesz az új verzióra is? Vagy az kifejezetten az 5.x-re vonatkozik?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Adobe Lightroom 5.5-öt használok a következő konfiguráción: 2,6 GHz Intel Core i5, 8 GB 1600 MHz DDR3, Intel Iris 1536 MB. A rendszert SSD-vel használom. Ennek ellenére a Lightroom ezen verziója borzalmasan lassú képek zoomolása és pásztázása esetén. Photoshop-ban és a gép saját képnézegetőjében ezek a hibák nem jelentkeznek. Mit tehetnék annak érdekében, hogy megszűnjön a probléma? Esetleg tudtok nekem másik verziót ajánlani, ahol ez a hiba nem jelentkezik?
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Fandango #2413 üzenetére
Rácuppan majd a VGA-ra a Lightroom is? Mi a manó?
Ha tényleg így lesz, akkor mégiscsak leváltom a mostanit... Pedig megfogadtam, hogy ha kiadják azt a verziót, ami már támogatja az EF-S 18-55 STM-et, és nem lesz vele gond, akkor nem cserélgetem össze-vissza mindenféle morzsányi javítás/foltozás miatt...[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
Nem tudom ki ismeri ezt a trukkot, de hasznos lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- BestBuy topik
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E-book olvasók
- Villanyszerelés
- További aktív témák...