Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
Nem tudom ki ismeri ezt a trukkot, de hasznos lehet.
-
Fandango
veterán
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz Fandango #2413 üzenetére
Rácuppan majd a VGA-ra a Lightroom is? Mi a manó?
Ha tényleg így lesz, akkor mégiscsak leváltom a mostanit... Pedig megfogadtam, hogy ha kiadják azt a verziót, ami már támogatja az EF-S 18-55 STM-et, és nem lesz vele gond, akkor nem cserélgetem össze-vissza mindenféle morzsányi javítás/foltozás miatt...[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Adobe Lightroom 5.5-öt használok a következő konfiguráción: 2,6 GHz Intel Core i5, 8 GB 1600 MHz DDR3, Intel Iris 1536 MB. A rendszert SSD-vel használom. Ennek ellenére a Lightroom ezen verziója borzalmasan lassú képek zoomolása és pásztázása esetén. Photoshop-ban és a gép saját képnézegetőjében ezek a hibák nem jelentkeznek. Mit tehetnék annak érdekében, hogy megszűnjön a probléma? Esetleg tudtok nekem másik verziót ajánlani, ahol ez a hiba nem jelentkezik?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Studi
veterán
Egy ideje már gondolkozom a havidíjas Lightroom + Photoshop licencen. De most közeledni látszik az új, hatos verzió is. Ha elkezdem a havidíjas licencet, az érvényes/frissíthető lesz az új verzióra is? Vagy az kifejezetten az 5.x-re vonatkozik?
-
*Ropi*
félisten
válasz Aaron14 #2422 üzenetére
"Ha jól tudom SanDisk."
Nem a saját géped?
Mármint az Adobe Camera Raw-ra gondolsz vagy már bittérképként kiexportálva?
Egyébként így elég nehéz találgatni, hogy semmit sem tudunk a gépeden lévő driverekről, a telepített programokról, azok beállításairól, stb...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Aaron14
őstag
A saját gépem, de sosem néztem az SSD márkáját.
Paraméterek/
3360x2100
2,6 GHz Intel Core i5 (U)
8 GB 1600 MHz DDR3
Intel Iris 1536 MB
128 GB SSD (300MB/sec)
OS X Yosemite 10.10.2Adobe Lightroom 5.5 (Camera Raw Cache Settings / Maximum Size:25 GB, Video Cache Settings / Maximum Size: 1 GB), ezzel szeretnék 12 megapixeles Nikon nef-eket rendezni, szerkeszteni.
Adobe Photosopban már a kiexportáltat kezeli lagg mentesen zoom és pásztázásnál.
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
*Ropi*
félisten
válasz Aaron14 #2424 üzenetére
Ja, hogy ez egy MAC, ráadásul U-s procival...
Persze, hogy a kiexportáltat simán kezeli, mert azt már nem röptében kell kiszámolnia: olyan, mint amikor egy gaméban valós időben történő textúraszámolás helyett jpg képekről töltenéd be a háttérgrafikát. Magyarán a PS nem azért nyitja meg gyorsan mert gyorsabb, hanem mert már bittérképként kapja.
Ahogy valós időben kell kiszámolnia, megfekszik rajta: sajnos ez ennyit tud.
Egyébként a saját tapasztalatom az, hogy a Nikon nef-eknek a tömörítési algoritmusa elég kókány: ~3x annyi idő alatt nyit meg egy 16 MP-es nef-et, mint egy 22 MP-es cr2-őt.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
Aaron14
őstag
Igen, ez egy MAC!
Most ránéztem, hogyan kezeli Camera Raw-ban a 12 megapixeles nef-et és ugyanúgy, mint már kiexportálva, tehát a zoom és a pásztázás normális, nem laggol.
Lightroom-ban a Library menüpont alatt sincs semmi lagg, de a Develop menü alatt szinte használhatatlan egy 500x500-as jpg és egy 12 megapixeles nef is.Tehát mégegyszer mondom, nekem nem a fájl megnyitása a lassú, hanem a zoom és a pásztázás.
Tudtok nekem ajánlani a Lightroom 5.5 helyett egy olyan verziót, aminél ez a hiba nem jelentkezik vagy esetleg a beállításoknál kellene valamin változtatnom? Photoshop CC-ben a beállításokon való változtatás oldotta meg a problémámat.
-
Balinov
titán
válasz Aaron14 #2428 üzenetére
Szia, csak egy kosza gondolat, 1:1 preview renderelese be van kapcsolva importnal?4.x foverziot taglalo video, de valami hasonlo volt nekem is, igaz, 1-1 preview lenyegesen megnoveli az import idotartalmat, de szerintem megeri, plane, ha "gyengebb" az LR alatt a vas.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Aaron14
őstag
Jelenleg még nincs egy kép se a katalógusomban, mivel addig nem szerettem volna belakni, míg meg nem oldódik a probléma.
A gépben nincs dVGA.
Külföldi fórumokon többen is jelezték, hogy baromi lassú a Lightroom 5.5-ös változata, szóval lehet számomra is az lesz a megoldás, hogy visszaváltsak egy korábbi verzióra.
-
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz Aaron14 #2432 üzenetére
Nálam a következők szoktak jelentős ugrást eredményezni a gyorsaságban:
1. Renderelés 1:1-ben
2. Details fül kikapcsolása
3. Lens Corrections fül kikapcsolásaÉn Windows 8 64bit-en használom az 5.6-os verziót. 16GB RAM, a legerősebb i5-ös CPU, egy elég komoly Asus alaplap és egy Asus GTX 660-as VGA 2GB RAM-al. Egy ilyen konfigon se kell sok, hogy elkezdjen lassulni a Lightroom...
-
madgie
titán
Hm, ha visszaemlékeztek, pár hónapja én is sírtam, hogy kezelhetetlenül lassú lett a LR a Mac Minin. Különösebb dolgot nem csinaltam vele, egyszer csak megjavult. Sanszos, hogy akkor nekem is az 5.5 volt bugos és a frissítéssel helyrejött (CC Plan-ben vagyok, automatikusan frissül a program).
-
aleister
veterán
Kipróbáltam én is a hétvégén. Nekem nem jött be, pedig első hallásra nagyon megörültem neki. Nem tudom miért kell új ablakban megnyitni a képet, ráadásul még csak nem is nagyítható.
Bőven elég lett volna egy piros pötty az eredeti képben. Ez ebben a formában nem az igazi.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Az utóbbi.
Nagy felbontás esetén, főleg kis DOF-nál ebben az ablak méretre kicsinyített fotónál semmit nem lehet megállapítani. Minimum egy zoomolási lehetőség kéne, de én inkább úgy ahogy van kivenném ezt az új ablakban való megjelenítést.
Felesleges szvsz.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
flash-
veterán
jól gondolom hogy a lightroomban raw képek feldolgozásánál alul a camera calibration résznél a profile-t ha Camera standardra tesszük az lesz kb a színhelyes mód,ez az ajánlott?
legalábbis nekem monotoron ebbe a módba vannak a szinek a helyén..(eddig erre a funkcióra nem jöttem rá,adobe standardon használtam és sokszor szenvedtem a piros vagy rózsaszín bőrszín korrigálásával,ezzel a dologgal megoldódott talán.
hogy tudom beállitani különben lightroomban hogy automatikusan minig minden képnél ez a mód legyen kiválasztva?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Alx.Mercer #2449 üzenetére
az exportált jpg is téglavörös?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest