Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz enginev3.0 #5595 üzenetére
XXL 120Mbit/s net TV és telefon mellé 8290FT/hó, de ahol van konkurencia, akkor olcsóbban adják (pl. nekem Vecsésen 6200Ft/hó lenne). Megnézheted, hogy a T-home oldalán megadod a címed és ott megjelenik a, hogy mennyiért kapnád a telefon, internet, tévé előfizetést (bár ez a szolgáltatásuk nem igazán működik most jól, mert hozzám most azt írja, hogy nálam nem elérhető az internet szolgáltatásuk, pedig már 4éve van náluk internet-teló-tévé előfizetésem ). A legjobb, ha felhívod őket és megkérdezed menyiért adnák neked.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
puma72
tag
Sziasztok
Monoron lesz valami változás? Ha valaki tud valamit kérem ossza meg!
Nekem csak 8mb/s tudnak biztosítani épp ezért várok a csodára.
Tele van a t... a Monori UPC-vel.Számom +36205747193
-
kabelmania27
félisten
válasz enginev3.0 #5595 üzenetére
Rendelj mellé alap telefont.
bigdady: Stabil volt a 8Megabit?[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5592 üzenetére
8. Most 11.
-
enginev3.0
félisten
T-home-nál milyen csomagban jön ki legolcsóbban a 120mbites net ?
1évreA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
logarithm
őstag
válasz kabelmania27 #5590 üzenetére
Megnéztem gyorsan a csomagokat, adsl silver jelenlegi nevén, valahogy ez a sebesség rémlik szóval ez volt sokáig. Tv nem tudom már milyen, normál szerintem, nem az extra csatornás stb. A tv úgy mond sosem számított, ami kedvezően jár a nethez az lesz
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz bigdady #5581 üzenetére
Most már használhatatlanul szakad, persze keddig semmit nem tudnak csinálni mert szerződésmódositással tudnak csak korlátozni, persze csak csütörtökön jön csak szervizes, aki a multkor azt mondta nem tud vele mit csinálni majd hazament egy modemcserét tudtam kikunyerálni belőle...
5-6 leszakadas után mintha ledobna 2 megás csomagra (speedtest) akkor annyira nem bont...
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz kabelmania27 #5588 üzenetére
A villany oszlop és a ház között fent maradt a koax, házon belül lecseréltük a digiére, szóval azt levettük. Az oszlopról meg egy T-home-os fazon kikötötte a kábelt a rendszerből
(#5590) kabelmania27
Huh olyan régen volt, hogy már nem is emlékszem rá , betárcsázós modemmel indult a monornetnél, aztán lett adsl-upc névre váltottak, de már nem tudom milyen, valami kezdetleges csomagok lehettek akkoriban.[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz kabelmania27 #5586 üzenetére
Netmánia L a mai neve, anno más volt, és nem 30/5, hanem 25/5 volt most 5600-ért 80/25 netem van, nem mind1. (ja és gyálon kábelnet van, nem optika a T-részéről)
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5579 üzenetére
Hivom is oket, szakad rendesen, allitsak vissza 8 megára es huseg is kuka...
-
seimon
tag
válasz kabelmania27 #5576 üzenetére
Azért ez hülyeség mert nekem 2,5-re mindig megvolt a 2,5 meg a feltöltés is, sőt általában több is.
Ha le lenne terhelve nem csak a pingem lenne nagy.
-
enginev3.0
félisten
Másik utcában pont most kötik a T-home-ot
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
seimon
tag
válasz kabelmania27 #5574 üzenetére
Még egy 5 megás netért kábelon is inkább fizetnék mint hogy egy 12 megás ADSL-t használjak.
-
seimon
tag
válasz kabelmania27 #5572 üzenetére
~50 de ez ugye bizonyos helyeken több is a külföldi szerverek miatt.
De ha kevés lenne akkor talán külföldi szerverek miatt lenne 20-30. Most meg ott majdnem 100-120. Az már piszkosul érezhető.
-
seimon
tag
válasz kabelmania27 #5570 üzenetére
ADSL-ről mindenféleképp váltanék.
Még egy 12 megás ADSL-t is leváltanék egy Netmania S-re (10/0,5). Már csak az ms miatt.
-
kabelmania27
félisten
Persze az ár sem mindegy, de más tényező is fontos, egyetértek feltöltés miatt L elfogadható, ettől független drága a Telekom, firstsoft (szerintem nem ő az egyedüli aki ezért nem váltott) sem váltott Telekomra mivel olcsóbb a UPC 12/1,5ös ADSL mint a 10/0,5-ös T netmánia S.
[ Szerkesztve ]
-
seimon
tag
válasz kabelmania27 #5568 üzenetére
De rossz.
Azért az ár se mindegy, és ott még mindig a Digi nyer.
Még ha a hétvégi kieséseket is nézzük, árban még mindig a Digi nyer.
Telekom nagyon drága, biztos nem fizetnék elő náluk nagy csomagra internet terén. Nem éri meg. Ha dupláznának mint a UPC akkor talán.
L internetet tartom maximum elfogadhatónak árilag, annál feljebb semmiféleképp nem mennék. De még az L csomag is drága.
-
kabelmania27
félisten
válasz logarithm #5566 üzenetére
UPC-nél leginkább a tv-t szokták meghagyni, netet azok hagyják meg akik megkapták az emelt 10Megabitet vagy ügyfélmegtartó akcióban kedvezően kaptak 12 vagy 18Megabitet.
Telekomnál szintén azok maradnak akik elfogadják az ügyfélmegtartó ajánlatot, és/vagy fontos hogy minden szolgáltatás egy számlám jöjjön, és akik Tmobil előfizetéssel rendelkeznek.
seimon: Vagy 120/10es Telekom sem rossz Tmobil előfizetés mellé vagy csomagban.[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz kabelmania27 #5565 üzenetére
Pontos adatot nem tudok mondani, de digi és telekom valószínű, hogy a legtöbb, és már nagyon alacsony százalékban upc. (de így mászkálva az utcákon, és nézelődve az oszlopokon, több digi bekötést látok..)
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5562 üzenetére
Nekem vmi olyasmit mondtak hogy mar tul sokan vannak bekotve az utcankban...
-
firstsoft
csendes tag
válasz hedgehog #5556 üzenetére
A 3700 szerintem baráti ár az eddigiekhez képest. Lehet, ha sokat alkudoztam volna a kiscsajjal a telefonban, a 18 Mbitet is beállította volna ennyiért... Mindenkinek azt javaslom, hogy alkudozzon velük pofátlanul.
A stabilitással szerencsére soha nem volt gondom, kíváncsi leszek, hogy bírja a 12 Mbitet.
-
firstsoft
csendes tag
válasz kabelmania27 #5550 üzenetére
Megcsináltam a speedtestet, ez lett belőle.
-
hedgehog
senior tag
válasz firstsoft #5547 üzenetére
Nekem 3700-et mondtak a most is használt silver solora (8/0,7), de én annyira a kábel végén lakom, hogy néha ez sem volt túl stabil (a youtube akadt, úgy hogy semmi más nem futott közben).
Most az eddigi árért (kb. 7500 Ft) a telekom ad 30/5 megabitet, vonalas telefont, és stabilitást (ráadásul 8ms pinget eddig csak a mesében láttam, az upc adslnél 35 volt az átlag. )
-- aka p3d3str1an
-
hedgehog
senior tag
válasz choco01 #5519 üzenetére
begurultam és levezetgettem az optikai kábelt a földszintre (szerencsére jó sokat hagytak, hogy elérjen a ház másik végébe is), így már stabilan ez van az új routerrel wifin keresztül a gépen (a 20mb upload szerintem csak hiba, majd megjavítják és 5 lesz ) :
[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
firstsoft
csendes tag
-
titán
-
M^xx
aktív tag
válasz firstsoft #5547 üzenetére
4.290 jó ár, ha van versenytárs egyből vakaróznak. Itt Dabason nincs versenytárs nem is akartak az árból engedni hiába mondtam, hogy gondolkodom a felmondáson 8/0,75 Mbit/s 6.500 ennyi, kell vagy nem, szemét banda. Eddig az elavult hálózat fenntartására fogták a magas árazást amint van alternatíva egyből tudnak 30%-kal olcsóbbak lenni.
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
firstsoft
csendes tag
válasz kabelmania27 #5548 üzenetére
Na ezt nem is figyletem. Csak azt nem értem, hogy a fény visszafelé miért halad ennyire lassan...
Felhívták a figyelmemet, hogy az üvegszálas optikai kábel a legmodernebb techonlógia, az árak is ehhez mérten kerültek kialakításra. Ha mindenki ezt használná, akkor a fajlagos költsége már jóval kevesebb lenne, mint az ADSL-nek. Tehát lesz még olcsóbb is. Nem zárkózom el egyáltalán a dolog elől, de az én igényeimnek a UPC most megfelelőbb csomagot ajánlott.
Örülnék én a 120 Mbitnek is, de sajnos nem vagyok Berki Krisztián, így nincs 1,5 millióm alsógatyára. -
firstsoft
csendes tag
Én maradtam a UPC-nél. Felhívtam ma őket, hogy lemondjam az internetet. Alaposan aláígértek a T-Home-nak. T-Home-os srác a 10 Mbit-es internetre 5.240-et, a UPC a 12 Mbit-re 4.290-et mondott a Solo vonalért. Nekem bőven elég a 12 Mbit is. Végre a 29-es körzetben is kezd kialakulni egyfajta versenyhelyzet.
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5543 üzenetére
Nem hogy jobb lett most mar harmadik szakadasnal jarok (20:47) vagyis az uj modemmel rosszabb lett mint volt.
Routerben ezt látom:
Apr 12 20:47:28 unknown user.debug init[1]: 182: pptp peerdns disabled
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: started, version 2.67rc4 cachesize 1500
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: compile time options: IPv6 GNU-getopt no-RTC no-DBus no-i18n no-IDN DHCP DHCPv6 no-Lua TFTP no-conntrack ipset Tomato-helper auth
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: asynchronous logging enabled, queue limit is 5 messages
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq-dhcp[1516]: DHCP, IP range 192.168.1.2 -- 192.168.1.51, lease time 1d
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: reading /etc/resolv.dnsmasq
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: using nameserver 213.46.246.53#53
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: using nameserver 213.46.246.54#53
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: read /etc/hosts - 2 addresses
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq[1516]: read /etc/dnsmasq/hosts/hosts - 6 addresses
Apr 12 20:47:28 unknown daemon.info dnsmasq-dhcp[1516]: read /etc/dnsmasq/dhcp/dhcp-hosts
Apr 12 20:47:29 unknown daemon.info pppd[829]: Terminating on signal 15
Apr 12 20:47:34 unknown daemon.notice pppd[829]: Connection terminated.
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: del 33:33:00:00:00:01 mcast address from vlan interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: del 33:33:00:00:00:01 mcast address from master interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: del 01:00:5e:00:00:01 mcast address from vlan interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: del 01:00:5e:00:00:01 mcast address from master interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.warn kernel: vlan1: Setting MAC address to 08 60 6e 61 83 e5.
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: add 01:00:5e:00:00:01 mcast address to master interface
Apr 12 20:47:34 unknown user.debug kernel: vlan1: add 33:33:00:00:00:01 mcast address to master interface
Apr 12 20:47:34 unknown daemon.warn dnsmasq[1516]: no servers found in /etc/resolv.dnsmasq, will retry
Apr 12 20:47:35 unknown daemon.info pppd[1589]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Apr 12 20:47:35 unknown daemon.info pppd[1589]: RP-PPPoE plugin version 3.10 compiled against pppd 2.4.5
Apr 12 20:47:35 unknown daemon.notice pppd[1590]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Apr 12 20:47:35 unknown user.info redial[1591]: Started. Time: 10[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5541 üzenetére
Kosz. Amugy az rendben hogy a nas halozati beallitasokban 1500-as mtu-t lát lanon van rakotve a routerre. Vagy annak nincs koze az adsl mtu-hoz?
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5538 üzenetére
Toroltem minden eszkoz cache-t meglátjuk
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5538 üzenetére
Beallitottam ujra mtu-t (defaulton volt nem manual 1492-ön) most lehet azert de ledobott. 6 perc ketyeg...
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
-
bigdady
nagyúr
Nekem is modembol routerbe megy. Routeren log 4 eszkoz lanon, meg 4-5 eszkoz wifin.
De ha nem mennek az eszkozok csak egy akkor is dobott már (akkor meg torrent sem ment). Altalaban egy bongeszo nyitassal szakad le a modem.
Router soman kezeli szakadaskor elerheto es latszik hogy a wan dobodott le es probal ujracsatlakozni (6 perc mulva jó)Mik ezek a wise registry stb programok? Router nelkul nem tudom szakad-e amodem mert azt nem veszem eszre mivel netezes nem megy lanon soha.
Igen 1492 az mtu[ Szerkesztve ]
-
seimon
tag
válasz bigdady #5534 üzenetére
Nem biztos hogy ez a problémád, de nekem egy belső kábelezés:
aljzattól a modembe (telefonkábel)
modemből routerbe, routerből a gépekbe megoldotta a hasonló problémámat.Nekem az volt a gondom, hogy valamiért csak az én gépem folyton lecsatlakozott. Aztán vagy újra tudott csatlakozni magától, vagy ki kellett húznom a kábelt de nem azt ami a gépembe ment, hanem az összeset, mert megörült a router. (magam se értem melyik kábel okozta, de nem az ami az én gépemet kötötte össze a routerrel).
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5533 üzenetére
Légkábel. Nem túl,elérhető helyen van a kábel hogy ki be huzogassam a szünetmentesből igy az állandó reboot nem jó
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5531 üzenetére
Egy kihúzhatós (csévélős) belkin telefonkábel jön a falból a modembe ennyi. Érdemes lenne telefon kábelt lecserélni szerinted lehet az a gond?
Szerelő azt mondta látott már olyan routert ami egybol visszakapcsolta a jelet szakadas eseten vhogy es amodem nem varta meg a 6 percet amig a kozpontbol kiürül a cache vagy mi? Fejem se fajna ha eszre sem vennem a szakadast de ilyenkor 6 percig a modem nem tud ujracsatlakozni upc-hez
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5529 üzenetére
Adsl szűrő? Az mi? Csupasz net van telefon nélkül ha ez volt a kérdés
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #5527 üzenetére
Volt már egy szakadás szóval félek ugyanez lesz
-
kabelmania27
félisten
válasz logarithm #5523 üzenetére
Topic elején lévő lista kicsit elavult:
Vecsés, Gyömrő, Gyál, Üllő, Ecser településeken három közül lehet választani.
Sülysáp, Maglód, Péteri, Kóka, Nagykáta, Szentmártonkáta településeken kettő közül lehet választan, első három Digis, Kóka HFC kábelnetes, felsorolás végén lévő két település pedig Telekom optikás.[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz kabelmania27 #5522 üzenetére
Persze, csak elkapott a hév, azért írtam így.
Azért van három szolgáltató jelenleg itt, hogy lehet közöttük választani, ki mit szeretne -
DuplaZso
aktív tag
Éjszaka kurta karbantartás.
-
hedgehog
senior tag
válasz choco01 #5515 üzenetére
Mi is megvagyunk, de sajna az őskori routeremnek hála a sávszél 7/7 (na jó, ha felviszem a hgw mellé a laptopot, és egy újabb, de gyengébb wifijű routerrel próbálom, megvan a 30 mega rendesen).
Egyébként érdekes módon egyelőre az upload 20 megabit, de gondolom majd bekonfigurálják rendesen nemsokára
[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
enginev3.0
félisten
Tavaly 9. Hónapban, de nem tudtam hogy kábelt húznak, mivel napkozben nem vagyok otthon csak az után tudtam meg hogy új kábel van mikor már ki volt húzva és akkor már rég bekötve a másik net
-
seimon
tag
válasz enginev3.0 #5513 üzenetére
Hát ha idén kötötted akkor magadra vess!
Én már hónapok óta beszélek le mindenkit a hűségről.
Én se vagyok az kb már fél éve a UPC-nél mégis hűségáron kapom a szolgáltatást. -
Laci.M
senior tag
válasz enginev3.0 #5511 üzenetére
Sok ismerősöm is átváltott, nekik is 4 nap körül volt mire jöttek a szerelők a megrendeléstől számolva (3-5 maximum)
Időközben a telefonos probléma megoldódott, központi baj volt, a UPC-T-home összeköttetéssel nem stimmelt valami, közös baj volt.
(ha a konkrét bekötés ideje érdekel az meg egy óra volt kb, de ez persze mindenkinél más.)
Aláírás
-
Laci.M
senior tag
válasz enginev3.0 #5507 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasnál láthatnád, hogy már kötik 3 hete folyamatosan. Én 2 hete használom teljes megelégedettséggel.
Aláírás
-
bigdady
nagyúr
Marha jó, felemelték a upc adsl solo sávszélemet 11 megára, mert az a max amit bírnak adni (üdv a 21.században...) erre azóta többször van hogy leszakadok és csak 5-6 perc mire újra van net (addigra engedi vissza újra automatán a leszakadtakat a upc rendszer vagy mi).
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Nagykátán mikor kötik a T-home szolgáltatásokat?
-
kabelmania27
félisten
válasz benceecneb #5505 üzenetére
Tényleg küldés után jöttem rá hogy 1500Ft a legkisebb csomag havidíja. Telekomos dolgot azért írtam mert a három szolgáltató más-más nemzetközi kapcsolattal rendelkezik így ha mindháromra előfizetnél extra atomstabil kapcsolatod lenne Viccen kívül két kapcsolat is több mint egy, az általad leírt megoldás jónak tűnik csak eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha egy Telekom netmánia S csomaggal is fűszereznéd a másik kettőt.
[ Szerkesztve ]
-
benceecneb
tag
válasz kabelmania27 #5504 üzenetére
Mezei start csomag lett növelve 10 megára, telefonnal együtt van de azt csak mamám használja szinte. Utolsó mondatot megmosolyogtam
-
kabelmania27
félisten
válasz benceecneb #5497 üzenetére
Padlása ne tedd az ont-t előfordulhat hogy elromlik újra kell indítani stb, jobb ha lent van a szobában. Jól teszed hogy megtartod a UPC-t 1500-at szerintem megér megtartani egy tartalék kapcsolatot.
Telefonnal vagy telefon nélkül 1500 a 10Megabit? Melyik csomagról emelték 10-esre?
Ha már lúd legyen kövér alapon rendelj meg egy Telekom kábelnetet is, Diginél mostanában előfordul hétvégén lassulás.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz benceecneb #5502 üzenetére
Egy normál wifi router + custom firmware esetén is simán megoldható a dolog.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
benceecneb
tag
válasz DuplaZso #5501 üzenetére
Az az igazság, hogy nemrég költöztünk ide ilyen régi fajta házba (előző házunknak nem volt padlása), és max 40 °C-ra saccoltam volna a padlást nyáron ami pont belefért volna a tűréshatárba, de ez a 50-60 °C tényleg nagyon magas. Inkább lehúzatom az optikát a szobába, szakik biztosan megtudják oldani ha hoznak magukkal 50 centis ütvefúrót (nekem elég nagy szenvedés volt kifúrni a lyukat utp-nek, villanynak, telefonnak, tévének). TP-LINK TL-470+ néztem ki magamnak, ez a legolcsóbb 10e Ft, és elboldogul akár 4 kapcsolattal is
-
DuplaZso
aktív tag
válasz benceecneb #5497 üzenetére
Intruder utalt ugyan a lényegre, de én nem csak 50-re saccolom azt a hőmérsékletet. Ha 60-nal számolok, ami méréseim szerint 10 fokkal még mindig alacsonyabb, mint ami nálam elő szokott fordulni a padláson, akkor egy betyár meleg nyári napon hatalmas hőterhelésnek tennéd ki az ezközt. Ez pedig csak az egyik rész, ugyanis ha csak 60-as maximum, és 20-as minimum hőmérséklet az, amelyben napról napra működnie kell, jó eséllyel a 40 fokos ( külső, mert a belső mégnagyobb ) hőingás is egy nyár alatt tönkre tudja tenni a berendezést.
Egyébként mennyiért lehet mostanság hozzájutni egy dupla-netes routerhez ? Aztán legalább egy berendezéssel többet kellene etetned, pallásról UTP-vel lehozni az infót (készülékhez mellékelt 1-2 méteres ingyenesnél ugye többe kerül), netán fel, vagy odébb kell vinni a kettőhuszat. Biztos, hogy megéri foglalkozni vele, és nem pedig mondjuk rádobni egy ezrest a digire 40/20-as csomagért, a monori netet pedig visszamondani ? 80/25-re előfizető vecsésit hallottunk itt párszor panaszkodni a digire, és tapasztalatból is tudom, hogy a nyomornet megbízható, de imerősi körből nem jut eszembe olyan, hogy gond lett volna arománszolgáltatóval.
Mellesleg nálam ONT és modem is halt már el, és mindkét cég rögtön cserélte a végponti eszközét, tehát _elvileg_ emiatt nem kell parázni, de gondolom nem akarnád jelentős mértékben lecsökkenteni az élettartamát egy egyébként nem kétfilléres cuccnak.
Furcsa számomra, hogy csak a padlásra tudnád feldobni a dobozt, de te ismered a környezeted, vagy tisztában a lehetőségekkel. Vagy a lustaság is úr ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest