Új hozzászólás Aktív témák
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Iphone 12 mini amiben van egy E-sim , illetve egy nano sim.
Az E-sim csak telefonálásra van ( feltöltőkártyás ,vodafone-os)
A Nano sim pedig korlátlan mobilinternet ( telenor )
Az iphone-on egyszerűen nem tudom életre kelteni a Telenoros sim kártyán lévő mobilinternetet.
A Telefon szépen felismeri mind a kettő sim-et. Ki is írja ,hogy Vodafone Hu illetve ,hogy Telenor HU.
Azt is beállítottam ,hogy a mobilinternetet csak a telenoros Sim ről kapcsolja be.
Amikor rámegyek a mobiladat gombra, hogy bekapcsoljam akkor még azt vettem észre ,hogy a Telenor HU felirat mellett az jelenig meg ,hogy EDGE .
Ugye ez majdnem a leglassabb mobilinternet ami létezik viszont semmi internet nem jön.
Ugyan ezt a simkártyát használtam előtte 3évig egy Huawei készülékben és hibátlanul működött .
Ugyan ezen a helyen (otthonom ) simán hozta a 4G sebességet .
Mi lehet a gond ? Egyszerűen semmi internet nincs amikor próbálnék mobilinternet segítségével internetezni.
Kérlek segítsetek .
Köszönöm -
AsusBoy
senior tag
válasz juliabrilke #6130 üzenetére
ugyan ilyen routerem van mint amit írtál.
engem érdekelne a véleményed a külső antennák kipróbálása után -
AsusBoy
senior tag
Amugy a mifi készülékről az internetet le lehet osztani egy routerre ami csakugyan osztaná szét az internetet wifin
-
AsusBoy
senior tag
Koszonom.a válaszokat.
Az legetseges hogy a munkahelyem ami egy gyár , nagyon le van árnyékolva és tele van gépekkel ( fröccsöntőgépek, robotok) illetve a mifi mellé szoktam tenni egy "blútuszos" hangfalat amin hallgatom az online radiot. Na es az szokott megakadni.
A bluetooth be tud kavarni a mobilnetnek, wifinek?
-
AsusBoy
senior tag
Ez mond valamit ?
Illetve megfigyelhető az is ,hogy mondjuk ha élőben sugárzott tartalmat nézek van ,hogy megakad van ,hogy minőséget vált (pl : Hdről ,360p-re )
Illetve videóhívásnál a legidegesítőbb jelenség mint ha elmenne a netem és csak pittyog és néhány másodperc múlva vissza jön avagy késik a hang.Ezeket a jelenségeket szoktam tapasztalni
[ Szerkesztve ]
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok
Mifi készülékkel osztom le a mobilinternetet.
Kérdésem az volna , hogy azt miert csinalja amikor online radiot, online tv vagy bármilyen streames elő tartalmat jelenítek meg akkor néha megakad mint ha elmenne az internet.
Viszont youtubenal , online jatekoknal, letoltesnel sosem akad meg.
Mobilinternet ennyire nem bírná az élő közvetítéseket?Huawei e5577 es keszulekkel osztom meg a wifit.
-
AsusBoy
senior tag
válasz Spuri2000 #6074 üzenetére
Övé akad illetve késve hallom magamat vissza nála.
Akit hívok annak kábeles 8-10 megás internete van
Azonban ha én is átléptem mobilnetről , a rendes routerre ami fix 20 megás internet akkor meg jó volt.Jó lenne kideríteni ,hogy mi lehet a gond mivel úgy vagyok vele , hogy két szolgáltatónál ne legyen internetem . Elég lenne csak a mobilinternet amit tudok magammal cipelni is mifi eszközzel.
-
AsusBoy
senior tag
válasz 4Grider #6072 üzenetére
Köszi .
Az miert van hogy ha nezek speedtestet akkor telón hozza a 60mega letoltesi es 40 mega feltoltesi sebesseget, Laptopra csatlakoztatva usb kabelen keresztul a letoltesi sebesseg 100megan feluli is szokott lenni.
Amikor videochatelek telefonon sokszor akadozik a kép és a hang.
Nem volna elég neki 60mega letoltesi sebesseg?
Mi lehet a problema -
AsusBoy
senior tag
Erre valaki ?
-
AsusBoy
senior tag
Szerintem sem arra való... de számomra más lehetőség nincs...
Falun élek, optikai kábelezésről egy darabig nem is álmodozhatok.
Maximálisan elérhető internet az a 10megás ... kb 600-800kb/sec-el töltök le...Főleg ha megy két tv az leszív még 1-1 megát..Azért sok embert megnézném akinek be van kötve az 500megés, 1000megás internet mit kezdenének ilyen sebességgel
-
AsusBoy
senior tag
válasz kinder93 #6043 üzenetére
Magyar hálózaton van
Akkor nyugodtan használhatom így torrentezésre ? Nem lesz semmi probléma vele ?Itthoni magyar vpn-t szolgáló "cégeknél" láttam kedvezőbb árakkal adják a havi vpn-t (cirka ezer Ft /hó).
ezekről van véleményetek ? ezek is jól működnének torrentezés szempontjából?Most expressVPN-t használok
-
AsusBoy
senior tag
VPN-t használok mobilinternet mellé és ha most például olasz szerverre csatlakozott a vpn akkor a mobilinternetem ,hogy fogja fel ezt az egészet ??
mint ha külföldön lennék ?
Mivel nekem csak belföldön van korlátlan internetem. EU-n belül meg 5.5 GB .Most ilyenkor mi van ?
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Telenor mennyire korlátozza be a letöltési sebességet ?
Ez alatt értem ,hogy ha leakarok tölteni több gigányi dolgot az internetről akkor azt nem fogja a maximális sebességgel letölteni ? -
AsusBoy
senior tag
válasz arion123hu #6014 üzenetére
Koszonom. Írtam nekik emailt
-
AsusBoy
senior tag
Huawei 5577 nevezetű routerhez keresek 2db TS9 foglalatú antennát amely képes kezelni a 800,900,1800,2100 és a 2600mhz sávokat.
-
AsusBoy
senior tag
Koszi a válaszokat.
Kinek mennyit bír a mifi routere üzemidőben? -
AsusBoy
senior tag
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
hordozható kis router (Huawei E5577)segítségével internetezek jelenleg .
Azonos távolságból csináltam speedtestet laptopomról és a telefonomról egyaránt .
A Telefonommal (Samsung Galaxy S7) mértem 60-70mega leltöltés és 30-40 mega feltöltési sebességet.
A laptopommal (Lenovo Legion Y520) mértem 10-20 mega letöltési sebességet és 30-35 feltöltési sebességet.Mi lehet a probléma ? Másmilyen hordozható routert kellene alkalmaznom vagy a laptopom wifikártyája ennyire gyenge ?
Már feltelepítettem a hivatalos lenovo wifi drivert is a gépre de a probléma ugyan ez maradt.UPDATE:
Beleraktam a laptopba egy TP LINK TL-WN821N 300Mbps -es wifi adaptert .
Most a laptoppal mértem 52megas letöltési sebességet .
Lehet ,hogy akkor a laptop wifi kártyája gyenge és ezzel az adapterrel pedig kitudnám használni a maximális sebességet mindig ?[ Szerkesztve ]
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok
Remélem jó helyen járok
Sajnos ahol én élek itt a leggyorsabb internet amelyet szolgáltató tud nyújtani az 10megás.
Kollégám kölcsön adta a Telenor Hipernet Home kütyüjét mondván, hogy próbáljam ki itthon.
Telefonomon néztem net sebesség mérést és hozta az 50 megás letöltési sebességet amely.számomra nagyon megfelelő.Olyan kérdésem lenne, hogy ha én szeretnék itthonra mobilinternetet amelyet használnék Tv-n , Laptopon, Telefonon. ( egyidejűleg több készüléken is)akkor hozná az előírt sebességet?
Hol.tudnék olyan mobilinternetre előfizetni ahol korlátlan adatmennyiséget adnának?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Ukrajnai háború
- Már magyar szinkronnal is játszható a Half-Life Alyx
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest