Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz hegegabi80 #49445 üzenetére
Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy kisebb matx lapot is lehet bele tenni...
Ez tényleg jó dolog, de én úgy láttam, hogy az ilyen lapok kihaltak, főleg AMD vonalon... pedig anno az ASRock pl. jókat adott A58, A68 chipsettel! Oké, a H410M lapjaik most nem lesznek rosszak, de ez kevés!Hmmm, most nézem NR200-nál:
Motherboard Support Mini DTX, Mini ITX, Max. size: 244 x 226mm
Akkor az már nem rossz...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...