Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Tervezek méretet lépni tvben. Egy 65KU6400 a kiszemelt. Jelenleg egy 55W809C Sonyt hajtok,amiben elég jó, valódi 100 Hz-es panel van.
Elmosódottságban, szaggatásban lenne eltérés a két készülék között? 50% game, 40% youtube és 10% film-re használnám.Coleen
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Jelenleg egy 58"-es TV-vel rendelkezek (Pana 58EX780), viszont nagyon hamar "megszoktam" ezt a képméretet.
Hamarosan felfelé váltanék. 65" a minimum, ami szerintem érdemleges előrelépés lenne és még árban sem akkora ugrás. Ahogy látom, a 70-75" már egy komolyabb lépcső árban, akár 1,75-ös szorzó a 65"-es árakhoz képest.
Kérdés, hogy valóban megérne-e akkora ártöbbletet egy 70"+ méret?
Olyan TV-t szeretnék venni, amihez tényleg évekig nem kell nyúlni és nem érzem majd azt, hogy le kellene cserélnem.
Használat: 70%-ban film & youtube, 30% géming.Coleen
[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlásban szeretnék tanácsot kérni, de igazából megvan a kiszemelt, csak egy pro/kontra érv kellene a dilemmám kapcsán.
A dilemma a következő: 75 inch vagy 85 inch, azaz a méretJelenleg egy 75-ös Sony-t nézek, nézési távolság 2,8 méter. Ezt pont optimálisnak érzem filmnézéshez, youtube fogyasztáshoz, viszont géminghez (főleg TPS-ekkel játszom: LoU II, Tomb Raider, stb.) úgy gondolom, hogy elférhetne egy 85 inches. Persze ez elméleti, hiszen a szobában ekkora TV még nem volt, ez csak egy érzés.
Nem szeretnék Sony Android-ról váltani, így a kiszemelt a Sony 85XH9096B modell lenne, most elég "jól" van árasítva, mint tavalyi felső-közepes kifutó modell.
Van tapasztalatotok ekkora méret kapcsán, ilyen relatíve rövidebb (<3m) nézési távolságból?
Köszönöm előre is,
Coleen -
coleen
aktív tag
válasz rainman72 #56787 üzenetére
Szia,
Köszi a válaszod, igen, lényegében ez lett volna a kérdés, hogy nem lesz-e a nagy a 85"-ös
Még filózok rajta, szerencsére nem sürget a tatár, a jelenlegin van még több, mint 1 év Gold garancia.
Érzésre a legjobb szerintem a 77"-os méret lenne (de olyan csak OLED-ben van, az ára is borsosabb), mert az pont csak egy kicsivel nagyobb, viszont rengeteget megy a TV, napi 4-6 óra, hétvégente napi 10+, így szerintem nem sokáig bírnáÜdv,
Coleen -
coleen
aktív tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok, és szeretném a segítségeteket kérni.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
~ 1 millió Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
80% filmnézés (Netflix & Youtube) és 20% játék (PS5)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
77-85" , kb 3,8-4 méterről nézem. 75"-ről váltok, szeretném kipróbálni az egy méterosztállyal nagyobbat.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Változó, 80%-ban este nézem, de hétvégente nappal is, szóval vegyes.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Android TV-t nagyon megszerettem az előző Sony-mnál (Kodi love).
Egyébként Netflix, HBOGO, Apple Airplay mind fontosak
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI 2.1
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Középen, vagy középre húzható talpakkal (nem annyira széles a TV állványom).
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Sony és Android TV
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új, garanciális.Egyébként kettőt nézegettem: Sony 77A80J/A83J és Sony 85XH9096
Az OLED-nél két félelmen van:
- nem lesz elég a fényereje (szeretem, ha jó világosra fel tudom húzni a fényerőt, persze elalváshoz meg le szoktam venni minimumra)
- beégés (nagyon sokszor alszom el a TV előtt éjjel és simán van, hogy reggelig beragadt a youtube video a végén az utolsó képkockánál ) Ok, tudom, van elalvás kapcsoló, de a mostani TV-mnél 3 év alatt egyszer sem vettem a fáradtságot, hogy megnézzem hogy kell beállítani, ez az én szegénységi bizonyítványom.Üdv,
Coleen[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- 3D nyomtatás
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest