Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
CsigaGyilkos #17303 üzenetére
Hát igen a kit itt azért sokat dob, ahogy olvasom.
G.Skill-ből néztem ki 2133 Mhz-est itt aprón. Gondoltam az is lehetne, ha netán később nagyobb proci menne bele. De addigra meg lehet a 2x2 is kevés lenne, és csak 2 memória foglalat van a kiszemelt lapon.De lehet csak 1600Mhz-es lesz, amire kell most jelenleg arra tuti elég. Pár év múlva megy úgy is kevés lesz minden.
Meg ha szerencsénk van, akkor lehet az 1600-as megy 1866Mhz-en is. -
hegegabi80
addikt
válasz
CsigaGyilkos #17301 üzenetére
Ok!
Még annyi, hogy elvig 4Gb-ban gondolkozunk (2x2 kit)! Ebből viszont már boltba nem igazán kapni 1866-at. Max 1x4 Gb-ot. Az is jó vagy APU miatt inkább jobb a kit. Vagy vehet akár hozzá 2133 Mhz-es is, max alacsonyabb frekin üzemel. Csak mert abból használtan van baráti áron.
Esetleg most 1x4 majd kibővíteni később egy másik 4-esel. -
válasz
CsigaGyilkos #17288 üzenetére
Mindenképp megér egy misét, azt ha valamiért nem jönne be (amit kétlek) akkor visszaviszed vagy küldöd a boltba és választasz másikat (+ kis ráfizetéssel) akár...
/Ajánlott a megfelelő helyen vásárolni ahol nagy a kinálat/L
-
válasz
CsigaGyilkos #17286 üzenetére
SPD az az alap érték amin indulni fog és manual vagy XMP profil betöltéssel fog menni a megfelelő értéken.
/manual esetén a Timing Control 2133MHz -hez: 9-11-10-30-2T vagy 1T is jó/ pl. kis segítség a továbbiakra !azért vettem ezt, mert megbízható és mint említettem remek ár/érték arány...
továbbá FX -hez vettem ami max. 1866MHz -t támogat így később nem kell bele RAM -ot venni / fejleszteni, mert gyárilag ez a max. OC meg a 2400MHz amit 10-12-12-31-45-2T Timing -el bírt 1.65v alatt pl. /már nem bírja.. (2133MHz meg megy szépen 1.5v -on) lehet a CPU mem. vezérlő feladta/elfáradt/ Intelhez a legjobb az 1.5v -os, mert a tuningpotenciál nagyobb és jobb ! /
L
-
válasz
CsigaGyilkos #17283 üzenetére
Színválasztás a belső környezet színéhez szokták kiválasztani vagy alaplap DIMM foglalat szín (ahova raknád) pl.
Nálam pl. alaplap csatik színe főként kék így a Blue-t választottam és amit lehetett lecseréltem kékre , így jobban mutatItt a RAM támogatási lista (QVL) , de ez nem lényeges, mivel van sok-sok fajta RAM amit nem teszteltek, csak pár darabot mindegyik fajtából...
L
-
válasz
CsigaGyilkos #17283 üzenetére
Színek az csak a dizájn kb. (chip a lényeg..)
pl. (CML8GX3M2A1866C9B) LP az jó mindenhova, és később is elfér /csak 1x kell megvenni és mondhatni örök életű/ a legtöbb "gyári" 2133MHz -st lepipálja (Corsair-t) mert a 2133 -as gyárik 1.65v -on mennek, de ez pl. nálam is 1.5v -on megy szépen 2133MHz -t (+ a Timing Control is szükséges hozzá!) és 2400MHz -hez kéri a nagyobb feszt. /Corsair Vengeance LP egy jó választás , megfelelő ár/érték aránnyal bír.../ (talán a legjobb)L
-
válasz
CsigaGyilkos #17279 üzenetére
Adott környezetre / felhasználásra a Corsair Vengeance LP-t ajánlanám (1866MHz -t minimum.) ami gyárilag 1.5v -on megy és 1.5v -on megy szépen 2133MHz -t is ! (OC) /ha jól tudom, a Geil is 1.65v -on üzemel ami nem megfelelő számodra.../
(#17280) szteff14: sokat nem vennél észre, és az 1600-as is maximal megfelelő mindenre ! (az a +pár% nem számottevő amit a 2133MHz -s -al tudna , sőt kb. semmi) csak pénzkidobás lenne
L
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- PlayStation 5
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Milyen egeret válasszak?
- Kuponkunyeráló
- SONY LCD és LED TV-k
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Videó stream letöltése